Обсебена съм на тема зъби,постоянно зяпам в на хората устите. Дали ми има нещо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обсебена съм на тема зъби,постоянно зяпам в на хората устите. Дали ми има нещо?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1417 пъти
Здравейте, аз съм на 21 и съм маниачка на тема зъби. Не знам как точно се зароди този мой "проблем", но като дете имах криви и не особено хубави зъби, а и бяха сравнително жълти, въпреки, че ги миех редовно, явно просто емайлът ми беше по-жълт. Не бяха от най-кривите, някои хора дори не забелязваха, че не са ми както трябва, но аз бях решила, че са ужасно криви и че са потресаващо зле и си мислех, че всички в устата ме гледат. Идвам от бедно семейство и единственото нещо, което родителите ми можеха да си позволят по онова време бяха едни шини с пластмасово небце, които бяха меко казано кошмарни! Не можеха да се траят, когато ги сложех имах чувството, че устата ми е пълна с пластмаса, правеха ми рани по езика и по венците, не знам как ставаше, но вечно бях с рани в устата. И въпреки, че бяха кошмарни и ги мразех от дъното на душата си ги носих цели 3 години. Постоянно си повтарях как ще ми се оправят зъбите и как ще имам хубава усмивка и само да си трая, да ама скобите се оказаха пълен боклук и грам не ми помогнаха, само дето се измъчих с тях. Когато станах на 16-17 г. започнах да се хващам на работа тук и там, каквото намеря, било то през лятната или след училище. Била съм сервитьорка, чистачка, барманка. И така спестих 2600 лева, колкото ми бяха казали, че ще ми струват брекетите на горните и долните зъби. Сложих ги, получих перфектно подредени зъби след 2 г. носене. На бала бях с тях, но не ми пукаше. Какво бяха 1, 2 или 3 години в сравнение с цял живот красива усмивка? Скоро след махането на брекетите си купих избелващи лентички и си избелих зъбите. В момента съм меко казано обсебена от зъби, зъбна хигиена, избелване и т. н. Постоянно обръщам внимание в какво състояние са зъбите на хората около мен и ми прави впечатление, че те изобщо не се интересуват от това в какво състояние са зъбите им! Не говорим да белота или да са перфектно подредени. Говорим за хигиена. Толкова ли е скъпа една четка и една паста за зъби? Когато се запознавам с момчета гледам какви са зъбите им. Някак изпитвам отвращение да се целувам с някого с жълти или НЕперфектни зъби. Приятелката ми ми казва, че съм била за доктор, но наистина едно от първите неща, които гледам, когато се запознавам с нов човек са зъбите му. Аз винаги съм с перфектно измити зъби и с нещо ментово в устата, за да е приятен дъхът ми, искам и приятелят ми да е така. Дали наистина съм болна или съм Ок, но вече повечето хора не ги интересува в какво състояние са зъбите им и не знаят какво е устна хигиена? Нон стоп ми се случва да седне някой до мен и да започне да ми говори нещо и аз да надушвам ужасния му дъх... става ми супер неприятно. Знам, че е трябва да се вглъбявам само в това, знам, че има много по-важни неща от просто зъби, но не мога. Готова съм да преглътна множество други недостатъци, ръст, килограми и т. н не ми правят никакво впечатление. Но неперфектни зъби, също така и нечистоплътност... не мога, колкото и да се старая. Добре ли съм според вас? Наистина ли ми трябва лекар?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: e26b5b06a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Определено си за доктор. Проблемът е дори, че с това си поведение си на добър път да съсипеш своите собствени зъби.
Аз самата ти влизам много добре в положението. Идвам от много бедно семейство и също имах много криви зъби дълбока захапка. Разликата с теб е, че АЗ си платих шината и сама ходих по ортодонти, което означава, че добре и бях информирана как трябва да се чисти и как да я стягам. При теб проблемът е бил, че не ти е било взето както трябва мярка, за 3 г. ако си била много малка е растяла и устата - всъщност всяка година ти е трябвала нова шина, защото за деца шина се носи 1-1, 5 г., а ефект е нямало, защото не сте я затягали. Раните са били от грешно направената шина, лоша хигиена (все пак си била дете), афти или всичко заедно.
Аз носих шини от 16 до 18, 5 г. и ми се изправиха зъбите и ми се оправи захапката най-важното - не беше приятно, но после едвам ги свалих, защото се чувствах гола без тези шини - странно чувство

Но както и да е... Навсякъде по света хубавите зъби са лукс и признак за благоденствие, защото грижата за тях е скъпа. Аз също гледам зъбите на хората, така както гледам дрехи, бижута (часовник), обувки, но за 1 секунда, за да се пробвам да преценя бекграунда на някого. Има обаче хора с по-тъмни зъби по рождение или защото емайлът им е паднал - да, правилно чуваш - има хора с изяден емайл и хора, които от скърцане със зъби са си унищожили емайла и въпреки това имат здрави зъби.
Аз си мия зъбите след всяко хранене или дъвча най-малкото дъвка, грижа се много за зъбите си, но твоето е вече преувеличение. Примерно да си избелваш зъбите е глупаво, защото само си унищожаваш емайла и в крайна сметка може да станат зъбите ти чувствителни. Смисъл прави професионалното чистене на зъбите 1 път годишно, преглед и поправки. Толкоз.
Какви зъби имат другите не е твоя работа, но да - и аз гледам (признавам си) и по това познавам често с какъв човек си имам работа. Примерно няма човек, които произхожда от добро семейство и да няма прави и добре поддържани зъби, защото родителите са се погрижили още в началото за зъбното здраве, шини, брикети и така нататък. В цял свят децата на бедните и най-вече необразованите имат лоши зъби, така както и който идва от развиваща се държава, от Източна Европа също - у нас важи, че всички класи имат сравнително лоши зъби.
Много хора са травмирани като деца от зъболекарите в училище или изобщо от зъболекарите и затова имат лоши зъби и освен това като цяло не се е следяло у нас до скоро за зъбна и всякаква хигиена. - тези неща не са били важни за хората.
Но, ето че при теб е друго яче, но не бива да прекаляваш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: df18bbc553
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Чак пък лекар НЕ! Прекалено много си се вманиечила наистина има доста по-важни черти в един човек от едни зъби. Не говоря за хигиената, а това че може просто зъбите да си ти по жълти или разкривени. Доста често лошия дъх идва от стомаха, а не от устната хигиена. Щом пък е толкова важно за теб просто си хвани приятел, който отговаря на твоите критерий.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 18baf4d5f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може да станеш зъболекар.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a0ae237b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз много гледам зъбите на хората. Може би защото нашите работиха това. Даже и аз исках да ставам зъболекарка. Та и сега продължавам да гледам зъбите и например когато дълго време не съм виждала някого и после заглеждам пак и се сещам, че тези зъби са ми познати. :)
Аз по-скоро гледам подредбата на зъбите. Може би защото аз съм с доста криви зъби и ми е интересно. Но не че съм вманиачена в това, а просто явно навик.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 161033bd30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нa темa косa съм тaкaвa. Зa секунди "нaцелвaм" пърхут, мaзнa косa, неподдържaнa, нечистa и се дистaнцирaм нa мигa.
Стaвa ми едно противно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 312782f186
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке и аз съм като теб независимо, че съм мъж. Не, нищо ти няма, ти просто държиш на устната хигиена. Иска ми се всички момичета да са като теб. Само, че аз не се вторачвам чак толкова много, просто си правя заключение за устната хигиена на хората. Винаги хората ми са правили комплименти за хубавите и чисти зъби. Може би и затова момичетата никога не са ми отказвали целувки. Само, че аз не се нахвърлям да целувам всякакво момиче, в това отношение съм малко махнаджия. Не само на зъбите, но обръщам внимание и на езика. Виждал съм млади момичета с побелели или леко жълто-зеленикави езици, причинено вероятно от храната която са яли. Аз поддържам хигиена и на езика си. След хранене използвам дентал флос и след това си измивам и зъбите и езика с хлебна сода бикарбонат. Не ползвам паста за зъби от много време. След измиване на зъбите си нищо не ям до следващото хранене и след него пак си измивам зъбите и така винаги. Някои храни са оцветени най-вече от хранителни подправки и ако не си измиеш езика веднага тези цветове остават в порите на езика и това създава неприятна гледка за някои хора. Аз мисля, че всяко момиче вместо да носи червило в чантичката си, по-разумно ще бъде да носи четка и паста за зъби. Много е неприятно да видиш младо красиво момиче с неподдържани зъби и с побелял или цветен език.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker