Странно явление - сън или реалност? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Странно явление - сън или реалност?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2189 пъти
Здравейте. Искам да споделя с вас нещо, което ме озадачава и според мен е леко странно, дори плашещо. Та снощи за 3-и път в последните около 2-3 години ми се случва нещо странно докато спя. Ще обясня подробно стъпка по стъпка, за да разберете какво ми се случва. Лягам си аз, обаче не ми се спи. Въртя се много дълго време и не мога и не мога да заспя. По едно време вече явно съм заспал и тук идва странното. Сънувам, че спя или поне се опитвам, в същото легло, в което всъщност спя и усещам как някаква тъмна силна ме е захванала здраво. Най - пресният пример ми е от снощи. Та сънувам си аз нещо и по едно време усещам, че сънят става адски страшен, цялото ми тяло е настръхнало и усещам как нещо едва ли не се опитва да ме убие. Усещам, че съм на леглото и се опитвам да стан, а но не мога, защото едвам мърдам, опитвам се да извикам, но пак едвам изричам нещо, в този момент ме обзема адски страх. Същевременно с това чувам звуци отвън, на коли, на хора, но не знам доколко са реални. В този момент усещам, че това е някакъв сън. Опитвам се да се събудя и не мога и не мога. Всичко е толкова реално и плашещо, че на моменти имам чувството че умирам, и заради това се съмнявам това да е просто сън. Когато съм в това състояние сякаш мозъкът ми се намира между реалността и съня и някакси е заседнал там, което си е доста плашещо като цяло, и изобщо не ви го пожелавам... Накрая всичко утихва и се събуждам от само себе си с огромно облекчение. След това вече си заспивам без никакъв проблем и страх. Това както споменах горе ми се случва може би за 3-и път в последните 2 години и съм забелязал, че ми се случва винаги, когато съм преспал следобед за 1-2 часа и като цяло през нощта не ми се спи.
Искам да ви попитам дали и вие сте имали подобни случки и ако може да споделите вашите, както и какво ги поражда. Навярно ще кажете, че това е просто кошмар, но тези кошмари са наистина плашещи със своята реалност и ми дават поводи за притеснение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 22ea0df463
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен на всеки се е случвало нещо подобно, аз също съм сънувала така и е било толкова реално и хем чувах навън колите както ти,хем сънувах страшни неща.Веднъж ми се случи нещо много стресиращо.Както си спях си бях протегнала ръцете нагоре и нямах ръкави и усетих всякаш някой ме гали по ръцете и накрая ме дръпна рязко нагоре и аз се събидух от откачих от ужас и имах чувството,че в стаята има душа на умрял човек,който е тук ,едвам заспах после.Редовно ми се случва и да плача на сън и като се събудя да си продължа.Щом си разбрал,че при теб проблемът идва от това ,че спиш следобед,просто спри,пий кафета,яж шоколад,но недей да спиш,така че после вечерта ще можеш да спиш спокойно,а аз не знам моите такива сънища от къде идват и няма какво да направя.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d95d5d0c50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да, мисля, че някои от сънищата ми са точно от тези, за които говориш. Сънувала съм, че ме нападат и аз се опитвам да викам за помощ но нямам глас. Сънувала съм кошмари и сякаш докато сънувам усещам как се труса в опит да се събудя. Сънувала съм пак, че ми се случват някакви гадни неща и сънувам, че рева на сън, събуждам се и лицето ми цялото в сълзи и в продължение на няколко секунди след като съм се събудила продължавам да плача, това ми се е случвало два пъти. Не съм напълно сигурна, че говориш за това, за което говоря, но се надявам да съм ти помогнала! :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3a1f73d3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Интересно е, че много явно не знaете, че пътувaте извън тялото си. Товa, зa което говориш... предполaгaм, че зaцикляш някъде по ниските нивa, където се нaвъртaт ненaпреднaли души, зевзеци и т. н. Реaлно нищо не могaт дa ти нaпрaвят, но се зaбaвлявaт с теб. Единствено и сaмо от теб ( мисълтa ти) зaвиси дa отидеш нa друго място нa мигa. При неволните пътувaния може дa се случи дa се сблъсквaш с подобни съществa, но повтaрям- НИЩО не могaт дa ти нaпрaвят, единствено стрaхa, който преживявaш. Друг пък aко се случи, щом осъзнaвaш, просто си помисли къде нa друго място искaш дa си и ще бъдеш тaм. Пътувaш с бързинaтa нa мисълтa си, тоест докaто си го помислиш и си тaм:). Е, зa някои местa ще те блокирaт вероятно, зa по- високи нивa... дa речем. Другият вaриaнт, aко не успееш ( от стрaх ) е дa събереш пaлец, покaзaлец и среден пръст, веднaгa се връщaш в тялото си и приключвaш със скитосвaнето зa моментa:). Потърси инфо и почети по темaтa зa пътувaния извън тялото.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f4c1d9eb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами този сън предвещава че ще се случи нещо лошо, аз съм сънувал подобен сън и се случи много лошо нещо, загубих близък човек. Дано при теб не е така!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3fd06b7104
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Най-вероятно това е т. нар. сънна парализа. Има различни проявления - някои са по-осъзнати, други са нещо средно между сън и будно състояние. Характерното за сънната парализа е точно това - човек се опитва да си мръдне тялото, но не може да задвижи нищо. Обикновено след тази реализация следва паникьосване, обаче и самото паникьосване не е баш истинско, защото дори то не може да доведе до отделяне на правилните хормони в тялото. Така че всичко остава само на съзнателно ниво, но не е приведено към тялото.

Просто е все едно съзнанието ти е будно или е между съня и будното състояние, а тялото е изцяло заспало.
При различните хора продължителността е различна и сънната парализа може да продължи от няколко секунди до дори минута.

Впрочем, и на мен поне 2 пъти в живота ми се е случвало подобно нещо. Сега в момента експериментирам с опитности извън тялото и астрална проекция, така че в момента при мен това е търсен ефект :-)

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f2e0580af3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И на мен ми се е случвало същото...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cfd1816cde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това с неможенето да стана и говоренето ми се случи веднъж. Само си отварях очите и без като парализиран целия за около 20 секунди и май после пак заспах, така и не станах след случката. (На 21 съм здрав, прав и корав) и до днес не мога да си обясня кво стана, ама бързо го забравих.
пп
На мен ми се случи след дрямка между 16:30 и 18:00 след обяд.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9cf685bb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами нз за какво иде реч, за себе си мога да кажа, че като бях малка до към 4-ти клас, всяка вече сънувах един и същи сън, който не мога да обясня изобщо, нещо отвратително, усещане, чувства, нз, нещо неопределено но много гадно. Всяка вечер съм започвала да плача (майка ми ми каза) в 23 часа. Като малка не можех да го обясня и сега също не мога, но беше отвратително и не искам никога да ми се случва пак.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 520e2df85d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сънна парализа се казва това. И на мен ми се е случвало и чувството наистина е стряскащо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8a84070113
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ще ти дамедин ключ. Трябва да ми имаш доверие и да вярваш и надяваш на Господа, САМО И ЕДИНСТВЕНО той може да ти помогне. Следващият път, като ти се случи нещо подобно, самокажи в иметона Исус Христос да освободи и напусне тези тъмни зли демонични сили и ще видиш сиката на Бог. В Библиятапише, че всяко коляноще се преклони пред Исус... П. п започни да четеш Библията и отииина църква-евангелска.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 420a0220c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Н 15, именно зaрaди религии не знaят много хорa зa aстрaлното пътувaне и въобще животa извън тялото. Религиятa контролирa човекa. Признaвaм, че е библиятa е нaй- добрият бестселър зa всички временa, но не е нищо повече от книгa нaписaнa от ЧОВЕЦИ!
Aвторке, същесвувa живот извън физическият плътен свят. Просто пътувaш, излизaш извън тялото си. Нищо лошо не може и нямa дa ти се случи. Почети по темaтa и можеш дa се нaучиш дa пътувaш контролирaно съзнaтелно или поне дa знaеш, когaто се случи пaк неволно кaкво дa прaвиш.
Нямa aбсолютно нищо в товa! Никой не може дa ти нaпрaви нищо лошо!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0cc362dfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Да, сънна парализа - доколкото знам хора, които го изживяват, излизат от това състояние като започнат да въртят очите си за 10ина секунди. Успех и по-спокоен сън :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker