Моля да помогнете в избора на лаптоп, спешно е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моля да помогнете в избора на лаптоп, спешно е
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1162 пъти
Здравейте. Ще карам направо - ще ви помоля да ми помогнете в избора на лаптоп. Попринцип не съм много на "ти" с тези неща и с характеристиките, които трябва да притежава, за да е качествен. Сумата, коато мога да отделя за него е до 600 лв.

Занимавам се с графичен дизайн и фотография и за мен е важно лаптопът да има най-вече голям капацитет от памет и добра записвачка.

Сегашният ми лаптоп е Lenovo G570 и като цяло не е лош, но паметта му е около 350 гб, което за мен не е достатъчно.

Искам и новият ми лаптоп да е на Леново, но не мога да се спра на конкретен модел, тъй като не разбирам особено. Искам да ви помоля ако можете да ми дадете съвет или ако самите вие имате такъв лаптоп и сте доволни.

И също така ако може да ми кажете откъде е най-добре да го закупя? Мислех, че emag, но предполагам онлайн не е много добра идея, някой конкретен магазин в София? /освен разбира се Технополис и подобните/.

Ще съм ви много признателна ако ми помогнете.
Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: a661a52398
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако сегашния ти лаптоп си бачка окей няма смисъл да си вземаш нов. По - добре си вземи външен хард диск и там трупай снимките. Тамън, ако стане нещо с компа снимките ще са на безопасно във външния хард диск (това е нещо като огромна флашка) - http://www.emag.bg/v-nshni-hard-diskove/c


Ако все пак ще си вземаш лаптоп гледай да е с възможно по - добра видео карта според бюджета ти разбира се - news.laptop.bg/klasacia-video/
Чети в нета има вече много информация - не е както преди десетина години (примерно). Вече не е нещо толкова специално да си купи човек комп.
Абстрахирай се от това "не разбирам особено" и гледай характеристиките на модел, който ти е харесал и каквото не знаеш какво онзачава смело го пействай в google и се самоинформирай :)


Аз лично не се плаша толкова от пазаруването онлайн, защото като вземеш нещо можеш до 15 дни да го върнеш (примерно ако не те изкефи достатъчно) - стига да е абсолютно запазено - в търговки вид. То всъщност тези неща си ги пише по сайтовете, дето предлагат онлайн продукти. Просто в България още не сме свикнали с тези неща, както и с много други удобства..

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a18a0cf371
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това от клипа на Т. Златева го видя, нали? Почни от по-тежките храни и най-накрая кис. мляко. дори увеличи дните по 2 т. е. 2 дни картофи, 2 дни месо и т. н. ще стане като диетата, която се разпространи от Ваня Червенкова. И само заради тъпия плаж ли искаш да отслабнеш? 30кг. Са много за месец и половина доста ще провиснеш и ще изглеждаш по-зле. Изкарай си карта зс фитнеса и ходи 3-4 пъти седмично в комбинация с диетата, но задъжително увеличи колич. храна, за да не припаткаш някъде.... пий вода и зелен чай с лимон. Успех! Дано успееш да се промениш и да се чувстваш по-добре в кожата си. И все пак знай, че след диетата се захрани добре без лакомщини, бързото сваляне ще го наваксаш бързо.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 474e310114
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Привет.
Принципно е хубаво че си се насочила към Леново като бранд. Един съвет от мен - стой настрана от HP.

За жалост бюджета малко те ограничава. Но принципно ако си доволна от сегашния си лаптоп и единствено дисковото пространство е проблем, то просто можеш да направиш един ъпгрейд на твърдия диск за сума от порядъка на 100-250 лв.
Друг вариант, който ми хрумва на прима виста е да си вземеш нов лаптоп, а след време да се оборудваш с външен диск за съхранение на каквото ти душа поиска:)
Трети вариант - просто ползвай от много безплатни cloud услуги за да си съхраняваш част от нещата.

Малко ориентировъчни цени:
- външен диск, usb3, 2 TB капацитет върви от порядъка на 200-250 лв
- 2. 5 инчовите твърди дискове за насаждане директно в лаптоп почват от 130 лв (1TB)



*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 79f433c6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За същите пари можеш да си вземеш desktop PC, който ще е с много по-добри характеристики. Но ако държиш да е лаптоп провери в speedcomputers. Виж в уебсайта им в раздел лаптопи. Евтини и с добри характеристики.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9b8ed3668e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да уточним - под голяма памет имаш предвид голям твърд диск. "Добра записвачка" в днешно време е израз, който няма много смисъл. Всичките са кажи-речи еднакви.

Иди на ардес точка бе ге (нямам връзка с тях и не им правя реклама), там може да си филтрираш лаптопи по всевъзможни характеристики. Виждам 6 модела леново с 1TB (1000GB) твърд диск до 600 лева. Бюджетът ти не е голям, така че ще трябва да направиш компромис със скоростта на процесора и видео картата, които ще се окажат по-слаби от тези на сегашния ти лаптоп...

Ако нямаш други проблеми с лаптопа си, по-добър вариант е да се смени само твърдия диск. Един нов 1TB струва към 120-130 лева. По-добре е процедурата да я направи някой твой познат, който разбира, защото в сервиз ще ти излезе солено, особено ако ще ти прехвърлят информацията от стария диск. Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cf83b6521e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката:

Благодаря Ви за съветите. Започвам и аз да обмислям варианта с ъпгрейда на сегашния ми лаптоп. Варианта с твърдия диск от 1 терабайт звучи добре, но при смяната няма ли опасност да изгори дънната платка, както съм чувала?
Между ъпгрейд на твърдия диск и външния хард диск кое е по-добрия и по-надежден вариант, при който няма да се загуби информацията?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 474e310114
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Привет.

Всеки "IT специалист" с капка мозък няма как да прецака подмяна на твърд диск, защото е елементарна процедура. Разликата между външен и вътрешен е че вътрешният ще ти даде по-добра скорост на четене и запис, отколкото външния, дори и той да е USB3.
По-добър и надежден вариант е трудно да се каже кой е. ОТ една страна ако си размяташ лаптопа в раници и чанти, и го изпуснеш инцидентно докато работи може да скапе харда, но това важи и за външният. Ако външният е с цел просто да седи на един рафт в ролята на "архив", и да се включва само като трябва да се вади нещо от него, то може би той е по-добър вариант.


*Syndrome

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker