Помощ за шофьорския курс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Помощ за шофьорския курс
преди: 9 години, 19 дни, прочетена 1228 пъти
Здравейте! Преди известно време започнах шофьорски курс. Взех листовките от първия път (без грешка), взех и изпита към БЧК, както вече сигурно се досещате остана ми само изпита по кормуване (мисля, че той ще ми е най-труден). Изпита ми ще е след около 18-19дни. НО.. изключително много се притеснявам :( В момента съм на 17 час, и имам чувството че всичко при мен се получава адски бавно.. Едва преди 3-4 часа започнах сама да сменям предавките(без да чакам инструктора да ми казва), едва преди няколко часа започнах да схващам стъпките при обратен завой, едва преди няколко часа започнах да ми се получава разминаването... А като слушам другите, едва ли не, тези неща са ги овладели на 5 си час, това много ме отчайва. На моменти БЕЗ причина правя такива елементарни грешки, че сама се чудя на себе си - например при потегляне не давам достатъчно газ.. и колата гасне. Ето - аз знам, че трябва да се подаде достатъчно газ, но незнам защо подяволите понякога не го правя :( Инструктора ми.. той си е много готин човек, обяснява както трябва, проявява разбиране, но явно грешката е в мен. Когато съм правила елементарни грешки (като да забравя да включа мигач при отклонение встрани) той ми казва, че не внимавам.. но аз внимавам, просто незнам от какво се получава това - не се разсейвам, нито мисля за нещо друго, когато кормувам на 100% съзнанието ми е на пътя, а заради тъпите ми грешки излиза едва ли не, че се разсейвам. Вече ми е неудобно от човека, по 20 пъти да ми обяснява едно и също.. Остават ми малко часове, а аз все още се усещам неуверена - за паркиране да не говорим, там драмата е пълна. Моля ви ако някой е бил в моето положение да ме посъветва - как да се поотпусна, как да добия малко повече самоувереност и спокойствие зад волана? Вече си мисля, че неувереността ме стресира и кара да греша.. Толкова много искам да взема шофьорска книжка, това е голяма мечта и на родителите ми. Дори и да я взема няма да се стрелна да съм всеки ден на пътя, но просто искам ако за нещо се наложи да мога да шофирам.. В момента съм много объркана, сама не мога да си обясня защо повечето от сложните неща ми се получават, а на елементарни и тъпи работи правя грешки.. Моля на редакторите да пуснат темата, защото имам голяма нужда от съвети, благодаря на всички коментирали :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 19 дни
hash: adb442cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Идеята на курса е да ти даде някакви съвсем минимални позналия! Нали не си мисшил че шофьор се става с 20 часа практика? !? !
Нещата се учат само и единствено с практика! Месеци и дори години!

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 022eaef33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Важното е да запазиш самообладание на пътя. Нормално е да се притесняваш. Многократните повторения имат за цел, да затвърдят уменията ти, за да не се налага да обмисляш всяко свое действие.
Бавното отпускане на съединителя, лекото подаване на газ, превключването от скорост на скорост, ориентирането в пътната обстановка, взимането на решения, трябва да се превърнат в почти подсъзнателен процес.
Мога да асоциирам този процес с писането. Когато започнах да се уча да пиша, обмислях всяка чертичка, всяко правило, повтарях многократно. Процеса бе труден отначало, но след известно време се превърна в един рефлекс.
За да придобиеш самоувереност, трябва да тренираш слабите си страни. Помоли инструктора си да те тренира в слабите ти страни (маневрите, които те плашат), докато не се научиш да ги изпълняваш плавно и спокойно. Така ще придобиеш увереност.
Разбира се, ще отнеме време, но ако караш спокойно и знаеш, че можеш да караш, нещата ще станат много по-лесни.
Най-важното е да не придобиеш прекалена самоувереност.
Успех на изпита и карай внимателно!

 
  ...
преди: 9 години, 12 дни
hash: 6f78a8d360
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблема не е самочувствието, а да следваш правилата. Не може да забравяш да дадеш газ, да смениш предавка или да пуснеш мигач? !
Ако го сравним с нещо друго познато, да кажем готвенето - все едно да забравиш да включиш печката, да добавиш брашното за кекса или подобно. Трябва ти концентрация и отлична теоритична подготовка, а не просто "взех си листовките, много искам да карам". Шофирането наистина е дългогодишна практика, но трябват усилия, а не просто да седнеш зад волана и да чакаш да се случи чудо.
Без да искам да те обиждам, но най ме е страх от такива шофьори като теб, които се притесняват, всичко им се струва страшно и трудно и в една рискова ситуация (а по твоя воля или не все ще попаднеш в такава) просто губят контрол и панически правят най-грешната маневра. За мен шофирането не е "някой да те научи", а си е призвание и идва от вътре. Това е същото като с готвенето - ами не всички сме майстор готвачи - тъжно, но факт.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker