Бъдещ шофьор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бъдещ шофьор
преди: 9 години, 4 дни, прочетена 8172 пъти
Здравейте! Моооооля много моля темата ми да бъде одобрена. Наистина съм пред една тежка дълбока депреся.

Момче на 19 г. от малък град съм. Записах се на шофьорските курсове преди един месец. С карането отначало въобще не се справях, но с времето напредвам, пък и ми остават още часове. Купих си правилник "закон за движение по пътищата" на издателство TUV NORD. 160 страници, с код за приложение. Пиша ви за да ви питам как се четът 160 страници, от които по-голяамата част са "ненужни" и страшно скучни. Чел съм правилника влизо 2 пъти.

Проблемът на животът ми. Един от най-лошите дни в целият ми живот.
Понеделник тази седмица съм бил на листовки. Познайте какво стана. Скъсаха ме, изкарах едва 74 точки, след толкова време четене на скучният правилник и решаване на листовки в автоизпит.
Бях съсипан. Исках да се затворя в стаята и да не излизам със седмици. Вярно, от 11 кандидати за б кат. само 3-4 са минали успешно, но...
Пиша към вас, не знам какво да правя. Преди време обучението ставаше много по-качествено, лекции като в училище, повече часове, 3-6 месеца, а сега за месец и половина искат да те направят УБИЕЦ НА ПЪТЯ, такова шофьор.

Как успяхте? Та дори част от листовките от изпита и от сайта автоизпит са различни, оф отчайвам се. Много искам да взема книжка, но се чудя дали да се откажа вече.
Как се случи при вас, фокус, магия, късмет, преписване, подкупване, или просто здраво учене. И ако е учене, как учихте, как четяхте правилника, въобще целият процес??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 дни
hash: 8fda7d6423
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз изкарах книжка на 19. Преди това не съм карал и всичко научих на курса. Естествено в началото не бях никък добър в шофирането но това се учи само и единствено с практика.
На листовките не съм имал никакви проблеми, научих ги буквално за два дни! Не се опитвай да ги запаметяваш на изуст, а разсъждавай кое е правилно в дадените казуси! Имай предвид че тези неща ще ги използваш всеки ден на практика така че ги осмисляй, не ги зубри колкото да вземеш изпита.
Относно прваилника - прочети само частите които те засягат, т. е. които се отнасят за Б категория. Естествено че не те интересуват разпоредбите при превоз на опасни товари с цистерна или пък нещаъа които се отнасят за водачите на автобуси и товарни камиони.

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 7a7feca9db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей!
Момиче съм колкото теб. Книжката си я взех миналата година, още докато учех. Щом започнах курса си взех Интерактивно учебно помагало за кандидат-шофьори от издателство Зебра, има си мобилно приложение с абсолютно всички въпроси от листовките, а помагалото е много разбираемо написано с редуване на теория с тест към нея. За една седмица го изчетох цялото, беше ми интересно. Листовките си ги взех от ПЪРВИЯ път с 99 точки. Карането отначало ми беше много трудно, за първи път се пробвах да шофирам и то с учебната. Постоянно я гасях, бърках скоростите и за малко да я блъсна няколко пъти, инструктора ми беше злобно плешиво старче, което пискаше за щяло и нещяло, но след 10 часа каране на полигон му свикнах. Кормуването ми мина изненадващо леко - изпитващия ми беше готин пич - постоянно пускаше шеги, но и много пъти ме изпробваше като ме караше да минавам по забранени улици или ме вкарваше в път без изход, дори и с паркирането се опита да ме накара да спра на място за инвалиди, е не му се получи. Накрая ме накара да спра и "Честито" - вече бях шофьор ;)
Как се получи при мен - с ЖЕЛАНИЕ, МОТИВАЦИЯ И АМБИЦИЯ! Има ли желание има и начин, с преписване или подкупване ще влезеш в статистиката за катастрофи! Ако толкова си чак зле - може би не ставаш за шофьор!

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 05a2a504d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Не съм чел правилник. Решавах листовки и то по цял ден. Знаеш въпросите се повтарят. Пък и имах готови 20 теми, които можеш да намериш в интернет. Там има всичките въпроси, които се падат или поне 80% от тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: 5975333861
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези които са взели книжки, явно не мислят като теб, че от 160 страници повечето са ненужни. Явно не знаеш, че този правилник е написан с кръв – уточнявам, че май няма да разбереш, създаден е на база случили се произшествия с такива майстори като теб. Всичко което е залегнало в листовките, го има написано черно на бяло в закона за движение по пътищата и ако ти научиш и разбереш тези страници, няма да те интересува, че листовка номер 11, която си научил наизуст не отговаря на същия номер в КАТ. Правилника не е стихотворение за да го научиш наизуст, а е нужно и да го разбираш.

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 4de75e407b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Имам книжка от 7 месеца.. Моят съвет е : НАБЛЕГНИ НА ЛИСТОВКИ в автоизпит!!! Няма смисъл да четеш сумати информация, която е ненужна. Единственото, което аз учих от правилника са мощностите, таблицата с разрешените скорости, светофари, регулировчик, пътна маркировка, знаци и рисунките със ситуациите. Научи тези неща и това е.. всичко друго което трябва да направиш е решаване на много листовки, десетки листовки, стотици листовки.. дори ХИЛЯДИ листовки. Дори аз забелязах една уловка-някой неща ги има в листовките, а ги няма в правилниците.. така че хващай се и до следващия изпит на ден по десетки листовки решавай! Късмет, дано успееш и на листовките и на кормуването (при мен кормуването беше значително по-тежка задача, за радост взех и него от първия път)

П. П. Моите листовки ги бях взела с 97 точки
(Моята гордост хихи)

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 дни
hash: b47cd36039
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   здраве,
не разбирам от какво се оплакваш, след като дори не си научил теорията (какво остава за практиката). Решаваш тестове, докато започнеш да ги решаваш без грешки. Няма друг начин.
Дори на индивидуални лекции да ходиш, пак не може да ти налеят знанията в главата с фуния...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 час
hash: 7efc15abb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изтегли си Зебра Тест от андроид маркета и решавай, минимум по 2 часа на ден, за 1 седмица, ще си готов!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3170dcc1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей, аз съм момиче, преди почти година взех книжка. При мен обучението продължи 3 месеца, аз си карах добре, притеснението ми беше за листовките, правилника си го четях на части, но винаги се отегчавах и го захвърлях.. н деня на листовките щях да умра от притеснение, тъй като ги решавах, но с по няколко грешки.. на изпита си реших листовката баавно и мислих много, като се молех само да видя ДА.. е, бзех ги без грешка :) но имаше и скъсани хора, това не е краят на света, няма да се отчайваш, отделяй им повече време и са гвои. В автоизпит са едно към едно с тези на изпита, решавай повече.. Успех :) :*

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ec31b58e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Искам да се науча

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d3bb5e948d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, кога е било обучението 3-6 месеца? Изкарах книжка преди 16 години, като всичко - теория практика беше малко повече от 1 месец. Можех да карам доста добре от преди това, но от теория и правилник си нямах хал хабер. Сядаш да учиш, само че не да го назубриш, ами се постарай да вникнеш в нещата. Едва ли сега са толкова сложни нещата спрямо едно време. Наблегни на решаването на листовки, не ти трябва да зубриш от правилника. Предполагам има и он-лайн варианти на тестовете. Търси примерни варианти за изпитите. Не са толкова сложни нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker