Общински съветник - кандидатура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Общински съветник - кандидатура
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 971 пъти
Здравейте,
Въпреки че въпроса е политически ще се постарая да не давам имена на партий политици и тн...

Да започна от начало - един от приятелите ми е член в една не голяма партия, покрай него съм ходил на доста от събранията, познавам хора от партията и доста симпатизирах на каузата им. Гласувал съм за тях но никога не съм бил член.
На едни сравнително скорошни избори обаче тази партия се коалира с доста противни за мен хора и много се разочаровах. От тогава нито съм им ходил по събрания, нито съм гласувал за тях.

Сега преди местните избори, от същата тази партия ми предлагат да ме включат в тяхната листа за общински съветници. Мястото е избираемо а аз мога да им донеса много гласове защото съм що годе известен и с добра репотация в града. Притеснявам се обаче че ако се захвана с политика ще си похабя доброто име напразно. До сега нито съм членувал по партии нито съм се кандидатирал за каквото и да е. Раотя в голяма фирма, имам много колеги, приятели и познати които биха ме подкрепили но се страхувам че и те и аз накрая ще останем излъгани, защото след последните "съюзи" видях какво представляват политиците от партията - говорят едно а правят съвсем обратното.

Мисля да откажа предложението, как бихте постъпили вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2adc3b6900
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, не се занимавай, защото те такива хора като теб слагат на неизбираеми места и ви използват за доброто ви име, връзки и приятели, за да им работите по кампанията. Особено малките партии, защото имат в най-добрия случай 1 - 3 избираеми места - ще си загубиш доброто име с провала на самата партия, защото хайде да сме честни - в момента всички, освен ГЕРБ изневериха на обещаното по изборите. ДПС пък няма да обсъждам, а БСП имат закостенели кадри и електорат - нямаш шанс при тях. Ако имаш в предвид Реформите или Патриотите - ами те ако не изневериха на избирателите си, та кои. Тези две формации няма да ги има след 5 години.
Така че ако ще рискуваш името си, то го направи поне за избираемо място в листата на партията, а ако действително се интересуваш от политика - избери една от големите и етаблирани партии, които ще са тук и след 5 г.. или най-добре - прави си кариера и участвай на следващи избори, когато нещата ще са по-ясни. Мисли от своя гледна точка- ще я има ли партията след 5 г. или не и ако ще я има - помогни сега с работа за кампанията, но не си пиши името на листата назад, само после да те изкарват по телевизиите ако действително един ден имаш политическа кариера.
Политическата кариера за хора като теб изобщо не е изключена. На такива хора принадлежи бъдещето - млади, образовани, с опит в дадена сфера, постигнали нещо в живота, но прекалено раното ангажиране с една политическа сила може да ти изиграе за после лоша шега, когато действително можеш да промениш нещо, навлизайки в политиката
В момента според мен има две партии, в които млади хора имат някакъв шанс за политическа кариера - ГЕРБ и да - ДПС. Всички останали партии си имат старите мутри и ще си им само пушечно месо в някоя листа и безплатен работник по изборите.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2b775a8bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твое място не бих се занимавал с партии. Прекалено рисковано е и имаш какво да губиш (за разлика от тях ти има добро име, а те нямат, съответно и нямат какво да губят за разлика от теб), а нещо в замяна най-вероятно няма да получиш. А и да получиш, за мен лично е важно човек да има принципи и достойнство, отколкото да получи нещо материално или някаква власт. То властта и парите днес ги има, утре ги няма, ама името си остава. Дори и след смъртта си остава. Аз лично искам като почина да ме споменават с добро, а не да ме асоциират с мошеници и родоотстъпници. Защото дай да не си кривим душите - в България достойни партии няма. И децата знаят, че всички само си гонят интересите и никой не е там, за да оправи нещата. Дори и да има такъв, просто системата го изхвърля много бързо, защото никому не е потребен такъв.

Така че ако ще се занимаваш с политика, то бъди поне независим и го направи с някаква смислена кауза, не се превръщай в поредния мошеник, защото такива и без това си имаме в изобилие.

Аз лично така бих направил, пък вече всеки сам си решава. Но мисля, че е крайно време да се появяват поне някакви единични политици, които освен за крадене мислят за нещо свястно, което да е от полза за избирателите. Дано да съм жив да видя такива личности. Едно време е имало, но от тогава много вода е изтекла. НЯма ги вече такива хора като Левски и подобни.

Всичко друго за мен са поредните гладни боклуци, дошли да оберат последните огризки от достатъчно изстрадалия народ.

Нагледал съм се на купени обществени поръчки, на шуроаджанащина и на какво ли не и направо ми се гади, катос и помисля.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker