Какво мислите Вие за негативното отношение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите Вие за негативното отношение?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1036 пъти
Какво мислите? Защо е това негативно отношение срещу хомосексуалните? Гледам сега клипове от типа "пранк" и там е адски негативно поне в Русия, но и в България, мисля че е така, абе като цяло по Света. Християнин съм, знам как мислят религиозните, но откъде това негативно отношение към по-различните хора? Обществото казва, че това е неморално, нередно или ги блъскат по улиците. После казват, че тези неща развратяват децата, според мен ако детето от малко си е с нормална ориентация въобще, това че двама мъже/ две жени се целуват на улица не би го развратило по никакъв начин. За религиозните знам защо го правят, откъде им идва омразата, защото ги е страх от всевишния и понеже и те да се покажат съпричастни давай да осъдим различните. Тези са ясни, но защо и в обикновените хора се проявява тази омраза? Даже много често срещам, по-скоро чета в коментари, ако някой напише как хората трябва да се зачитат, уважават, да имат добра обхода помежду си и отдолу задължително се изцвъкат няколко коментара от рода на - гейовете ще отидат в ада, ще ги пържат, смърт за тях и подобни, а съм убеден, че тия, които говорят такива неща определено не са по-безгрешни, иначе нямаше да съществуват сайтове като сподели(все пак тук хора споделят неща, които иначе биха скрили от обществото-изневери, бройки, сексуални проблеми изключвам позитивните теми, те са хубави). Ако видя на улицата мъже да се водят за ръка или да се целуват, дори да ми стане неприятно няма да го покажа по никакъв начин, най-малко от куртоазия, а въобще не бих си помислил да ги псувам или обиждам за това, че са различни.
Понякога след като видя такова негативно отношение към хората ми се иска да се направя на такъв и на първия, който се опита да ми посегне, да му обърна представите за това какъв мъжкар е, но ако всички пък проявявахме такава нисша представа за саморазправа накъде би отишъл светът, не мислите ли? !
Вие какво мислите по въпроса? Бихте ли наранили вербално или чрез насилие някой по-различен от общоприетото?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 56fd1199cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото нашето общество е хомофобско. Точно вчера влязох в подобна "патриотска" страница във фейсбук и се начетох на омраза, злоба и хейт. С ръка на сърцето казвам, без да преувеличавам, че никъде другаде по света не съм виждала по-нетолерантна нация като нашата. Не знам откъде идва тази ужасна омраза към различното, но се е вкоренила в много хора. В никакъв случай не защитавам онези, които ходят на гей парадите, с цел да провокират като се събличат голи и вършат глупости. Вие виждате само тях и си правите изводи за цялото гей общество. Като ви кажат хомосексуалист и си представяте тип като Азис нали? А реалността не е такава и въпросният човек не е по-различен от другите - просто е с различна ориентация, но няма как да го познаеш освен ако не каже самия той/тя. И ако е бил някой ваш близък и не сте знаели, и един ден реши да ви каже - какво? Ще си промените ли мнението за него, само защото е по-различен?
Аз съм хетеросексуална жена, но мразя цялата тази нетолерантност не само към гейовете, а въобще. Няма да продължавам да пиша, защото няма смисъл да обяснявам на коне с капаци всичко това. Само искам да разбера откъде бълва цялата тази омраза, защото не мога да си го обясня.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker