Искам да се самоубия заради несбъднатите ми мечти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да се самоубия заради несбъднатите ми мечти
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3450 пъти
Искам да сложа край на живота си заради несбъднатите си мечти. В живота си мечтаех за 3 неща и нито едно от тези неща не се сбъдна и след като не се сбъднаха мечтите ми които да осмислят живота ми живея един празен и безсмислен живот.
Мечта номер едно беше определена професия която дори и искам не мога да практикувам в момента. Мечта номер 2 беше едно момиче от класа ми. Тя беше всичко което бих искал, беше толкова красива, аъщевременно беше толкова мила и нежна, беше сродната ми душа. Една нейна усмивка беше достатачна да направи щастлив целият ми ден. Но тя никога не отвърна на чувствата ми. И дори сега 3 години по-късно все още я обичам и понякога плача над нашата единствена обща снимка. Мечта номер 3 няма да споделям каква е, само ще кажа, че изключително много ме боли, че и тя не се сбъдна и никога няма да се сбъдне. Отделно от това имам сериозни проблеми със завършването на Висшето образование. Бях 3-ти курс студент, но заради конфликт с преподавател се наложи да сменя университета и сега отново съм 1-ви курс. Само, че в новият университет специалността ми има задължителен модул за придобиване на педагогическа правоспособност, а аз не знам как ще се справя с преподаването на учениците. И се страхувам, че 2019 когато трябва да завърша 4-ти курс няма да мога да взема този изпит и след 2-3 години опити ще трябва да започвам 3-то висше което може да се проточи до към 2028-2029 и се страхувам, че майка ми няма да доживее да ме види завършил висше (тя в момента е на 60 а тогава ще е на 74). И най-голямата болка за мен е, че тя ще си е отишла с огорчението, че не съм постигнал нищо в живота. Не знам какво да правя, никога не съм преживявал такъв кошмар. Това са едни от най-черните дни в живота ми. Вече зад гърба си 2 опита за смоубийство, ръцете ми са разрязани и изпозашити (даже първият път раната беше толкова дълбока, че изтече кръв колкото да се напълнят 2 чаени чаши)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 12b4a24d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Потърси помощ от психотерапевт. Някакво подсъзнателно импулсче те кара да правиш глупости. Относно страховете покрай майка ти - неоснователни са, защото ти все още не знаеш как ще протече нито твоят, нито нейният живот. Използвай повече интелекта си и не се поддавай на емоциите, независимо от характера им. Неслучайно хората са развили неокортекс.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c4e68f71b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не се сърди, но си голяма Дива (Драма кинг).
Почвам от зад напред - две чаши кръв са 500 милилитра. Ами който е давал кръв, той знае, че точат толкова и ставаш и си ходиш - неубит, представяш ли си!
Колкото до висшето до средата на столетието - не само майка ти, но и ти самият можеш да не го доживееш или пък да се пенсионираш преди това от старост, съвсем сериозно.
Няма човек на тази планета, на комуто са се изсипали благата върху голата му глава. Дори да е роден някой богат и красив, той на 100% ще има някакви неосъществими мечти
Най-глупаво е, разбира се, да си желаеш друго човешко същество като вид армаган, който ти се полага, защото това действително е мечта, която няма как да се сбъдне, защото просто днес всяка жена сама избира с кого да е, всеки мъж също и дори женени хора са преди всичко личности сами за себе си и не се притежават един друг, което е било май твоето желание.
За висшето- просто не си създаден и ти е над възможностите. Защо не се хванеш да учиш някаква професия и да работиш честно, а си губиш времето с болните мечти на родителите си за висшО?
Сам знаеш, че няма да го завършиш или ще трябва да се запишеш в още по-бъгъв университет (препоръчвам в Перник, в Шумен, филиалите на ПУ по паланките, Благоевград, Габрово.... ), за да завършиш криво-ляво и какво от това???
И за самоубийствата можеш да си ги спестиш. Всички ще умрем - какво ни занимаваш със своят страх от живота и смъртта. Ти просто ревеш и крещиш направо за внимание и явно ти минават номерата до сега. Дори аз отделих 3 минутки до сега да се занимавам.... пълна загуба на време - знаеш и ти, и аз.

Ако ти бях майка или баща просто бих спрял субсидията веднага и да видиш как Неволята те изправя на крака, как като почнеш работа от 8 до 17 ч. и после се прибираш капнал няма да ти остава време за „самоубийства“, но както и да е - явно родителите ти са те разглезили до безумие и не можеш да се справиш в реалния живот, в който никой не ти цепи басма. Ти и бягаш от проблемите, очакваш другите да отстъпват и да се напасват, което няма как да се случи, освен в семейното топло гнезденце, но знай, че останалите 7-9 милиарда на планетата не са ти родители и никой няма теб да те чака да завършиш до 2050 г. - ще си изхвърлен преди това от системата

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a9f6c4b364
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Понякога е за доро мечтите ни да не се сбъдват. Дори и всичките ти мечти да се сбъднат, какво следва след това? Ако няма повече на къде да вървиш, какво повече ще правиш цял живот? Това ще е един скучен живот.

Целта не е мечтата да се сбъдне, а самата мечта. Тя те кара да имаш цел и да се движиш. Ако няма за какво да мечтаеш, няма и за какво да живееш и към какво да се стремиш. Мечтата е просто, за да те движи напред, а не за да я изпълниш. Изпълниш ли я, спираш развитието си.

Всички големи постижения са постигнати, защото нещо му е липсвало на човека, а не защото е бил презадоволен откъм мечти.

Ако постигнеш всичко бързо-бързо, то също толкова бързо ще ти омръзне и пак ще си поставиш следващата цел. И пак ще се чувстваш неудоивлетворен по същия начин. Човек е така устроен, че винаги да има нещо, което не му е достатъчно. Радвай се, че е така при теб.

Ако имаше всичко, то много бързо щеше да ти омръзне.

Имай предвид, че е много по-голяма трагедия да си изпълнил всичките си мечти и дори вече да не искаш какво още искаш, отколкото да имаш мечти, които не си постигнал, но поне да се опитваш.

Човек, който има мечти и не се отказва от тях, е много по-достоен от човек, който уж има всичко, а всъщност няма насока на къде иска да продължи да върви, точно защото има всичко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a3451057f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Много агресия бе колега номер 2, явно и твоят живот не е от най-щастливите та злобееш анонимно в интернет искайки да се направиш на великият разбирач. От кое село си? Повярвай ми мнението ти е последното нещо което ме интересува - ти за мен си никой. Иначе аз нямам нищо против да ме "изхвърли" системата - просто това което го правя в момента го правя заради майка ми. Ако тя не беше жива тя отдавна да съм се самоубил вместо да седя тук и да искам съвети как да оправя живота си за да не страда тя заради мен (и меко казано не се интересувам от мнението комплексирани анонимни гамени ). Така, че ако си дошъл да се правиш на интересен по-добре си намери друга работа.

П. с. за протокола в университета успеха ми беше Много добър (4. 90)

П. с 2 аз също не цепя басмата на хората - в 10-ти клас ме предлагаха за изключване заради това, че щях да се бия с учител.

Автора

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8d3c5b9604
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   И къде ти е проблема, всъщност?

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 57e5ee9f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А нали знаеш поговорката, че никога не е късно да сбъднеш мечтите си? Може би не ти е писано да осъществиш една от тях, но другите? ! Освен да мечтаеш, започни да работиш за мечтите си и ще видиш. Потърси помощ от специалист, защото тези депресивни състояние не са на добре. А като се самоубиеш, какво ще направиш? Това е най-лесното - да отнемеш живота си! При положение, че има още толкова много неща, които да направиш! А момичета ще има и по-добри, мили и красиви от тази, затова продължи напред!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e2ae30c728
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторе за това с ръцете излъга хаха съжалявам че се смея но е жалко аз съм момиче с найстина опити за самообийство за което до ден днешен съжалявам макарче не са били за такива безсмислени неща но пак ме е срам от това и да ти кажа като си прережеш ръката щото аз съм ги рязала но само веднъж с тази цел всички други пъти съм го правела за да се нараня да не мисля за друго да ме боли значи вени съм прерязвала не веднъж но когато исках да умирам 5 пъти на едно и също място забивах и дърпах зяпаше бая целия коридор беше в кръв и найстина можеше да припадна от загуба но цял коридор в кръв и едва ми се завиваше свят ми пребледняваше е закараха ме в болницата там ми сложиха лекарство на раната и я превързаха с бинтове марли и т. н. след 4 дена беше зарастнала такаче заблуждавай други хора че една чаша кръв и щял да умре ставаш смешен и комичен ако ме разбираш та те няколко пъти по толкос да ти източат ще изядеш един шоколад и ще си добре бе авторе не да умираш и да ти кажа пълнела съм чаша с кръв детска работа хич не ми се говори но понеже опитваш да ни будалкаш да ти кажа пълнела съм чаша за шампанско от няколко рани и не съм умирала ;) май хич не си наясно с някой неща.. това до кога ще учиш какво ще успееш е друг въпрос и само времето ще покаже какво ще стане но пък да кажеш че майкати ще е умряла и няма да те види е пълна глупост и как го реши това ти ли определяш кой до колко години ще живее ми да ти кажа имам живи роднини на към 90 и на доста познати роднините им са над 74 и са много добре баба ми скоро ще прави 70 а да ти кажа въобще не и личат ходи по морета по курорти готви шета нищо и няма та чак не и личат такаче неможе да определиш кой до кога ще живее има хора на 30-40 умират има хора здрави и на 80-90 са що годе добре такаче не прибързвай с тези неща да отписваш хората плюс това родителите са до време навярно на теб ще ти трябва жена неискаш ли семейство деца нз но най добре си намери приятелка направи си профил в някоя социална мрежа и си намери момиче така ще се разсейваш имал си твърде малко мечти за да решиш да се откажеш от живота тази там възлюбената не е единствена намери друга и ще я забравиш ти живееш в спомени и тъпчеш на едно място затова я мислиш още намери друга и ще я забравиш времето ще лети ти ще се оспокойш и отпуснеш и тези негативни емоции ще изчезнат незнам авторе какъв човек си но определено нещо не е наред искал да се самообие заради несбъднати мечти ти чуваш ли се въобще всеки има мечти малко са сбъднали и част от тях в целия си живот а ти заради някоя си заради похвала че няма да имаш и още някаква глупост се отказваш от живота слаба психика имаш трябва ти жена да те вкара в пътя да ти вдъхне живот че си доста отчаян да не мислиш че всеки оспява в живота колко се блъскат за да изкарат нещо колко немогат деца да имат колко покрив нямат над главата си а ти за едни глупости ще се трепиш това е пълна тъпотия показваш слабост стегни се не се излагай млад човек си ;) Моляти се не се излагай иди оправи се излез изпии една бира прибери се хапни запознай се в някой социална мрежа с някой момиче от твоя град с твойте интереси излизай млад си какви са тези мисли нз всеки иска да се трепи ама трудно е ама на всеки не му е лесно трябва да се стегнеш живота е пред теб пълен е с изненади днес си така утре може да си много по добре живей и се радвай на малките неща :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: de30d6e5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   за какъв конфликт става въпрос? Имало и п***ри от преподавателите значи. Е за какво те изгони? Ако мислиш че това което си почнал няма да го завършиш почни друго което харесваш да не губиш години няма смисъл. И аз съм прекъсвал и пак съм почвал така че не е страшно ще се справиш. Къде 2028-29 ти сега казва, че 2019 ще си четвърти ако не изкараш дори да почнеш наново това е до 2023. Сега трябва да си на 22-23 някъде. Помоли ако искаш модераторите и си пусни имейла, те поне сега отговарят бързо отработват темите и коментарите, да ти напиша имам и аз подобна история та да не се обезсърчаваш да го караш поведро

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d23ced8dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като начало спри да се самосъжаляваш и да хленчиш! Първо проблемите ти не са неразрешими и второ знаеш ли какво ще причиниш на майка си ако се самоубиеш, а? Не му се били сбъднали 3 мечти. Абе, момче на света няма човек на който да са се сбъднали всичките мечти! Някои хора не от 3, а от 30 мечти са се отказали! И пак намират смисъл да живеят и да са полезни на другите и да правят нещо смислено. Ти ако с твоите проблеми не можеш да се справиш изобщо не те виждам как ще оцелееш. Не си малък вече, вземи се в ръце и се замисли колко по-страшни неща има на тоя свят! Не ти го пожелавам, но ако не дай си Боже ти се случи нещо наистина страшно, тогава ще разбереш, че това в момента са си най-обикновени проблеми, които ги има всеки. И аз исках да стана стюардеса, ама явно не ми е бил такъв късмета и моето сърце е било брутално разбивано, ама какво щях да се поболея от мъка и едва не стигнах до лудницата заради тежка раздяла (бях на сериозни успокоителни доста време), но се взех в ръце и продължих. Даже не заради себе си, а по-скоро заради семейството си. Пишеш за майка си, а замисли ли се какво ще стане с нея и с живота й ако направиш някоя глупост? Не, нали! Така, че ако не уважаваш себе си и своя живот поне уважавай жената, която ти го е дала и не и причинявай най-големият ужас за един родител! Съжалявам, че съм малко рязка, но в момента имаш нужда от здраво разтърсване, за да се събудиш и да видиш, че на света има много, ама много по-страшни неща!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4159a5f18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Deanxit ще ти реши проблемите като те накара да заобичаш живота. Поискай от твоята лична лекарка да ти го изпише.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 97316a2bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добър ден! Аз съм ученик на 17г, от доста време се занимавам с психологията и практикувам с деца, които имат проблеми и не искат да ходят на училище. Споделям това, за да знаеш колко ще е истинна информацията, която ще споделя с теб.

Забелязах, че не притежаваш вяра към себе си. Най-вероятно си леко затворен тип личност и не обичаш да споделяш. Такива хора често попадат на недобри групи приятели и усвояват неудовлетворяващ характер. Та, мисля че някой ти е побъркал живота.

Ще ти дам няколко съвета, които мисля, че ще ти помогнат.
1. Контактувай само с верни приятели.
2. Мисли позитивно и гледай чашата от пълната й страна. Имай вяра в себе си. (При твоя случай е следното - "Аз си знам, че няма да мога, а защо да се боря... Без това няма да успея. Я по-добре да потърся друг изход. ")
3. Прави това, което можеш и ще имаш полза от това.
4. Споделяй проблемите си с най-близките за теб хора.

Все пак е добре да се консултираш с психолог. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b2ef53f75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Леле майко! Ми то 90% от човечеството трябваше вече да се е самоубило по твоята логика!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a1f0510acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Не нападайте човека, хора.
Авторе ти си болен от депресия. И не депресия не е, когато сте в лошо настроение или сте тъжни за нещо. Депресията е болест като грипа, рака и каквото още се сетите. Лекува се с лекарства - антидепресанти, които да подтиснат симптомите и много усилия от страна на болния да превъзмогне себе си и болестта си.
Суицидните мисли и опитите за самоубийство са знак, че депресията ти е много, много сериозна и трябва да се стегнеш и да предприемеш мерки, колкото и трудно да ти се вижда. Първо отиди при личния си лекар и поискай направление за психиатър. Най-добре е да му кажеш всичко, което си написал и тук. Той, за разлика от коментиращите тук, ще може да ти помогне като ти препоръча специалист, при когото да се лекуваш.
Много добре те разбирам, защото аз също страдам от депресия - никак не е леко, особено, когато хората около теб не разбират и си мислят, че се преструваш, лигавиш или правиш на интересен. Знам, че ти се струва, че няма смисъл да живееш, но има. Не се отказвай от живота, не се предавай.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f7ff0abfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   потърси помощ от психиатър, лекувай се
Иначе ще станеш поредното число в статистиката

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9f9ba40818
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   И аз съм същия като теб авторе и имам същите проблеми.И какво от това? Живота предстои.Нали си млад и жив и здрав,тогава какво искаш.Можеш да постигнеш всичко.
Момичето-зарежи я тая щом не те харесва има и други.
Образованието-важното е да завършиш,независимо кога.Нали ще имаш семейство някой ден,трябва да си го гледаш.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 360157dfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   А как, според теб, би се почувствала майка ти, ако се самоубиеш?
На никой мечтите не се сбъдват ей така. За мечтите е нужен много труд и услия. При мен, примерно, нищо не се получава от първия път, но си блъскам главата, докато не се получи. Ако е нужно, години наред.
Повечето хора са преживели несподелена любов също.
Според мен, за да си оправиш живота, трябва да прозреш, че нищо не се дава даром. Дар е това, че си жив. Че дишаш!
Всичко останало се ''заплаща". Със сълзи, пот и кръв. И всички сме равни в това!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a50cab26e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   12, по-добре спри да консултираш деца. Естествено че трябва да мислим положително, но въпросът е как. Не можеш просто ей така да щракнеш с пръст и да миг да станеш опитмист, след като то си те гризе отвътре, колкото ида се мъчиш. Напротив ако искаш насила да станеш оптимист, се получава обратен ефект, защото притискаш проблемите си още по-навътре.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fbf56e6f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Приятел, забрави за тази мисъл за самоубийството още сега! Мисля, че майка ти ще бъде много по огорчена и съсипана, ако се наложи да погребе сина си отколкото ако не те види завършил и успял в живота. Дори и нарочно да се опиташ да я огорчиш няма да успееш. Тя ти е майка и се гордее с теб въпреки всичко, повтаряй си го всеки един момент, в който отново си помислиш да се самоубиеш! Колкото за момичето... Пробва ли да я поканиш на среща? Не знам как е положението при вас, дали още е в България и т. н. , но поне пробвай да я впечатлиш! 99% сигурна съм, че си я гледал тайно, си мечтаел за нея и така и не си събрал кураж да и покажеш любовта си... Като заключение - бъди силен и се бори до край! Не избирай лесния начин, няма нищо лесно в този живот! Всичко си иска времето. Както казва моята мъдра баба - седи грей са и чакай рейса ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bf94d06666
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 17 спести си поучителният тон относно мечтите ми. Да не би да си бил до мен 24/7 365 дни в годината та знаеш какво съм правил и какво не съм правил. Естествено, че съм работил за сбъдването на мечтите ми, но обстоятелствата и съдбата бяха по-силни от мен и не ми позволиха да сбъдна мечтите си. Знаеш твърде малко за обстоятелствата около моят живот за да ме съдиш. Иначе благодаря на повечето потребители за коментарите най-вече на потребители 12 и 14. Автора

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c2efc8a1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   На мен следването ми е 5 години и съм прекъсвал 2 пъти и сега пак записвам, не работя, издържат ме родителите, нямам приятелка нито много контакти, съответно почти никакво разнообразие в живота. Не съм и от най-големите читанки, но сядам и чета някак. Имах по-големи очаквания от себе си, че ще се справя по-бързо с изпитите и ще завърша и ще почна стаж, после работа, в същото време ще се запозная с някакво свястно момиче, но не се развиват толкова бързо нещата, даже прекалено бавно и съм се разочаровал от себе си няколко пъти. Както и да е, в момента съм си поставил една цел в живота - да завърша, вярно е взимам само 1 или 2 изпита на сесия, проточват се нещата, но пак продължавам, все пак прогресирам, не регресирам. Със самоубийството искаш само да избягаш от проблемите, но като умреш, душата ти пак ще се роди на Земята и пак ще попаднеш в същото отчаяно положение и така попадаш в един глупав и безсмислен цикъл. Живеем живота си няколко пъти докато не станем съвършени, по-добре работи върху проблемите сега. И аз мисля, че не си правил опити за самоубийство просто търсиш някакви отговори за себе си и утеха от някой. Няма човек в днешно време, на който да не са му минавали такива мисли за самоубийство през главата, но те са излишни, Error-и в живота и са спънки към осъществяването на успехите ти. Опитай се да намериш някакво хоби, занимание, което да те разсейва от глупостите и от напрежението в главата, породено от желанието на майка ти да те види завършил. И много родители искат да видят сина си, че има висше, не се отказвай от това, продължавай да го мъчиш това следване и не смятай времето чак толкова напред, а по близко до теб, ако може до утрешния ден само :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 360157dfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   От номер 17: Не знам как реши от коментара ми, че си съден. Мисълта ми беше, че всички имаме несбъднати мечти, но трябва да ценим това, че ни е даден живот.
А ако съм си извадила някакви изводи, те произтичат от написаната от теб история. Аз съм отделила време от моя живот, за да оставя съвета си, като се опитам да помогна по някакъв начин. (В случая да те мотивирам, като ти покажа, че не си сам пред трудностите на живота)
Спести си грубия и обиден тон и не ми отговаряй повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9722e3792f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Щях да забравя и на номер 9 благодаря за коментара. Лични данни няма да оставям дори да разрешът модераторите защото злонамерени хора могат да се възползват от тях. Не се страхувай да пишеш анонимно. Само това ми остана като мечта - да завърша висше, защото иначе ще знам, че нищо не съм постигнал в живота си и обричам на мизерно съществуване и мен и майка ми. Наистина това са едни от най-черните дни в живота ми. Автора

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1750d4bf4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Решението е да се вземеш в ръце и да си създадеш нова визия за бъдещия си живот. Всички имаме мечти, които не са се осъществили и, ако всички се самоубивахме заради това, то нямаше да останат хора. В историята си споменаваш майка си, че щяла да си отиде с огорчението, че не си постигнал нищо в живота си, а замислял ли си се, как ще се чувства, ако вземеш и се самоубиеш? Самоубийството никога не е решението. От написаното разбирам, че си на около 21-22 години, което означава, че живота е пред теб, дори не си го започнал истински, а искаш вече да го приключваш. Огледай се наоколо, чакат те все прекрасни неща, стига да искаш да ги видиш и да ги намериш. Хората не случайно са казали, че живота е колело- днес ти е гадно и си нещастен, а утре ще ти се случи нещо прекрасно.
Колкото до момичето- то очевидно не е било сродната ти душа, щом не е отвърнало на чувствата ти. Смисъла на сродните души е друг и ти ще го видиш, когато намериш един ден своята истинска половинка.
А, за университета- няма нищо страшно от изпита с преподаването, никой не е умрял, като се е изправил пред няколко ученика за няколко часа. Изглежда притеснително в началото, но не е.
Горе главата.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 322dd25637
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Здравей!
Незнам дали някога си губил близък човек (родител, роднина) и дали знаеш какво е да го изгубиш!
Но аз и моето семейство изгубихме вчера баба ми.
Стана толкова бързо и неочаквано и още по- гадното е че не успяхме да се збогуваме с нея с добри чувства.. да и кажем, че я обичаме!
Това е едно жестоко наказание за близките на мъртвия човек!
Ти може да се самоубиеш заради незбъднатите си мечти, но незнаеш колко ще нараниш близките си!
И как може да се развият нещата за тях за напред!
Защото това, което ще направиш, ще бъде най- глупавото и нечестно нещо, което ще направиш към тях!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: de30d6e5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   23(Авторе), 9 съм. Само ще ти щриховам историята си - специфична е, но подобна по моему.
След завършване на средното също имах ясно очертана картина, за това към каква професия трябва да се насоча, но просто обстоятелствата не позволиха. После записах висше в съответната форма на обучение, като при започване на първия курс се оказа, че са ме писали в грешната форма на обучение. Беше специфична специалност, но се водеше инженерна. Как да е, мина първата година, завърших всичко тип-топ. Специалността не беше за мен, просто не ми харесваше(сама по себе си е супер, но аз така го чувствах). Ок, направих опит да вляза каквото исках и ако могат да ми признаят изпити, това така и не стана - бам, шапка на тояга и се отписах. Една година почивка(отписах се баш тогава, когато в другите университети приема беше минал). Една година - една година, няма проблем. Годината минаваше, беше време да се насочвам към нещо друго, както е било при теб. Насочих се(криво-ляво), нямаше изпити и влязох, и досега така. Има доста време до завършването ми. Сега това няма начин да не можеш да го вземеш - преподаването пред ученици. Ако пък мислиш така, записвай друго, обаче изчакай една година, прецени си кои специалности ти харесват, имаш ли възможността и капацитета за самата специалност, и се хвърляй в боя. 'Щото на мен ми харесват инженерните, също архитектура и подобни, обаче абсурд човек. Математика не обичам, всякакви там механики, електротехники... не, мерси. Така стеснявах кръга, стеснявах и се насочих горе-долу. Също съм имал провали с момичетата, но не съм стигал чак до влюбване и чувства, просто харесване. Абе да ти кажа има смисъл от тая "несподелена любов", за която говориш - учи на уроци. Ей го, един певец или певица ако не са изживели една разтърсваща раздяла или любов как ще пеят за любовта? Не става. Да ти кажа майките ни не мислят като нас. Те си ни обичат, дали ще си престъпник, "кавал", гашник ти на нея си и син, и това е. Да, ако завършиш ще се гордее, но това не е първопричината. Тя ще си те обича всякакъв. Ако това е специалността, която ти харесва напъвай здраво, няма да се провалиш. Но дори и сега да се откажеш няма да е фатално, записваш трето и си пич. В крайна сметка не знам и на мен какво ще ми скимне, може и утре да захвърля всичко, да замина на някъде и пак да съм 6ца.
По-ведро, аз също няма да завършва много млад, просто не го мисля какво би могло да стане, ходиш си, учиш си и си пич.
Това, че сега нямаш мечти не означава, че и смисъла се губи. Бблаа... ти ако знаеш аз какви мечти имам, където сигурно шанса да станат е 0, обаче да развивам въображение просто, намирам си работа. Ако стане някоя из между другото, добре дошла, ако не ще измислим нови.
Ей човек дори с един такъв
https://www. youtube. com/watch? v=R9Tvik9nmV8
да седнеш, да си полафиш и хапнеш пак има файда и смисъл. Смисъл има дори и в изпикаването сутрин(за здравето разбира се).

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 20a0b3026e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Първо, какво точно ще сбъднеш като се самоубиеш? Да не мислиш, че ще получиш шанса да живееш нов живот, в който всичко се сбъдва лесно. Ти не искаш да умреш, ти искаш да не живееш ТОЗИ живот. Начинът е да го промениш. Ще стане бавно и няма да ти е забавно всеки един ден.

Второ, мечтите не се сбъдват. Човек си ги сбъдва. Работи последователно в една посокоа. Прави си план кои стъпки ще те доведат до успеха. И прави една крачка наведнъж, не да се опитваш ВСИЧКО да решиш за един ден. И не прескачай крачки.

Трето, това следване не е за теб. Потърси си НЯКАКВА работа и я започни.

Последно. Освен на майка ти и баща ти, на никого не му пука истински за теб. На теб трябва да ти пука. Тези издрани ръце са си за теб. Никой няма да дойде и да те съжали, да те хване за ръка и да те поведе из живота.

Не ти го казвам с лошо.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7ab76ba7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Нaпълно подкрепям н 2.
A и теб подкрепям де, прaв си, приключвaй веднъж зaвинaги с мъките си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 12b4a24d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   до 23-автора:

По никакъв начин не си вменявай вина за това, че майка ти живее мизерно. За това си е виновна само тя. Ти си гледай твоя живот. От гледане на майка ти да е добре накрая може да се окажеш дърт самотник, който след 30 години ще стои и ще си мисли "ех да бях си намерил една прилична работа и една приятелка, че да създам семейство, вместо да гледам да вдигам стандарта на майка ми".

Забрави за майка си. Ние идваме на този свят чрез родителите си, но не сме на родителите си. Ние не сме им домашни любимци или прислужници. Ако майка ти живее в мизерия, да е мислела като е била по-млада и да е била предприела стъпки за вдигане на стандарта си.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0af09e0472
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Аз след като завърших бакалавър две години не си намерих работа. Почвах временно някаква, пък ме излъгаха и за два месеца труд не ми платиха. После щях да раздавам флаери но не ми хареса и точно както вече не мислих, че ще намеря работа дойде ето така. Ако бях се самоубил нямаше да дойде тази прекрасна работа, която ми даде сили да продължа. Щукна ми обаче да запиша висше за магистър и ме скъсаха на всички изпити освен два, защото една преподавателка се заяде с мен още от началото на годината и другите професори й бяха приятели. Взех си капата и напуснах, а сега започнах отново да уча висше и стискам палци да го взема. Мисълта ми е, че далеч не си единствен на който животът му го лашка така. Това което на мен ми помогна да видя красотата на живота се нарича Деанксит - антидепресант и успокоително в едно хапче.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b077c03809
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Номер 17/22 не си в позиция да ми казваш дали да не ти отговарям или не. И не ми мрънкай, че си отделил от времето си да ми "помагаш". Никой не те е карал насила да коментираш темата, нито аз съм искал конкретно твоят съвет, нито си професор по психология та да знаеш решението на проблемите ми. Твърде много съм преживял в този живот, за да ме поучава някакъв си, че не съм положил достатачно труд за мечтите си. Номер 9 благодаря за коментара ти(съжалявам, че сайта няма емютикони, твоят коментар е един от най-градивните) автора

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bf94d06666
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Извинете за спама модератори имам още един коментар към 9/26. На мен ми се отдават най-много история на първо място и психология. Първият път прекъснах заради преподавател, а сега защото в програмата има предмети които не ми се отдават (педагогика, латински и другите древни езици). Та сега търся университет където преподават история без задължителна/задължително избираема педагогика и тия езици. Или пък се колебая дали да започна психология. Искам висше на първо място искам да зрадвам майка ми и второ защото не искам да съм прост бачкатор цял живот за 350 лева на месец като някои други тук. Автора

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 52032fc8ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Към №18, от №12. Според тебе, възможно ли е да се осъществи терапия по писмен начин? Не, нали? А и не се притеснявай за моите консултации, всичко се провежда в присъствие на квалифициран психолог.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b077c03809
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   29 меко казано в грешка си. Освен апартамента в които живеем имаме още 3 дето сме дали под наем и си получаваме прилични пари. Изглежда не си разбрал - искам майка ми да ме види завършил защото висшето е път за реализация в живота, път към по-добре платена работа (което и аз самият искам защото нямам желание цял живот да работя като чистач/общ работник). За Бога хора четете ми предишните коментари не искам да се повтарям по 100 пъти. Автора

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: de30d6e5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   26(9) до Автора.
Това е хубаво, че си се насочил и имаш представа какво искаш. Избери това, което те влече повече и това, за което смяташ, че имаш по-голям потенциал. Помисли дали би бил по-добър психолог или историк. Вече там ти си търси подходящия профил, но ако са само 2-3 кофти предмета не мисля, че трябва да се отказваш. Лошо се е получило при теб с тоя преподавател, явно ги има и такива... Ако наистина ти харесва Историята, отдава ти се и си добър, няма какво да се колебаеш.
Има и друго-човек с годините като почне да се връща назад в мислите си и си казвам "Е, защо не станах такъв или такъв". Бях срещнал един дядо, ама поболял се от бачкане, много възрастен, вече по болници - "бачкатор" цял живот. Заговорихме се ние, така и така:
-"Какво правиш бе, момче? Учиш или Работиш?
Като му обясних, че уча каза така:
-"Какво учиш? Право ли учиш? "
Отговорих, че "не" и продължи човека, ще перефразирам - "Е, ако бях млад щях да уча Право, щях да си живея добре, нямаше да блъскам като хамал и да нося цимент, щях да уча;моят внук работи като готвач, не искаше да учи, да, взема 600 лева, обаче си е бачкатор, ей ако бях млад... "
Дори аз като гледам назад и си викам - "Е, можеше да стана един инженер след като завърша, можеше да уча в чужбина или в ТУ, можеше това - можеше онова", обаче после си казвам " нямаш потенциала човек, не си за инженер", затова пък съм в друга сфера, където трябва друг "тип" потенциал. На теб ти се отдава Историята, значи това е твоето нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker