Лаптопа ми не се включва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лаптопа ми не се включва
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 3180 пъти
Здравейте :) Имам проблем с лаптопа. Преди 2-3 месеца си купих лаптоп. Не беше чисто нов, но като се има предвид, че година и половина бях без компютър, за мен беше идеален. Работеше перфектно, без никакъв проблем, но от две седмици е в почивка. Причината - един най-обикновен ден си стоях у дома, играх на лаптопа, но реших да отида до магазина, реших да изключа лаптопа защото беше стоял цяла нощ включен, което пък редовно се случваше. До това изключване нямах никакви забележки към него, но уви положението не беше толкова розово. Когато се прибрах тръгнах да включвам лаптопа, но не, твърд отказ да се включи - екрана не светна, лампичките също, нито нещо издаде звук, все едно си е изключен и не съм го пипала. В онзи момент помислих, че вината е в зарядното, то в последните дни правеше проблеми, а тогава съвсем отказа да работи и то, кабела му се прецака и лампипката не светеше - следователно не работи. Днес най-сетне си взех друго зарядно, но пак същото - твърд отказ да се включи. Надявам се някой който знае едно-друго да ми каже какво може да са проблемите.
П. С. Ще ви дам малко допълнителна информация ако имате нужда : 1)Лаптопа преди е бил служебен компютър. 2)От както е в мен не е поливан с никакви течности, а за преди това не знам. 3)Относно марка и модел - IBM ThinkPad R52 (Lenovo). 4)Windows-а е XP, не е оригинален. 5)Принципно има две батерии - главна и второстепенна, главна батерия нямам, от месец имам второстепенна (държи близо 5-6 минути. 6)Работил е и без батерии - безпроблемно. Струва ми се, че отказва всякакъв контакт с ток - включвам мишката /тя е с кабел/ и не сети...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: a820dd1bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, това е проблемът, когато човек купи употребявана техника - ти нямаш гаранция. Ако си го купил все пак от търговец, имаш някаква елементарна гаранция и отиди при търговеца, но ако си го купил от частно лице нямаш гаранция и сам ще си платиш сервиза.
Според мен лаптопът се е скапал съвсем. Не пишеш нищо за модел и процесор, но на Win XP??? Та това нещо е поне на 10-15 години!!!!
Съвет - купи си НОВ лаптоп, може и на изплащане, но да е НОВ. Има вече лаптопи с Google Chrom за малко пари - изплащай там нещо, но да е нов лаптопът, защото евтиното накрая излиза скъпо- ще дадеш 100 лв, по сервизи и пак ще имаш щайга у дома. Твоят лаптоп най-вероятно няма възможностите на един днешен смартфон!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 39888e97dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех, като почнете със съветите за покупка на ново... било кола, лаптоп или все тая.. Абе не всеки може да си вземе НОВ лаптоп, също и може да няма право на изплащане. Като нямаш пари-си купуваш втора употреба. Толкоз. И се молиш да е наред.
Уиндоус ХР е по-лека ОС от Уин 7, 8 и прочие. Поне аз я предпочитам и досега си я инсталирам, а лаптопът ми е едва на 6 години, макар че сина ми го скапа с игри, полива с кола и други простотии. Сега съм в процес да си търся дъно. Накуп 500 лв, камо ли повече, за друг нямам. Преди 3-4 години купих един след друг 2 пак втора употреба-и двата впоследствие се оказаха с хардуеърни проблеми. Вече няма и да си купувам такива-ще оправя този който си имам.
Малко е и въпрос на късмет. Купувала съм и телевизори, и компютри, и монитор втора ръка-на едни съм случвала да работят отлично в годините, на други не.
Що се отнася до лаптопа на авторката, съветвам те да го дадеш в сервиз да ти кажат какво е. Може да е вирус, не мога да преценя, но може и хардуеър да е. При моя е чипсета на видеоконтролера, разбира се и самото дъно е отишло, нямаше картина за последно, но се чуваше как самия лаптоп включва и работи. При теб знам ли, захранване, видео... Занеси го в сервиз и ще ти кажат какво му е и колко ще ти струва.
Това очаква авторката като съвет, предполагам. За ново всеки знае, но не всеки има парите.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b6ee16075e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хаха като прочетох коментар номер: 2 сякъш ми светна.
Преди 2 години си купих лаптоп чисто нов след 2 месеца му изгоря хардиска, месец по късно клавиатурата отказа, но нали бече в гаранция носех го и така в последствие понеже все беше по ремони реших да си взема един втора употреба да имам като се развали хем да недавам много пари.
Супер за близо 2 години нито 1 проблем не е дал реших този първия да го продам и да си взема още един пак втора употреба същата марка така купих го няма, и 3-4 дена работи и спря занесох го хардиска така както и да е платих си всичко незнам какъв му сложиха, след 4 месеца пак същото и сега си стой просто, защото аз не работя за хардове все пак.
Кажете от опит как е при вас взех да се чудя аз ли съм такъв карък или тия хардове, който слагат са стари или преремонтирани преди това имах и компютър на, който същото му изгоря възможно ли е да имам проблеми с тока или защо става така понеже си нямам и понятие от тези неща, но се изпълних.
Ж. 22

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 797498dfd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз имам същия проблем, с тази разлика, че моят лаптоп си го купих нов преди около година. И до сега беше всичко ок. Преди няколко дни правих нещо и ми се появи съобщение, че ще се рестартира заради някакви си упдейти. И понеже не правех нищо важно реших, че не е голяма трагедия да го оставя да се рестартира. Е, да ама не. Изключи и повече не включи! Вече няколко дни се мъча с него и мисля да го нося в магазина, че е още в гаранция. Това го пиша едно за да потърся съвет и второ за да докажа, че това, че лаптопа е нов, а не втора употреба не е гаранция, че ще работи без проблеми. Единствената разлика е, че е в гаранция и мога да го занеса в Плесио и да питам какъв е проблемът. Така, като чета твоята история почвам да се чудя дали няма някакъв вирус, който ни скапва лаптопите, че не знам за теб, ама аз доста време прекарвам онлайн.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker