Нежелани мисли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нежелани мисли
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1957 пъти
Здравейте хора. Има ли такива от вас, които понякога да не могат да си извадят дадени мисли от главата. Ако е така може ли да ми кажете как успявате, да ги махнете и да се съсредоточите върху друго нещо? Аз съм така и ми е много трудно понякога да се съсредоточа и това ми пречи на общуване, учене и всичко като цяло. Примерно моите приятели като си говорят нещо и се смеят, аз не че не ги разбирам и не ми е забавно, но и в същото време се притеснявам дали приемам достатъчно количество омега 3, дали не мириша на пот и всякакви такива неща. Много ще радвам да получа някаккви съвети от вас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: f8c8764333
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това са мисли, които са резултат от тревожност. Начинът да спрат тези мисли е да намалиш тревожността. Другите варианти са просто заобикаляне на проблема. Как да намалиш тревожността? Ами в твоя случай трябва да преразгледаш собствените си вярвания - ти имаш вярване например, че трябва да приемаш правилно количество омега-3 мазнини и да не миришеш на пот. Просто стани сигурен, че приемаш такова количество мазнини и не миришеш на пот и готово.

Често обаче самата тревожност е провокирана от нещо друго, не от съдържанието на конкретните мисли. Например може да се тревожиш за любовния си живот и същевременно да имаш тревожни мисли на тема омега-3 мазнини. Най-добрият начин да разбереш от какво точно идват е чрез самонаблюдения и запитване към себе си (или подсъзнанието). Просто се успокояваш за 5 минути и си задаваш въпрос "Защо имам тези натрапвичи мисли? " както и въпрос "Какво е позитивното намерение зад тези натрапчиви мисли? " (винаги има позитивно намерение, дори на пръв поглед да не изглежда така).

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c6730a5341
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е ОКР. Ако не знаеш какво означава виж в нета. Честито имам "добра" новина - НЕ се лекува! С ОКР съм от 7-8 години и при търсене на помощ от специалист най-много да ти изпише хапчета на нерви. Те не осъзнават обаче, че това не е от нервите. Може да съм на плажа с книжка в ръка, съвсем спокойна но мислите за депресиращи неща са си там! Постояно се страхувам за мен и близките ми без причина, изпитвам ужас когато някой ме гледа.. това са неща които не изчезват. Добрата новина е че сочат че е хронично. Имам предвид, че макар и за няколко седмици това състояние може да отшуми.. но после за жалост пак се връща. Моят лекар ми каза "всичко ти е в главата, болест нямаш.. нямам какво да ти лекувам". Така че съвсем приятелски те съветвам да не си подаряваш парите и времето по лекари защото нещо различно няма да ти кажат.

Съвет: Поинтересувай се в нета за ОКР НАТРАПЧИВИ МИСЛИ и за запознай със състоянието си. Опитавай се да мислиш по-позитивно и така.

Ж. 19г.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b8b3c99ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да забравиш, трябва да си спомниш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 85ebdc6063
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Коментиращите - много сте зле! Какво му е лошото, ако мислиш за няколко неща едновременно, ако това ти действа успокояващо? Едва ли това ти пречи на общуването и ученето! А те се развикали: ОКР, та ОКР! Почти всички от коментиращите под статиите, дават грешни съвети. Те ги дават от СВОЯ гледна точка!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: db5083a096
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А неболните от ОКР мислят ли за няколко неща едновременно? Питам да знам дали само аз съм така.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ebc3b7d0b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви за коментарите.
Да и аз съм чела, че това е ОКР, но не го споменах, защото предположих, че някои може би не сте наясно с тази болест. Дори и да не се лекува тази болест, знам че може да се контролира. Ще съм ви адски, адски благодарна, ако хората с ОКР ми споделят как успяват да премахнат нежеланите мисли от главата си. Понякога дори когато правя нещо, което ми е приятно пак ми е заета главата с тези мисли и те са не само за тези неща, за които съм писала. Мислите не са никак приятни, адски напрягащи са. :(

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 02c18ccd88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 5, не става ли въпрос за повтаряща се мисъл и образ? За това ли питаш?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e6f12ee7ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Да, за това питам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker