Казус с автомобил - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Казус с автомобил
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1393 пъти
Купих кола, която не успях да регистрирам в КАТ, заради проблем с номер на рамата. От там ми обявиха договора за покупко-продажба за невалиден. Талонът е на името на стария собственик. Той не иска да ми върне парите за колата и не си я иска. Мога ли да я продам без прехвърляне? Ще ме търсят ли, ако бъдещия собственик катастрофира или направи някаква беля с колата? При положение, че не е отчислена от данъци и е на името на стария собственик, него ли ще търсят или мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: c6c9988f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Колата е негова, тя не е продадена. Ти не можеш да я продадеш, защото нямаш талон на твое име, а и колата никога не ти е била продавана официално. Имаш ли негов подпис, че си е получил парите? Без това си загубен.
Единственото, което можеш да направиш преди да тръгнеш по безмислени съдилища, е да му кажеш, че възнамеряваш да пуснеш писма до КАТ и общината, в които да се казва че договора за покупко-продажба е невалиден (можеш да помолиш КАТ да ти го каже в писмена форма). Тогава некоректният продавач ще продължи да си плаща данъците и застраховката на неговата кола, която е при теб. Така може и да ти върне парите. Не забравяй, че той има документ, че колата ти е продадена и ще го размахва навсякъде.
Ако ли не- завеждаш дело и дупе да ти е яко.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0cc7372753
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ти не си собственик на колата и няма как да я продадеш. От друга страна истинският собственик във всеки един момент може да я обяви за открадната и/или да си я иска обратно. Може да се опиташ да ти търсиш парите по съдебен път щом все пак имате нещо като договор.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4c46a1c946
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Първо щом си купил колата пред нотариус, то стария собственик с бележка от нотариуса, която му е дадена 24 часа след продажбата е отчислил колата от данъчното, тоест махнал я е от своето име и не й плаща данъци. Обаче има проблем, ти или който и да било друг, не може да мине следващ технически преглед на колата без документ за платен данък, от тук колата става неизползваема.
Второ ако договора за покупка е невалиден, и ти я продадеш без прехвърляне, при нарушение КАТ ще търсят собственика по талон, тоест този който ти е продал колата, той ще дава разяснения и пак ще стигнат до теб, когато той им покаже неговият договор за продажба.
Законовият начин е да съдиш стария собственик за връщане на сумата по договора покупко-продажба с условно за възстановяване на разноските при нотариуса и т. н, но това е дългосрочно и несигурно. Тоест със сигурност ще го осъдиш, но дали той ще ти върне парите е чакане с години, ако той работи и съдия изпълнител му реже от дохода.
Незаконният начин е да продадеш колата на части и да чакаш, ако те дърпат някога, което е много малко вероятно, да ходиш да даваш обяснения.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3464bd090d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При тези обстоятелства договора се разваля, и стария собственик ти връща сумата опомената в договора. Вероятно е по малка от реалната.
Другия вариант е да я разпарчетосаш на части.
Третия вариат е да си я караш така, с талони на негово име.
С несъответствие в номера на рамата няма как да я регистрират, даже се радвай че не са я задържали до изясняване на обстоятелствата (което горе долу значи че ще изгние на паркинга на КАТ)

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 217f83f640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво значи "обявиха договора за невалиден"? Как ще продадеш колата ако нямаш документ за собственост, какъвто според нашето законодателство е рег. талон на автомобила? Всичко е в ръцете на стария собственик ако си търсиш парите. Ако не в КАТ ще ти кажат какви са стъпките за узаконяване на рамата. Не е невъзможно и за в бъдеще ще може да я продаваш законно и без притеснения...

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4f8a1084b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Спокойно, него ще дърпат. Пробутай я на някого и това е! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8641cd87f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автор: Говорих с него, каза - не ме интересува, продавай я, прави я каквото искаш, пари нямам. Идеята ми е да я продам без прехвърляне или на части. Ако го съдя, ще минат години, колата ще се обезцени, а и едва ли ще си върна парите. Иначе той я е отчислил от данъци, но талона е на неговото име. Иначе колата мина през всякакви проверки, даже имам и писмо от министерството, че няма проблем да бъде регистрирана, но в КАТ отказват да я регистрират на мое име. Следователката посъветва да съдя КАТ, но ми се струва безсмислена битка. Много патова ситуация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker