Да сигнализирам ли органите на реда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да сигнализирам ли органите на реда?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1766 пъти
Здравейте. От доста време насам установих, че трети лица неправомерно са "влизали" в компютъра ми, правили са ми снимки, докато съм си пускал камерата, за да я изпробвам и са ги прикачвали към кореспонденция, която изобщо не е водена от мен. Разбира се говорих с прокурор по въпроса и ми обясни, че има налице извършени престъпления. Хубавото е, че тези които са го правили се издадоха неволно и сега кръгът на лицата, срещу които мога да поддам сигнал е силно стеснен. Лошото обаче е, че те имат немалко прегрешения и ако започне разследване, ще лъснат и другите им гнусотии, някои от които са доста сериозни и ще го закъсат бая. Който го е изживявал, предполагам ще ме разбере. Прокурорката с която съм разговарял неведнъж по въпроса все ме стимулира да действам защото и тя е преживяла същото и се е погрижила който трябва да си получи заслуженото. Съдействие от нейна страна имам пълно, а и не само. Изпитвам опасения обаче че ако предоставя цялата информация ще пострада и един друг човек който се оказа че им се е вързал на гнусотиите и според прокурора, неволно или не, е станал техен съучастник. А и на всичкото отгоре са толкова нескопосани че по номера на джиесема ( по клетката) ми следят местоположението и пращат хора да ми правят разни заплахи, след като научиха че ги разобличих, че са прониквали противозаконно в компютъра, който ползвам не само аз. Пак повтарям че ще пострада и още един човек, а колкото и да не съм видял добро от него, не искам да му вредя до такава степен. Консултирахме се и с адвокати, юристи и специалисти по киберпрестъпления и всички са единодушни, че първоначално трябва да поддадем сигнал особено след като ит специалист категорично потвърди подозренията ми. Искам да видя и вашите мнения. Вие как бихте постъпили, ако разбеете че някой ви е прониквал в компютъра, чел ви корспонденцията, СНИМАЛ ви, без изобщо да подозирате и е прикачвал ваши снимки по разни места при положение че знаете кой го е правил? Положението наистина е деликатно и ако се стигне дотам ще назова абсолютно всички имена които съм убеден че стоят зад това. Посъветвайте ме, моля, защото на карта е заложено достойнството ми и имам нужда от съвети. Мерси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 94ff96f935
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Авторе, разкажи за този човек как точни би пострадал и какво е направил? Мъж или жена е? важен ли е за теб?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ebec54faaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да следят действита, да ми копират лична информация?
Е, щом са имали наглостта и се имат за големи 'хакери' ще ги издам всички и втори път да внимават.

Я си представи какво са си мислили - "е тоя пич сега си го наблюдаваме, пък той нали е необразован" ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b1275a06a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Да, сигнализирай, редно е да получиш възмездие за страданията си, особено ако всичко е било добре замислено, не с цел шега. А с цел сериозна вреда към теб. Добре си помисли ако хората са пълнолетни, това не е просто шега от тях, задължително сигнализирай. А другия човек, който ще пострада вероятно ще се измъкне съвсем леко, така че по-добре помисли за себе си и се защити.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 81fee73ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без никакво замисляне - стигаш до крайности! Сигнализираш и правиш всичко възможно тея да си получат заслуженото! Сам го написа, че от тоя човек, заради когото се колебаеш дали да ги издадеш не си видял нищо добро... Има си глава на раменете и сам си решава какво да прави с нея! Както и ти...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1c58fc6c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен всеки трябва да отговаря през закона за действията си. Това, че ще лъснат и други прегрешения, може само да те радва, защото явно преди време не са си получили заслуженото. Въобще не се чуди, все пак става дума за ПРЕСТЪПНИЦИ, пък кой е добър, кой - лош (чисто като човек и в отношението си с теб) е съвсем друг въпрос.

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 896a1f94e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да ! Факта, че си била заплашвана, само ще им стъжни положението.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 832347b381
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Понеже поназнайвам малко от компютри и знам че е възможно някой да те шпионира през камерата ти, създадох най-непробиваемата защита на света срещу подобни действия, нарича се -тиксо :-) Едно малко черно парченце тиксо върху камерата на черния лаптоп и дори не се разбира. По средата на парченцето сложих малко хартия за да не остава лепило върху обектива и това е. Когато е ползвам, просто отлепям от единия край.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 374ebc305f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И ти даже се чудиш? ! Я, бързо в съда!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1aa58d90cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не бих имала жал към тези хора. И ако не ги беше разкрил дали щяха, както ти ги съжаляваш и те да те събалят и да прекратят тази гнусна и долна дейност. Едва ли. А до къде щяха да стигнат? ! Аь мисля, че тези хора трябва да си получат заслуженото.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4f907ccc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какви точно доказателства кача че имаш в продкрепа на твърденията си? Щото сред юристите има един лаф: "не е важно какво се говори в селото, важно е какво има в делото" чудно как прокурора не ти го е казал :)
Отделно че като ти чета писанията по ми прилича на параноя от колкото на нещо което деиствително се е случило.
И на каря - защо някой би дал пет пари или би си изгубил времето/усилията да разбива точно твоя комп и да качва точно твоите снимки в нета, някаква публична личност ли си, звезда или нещо друго?

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9e969659e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сигнализирай! Заслужават го! От къде на къде ще ти правят мръсно и ти ще си мълчиш?!? За какви снимки става на въпрос-голи?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a6af6e95b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Търси си правата! Тия хора едва ли са злоупотребявали само с теб. Не си първия, нито последния, така ще помогнеш не само на себе си, но и на други хора.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 214e53b019
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   тоя па за некви снимки ще вкара хората в затвора :D :D ПОТРЕС :D нито си гол, нито има порно клип с тебе, пуснат в порно сайтовете, нито те изнудва някой... остави момчетата да се правят на хакерчета, ама вземи слез на земята, щото ако тия филми беше опитал да ги пробутваш на мене, особено тва с прокурорката, юристите, разни адвокати.. много бързо и рязко щеше да се откажеш от дело, съд и всичко останало ;) иначе ако окончателно си решил да ги осъдиш и тикнеш в пандиза, се приготви, защото може да имат някакви хора зад гърба си и да не вземеш да го изядеш нещо...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7c8dc28243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Човек, според мен подай сигнал, защото на теб може сега да ти е станало жал за тях, но ако ги оставиш така най-вероятно пак ще те снимат или другите хора, които ползват компютъра и може още повече да ти навредят щом са разбрали, че си ги разобличил и дори си говорил с прокурор.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b0f6941562
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Отговора е ясен, не знам защо не го правиш.... но добре, не го прави, стой си като мишка в хралупа като повечето Българи. ---Бий се за достойнството си!!!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 25ea9e78eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13 - никой на никого нищо не пробутва. Момчето осъзнава че някои хора са дръзнали да правят разни неща които са ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и обикновено в такива случаи засегнатите, ако са нормални хора, сигнализират за това когото трябва, а не използват саморазправата за справяне с проблема. И да не се окаже обратното- че той има хора зад гърба си, които по ЗАКОНЕН начин да разяснят на отворковците къде не се, , влиза, , . Другото което е И към автора- недей има угризения за този, , друг, , човек. Достатъчно е да го привикат да даде обяснения и името му да присъства по протоколите. Моят съвет е да предприемеш нещо, защото това е непростимо посегателство над личното пространство, а да не говорим че ако при изследване на компютъра ти се открият данни за кредитни карти, информация която е конфиденциална и пр. тези които са замесени ще го закъсат сериозно, повярвай ми. Бъди благодарен че си ги, , локализирал"" защото това е много важно. Остави ги тези, които ти казват, , имаш ли доказателства, , . това е работа на разследващите, не твоя. Ти сигнализирай, те си знаят какво да правят оттук насетне. И със сигурност не им е особено приятно от това че си им показал че знаеш. А номер 13 звучи като някоя мутра от средата на 90 те. Без коментар за него.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cc06cdbf57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз мисля, че трябва веднага да ги осъдиш.
ВСИЧКИТЕ!
А що се отнася до този, който иначе бил добър, но просто "им се е навил на глупостите" -
щом им се е навил на глупостите и е съучаствал, явно толкова ти е приятел и явно толкова държи на теб - НИКОЛКО!
Така че, не му се връзвай на оправданията и извиненията!
Аз на твое място щях с всички сили да се мъча да ги тикна зад решетките, че и бая пари за обезщетение да си получа от тях!!!
Нека един път завинаги такива гадни подли противни "хакерчета" се научат, че не са богоизбрани и че не са неуязвими и че не могат да си правят каквото си искат с чуждите тайни безнаказано!
Мисля, че ако сме в читава държава - полицията и съдебните власти трябва да съдействат и тези гадове да бъдат бая строго съдени за действията си!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e46f91cc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Мерси за подкрепата. За съжаление няма как да коментирам повече. След като приключи, отново ще ви разкажа как е протекло и кой е имал ,,по-силен гръб", връзки, пари и т.н.

Автор

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker