Стари дрехи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Стари дрехи
преди: 9 години, 23 дни, прочетена 2464 пъти
Имам въпрос искам да ми дадете идея. Имам мн ама мн стари дрехи направо с чувалите ( такива които вече не нося понеже отслабнах и са ми доста големи и такива които са ми писнали да ги гледам ) нямам място къде да ги слагам навсякъде е пълно с чували. Та въпроса ми е мога ли да ги продам на някой втора употреба или да ги дам на някой дом за деца , искам но там повечето са цигани а нямам желание циганите да обличам щото ги мразя . Може ли, ако ги занеса в дом да избера на кой да ги дам ? Нямам вече и на кои познати да давам понеже ги напълних а и не са им по мярка дайте идеи какво да направя с тях . не ми се хвърлят на контейнера искам да облека някой бедно дете ,но не и циганите ,

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 23 дни
hash: 1875eadeac
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   здравей,
децата нямат никаква вина, че са се родили такива...както и ти можеше да се родиш цигане.
Ако сега видят добро е по-вероятно и след време да станат такива. Но ако виждат само зло, в никакъв случай не може да се очаква добро от тях

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: abea303bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Само човек, които не е бил до цигани може да бъде толерантен!
Потърси дом, където има българи, така ще им дадеш надежда.
Щом даваш дрехите, няма да ти направят проблем
Циганите няма да имат голяма нужда от дрехи, без това бъдещето им е мрачно и после се гаврят със българското ..
(99% от циганите са така)

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 0b152943f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна с номер 1. Децата не са виновни. А иначе мисля, че можеш да ги продадеш във втора употреба, дават ти някъде 20 лв на килограм. Отиди да питаш. Успех! :)

Gwen

 
  ... горе^
преди: 9 години, 23 дни
hash: e163dbd9ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Окaчи си ги в рaмки и им се нaслaждaвaй! Много е вaжно дa не сбъркaш в изборa кого дa облечеш. Aми aко е бъдещ крaдец, изнaсилвaч, убиец...?! Ужaс! Ще се рaзделиш с нещо толковa ценно зa теб- СТAРИ ДРЕХИ, aнтики с невероятнa стойност. Прaв/a си инaче зa цигaнчетaтa, ми, че те облечени в ТВОИТЕ скъпоценности, ще се стоплят, ще се усмихнaт, може дa се почувствaт зaбелязaни, дори Оо, ужaс, обичaни. Aми aко товa пък ги нaучи, че aко имaт две ризи, могaт дa дaдaт еднaтa нa нуждaещ се?!
Нее, я си ги дръж ти. Aз не бих си причинилa тaковa нещо. Бих си ги скътaлa с любов, бих си ги гушкaлa, бих се търкaлялa и мъркaлa сред тях и бих се кефилa, че цигaнчетaтa нямa дa се стоплят, нямa дa се объркaт дa си мислят, че някой ги е грижa зa тях, нямa дa им светнaт очите...сaмо моите, зaщото AЗ решaвaм съдбaтa нa моите СТAРИ дрехи. О, дa не зaбрaвим и друг вaжен момент, овaции, aплодисменти, и aз кaто теб, първо бих писaлa из сaйтове, поне aнонимно, aко някой пожелaе дa ме целуне изотзaд от възхищение, дa му позволя и нaсочa коя точно "бузкa" е свободнa в моментa.
Сегa, с кеф се зaрови в някои стaри, непрaни гaщи и поеми с нaслaдa и дълбоко въздух!

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 7289644eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Можеш да ги продадеш в OLX. Аз бих ги дала в дом, но доколкото знам не можеш ей така да ги занесеш. Моята братовчедка занесе дрехи, но предварително трябва да знаеш за възрастта на децата там. Обади се по телефона в някой дом и питай как става.
Не се замисляй кой ще ги носи дрехите ти, все пак това са някакви парцалки, ако ще и D&G да са. По-добре да зарадваш някое цигане и да е облечено и спретнато, отколкото да ги изхвърлиш в казана и да лишиш децата от твоите дрехи. Много вероятно е ако ги изхвърлиш, пак някое цигане да ги носи. Направо си е 100% сигурно. Или да ги видиш разхвърляни на улицата около контейнера с боклук. Знаеш ли колко е неприятно да си видиш нещата така? Като бях малка, имах много играчки и нашите решиха да хвърлят доста голяма част от тях, без даже да ме питат кои искам да запазя. Гледах ги от терасата, пръснати от кашона, с насълзени очи и знаех, че никога повече няма да ги имам. Ако беше за бедни деца, нямаше да ми е толкова мъчно. Това беше най-лошата постъпка на родителите ми и не осъзнаваха как ми се отрази на мен и как ми се запечата този ден.
За теб това може да е боклук, но за сирачетата е като коледен подарък. Представи си нещо за което ти мечтаеш, нещо което нямаш или не можеш да си позволиш. Примерно почивка в Париж (примерно само) и някой дойде да ти донесе билет бизнес класа платена почивка джобни. Как ще се почувстваш? Така ще се почувстват и тези деца, защото те се задоволяват с малко-със стари дрехи.
Прави добро и доброто ще ти се върне многократно. Може и след години да е, но ще ти се върне. Никой не е застрахован какво ще му се случи в живота. Има толкова висшисти, които ровят по кофите. Пожелавам ти винаги да имаш парички да си купуваш нови дрехи.

Съжалявам за дългия пост, увлякох се :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 06f4105677
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дрехите няма как да се рециклират. Варианти много. Можеш да ги дариш освен ако не са прекалено износени или скъсани, въпреки, че даряване означава да купиш нещо ново, а не да се отървеш от ненужни вещи. Може да ги нарежеш за парцали и да си чистиш у вас. Може да пуснеш обява в интернет, че ги подаряваш и някой може да има специфично приложение. А може и просто да ги оставиш до някой контейнер, минават разни хора, които ще ги вземат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: 9357ec4c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5, иронията яко те лови.
От цялата работа изкара циганите много "ощетени" (на пръв поглед), каквото и да се направи тази раса не може да се интегрира в обществото.
Циганите се учат да изкарват хляба си чрез престъпни дейности.
Рядко се срещат честни цигани, около 1-2% са

 
  ...
преди: 9 години, 22 дни
hash: 541d3fa9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 5 .... Каки глупости говориш ?

 
  ...
преди: 9 години, 21 дни
hash: 978e59e2ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aз и сестрa ми често изхвърляме дрехи с чувaли, които отивaт при цигaните. Виждaлa съм ги с мои дрехи и не ми пукa, нищо, че тези цигaнки, дето ги носят, сa проклетии. По - добре някой дa ги носи и дa им се рaдвa, отколкото дa стоят неизползвaни в чувaли. A и товa сa просто дрехи, не им придaвaй емоционaлнa стойност. Aко все пaк решиш дa ги дaриш нa някоя оргaнизaция ще трябвa дa се изръсиш зa химическо чистене, зaщоро ги искaт чисти и незaрaзени. Зa вторa употребa не взимaт тaкивa дрехи, зaщото сaмо в чужбинa ги дезинфектирaт със специaлни препaрaти. Пробвaй в сaйт зa продaжби дa ги пуснеш с обявa ПОДAРЯВAМ. Но ще е голямa рaзпрaвия. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 21 дни
hash: b4ea2babfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз не съм много по дрехите, но и на мен ми се събират стари дрехи. 2/3 ги хвърлям, защото просто са износени и са си изпяли песента - нося ги още малко при градинска работа и при ремонта на къщата ни да кажем.
Имам и запазени дрехи, които не ги харесвам вече или не ми стават. Тях ги дадох на БЧК при наводненията, но бяха малко и затова дарих още и други неща и закупих от Втората употреба плюшени играчки, на които най-много се зарадваха.
При решението коя дреха да даря и коя да хвърля се водя винаги от идеята дали дрехата е запазена и дали изобщо аз бих я облякла все пак. Всичко друго е унизително. НИкой (дори циганите! ) не заслужава МРЪСНИ, СКЪСАНИ дрехи като дарение - това е унизителна подигравка и не е човешко.

При циганите трябва да правим разлики. Не можеш всички хора да вкараш под един знаменател. Аз лично си говоря с жените, те са ОК и като всички жени искат по-добър живот за семействата си. В моя роден град нямаме проблеми с циганите, но не са и много. Живея често по работа в гр. Варна (идеалния център) и поне в квартала ми цигани няма освен тези, които събират суровини по боклуците и чистачките по улиците. Лятото се появяват и двама дядковци, които спят под трафопоста и никому не пречат, дори им е чисто и подредено - явно нещо са като „диспечери“ на търсачите на пластмаси и хартии.
Често пътуваме и храната от хладилника я събираме в чанти на Матро и ги слагеме или под трафопоста, или в близост до кошовете до боклук, но не на земята.
Винаги съм си мислила, че тази храна я взимат „бездомниците“, но веднъж лично видях, че жените, които метат ВСЕКИ ДЕН улиците ни я взеха. УНИЗИТЕЛНО, защото тези жени не са по някакви програми, а са си назначени към общината работещи хора и не могат да си вземат нещо за ядене. И не, не са дебели - млади жени и майки. Лятото работят в най-големите горещини като всяка мете отделна улица. На жената, която чисти моята улица ѝ снесох шише с вода и не можете да си представите каква благодарност имаше.
Циганите са голям проблем и голяма язва в нашето общество, но ние сме принудени да подадем ръка, защото са много и не можем да си затваряме очите.
Като не искаш с мира, на ти секира, но ние с мира не сме опитвали.
Просто игнорираме проблема.
И през комунизма беше същото, независимо кой какво говори. Действитлено работа им бяха дали, но каква! Държавата не ги вкара в училището, не ги образова, а ги използва за най-гадната работа или ги натика в строителни воиски. Ето, днес берем плодовете на тогавашната „интеграция“, защото дори не могат да четат.

 
  ...

...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 9d5f803d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   номер 5, върви живей в циганската махала толкова като ги обичаш и дано се чувстваш щасливо сред тях!!! :)

 
  ...
преди: 9 години, 14 дни
hash: 1aaf416af1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Дрехите се рециклират и още как. Има кампания в магазини H&M, връщаш торба с дрехи и взимаш талонче за 15% отстъпка. Но дори и да не се възползваш от отстъпката, важна е каузата, аз лично това правя с моите дрехи, защото не искам да ги давам на циганите и после да ги гледам разпилени около кофите за боклук. Освен това в H&M можеш да дадеш дори скъсани, захабени или увредение дрехи (с лекета, дупки и т. н. ), които те после рециклират.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker