Нацията измира и на никой не му прави впечатление... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нацията измира и на никой не му прави впечатление...
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1628 пъти
Тези дни съм в едно село край Варна. Вчера се загледах в некролозите, които са налепени по дърветата пред местният магазин (ето снимките http://prikachi.com/images.php?images/852/8301852J.jpg). И се втрещих - почти всичките бяха починали на 40-55 години! :-O Само няколко всъщност бяха доживели до пенсия! Запитах един човек от съседните села и той каза, че в тяхното село е същото положение.

И ако тези хора са се хранели с нормална храна, поне през детството си, до колко ще доживее днешното поколение, което още от детската градина започва с чипс. вафли, дюнери, кроасани, енергийни напитки и храни пълни с шекер, Е-та,хидрогенизирани мазнини и всякакви чудеса на химията? Отговорете си сами...

И така, само преди 3-4 поколения сме били най-дълголетната нация в Европа без ваксини, аптеки, болници, пенсионни осигуровки и здравно осигуряване. А днес вече мнозинството не доживява до пенсия... Всъщност дори официално сме вече с най-малка продължителност на живота в целия Евросъюз (http://www.economic.bg/bg/news/5/balgarite-s-naj-kratka-prodalzhitelnost-na-zhivota-v-es.html)

Не знам дали вярвате в теории на конспирацията, но това не е нормално - един дълголетен народ да е подложен на такъв геноцид. Всъщност, правителството има изгода от това положение, защото хора, които цял живот са внасяли за пенсия никога не я получават - държавата я прибира.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0e8708ccab
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Правилно е впечатлението ти, че нацията измира, но това не е защото хората живеят по-малко, а защото хората.... стават по-малко. Просто в момента измират поколения с много силна и висока раждаемост и това засилва впечатлението за измиране, а и отделно в селата живеят само стари хора вече - норално е там да е покрито всичко с некролози, но всъщност живеем като цяло по-дълго.
Средната продължителност на живота при мъжете у нас е 71 години, докато при жените е със 7 години по-висока - 78 години, сочат още данните на НСИ. За десет години (2003-2013) средният живот при жените е нараснал с 2. 4 години, а при мъжете - с 2. 3 години. За сравнение в периода 1935-1939 г. средната продължителност на живота в България е бил около 52 години.
В градовете у нас средната продължителност на живота (75. 3 години) е с 2. 7 години по-висока от тази в селата (72. 6 години). За десет години продължителността на живота за градското население се е увеличила с 2. 8 години, а за селското – с 1. 6 години.

Така че, обгазените и облъчени граждани дори живеем по-дълго от селското население.
Причините са просто, че имаме достъп до мед. помощ и като цяло мед. помощ и хигиената у нас се подобряват както и начинът на хранене се подобрява - консумраме все повече плод и зеленчук, месо, мляко, по-малко хляб, има достатачно храна и намалява непрекъснато детската смъртност.
Във всички посткомунистически държави продължителността на живота е сравнително ниска като сравняваш с развитите страни, но пък не толкова ниска като сравняваш с развиващите се страни. Хубавото е, че се повишава продължителността на живота и прогнозата за хората, родени през 1993 г. е някъде 93 години :)
Затова и ни повишават пенсионната възраст - да, много ще умрат и преди това, но като цяло повечето ще живеят много по-дълго от сега.

Интересно ще ти стане, може би, че държави като САЩ, Англия и тем подобните със задължителни ваксини и много голяма консумация на вредни храни живеят средно 10 години повече от нас, българите, макар че и по консумация на чипс, и по консумация на шоколадец сме едни от последните не само в Европа.

У нас обаче се пуши много като дори при жените сме преварили гърците, които са най-пушещите същества в ЕС. Като сложим и консумацията на гроздова отгоре - ето ти две причини на село да се умира просто по-млад :) и да ни надживяват по-малко пушещите нации (за алкохола интересно не важи, защото англичаните са по-големи бъчви).

Така че не е важно какво е субективното ти усещане от едно село, а каква е ситуацията като цяло.
Аз наскоро си направих труда да отида на селското гробище и да си запиша година на раждане и година на смърт на почти всички, починали преди 1990 и сега, защото много хора в селото имаха същото чувство като теб.
Знаеш ли какво ми прави впечатление - преди хората са умирали или много малки (като деца), или като млади особено жените или са остарявали като възраст от 65 г. много рядко ще намериш, но действително има и няколко столетника. Днес всички почти достигат зряла възраст и починали деца няма както и млади хора, (лого - в селото такива вече не живеят и не ги погребват там), но почти няма починал млад човек под 60 г. в последните години
. Зад гроба на прабаба и прадядо ми например има 15 гроба на децата им - всичките недостигнали 18 г. възраст, повечето родени мъртви или починали след това. От 17 раждания на прабаба ми са оцелели 4 деца след бебешка възраст, две са починали под 12 години от неща като глисти и грип, само 2 деца са оцеляли - баба ми и сестра ѝ - сестра ѝ почива на 25 г. от неизяснена болест, баба ми е на 92 г. - изчисли обаче средната продължителност на живота на това семейство (децата) и ще се шашнеш, че е под 20 години дори да не взимаш бебетата.
Така отделните случаи лъжат - трябва да се гледа общата картина, а тя е благоприятна за държавата ни и света като цяло. Затова днес можем да си позволим да имаме по-малко деца и намаляването на населението у нас поне за сега се компенсира от увеличаването на живота.


Ако все пак искаш да направиш нещо по темата - създай сам дечица (най-малко 3) и живейте в града, за да живеете по-дълго поне статистически погледнато.
С пулене по некролозите не става - става с креватно джудо и не забравяй да биеш ваксини на децата си, за да живеят по-дълго и ако си над 21 г. си освежи ваксината против тетанус, че от това на 98% се умира без ваксина, а с ваксина 100% се оцелява, ходи на лекар и води децата си и така нататък - така ще направиш нещо добро за статистиката и нацията, а некролозите хвани и ги изчисти, защото все някой трябва и това да свърши и стига се занимава с глупости - прави бебета и живей - все някога ще умрем, това е рискът от живеенето.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ab1b226be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Това не е конспирация. Просто всеки политик и всеки доктор си пълни гушата и не пука, че измирали, че трябва да има контрол на храните и т.н. Няма никаква конспирация и никакви масони и тем подобни. Просто човекът лъгал, мазал години, газил трупове, правил свирки и тъкмо се докопал до властта, в която едва ли ще остане повече от 4 г. и гледа да си избие цялата инвестиция.

Колко пъти се случва да хванат храна с някоя опасна съставка и скоро всичко се потулва. Изведнъж пробата се оказва съвсем наред, името на производителя никога не се съобщава и хората продължават да си ядат боклуци. Проблема не е само в чипса. Айде чипса няма да го ядем, ама и месото, и хляба, и дори зеленчуците са същите боклуци. Имам познати, които държат птицеферма и от тях знам, че масово се плаща на ветеринари, за да си затварят очите за това с какво се хранят пилетата. А тези неща, с които те се хранят, ги ядем и ние. А те не са никак полезни.

За лекарите пък да не говорим, дето дори не те преглежда като хората, а директно ти изписва някои скъпи лекарства, за да си вземе комисионната от фармацевта. И разбира се ти не трябва да се оправяш, за да опреш пак до него.

Цялата ни държава стана една търговия с живота на хората, това е истината. И то вече с просто око се вижда, едва ли някой се съмнява в това все още.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 085ac6d797
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторе не знам какво да ти кажа - всичките тези боклуци, които ни предлагат в магазините сме принудени да ги ядем, защото са ЕВТИНИ. Преди известно време когато разбрах какви неща слагат в кренвиршите, както и колко канцерогенни са тези салами - спрях да ги ям. Но поради ниски доходи няма как да си позволя по-скъпо и качествено и се върнах пак на тях. Не искам да ги ям, но понякога съм принудена. Преди няколко години, когато баба ми и дядо ми все още бяха живи, двора ни беше пълен със животни, зеленчуци и плодове. Имахме всякакъв вид месо, сирене, яйца, домати, краставици, картофи и т. н. Не купувахме и по-важното, хранехме се качествено. И си спомням, че преди години в селото ми, във всяко едно семейство имаше по много животни, стадото което изкарваха на паша беше много голямо, а сега... Сега когато баба ми и дядо ми починаха, дворчето си стои - баща ми е безработен, но стои там поне да гледа едно прасе и няколко кокошки. Колкото до плодове и зеленчуци - почти НЯМА, защото ни отровиха земята. И не сме само ние - всички се оплакват от реколтата си. Едва ли е случайно, всичко се прави нарочно. И ето как като дори и да искаш, не можеш да си отгледаш зеленчуци, си принуден да ходиш да купуваш пластмасовите домати от магазина. Добре, че в моя храд има малки пазарчета, от които купуваме - там поне не са фалшиви.
Но ето виждаш до какво ни докараха, а ние после се сърдим на хората, които емигрират. Сега е зле, и ще стане и по-зле. Увеличава се тока, увеличава се парното, увеличава се бензина, хляба, храните... а заплатите - те не мърдат. Нацията ни няма да измре, просто ще се разпръснем, всеки в различна държава. И така малко по малко, ще намалеем, докато не станем мнозинство в собствената си държава.
За всичко това може да благодарите на драгите ни управници, но ние сами сме си виновни. Защото продължаваме да избираме едни и същи да ни управляват, защото не си мърдаме пръста за нищо, псуваме телевизора докато си пием бирата и ядем салатата. Ако продължаваме в същия дух, никога няма да се оправим.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 96e0231e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм... aз се втрещих, когaто четох, че прaтили aмерикaнски войници дa прaвят/ ремонтирaт детскa площaдкa, мaй в София беше. Тц, тц, че пък хумaнни... зa детскa площaдкa помислили. Дa се рaзпкaче човек от умиление, че не бутнaли якой лев нa двaмa безрaботни, a бaрaбaр с военните джипове се стовaри дa рaботят... нещо си тaм.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3ec4befa12
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Нацията ни загива, но не защото живеем по-кратко. 70-75 години не е кратък живот. Нацията ни загива просто, защото няма раждаемост.

Да, аз също помагам за това. На 25 години съм, мъж. Истината е, че не желая деца, не, не в момента, а изобщо като цяло. Просто не желая да създавам още едни нещастници, които още от раждането им да бъдат наказани с това не да "живееш", а да "оцеляваш" в един скапан и материален свят. Не желая децата ми да бъдат поредните роби на системата, не желая децата ми да живеят в нищета.
Отделно това, създаването на деца влошава и твоето качество на живот и то многократно, особено в нашата мила родина.
Нека бъдем реалисти, парите трудно стигат дори само за тебе си, какво остава ако имаш дете, пък не дай си боже две, три или повече.
Колко семейства се самозапалват, разстрелват, колят и т. н. поради факта, че просто няма как да издържат семействата си.
А колко хора са на ръба на това да откачат тотално точно поради същата причина!?

Добре ли би се почувствал, когато детето ти дойде и ти каже "тате, купи ми ей такъв телефон", а ти нямаш пари за храна и трябва да се чудиш какво да му отговаряш. Аз също съм расъл в бедно семейство и да, знам какво е чувството и не желая децата ми да изживяват това. И все пак ние дори не сме били толкова бедни, колкото са в момента огромна част от населението. Ние поне имахме какво да ядем, но се лишавахме от невероятно много удобства, почивки и т. н.

Ето за това няма да имам деца, ето за това и нацията ни измира. Вярвам, че голяма част от хората започнаха да разсъждават като мен, точно и поради тази причина раждаемостта е изключително ниска сравнявайки я с преди години.
Да, най-вероятно звуча невероятно егоистично. Най-вероятно просто съм такъв, човек който не желае да поеме по-големи отговорности в живота, но това е мое решение, а като гледам и на още доста млади хора.
Без деца се живее по-лесно, особено тук в България.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 84b230b6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако черпите статистически данни от държавните институции, ще се окаже не само че продължителността на живота се увеличава, но и че стандарта на българина се увеличава със всяка измината година и ставаме все по-щастливи...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 57a52afe35
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На никой не му прави впечатление, защото не му пука. Защо трябва да се притеснявам за хора, които не са пряко свързани с мен? Ако ти си патриот, направи нещо за българия. В белите страни не е така, защото манталитетът на хората не е като нашия. Тук всеки гледа само себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b223f945ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всъщност проблема не е в измирането, а в ниската раждаемост. И не е вярно че измират млади. Моята баба и дядо са почти на 100.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a968e6b183
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Никой насила не ни кара да купуваме всичко това което си изброила.
Човек може да се научи да живее и по-здравословно.
Преди двайсетина години се озовавам в една много изостанала част на Родопите. Там живеят само турци(български не знаят).
И срещаме по пътя в гората една много възрастна жена носи наръч съчки на гърба. След нея мъжа й яхнал едно магаре.
Питаме я що носи тя клоните, а не ги сложи на магарето, а тя вика че сама си е магаре.
Ето това е начин на живот. Живее в планина, магаре има, но си носи товара сама на гръб.
И това е здраве, защото не води застоял начин на живот.
И там по тея селца и махалички хората живееха много близо до природата.
Сега не знам как е(дано да не се е променило), но природосъобразния начин на живот наистина увеличават времето на живота.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: addc75fe03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Тая година 2015 се очаква да бъде годината с най-ниската раждаемост за последните 70 години. Прогнозата е на основата на първите 7 месеца от 2015.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fdfcabd2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Идиоти такива нацията не измира, може би глупаците ставате повече. Знам, че гледате само лошото, но нацията ни оцелява, защото за тия стотици милиарди откраднати за последните 70-80 години други да са фалирали 10 пъти. Нацията не е умряла, даже напротив, около 9 милиона сме може би, но наистина един два са в чужбина. Напълниха ви главите идиоти, успяха и в тая пропаганда. Вършете си работата, отглеждайте повече деца и това е. Наистина има много неуредици, но това не го приемам.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 07bd2d091c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Съгласявам се че всичко това с изчезването е пропаганда. Когато след освобождението населението на страната е било 2, 5 милиона е нямало изчезване, когато в началото на соца населението на страната е било 6 милиона също е нямало изчезване на нацията, сега когато населението е 7, 5 милиона се говори за изчезване. Може би говорят за изчезване на българския етнос, но и това също е пропаганда, днес етническите българи живеещи в България са около 6 милиона, което е повече от броя на етническите българи в началото на 20 век и в началото на соца. Да има проблем раждаемостта намалява, смъртността се е увеличила, но за изчезване не може да се говори. Българската нация вече доста пъти е доказала че може да се възстанови и от 2 милиона народ, така че ако стигнем под два милиона притеснявайте се от изчезване, за сега може да се говори само за намаляване и за отрицателен прираст.
За това положение вината е навсякъде около вас не само в храната, а и в начина на живот на хората в липсата на достатъчно щастие и радости, в промяната на емоционалното възприемане на нещата в живота. Днес младежът под номер 5 ви казва че няма да има деца за да не ги подлага на нищета, възприятията му за живота са манипулирани от материалното, от него е изкоренено чувството за радост на живота, той не мисли че ще създаде нов човек който ще се радва на полъха на вятъра и вълните образувани в житните ниви, че ще създаде човече което един ден ще изживее щастието от първата любов, той мисли че децата му няма да са щастливи, защото няма да имат скъпо ферари. За разлика от хората с растящи нации нашата е забравила че може да чувства удовлетворение от полъха на вятъра в листата на дърво, поддали сме се на материална манипулация и с това най-вече трябва да се борим.
През това лято ми се случи да чуя двама чужденци, първият седеше на терасата си мълчейки и гледайки почти час, когато го попитах какво правиш той отговори "Гледам как мърдат листата на отсрещното дърво", вторият една сутрин в 6 часа в Пловдив, седеше клекнал до гребния канал, на същия въпрос той отговори "Гледам рибките как се движат" макар хора над 50г възраст те бяха щастливи от тези факти. За разлика от тях рядко ще видиш българин щастлив и доволен че има възможност да наблюдава мърдането на листата, движението на рибките, или как гълъбите се хранят с трохи на площада, българинът е щастлив само с притежанието на материално скъпите вещи, той е щастлив с чевермето на трапезата си, БМВ-то в гаража си и пачката в джоба си. Българинът е щастлив само когато демонстрира материалното си благополучие. А какво му трябва на човек физически, храна за 1стомах без значение дали е хляб с мерудия или омари и подслон без значение дали е дървена барака или замък, проблема е в емоционалното възприятие на живота, българите са забравили къде да търсят щастието, а родителите са тези които трябва да покажат на децата си къде е щастието.
Нацията ни е емоционално заразена от материалното и това е проблемът.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8ef5c9cd3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Едно време хората като не са се ваксинирали са били в пъти по-здрави, те затова и циганчетата са много здрави. Цялото това ваксиниране ни разглезва имунната система, ако мога така да се изразя. Иначе да, нацията измира, но не можеш да спреш естествен процес. То като знам и пенсиите какви са, и да бяха доживели, кел файда. Баба ми се е трепала над 40 години за някакви си двеста и четири лева.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker