11 Септември. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

11 Септември.
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 3557 пъти
Най-вероятно четете това,защото сте видели заглавието "11 септември". След няма и седмица стават 9 години от атентатите в Ню Йорк , Пентагона и 4-тия самолет не съм сигурен къде се разби мисля ,че е в някъкво поле. Но дали истината е такава каквато изглежда? Замислете ... защо им е на арабите да правят атентатие ,защо им е да убиват близо 3000 хиляди души?! Защо да отвличат самолетите погубвайки и себе си? Може би е омраза към американците,може би е на религиозни мотиви,може да е нещо друго ,а може би АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ПРИЧИНИХА ТОВА ? Веднага ще кажете "ама защо американците да се избиват един друг" Тези атентати не бяха случайни.След 11 септември се въведе и нов закон нали ? Закон който дори и при на малки съмнения за тероризъм се задържат хора било те виновни или не в някъкав вид ТЕРОРИЗЪМ!! 11 септември даде шанс на САЩ да нахлуе в Афганистан и Ирак ей така. Колко хора избиха американците ,а ? КОЛКО? Прекалено много са... не си заслужава . всичко е заради петрола ... черното злато. Толкова ли са алчни тези американци.. Може би още не ми вярвате. Замислете се. Атентатите на Световният търговски център през 1993 - неуспешен,1995-неуспешен 2001-УСПЕШЕН! Може би не американците са жертвата в случая.Може ми те сами са блъснали самолетите в Кулуте ,за да могат да нахлуят в Афганистан и Ирак? Има толкова много съмнителни неща в този ден че не знам от къдде да почна.
И се запитайте заслужаваше ли си всичко което американците направиха от алчност ? За петрол,за власт, за пари .. лично аз мразя америка. Всеки ден някой откачил взел заложници в училище и е убил невинни деца. Някой си не знам къде си в америка се взривил щото не му се живеело и избил всичко наоколо. Заслужава ли си ? Кражбите,убийствата,насилието,страданието ? Американците обвиняват Ал кайда и Бил Ладен.. Дали наистина за всикчо са виновни арабите.. лично аз не мисля.. америка само пребира ли пребира нефт .. внася а не изнася.. Дали американците не са си виновни за всичко. С тези техни заводи замърсяват и всичко. Заради тях има глобално затопляне не е заради друг. Те изхвърлят МИЛИОНИ вредни емисии всяка година.. умират по на 50 заради инфаркт , инсулт и какво ли още не.Та те нямат природа те имат заводи на мястото на някогашни гори,строят където им падне... Замислете се над всичко това дали америка е виновна за страданието по света.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: da6a41f898
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Моята мечта ако отида някъде по света никога не е била америка. Мразя тази държава по ради много причини. Мразя и в историята щото се месят в първата световна война във вреда на България. Тези никога нищо не са ни дали, а обратното.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 64bafae8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм! Аз живея в Америка, бих казала по принуда на родителите си. И много мразя Америка и американците. Всички се мислят за толкова велики понеже са голяма страна. Но все пак Америка е още млада по история, ще видим до къде ще стигне! Аз лично само се надявам скоро да се махна от тук:)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: ab66a123f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Добро утро! Откри топлата вода. Теорията, че американците сами са си направили атентатите, е много разпространена. Губил си си времето да мислиш нещо, което други отдавна са измислили.

А колкото до това, че мразиш Америка - тъпо е. Кажи, че не одобряваш американската политика, правителството, но да мразиш американците!?! Че те са хора като нас - работят, мечтаят, отглеждат децата си, живеят си живота и нищо не са ти направили, за да ги мразиш.

Много повърхностно разсъждаваш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: fbd4ef900d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ех ама какви съдници станахме! 'америка' та 'американците'... изобщо разлика между понятията "външна политика" и "население" правите ли? да, Американците искат да са световна сила (и с право), намесват се навсякъде и заграбват, но това си е хубавото да си голям. ако щатите не се бяха включили в световните войни сега щяхме да сме (вероятно) немска колония. може би, може би не... или можехме да сме под крилото на комунистическа Русия(?) факт е че те са далеч от примерна демокрация, след 9/11/01 и малкото което остана се срина с приемането на "Патриотичния Акт" (новия закон който автора спомена). и все пак, не забравяйте че ако ги нямаше реалността ни нямаше да е такава... огромна част от пробивите в науката и медицината идват от там; движения за закрила на децата/жените, хората като цяло. какво са направили за нас пита някой? едно е че, те за нищо не са ни длъжни та да ни помагат, и другото е че всъщност Америка спонсорира много проекти в България. аз лично в момента се занимавам странично с един проект койтоспести на данъкоплатеца и държавата няколко стотин милион лева (за магистрала Тракия става дума). ако някой го интересуват факти нека посети сайта на Фондация Америка за България и да погледне какво правят те за нас.
и аз съм живял там и си ми беше хубаво. въпрос на избор и лична култура си е дали ще ги приемеш или не; те са грандомани, но това е последствие на дълбокия капитализъм обзел държавата. ето ние - България+Българчетата не правим проблеми за петрол, не нападаме никой и горе долу сме стабилни в международните отношения но, въпреки това, сме западнала държава...
лесно е като си мишка да се сърдиш на слона че стъпква всичко по пътя си~

авторе, 11 Септември е болезнена и дълга тема, кой прав кой крив и кой за какво виновен. факта е че стотици хора загинаха; дали заради някой в пещера или дръг в офис... и да научим някой ден, тези хора няма да се върнат. за страданието на света сме си виновни ние - хората. не Америка. всеки си прави избора в живота и си го прави както си знае. соченето на съседа и постоянните обвинения и пренасяне на вината си е типично човешко поведение. ако не искаш да си като тях (твойте 'Американци') направи нещо по въпроса!

М.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1dd2a14b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ще ви кажа само едно. На 11 септември в кулите, които ги унищожиха над 11 000 еврей не са били на работа...

 
  ...


...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 058e5f58f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На половина сте прав, но има и грешки. Ще посоча само грешките до колкото мога. Не трябва да мразите американците. Те също са били излъгани, са излъгани и ще продължават да бъдат лъгани (както целия сват). Има хора управляващи нашия свят от тях зависи всичко. Но ние лъганите и заблуждаваните не трябва да им позволяваме да ни разединяват и противопоставят. Била съм в САЩ и мога да кажа за хората, че са много сърдечни и мили. Такова отношение в България не съм получавала. Не мразете обичайте! В противен случай Вие също ще останете маниполиран по някакъв начин!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 058e5f58f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 съгласен съм с теб. Само дето американските политици и всички други публични лица са марионетки продали душите си. От тях нищо не зависи. Те изпълняват заповеди. Света се управлява от Америка - факт. Но дали тези които го управляват са американското правителство или американците?

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 058e5f58f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Илюминати...

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 1dd2a14b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Сърдете се на шибания Билдерберг

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: ad219fd9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4 мислиш ли, че щеше да ни е зле ако Германия беше спечелила войната?

 
  ...

...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: a90b696a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10. Германия никога нямаше да спечели войната защото това беше спор на интереси и вярвания, не на териториално управление. дали през 45 или 55 или когато и да е - империята щеше да рухне. Ти какво мислиш че щеше да стане ако Америка да кажем беше останала извън свадата? Щяхме да сме една немска провинция. Нямаше да имаме проблема с циганите, но пък нямаше да имаме и кой знае каква свобода. И аз малко се двоумя дали това не е по добрия вариант - да сме във армейски ред срещу това да висим по Моловете и чалгатрополисите... така или иначе. Станалото е станало. На 11 септември починаха много невинни хора и не мисля че е нужно да се осквернява тяхната памет.

М.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: ad219fd9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Че кой ти говори за оскверняване на памет на загинали по една или друга причина хора.Питах те мислиш ли, че щеше да ни е зле ако Германия беше спечелила войната.За къв армейски ред ми говориш незнам.Според теб германците сигурно имат вечерен час а?Армейски ред - глупости говориш.Тук е имало немски фирми.(то и сега има ама след 65години)Произвеждали сме самолети и турбини за ВЕЦ-ове.Като дошли другарите на власт и тези заводи били преустроени да правят велосипеди и радосеялки.Ако Германия беше спечелила войната щяхме да сме развита държава, сега Турците нямаше да се опитват да залеят родината и целия евросъюз като нашествие на скакалци....и т.н.
Колкото до загиналите при атентатите - не ми пука.Имам семейство, приятелка и приятели, които да обичам и да мисля за тях.Ми съжалявам, но немога да се тюхкам за хора на хиляди километри от тук.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: fbd4ef900d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не знам, може би съм глупав и не мога да се меря с твойте задълбочени размисли, но просто не разбирам как Германия изобщо можеше да спечели... и какво да спечели точно? не знам на колко години си; не изглеждаш на много, но май изпускаш доста от световната история. ВСЕКИ от великите завоеватели се е провалил, от по модерно време - Хитлер, Наполеон, Александър, Отоманската империя, Византииската, Римската, Англииската Империя и тн и тн. дали ще е преди хиляди години или преди само няколко стотин резултата е същия - много хора мрат, а след някоко години всичко се разпада. Германия бе победена заради физическото изтощение на войските, нестабилността на фронтовете и завладяните територии и не на последно място 'различия на интереси' във вътрешните редове. Както и да го гледаш... победа бе невъзможна. Все едно да застанеш между два тира (Щатите и Русия тогава) и да се опитваш да ги буташ с ръце едновременно. В България няма тежко производство не защото Германия загуби, а защото лидерството ни не струва. Последния (според мен) приемлив лидер на Блгария си беше бай ни Тошо при който имахме заводи и макар малка държава, България бе призната по света с машиностроенето си, агрономията и до някъде електрониката. Сега сме познати с еърбегите на чалгаджииките, мафията, циганите и генералната ниска култура на населението. Ако на теб толкова ти е драго да спориш по темата - това не е мястото. Аз си казах своето, от мен чао:)

М.

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: c0746fb81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 3 - хора като нас? Кога ние сме имали самочувствие като тяхното? Кога сме избивали хора, просто защото сме станали със з**ника нагоре? Кога сме обявявали война на някого, защото искаме да му отнемем нещо, което му принадлежи по право? Ние не сме като тях и слава Богу, защото ако станем като тях, значи и ние ще трябва да освободим територията си за някой по-разумен.Както и те е трябвало да направят отдавна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker