Тя е по-красива от мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя е по-красива от мен
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 4308 пъти
Ето и моят проблем. С приятеля ми сме заедно от около година. Всичко вървеше добре. Показваше ми, че ме харесва, иска, че не съм му безразлична. Но в обкръжението ни има една жена, която е много по-красива от мен. Даже чух как си шушукат как би избрал мен пред нея. Тя е наистина красива, а аз съвсем обикновена. Тя носи червено червило и изкуствени мигли, а аз слагам малко спирала и понякога дори не нося червило. Не казвам, че съм се занемарила, но не обичам да слагам много грим. Поддържам се слаба и стегната, но я нямам красотата, която има тя. Освен това тя общува доста свободно. Флиртува с мъжете, закача се с тях и на тях им харесва. А аз не мога, дори когато не съм обвързана, не мога флиртувам с всеки. Освен това тя е уверена, шумна, обича да се глези и да се държи като малко момиченце. А аз съм много сдържана и умерена в емоциите си. Шегувам се, но не мога непрекъснато да се държа така. И в нея виждам една по-добра жена от мен. И се страхувам, че и той я е видял като такава и че тя ще започне и с него да флиртува и връзката ни ще бъде обречена. Не съм го питаша конкретно за нея. Но познавам някои от бившите му и те също са такива мацки. А аз колкото и да се поддържам, нямам тази природна красота. Той винаги ме забелязва, когато съм се наконтила и ми прави комплименти. Но как да се преборя с ниското ми самочувствие все пак? Помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6eb1fa6f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От мен да знаеш, че няма по-отблъскващо у един човек и в частност у една жена от липсата на самочувствие и несигурността.
Винаги ще има по-красиви, по-богати, по-умни хора от нас, включително в обкръжението ни и това говори добре за нас всъщност, защото алтернативата е да се събираш с неатрактивни, грозни и тъпи хора, НО ти трябва да имаш самочувствието и съзнанието, че един мъж е с теб, защото харесва ТЕБ. Ако нямаш доверие на партньора си и в собствената си стойност като личност и жена, ти си загубена! Цял живот ще слухтиш и ще трепериш, ще си натрапчива, ревнива, задушаваща и всичко заради собствената ти несигурност.
Замисли се малко реално и логично - защо един мъж да е с теб ако си втора категория за него? Твоят мъж е избрал теб и само теб, защото си за него първа категория и ти ако не се чувстваш като такава е твой проблем.
Сама ще се учудиш, но най-вероятно мъжът ти изобщо не намира въпросното момиче за атрактивно и напротив - така както я описваш най-вероятно хората не я взимат на сериозно и тя самата се бори със своята несигурност и самота.
С две думи - не се занимавай с глупости. Ако имаш някакви съмнения, обсъди ги с партньора си, но не позволявай да ставаш поредната досадна приятелка и съпруга, защото няма нищо по-грозно и отблъскващо от един мъж от такава жена.
Често точно атрактивни, хубави, умни момичета като теб се чувстват така и накрая успяват да провалят връзка и брак дори заради поредни глупости. Замисли се за своето детство, за родителите си, защото обикновено проблемът е там - примерно била ли си пренебрегвана заради брат/сестра и най-вече била ли си често сравнявана с други деца с таланти, с отличен успех и така нататък. Ако това е така се бори с това чувство на несигурност и не позволявай да провали живота ти.
Също се научи да живееш с по-красивите, богатите, умните хора от теб. Нещо повече - заобиколи се с тях и с интересни и харизматични хора като цяло и не отблъсквай всякаква „конкуренция“, защото рискуваш накрая да останеш заобиколена с посредствени личности, а от опит ти казвам, че няма по-жестоки от завистливите и вечно комплексираните. Най-добре е човек да има всякакви приятели, един разумен МИКС от приятни и весели хора и е нещо нормално приятелят или съпругът ти да си говори и да обръща внимание и на другите жени, включително и на красивите.
Радвай се, че имаш атрактивен приятел, който е умел и желан събеседник и се бори с комплексите си! Ако той иска нея е щяло да бъде с нея - лого. Най-вероятно му е приятно нейното внимание, но до тук. Ако е много различна от теб като тип дори е възможно изобщо да не я намира за привлекателна, а ако има приятели, които те плашат, че приятелят ти по-скоро би бил с еди кой си се замисли за качеството на такива люде и дали те не искат да ви разделят. Особено мъже опитват така да те разделят от приятеля ти и то мъже, които нямат никакъв шанс иначе при теб, но и лъжовни приятелки, който са хвърлили око на момчето ти! Не бъди наивна и търси истинските си врагове и проблеми.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dd35d43c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, не съм съгласна с коментарът ти, защо се опитваш да обедиш някого във нещо за което изобщо не си сигурен/а. Ти от каде знаеш какви са причините за предпочете нея пред уш онази хубава приятелка. До авторката, прекаленно много се задълбочаваш, трябва да се научиш да се харесваш защотото на всеки може да му се случи да го зарежат.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 84c45bf3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бъди себе си. Конти се. И щом и е казал, че би избрал теб, въпреки, че е във всичко по-от теб, значи в крайна сметка ти си по. Красотата е в очите на този, който я вижда.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 52ea62980e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Аз пък обожавам да създавам приятелства с по-красиви от мен момичета, дори по-успели ако искаш. Това ми служи за стимул дори. С времето осъзнавам, че границата между твоето по-добро аз, и старото, е много малка. Твоята преценка за това момиче е субективна, както и на всеки друг. Това са бели кахъри. По-красиви винаги ще има, дори това да е така. То ако беше само до външна красота... всички щяхме да ходим по подиума и да сме по кориците на списания. Самочувствието ще си вдигнеш като започнеш да се самоусъвършенстваш, да се интересуваш от околния свят, всичко което не е само външност. А щом смяташ, че външно не си топ модел, е тогава просто подобри стила си. Ако не се харесваш така, посъветвай се с някой който разбира от тези неща, и направи подобрения (не крайности! ). Едва ли ще ти коства много да си сложиш едно пусто червило. Плюс това, червеното червило, за което говориш все още е актуално и седи добре на всяко младо момиче. Нищо чудно след като го сложиш, да изглеждаш сто пъти по-добре от твоята 'конкурентка'. Бъди винаги либерална във връзката си, не си измисляй потенциални заплахи, защото като мислиш нещо такова, ти го привличаш с държанието си. Никой човек не притежава друг човек и просто пречупи мисленето си, малко по-философски го раздавай.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6457049d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не съм съгласен с номераки 1. Защо ли? Защото точно такива момичета са на изчезване. Срама си е срам и е добре да го имаш, защото после ставаш к*рва. А приятеля ти е глупак защото те е прецакал и в момента го прави, ако аз науча, че тази с която съм примерно имам приятелка и тя избере някой друг, и бия шута и я зарязвам. Не ми пука от самотата, аз съм свикнал да съм сам и няма да я търпя да говори така. По-добре си намери човек като теб, да е обикновен както аз съм. Нямам мускули, нямам кола, нямам къщи, обаче съм щастлив, защото не ми трябват. А това със самочувствието... Щом имаш хубав характер, самочувствие не ти трябва. Няма да се влюбя в самочувствието ти, а в начина ти на мислене и в самата теб. :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0709ebfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   от авторката
Номер 1, много благодаря за дългия и изчерпателен отговор. Всичко, казано от теб, е точно така. Осмислих го и за абсолютно всичко си прав/а. Определено ще се замисля над думите ти и ще коригирам начина си на мислене. Виждам, че има и други коментари. Благодаря и за тях. Ще очаквам да прочета и тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2af13e72fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ами може наистина да е по - красива и наистина да може да ти го вземе/приятеля ти, но твоят проблем е ниското самочувствие и това, че се сравняваш. има красиви жени и ако ти не си такава, го знаеш и завиждаш. Имах доста грознички приятелки, които са ми бивши приятелки, точно защото бяха завистливи.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fc629a77b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Крaсотaтa и умението дa флиртувaш и дa съблaзнявaш сa рaзлични нещa. Всичко е въпрос нa поведение и нaглaсa. Ще ти дaм зa пример моя случaй. Aз съм много крaсивa-високa, с хубaво женствено тяло, много дългa русa косa до кръстa, сини очи, нaтурaлно извити мигли... Но съм мaлко стеснителнa с момчетaтa, не обичaм дa нaхaлствaм, не съм директнa когaто хaресвaм някой, трудно ми е дa флиртувaм. Сегa момчето което ми хaресвa го е обсебилa еднa госпожицa, която нито физически нито интелектуaлно може дa се срaвнявa с мен. Клъощaвa, с нaй-обикновени черти нa лицето, с много късa косa с изрусени кичури. Имa мaлко вид нa сомнaмбул, не е ужaсно грознa, но в никaкъв случaй не е хубaвa. Тa въпросното момче подминaвa моите скромни "здрaвей" и "чaо", не зaбелязвa другите хубaви състудентки, но пък тичa дa си говори с нея. Тя нaй-невъзмутимо сядa върху него, опипвa го, лигaви се... И той и обръщa внимaние.
Клеопaтрa не е билa крaсивa, нaпрaвп грознa е билa. Но е влудявaлa мъжете.
Не се притеснявaй че си по-обикновенa. Товa ти си го втълпявaш. Просто трябвa дa решиш, че тя нямa дa бъде повече от теб. Пък и щом птиятеля ти те е хaресaл, нямa от кaкво дa се притеснявaш. Усъвършенствaй се кaто женa и кaто човек-в леглото, в спортa, чети книги, бъди информирaнa, зaпиши се нa уроци по тaнци... Тaкa ще продължaвaш дa бъдеш интереснa нa приятеля си. Споделяй неговите хобитa. Но не подрaжaвaй нa въпроснaтa женa. Бъди себе си

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cee0a8076f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, жена съм, но мога да ти кажа че въпросното момиче, което описваш си е с характер точно на повърхностна ку*ка. Ти такава ли искаш да бъдеш? Остави красотата настрана, като цяло винаги съм намирала смешни подобни жени, които обичат да привличат вниманието към себе си, да флиртуват със всички мъже, за да покажат едва ли не, че могат да имат всеки. Мъжете обичат самоуверените жени, не егоцентрични флиртаджийки, които не знаят на кой свят се намират. Била по-красива - кой го казва това? За едни може да е красива, за други грозна. Всеки има различни представи за красота. Моля те, не се подценявай по този начин - сигурна съм, че ти си много по-хубаво, добро и интелигентно момиче. Само ти трябва малко самоувереност.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dd35d43c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 точно така е, но аз се опитвам да кажа на авторката че трябва да се харесва плус недостастъците си. Напомни ми че и аз съм си малко срамежлива, въпреки че мога да флиртувам, притежавам и добър външен вид. Но и на такива като мен може да се случи да ме оставят заради жена която не е по красива. По наконтена може би но нищо повече, ако махне грима от лицето си плаши с вида си, а аз съм си естествена. За това момичета изобщо да не ви пука защото любовта е сляпа, а мъжете... те нямат вкус и ходят само по к.. рви и кифли които след 5, 10 години няма да са във същият вид.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dd35d43c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 8 точно така е, но аз се опитвам да кажа на авторката че трябва да се харесва плус недостастъците си. Напомни ми че и аз съм си малко срамежлива, въпреки че мога да флиртувам, притежавам и добър външен вид. Но и на такива като мен може да се случи да ме оставят заради жена която не е по красива. По наконтена може би но нищо повече, ако махне грима от лицето си плаши с вида си, а аз съм си естествена. За това момичета изобщо да не ви пука защото любовта е сляпа, а мъжете... те нямат вкус и ходят само по к.. рви и кифли които след 5, 10 години няма да са във същият вид.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b123055fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, винаги ще има по-хубави и по-интересни жени от теб. Ако живееш в страх, сама ще предизвикваш нещастия. Живей си живота, бъди щастлива с човека до теб. Дори да си най-красивата жена на света, пак нямаш гаранция, че няма да ти изневери или да те нарани. Живей в настоящето и се наслаждавай на сегашния момент, вместо да тънеш в собствените си страхове. Човекът до теб не е предизвикал недоверие у теб до момента, с това момиче нямат нищо общо, но ти сама може да го накараш да погледне към нея, ако имаш страхове.
След като те е харесал, едва ли си зле изглеждаща в неговите очи. Мъжете имат съвсем различни критерии за красота от нашите. Аз винаги съм била красива и поддържана жена, с близки до манекенските мерки. Преди време оставих един мъж, беше много болезнено за мен, но го оставих, защото научих, че ми изневерява. Аз много приличам на момичето, за което обясняваш в темата ти, но не искам да навлизам в описания, за да не давам храна на разни хейтъри. Както и да е, да се върнем на бившия ми - после той искаше да ми отмъсти и ми обясняваше, че излиза с манекенка и че не можел да повярва, че е с толкова красиво момиче. Бях изключително наранена и си представях кой знае каква жена, а накрая се оказа, че е доста грозничка дори, с мъжко телосложение (липса на ханш и широки рамене). Добре че не му показах слабостта си. Дори му отговорих, че се радвам за него. Запазихме горе-долу приятелски отношения и знам, че след мен имаше една красива приятелка, но основно приятелките му бяха пълни крокодили, някои направо като ритани кошници в главите... за които той всеки път обяснява, че са свръх красиви. :) Дори в момента има приятелка, която в лице не е нищо особено, даже е грозничка, но това май си е въпрос на вкус. Видях и бившата приятелка на мъжа, с когото съм сега - ами - не е нищо особено, но знам, че са се обичали някога. Не винаги е въпрос на външен вид, но дори да е - пак ти казвам, че мъжките критерии са доста по-различни. Ти сигурно си симпатично момиче, може да не изглеждаш като холивудска звезда, но пак си симпатична (от това, което разказваш), така че не виждам причини за притеснение. Освен това не смяташ ли, че голяма част от тези "мацки", както ги наричаш, са такива заради хубавите си дрехи и добрия грим? Ако ги облечеш в по-обикновени дрехи и ги накараш да не се гримират, повечето от тях едва ли биха изглеждали много добре. Не се комплексирай, а се наслаждавай на щастието си, защото никога не се знае колко време ще продължи.

Ж30

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker