Изгубен телефон - спешно!!! :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубен телефон - спешно!!! :(
преди: 9 години, 5 дни, прочетена 1364 пъти
Изгубих си телефона, както става ясно от заглавието. Не знам къде, бях на гости и вероятно на излизане, защото съм сигурна, че телефонът ми беше в ръцете ми, когато влизах в таксито. Мислех, че съм си го пъхнала в чантата, ама се е изхлузил в таксито явно (беше към 23:30 като тръгнах от къщата на приятелите си, беше доста тъмно, нищо не се виждаше).
Въпросът ми е - какво да правя? Това е към 200 лева телефон с много лична информация - съобщения, номера на банкови сметки, телефонни номера на близки, снимки... Не ми е толкова за телефона, колкото за тези другите неща, защото въпросния таксиджия или пък следващият човек, който се качи, може да го намери и да си го вземе, а не се иска много-много труд, за да разбереш достатъчно неща за мен, за да можеш да звъннеш на някой от номерата в картата ми (примерно на майка ми), да кажеш, че съм била блъсната от кола и сега им трябват сто хиляди за операцията, да ги прехвърлят на банковата ми сметка (която е записана като бележка в телефона ми и то не просто като номерче, а така - "код банкова сметка - *****)...
Плюс това, че ако някой ми звънне по мобилния (с родителите ми и приятелите ми си говорим само по телефона, а не в социалните мрежи, а още на никого не съм казала), може някой луд да вдигне и да ги наплаши.
Абе, общо взето - гадна работа. Има ли начин да си го върна този телефон? Молба в Полицията? Нещо? Молбата в Полицията ще е като да чакам от мъртъв писмо, струва ми се. С GPS става ли, някой знае ли как, пробвал ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 дни
hash: 988c73f26c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо и най-важно е да набереш сама номера си. Аз много отдавна така си намерих телефон - защо мислиш, че всички хора са с лоши намерения. Ако обаче не се получи (батерията например е изтощена) ТРЯБВА веднага да се обърнеш към телефонната си компания да блокират съответната карта. Телефонът го забрави, а при загубен телефон няма престъпление да се обаждаш в полицията. Заслужава си обаче да се обадиш в таксиджийската компания, ако си спомняш. Ако имаш касова бележка, почти е сигурно, че ще го намерят.
... но най-важно е да блокират карата. Така и номерата в нея няма да съществуват. Не ти знам какъв е този телефон, но при iPhone има варианти да го блокираш съвсем. Питай пак специалисти тук, но не губи време за картата, защото могат да ти навъртят сметка. Номерът можеш да си запазиш - просто самата карта се блокира и ти издават друга със същия номер.

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 8cb2ca9ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тези, които не биха ти го върнали, не им пука особено за личната ти информация.
А колкото до полицията, трябваше да им дам 200 лева за да ми издирят телефона и още сто за да набият наркомана, който го беше взел, но за тези цена ана телефона не си струва.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 98646655e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На никой не му пука за снимките ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: 266ba9d3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да опиташ с администратор на устройства в Google play
ако е андроид телефона има и мобилно приложение

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: e41c45d265
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ако е андроид можеш да погледнеш в гугъл управление на устройства като си влезеш в профила, но не показва с точност къде се намира устройството, показва града показва и кога за последно е свързано с интернет, така можеш да видиш дали някой го ползва, от там можеш да блокираш и акаунта си в устройството, тоест така ще си спасиш гугъл акаунта но за бележките и снимките и другите работи не знам

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker