Разум и сърце във война - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121393)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разум и сърце във война
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2148 пъти
Здравейте. На 28 години съм.Историята ми е следната...
Виждам се с един човек от 3 години.От началото на връзката ни ние не живеем заедно.Той живее с майка си,аз живея със семейството ми,но самостоятелно от тях.С приятеля си спим заедно всяка вечер,но на мен ми е крайно неудобно всяка вечер да помъквам с мен макар и малки багажчета за вечерта,като компютри и т.н...
Звучи ви доста объркано сигурно,но това в крайна сметка е начина по който живях с този човек.Помолих го да заживеем заедно,той да дойде вкъщи и така,но ми отказа,защото не се чувствал добре,чувствал се като заврян зет,което изобщо не е така.Той също предложи да живеем у тях,но на мен там ми е супер неудобно,защото няма нищо,а и докато живее с майка си не искам да споделям общо жилище с тях.Поради силната ми любов към него преглътнах много пречки,направих много компромиси,понеже той не е от най-сериозните и работливи мъже,а на мен естесвено като на всички нормални хора ми се излиза по заведения и т.н. се налагаше аз да плащам всички сметки,сякаж аз съм мъжа , а той жената.Той също страстно ме обича,не може без мен,търси ме,обяснява ми се в любов,но все не можем да се разберем,защото общуването ни е доста трудно,той не иска и не иска да ме разбере ,не ми прави подаръци,не желае да го направи по-лесно,не желае да уважи моите желания,не желае аз да вървя напред,постоянно ревнува от всеки човек,който се появи около мен дали ще е в работата,дали ще е сред приятелите ми.Имаше доста ужасни моменти в нашата връзка като обиди,доста груби,дори физическо насилие,което също преглътнах заради силната си любов към него.Всичко простих,дори изневерите му,аз също съм му изневерявала,но това е не защото не го обичах,а защото исках да се спася по някакъв начин,но не успявам.забременях от него и на втория месец той ми изневери като оправданието му беше,че бременноста ми е била прекалено изневряща,държала съм се ужасно,а това се случи защото работех по това време а той ходеше на плаж и аз се съсипвах,но въпреки това вярвах,че той ще се промени.След като разбрах за изневярата му направих аборт,ужасно много страдах,дни наред и реших да му се обадя пак първа аз на него!!! Обадих му се ,видяхме се,в този момент бях ужасно уязвима и наранена,защото страдах за детето,което можех да родя и останах с него като преглътнах пак всичко лошо,което той ми причини...От слабост го направих знам! И сега след като съм вече малко по-добре физически и емоционално искам да го напусна завинаги,но ми е толкова трудно и болезнено без него. Сякаж той ми даваше сила и енергия и в същото време ми я отнемаше...Едно знам,заслужавам нова любов,но просто мисълта,че мога никога да не я открия и да съм вечно сама ме съсипва.Той много пъти ми е говорил,че вече съм в такава възраст в която трудно мога да намеря човек до себе си и че той бил идеалният защото ми търпял лигавщините.Имам чувствот,че когато съм с него не съм себе си,а когато съм без него искам да съм с него,защото не през цялото време на връзката ни се е държал толкова гадно,но той просто е такъв бохем,а иска да има семейство,но всъщност не желае да стане малко по-сериозен и да уважава жената до себе си,защото може би не ме приема като такава. Ужасно объркана история.В главата ми всичко е наопаки.Разумът и сърцето ми са във война.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 296ad5d670
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, ти наистина не знаеш какво търсиш. Искаш да сменяш любовите си като бельото, т. е., всеки ден с нова такава. Ето какво пишеш "Той също страстно ме обича, не може без мен, търси ме, обяснява ми се в любов, но все не можем да се разберем, защото общуването ни е доста трудно, той не иска и не иска да ме разбере, не ми прави подаръци, не желае да го направи по-лесно, не желае да уважи моите желания, "!? -Хем те търси и ти угажда във всичко, а после, не ми прави подаръци и не иска да ме разбере!? Хайде, уточни се първо, какво искаш да получиш, и след това търси съвети, как да го постигнеш. От тази словесна логорея, едва ли някой ще те разбере. Е, има едни постоянни философи(жени), които бързо ще те посъветват, зарязвай го този, той не е за тебе. Донякъде е прав приятелят ти, на тези години, ти гониш последният влак. Нямаш време много да пробваш и избираш, докато гониш неизвестното, може да загубиш и сигурното. Довери се на разума, ако го имаш! Сърцето често подвежда. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f21da8783a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке говориш за война? Каква война душичко златна? Този човек е като чувал с картофи, който носиш на гърба си. След като го издържаш, правиш компромиси, прощаваш му изневерите, как си могла да позволиш тоя да ти разправя че е единствения, който ще те търпи? !?
Много жалко за теб момиче, че търпиш такъв изрод, сама си си виновна

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6810841c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   1. По-добре да си сама, отколкото да си с накъв човек.
2. Той не те обича и не те уважава. Иначе нямаше да има между вас обиди, скандали и най-лошото - физическо насилие.
3. Само на 28 години си! Имам приятелка, която е на 26 години и тази пролет ще се жени. Така че никога не е късно да намериш нова любов. От сърце ти пожелавам и вярвам, че ще я намериш, само че ако я търсиш!
4. Да, най-трудно е да решиш кое да послушаш - мозъка или сърцето. Но всеки човек знае, че трябва да се слуша разума, а не сърцето. Ти много добре знаеш, че трябва да го напуснеш. Ти не си щастлива с този човек, защото той те тормози психически и физически.
Дори и да не успееш да намериш нов мъж(а аз вярвам, че ще го намериш), по-добре САМА, отколкото с животно, което ти съсипва психиката и живота.
Успех и късмет в търсенето на нова, истинска Любов!!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5aae7406fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, ще си позволя да бъда по-рязък. Казват, че това, което човек сам си направи, друг не може да му го направи. А ти си нагледен пример за това. Търпиш да хрантутиш някакъв лентяй, да те бие, да ти изневерява, да те тормози, докато си бременна. И после се чудиш какво да правиш? Надявала си се да се промени. Ами момиче, ти такъв си си го харесала. Ако се промени, ще ти харесва ли пак? Такива случаи има - мъжът уляга, става по-читав и жената губи интерес към него. Проблемът идва преди всичко от главата ти. Без да те познавам, личи си, че имаш ниско самочувствие и търпиш да бъдеш мачкана. Никой друг нямало да те хареса на тези години? Айде бе! Аз съм с една година по-голям от теб и излизам с момичета горе-долу колкото нас - между 25 и 33. За мен възрастта няма никакво значение, ако с жената си допаднем. Предполагам и за повечето мъже. Страх те е да не останеш сама? Е че аз хиляди пъти предпочитам да съм сам, вместо с партньор, който ми изневерява и ме унижава. Умът или сърцето? По природа съм непоправим романтик, но дори аз не мога да те посъветвам да слушаш сърцето си. Когато не обичаш някого, няма смисъл да си с него, колкото и умът ти да казва, че е перфектен. В такъв случай е хубаво да послушаш сърцето си. Но когато някой те тормози и унижава и очевидно не става за нищо, да си с него само защото си изградила зависимост, която приемаш за любов? Ами това е тъпо. Умът и сърцето трябва да са в синхрон, иначе не става.
Добрата новина е, че изход има. Лошата е, че трябва много да се потрудиш, за да го намериш. Нямам точна рецепта, но категорично смятам, че трябва да разкараш този човек от живота си завинаги. После не е нужно панически да търсиш нова любов. КОнцентрирай се над себе си, опитай да разбереш защо те привлича такова гадно поведение. Потърси ако трябва и помощта на психолог. А любовта сама ще дойде. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 11b6bae1f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бившият ми любовник е такъв, с маминка живее хем уж не обичаше приятелката си, но не я оставяше, но пък разбираш ли и за двете ни душата си давал. Твоето е може би повече навик от колкото любов

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a9d81bb36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Е аз пък съм мъж и беше същото. Колко съм си стъпвал на врата и никаква подкрепа за нищо, че и напротив, вечно сам във всичко, а на нея да й е угодено и винаги мен обвинява за всичко. Мислиш, че не можеш да го оставиш ли? Пак си помисли! Това са жалки, елементарни, примитивни душици. Не може да даваш мило и драго и се нуждаеш от подкрепа, а да ходи да си продава задника на други и наглостта да се оправдава с теб и да те обвинява. А после, когато си по - добре, да ти търси вниманието, и номерца "не можеш без мен, ти оплеска миналото". Трябва да теглиш една вечна майна. Такова същество не ти трябва и трябва да направиш всичко, за да го разкараш и да не се сеща за теб. Разбери, че никога и при никакви обстоятелства не трябва да отделяш внимание на лигавщините и глупостите на такива имбецили. В никакъв случай нищо общо не трябва да имаш с човек, постъпил толкова гнусно спрямо теб. Търси ти вниманието и да те използва, когато си по - добре, докато е с други? Не търси даже и връзка с теб. Не е правилният човек, приключвате и точка. Както ще да извърта, не те интересува нищо и гледаш напред.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b76c75960d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   :D Че щом те е оставил да си плащаш сметките, значи наистина е женичка.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8742de0450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Искрено ти съчувствам. Подложила си себе си на такива мъчения заради някакъв бохем ли!!?? Моля!!? Този е пълен провал, който се възползва от теб и те манипулира. Трябва ти ново начало, свежа глътка въздух. Зарязваш всичко, триеш снимки, телефони, смс, приятели общо дори. Напълно обръщаш гръб без разговори, без да поддаваш на всяка манипулация. Изтриваш го тоя човек от съзнанието си. Все едно го няма вече за теб. После идва промяната ставаш позитивна и отворена към света, чувстваш свободата, усещаш истиснското си аз. Тогава ще си готова за нова връзка и ще я имаш. Това че трудно ще си намериш някой е манипулация на тоя до теб, ти нямаш самочувствие, той те е мачкал както си иска. Спри това тук и сега! Вземи живота си в ръце, от теб зависи!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 630e5f8bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Боже момиче, спаси се от този! И хиляда пъти да му изневериш ще е нищо! Направо го напускай, млада си и заслужаваш мъж, кийто те цени! Свикнала си с него и затова ти е трудно, но той те дърпа назад, когато ти вървиш напред и ти смазва самочуствието, защото жена със самочувствие не би го търпяла!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ee7aea080b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той ти бил казал, че си вече на възраст и трудно ще си намериш друг приятел??? А ти защо му се връзваш на приказките? Той се опитва да те манипулира с такива изказвания, че вече си старичка и едва ли не за нищо не ставаш и че друг няма да те вземе.. това си е направо психически тормоз. Да, на възраст си, но на възраст, в която трябва да живееш, да се забавляваш, да се развиваш, да се влюбваш още много, а не да се оставяш на някакъв комплексар да да ти срива самочувствието, да те принизява и по такъв начин да се опитва да те държи при себе си. Ако се разделите, ти мъж ще си намериш, но той има голяма вероятност да си остане сам, защото в случая ти го търпиш него, а не той теб. За любовта възраст няма, може да я срещнеш сега, може след години, но да търпиш някого само от страх да не останеш сама, това не е добре за теб самата, защото няма да те направи щастлива. Ти си още млада, на 28 години си си още момиче. Годините са просто едни цифри, важното е ти как се чувстваш. Не се страхувай от това, че ще останеш сама, защото този страх ще ти попречи да бъдеш щастлива.
Ж 27

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cdceb7a277
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Слушай разума мила. Не наказвай сърцето си с този човек. Да победиш себе си е най-сладката победа. Само разума, нали запомни.
Явно Бог е решил по-този начин с този човек да платиш цената. Смисъл за да ти даде достоен за теб човек, който да те цени. Преди това трябва да платиш. Такъв е живота.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 689eff617b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тука нито разум виждам, нито сърце.
.. Разум и сърце във война. ``
Съответно се оказва, че водиш доста интересна война.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: aa96f6a396
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Жена съм, на 22 г. съм, по природа съм доста влюбчива и романтична, но все пак не разбрах в какво точно се влюби? В обясненията в любов ли? Това са просто празни приказки. Гледай действията му. Той ти изневерява и обвинява теб за това и то докато сте заедно и даже си бременна и после те кара да направиш аборт. Предполагам знаеш, че след аборта може да имаш усложнения и никога повече да не забременееш. И защо направи аборт? Защото той е толкова безотговорен, че и собственото му дете за него ще представлява бреме. Освен това те е бил и защо по-точно? И това, че нямало да намериш такъв като него и че си с последния влак, са пълни глупости. Едната ми леля се е омъжила на 29 г. , другата - на 30 г. А той ти ги говори тези неща, защото вероятно избива някакъв комплекс и иска да ти понижи самочувствието и да е сигурен, че каквото и да направи, няма да избягаш. Да се върнем на въпроса, изобщо не разбрах какво ти липсва. Човек, който нито учи, нито работи, лентяй, както са го нарекли по-горе, който ти изневерява, който ти посяга, който ти говори глупости, че нямало друг да те търпи такава.. Ако имаш достойнство, няма да търпиш повече.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 17ca673dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Нещата, които не бих простила никога в една връзка са две-насилието и изневярата. Във вашата връзка присъстват и двете. Защо искаш подкрепа/съвет, когато сама си наясно какво трябва да направиш? ! Едно ще ти кажа... човек, който обича със сърцето си не наранява другия нито физически, нито духовно. Твоят човек те притежава, това не е любов. Сама си прави изводите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker