Ще го напусна... макар да го обичам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ще го напусна... макар да го обичам
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 4311 пъти
Здравейте!
В последно време си задавам доста често въпроса, човека до мен ли е правилният за мен? Това любов ли е? Какво ме задържа тук? Мисля, че почти съм взела своето решение, просто ми трябва още малко време за да мога да си стъпя отново на краката финансово.
Ще бъда по-обстоятелствена с цел да имате по- ясен поглед над нещата. Споделям историята си тук, целейки да получа безпристрастно мнение. Как бихте постъпили вие самите намирайки се в моята ситуация, или пък попадал ли е някой от вас в аналогична ситуация?
Имам дете от минала връзка, което е на 10 г. в момента, и не е виждало баща си, разделихме се още докато бях бременна. Отгледах го с помощта на родителите ми, за което съм им безкрайно благодарна. С течение на времето си стъпих на краката, започнах работа и водих щастлив живот, недопускайки никой мъж до себе си. Преди 5 години, срещнах мъж който ме накара да трепне нещо в мен, и след всяка следваща среща аз се привързвах все повече към него. Той беше всичко това което съм искала, мил, любезен, отговорен, здраво стъпил на земята, мъж държащ на думата си, даващ всичко за човека до себе си, подкрепа, любов, разбиране. Три години бяхме заедно и аз не съм срещала отношение което да ме нарани, за това време той се отнасяше перфектно със сина ми, казваше, че детето не му пречи да сме заедно, че то е част от мен, и множество други неща, които ме размекнаха до неузнаваемост. Той знаеше, че детето ми е на първо място, винаги се е съобразявал с това. Три години след нашата връзка, той поиска да си имаме наше детенце. Казах си, познавам този човек от толкова време, отнася се добре със сина ми, през тези години не съм видяла лошо отношение, носи ме на ръце... да и аз исках да имаме дете, но ме беше страх. Беше ме страх, че нещата може да се променят след появата на наше дете, споделих му страховете си. Винаги се разстройвах когато заговорим на темата бебе, а той ми повтаряше, че никога няма да си дели децата, че всичко ще е както сега и детенцето ми няма да е лишено от нищо, той ще продължи да се отнася с него така както и към своето дете, че не е важно за него че не му е биологичен баща, важното е че той ще го отгледа като баща. След няколко месеца забременях, заживяхме заедно тримата, и всичко беше перфектно. Малко след като се роди детето ни, обаче той се промени, стана друг човек. Започна да се държи така, все едно той коли, той беси. Сина ми беше игнориран, и той като че забрави, че аз имам две деца. Започна да ми се налага за всичко, моята дума не се чува, като че не съм му жена, ами само някой който му е родил дете. С тон ми се казваше:
- няма да ходиш на родителски срещи на сина ти, ти имаш бебе, какво е това
- виждам сина си само събота и неделя, тъй като на мъжа ми му се наложи да работи до късно и не може да го взима от училище което е в квартала на родители ми, затова през седмицата те се грижат за него, защото казвайки му, че аз ще поема грижата по воденето и прибирането му, той ми отвърна, че нямало да му разкарвам детето с колата, че ми е достатъчно два дни в седмицата да го виждам.
- за р. д. на сина ми, каза че не може да го празнуваме защото съм живяла у тях и трябвало да се съобразявам, защото аз не съм си била у дома, да съм го направила при родителите ми, казах му, нали сега това е нашия дом, нали сме семейство - не може, аз не позволявам. Стана ми много тъжно, тъй като това е на детето ми празника, ден който то с нетърпение очакваше, и нямаше търпение да покани приятелчета, а трябваше да му кажа че няма да празнуваме, защото не ни се позволява
- не можех да си каня гости, поради същата причина, и не само гости дори и родителите ми са идвали едва 3 пъти само с поводи разбира се, като се роди детето, погачата и рожденият му ден - не съм си у дома. Исках от време на време да се виждам с някоя приятелка, да си кажа две приказки, малко да разпусна, по цял ден сама с бебето всяка мама знае как е, и затова през деня когато сме сами с бебето, за да не му пречим, да поканя приятелка да види бебето, да се видим и ние - не можело. Не може и аз да отида да ги видя, защото съм нямала да разкарвам детето му, напред назад. В случаите, в които съм го убеждавала да излезем някъде извън квартала с колата, се започва, ама прецени нещата, ама навън може да завали, ама прибери се еди кога си, с две думи с 100 уговорки, което мен ме спря и да си правя труда да се опитвам да излизам някъде, знаейки през какво ще трябва да мина за нещо съвсем елементарно.
- откъсна ме от родителите ми, приятелите ми, и всичките ми близки
- започна да ме обвинява, че не съм добра майка за детето му, тъй като съм обръщала внимание на сина си, а той бил голям вече
- започна да ми се говори, че трябва да съм благодарна, че ме направил човек, че ми дал покрив / като, че аз покрив съм нямала и не съм била финансово независима, преди да излезна по майчинство/
- започна да се вглежда в всевъзможни неща, само и само за да ми вгорчава живота: не съм си гледала домакинството, не съм хранила правилно бебето, то трябвало да яде това и това и множество всевъзможни глупости
- когато един ден ми се обадиха, че баща ми е в Пирогов, аз въпреки забраните да возя бебето в колата без негово съгласие, хукнах притеснена и му казах да ме чака на НДК, да му оставя детето, че аз отивам в Пирогов да видя какво се случва. Това пак беше грешка явно. На сутринта след като дори не ме попита какво става, как е баща ми каза: Ти нормална ли си, да се отнасяш така с детето? Попитах как? -! Да я изкарваш болна/хрема от зъбите, а навън беше 13 градуса и детето е в колата, не мисля че нещо би му станало, возейки се, но явно аз не съм добре/, да ми я мяташ като чувал /аз преместих столчето за кола, дадох му детето, водата, казах кога е яла и мисля че беше напълно достатъчно, имайки се предвид че баща ми е в Пирогов и ме чака, а аз не знам на кой свят съм/. Обвини ме, че застрашавам детето си /все едно съм тръгнала на почивка а не към болницата/
- почнаха се чести кавги заради сина ми, едно че спря да съществува за него, ами в случаите в които му обръщаше внимание, то беше за да му направи забележка - като правил ку-ку на бебето с одеялото щял да го задуши /разбира се баща му може да си играе с нея така/, сина ми я хвана за крачетата - а той, щял да му извади ставите. Стигна се до там, че сина ми преди да види сестра си той питаше дали може да я види. Не влизаше в стаята да види сестра си, ако аз не съм там.
Имам още множество примери, но няма да пиша роман все пак. Последната изцепка. обаче просто преля чашата ми на търпение.
Сина ми направи клипче от снимки за сестра си, от което ми стана много мило. Качваше снимки хронологично от раждането и до сега, и всяка придружена с коментар - изписването на бебето, бебето на плажа за пръв път, първа разходка навън, но на снимка на която бяхме четиримата - беше написал - бебето, мама, аз, и баткото / така се обръща той към него/, от това мъжа ми се взриви и излезе. Попитах го какво му става, а той ми отговори че на бебето той е баща, аз му казах че сина ми го пише от негово име, и затова е писал баткото. Той започна да крещи, че сме комплексари, че му писнало от нас, и или ще се държим както той иска, или да сме си събирали парцалите и да ни няма. След малко каза, да събирам багажа на сина си, че той него явно не го уважавал и да го заведа при родителите си, не го искал в къщата си. Аз се взривих, и му казах, че ако си тръгне той, аз съм след него, а също така и бебето идва с мен, аз няма да оставя нито едното нито другото си дете! Каза ми, че детето му никога съм нямала да му го взема, да съм се махала със сина ми и него да съм си гледала.
Болно ми е, разкъсвам се постоянно в старанието си да му угодя, но все не се получава. Чувствам се наранена, използвана и предадена от човека към когото имах безрезервно доверие и обичам. Жертвах всичко в името на това да сме щастливи, но явно не си е заслужавало. Мисля си, че всичко е било само за да му родя дете. Последната случка обаче, ме накара да взема своето решение... ултиматуми повече не приемам!
Надявам се не съм ви отегчила.

Благодаря, че Ви ме изслушахте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8b85c31602
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Я разкарай тоя идиот преди да травмира и двете ти деца. Как може да обичаш този човек? Та той не те обича. Сина ти е част от теб самата.
Имам син на 11 и бебе. Мъжа ми е баща само на бебето. Ако само за миг си позволи и едно от описаните неща, ще му сменя диагоналите, ще се разведа и ще се постарая да научи колко е ценно детето и как следва да се обича.
Пък нека ми каже къде, как и защо ще си возя, водя и т.н. децата.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3f3e4d9ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Кой каквото сам си направи и Господ не може да му го направи! "
"Баткото" е свиня, но и теб не те оправдавам.
Дим да те няма!
Ж 30 с две деца от различни бащи

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c8a0d1cfac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Направо като четях честно, мислех си, че този човек не е с ума си. Няма какво да му мислиш и в никакъв случай
не гледай да му угаждаш, това с угаждането е огромна грешка. Вземай бебето и момчето си и се махай оттам, няма какво той да ти го ДАВА, ТИ си му МАЙКА! Това, което си описала, е пълно безумие. Съжалявам да го кажа, но този човек никога не те е обичал... изнеси се оттам с децата и веднага подай молба за развод.
Няма какво да чакаш, да угаждаш и т. н. - само ще търпиш негативи, от които децата страдат много.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9444745d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така, взимай си децата и се махай веднага. Той детето няма да ти го вземе, не бой се. Малка е, момиченце е, съдът ще ти я даде със сигурност. Ако нямаш работа, започни веднага да търсиш. И се свържи с адвокат. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: be74a0dca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Мила авторке
Благодаря лично за споделеното, защото хората с ум знаят колко добре могат да се прикриват околните за да постигнат целите си. Това отнема ресурси, години, преструвки и маски
Слава богу аз си взех поуките от връзки от 20 до 30-тата ми годишнина и не искам да чуя за обвързване, да не говорим брак!
Не защото съм позитивна или пък негативна, а защото ме е гнус колко лицемерни и долнопробни са станали хората. Как подават уж ръка, а с същата по-късно те тикат в пропаста
Но понеже аз съм силно интуитивен човек знам какво следва поне с 5 хода, като при шахмата. Мили жени
За да не изпадате в подобни заблуди кой колко е перфектен, просто се вглеждайте в дълбочина. Винаги има ясни знаци когато някой се опитва да ви манипулира да вървите в посоката, в която той иска. За да не стигате толкова далеч като авторката
Авторке ти трябва да си наясно че тоя човечец не може да ти вземе детето-съда присъжда почти винаги на майката
Нещо за което не би следвало никога да си простиш е това, на което си подложила голямото си дете! Никой мъж не заслужава толкова голяма жертва! Никой! Ти си майка и децата за теб трябва да са пред всичко друго, включително и жалкия сопол, с който живееш
Хващаш си децата, отиваш при родителите си и се ражвеждаш. Точка по въпроса
И един съвет от мен към всички читателки /мъжете няма нужда да ви съветвам, нали/
Когато се появят "принцовете на белите коне" не бързайте да се жените! Трябва винаги да можете да биете шута. Трябва да имате и собствен дом, в който да се върнете!
Вадете си останалите поуки сами-вие решавате до кога ще се самозаблуждавате

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d6648d8564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, възмутена съм от това което прочетох.
Повярвала си от сърце и страдаш от наивността си, че си се предоверила.
Този човек не те обича нито теб, нито детето - има ви за даденост. Комплексиран, стресиран, нагъл, подъл, лицемерен, ограничен, глупав мъж. Защо още го търпиш и позволяваш да те мечка, да наранява синът ти, ти си имаш две деца, той не заслужава своето изобщо. Затова че си в майчинство те изкарва некомпетентна в грижите за второто ти дете? Ама че логика? Просто го напусни, запази връзката със сина си, върни се при родителите си и се грижи за тях, и се разведи с този наглец.
Дели децата, отдалечава те от истинските за теб хора, от твоето семейство и роднини, приятели. Ехо? Какво си ти в живота му, теб цени ли те, или си безгласна и безхарактерна и му търпиш капризите, настроенията. Няма да ти е никак лесно, но си имаш дом и любящи родители, започни да подреждаш живота си, нямаш нужда от такъв паразит. Безкомпромисна бъди в решенията си, може би ще те оцени когато те загуби и си отидеш от "неговия" дом и живот на самотник критикант. Отивай си у дома, у вас си. Запаси се с много нерви, търпение и доказателства сега е наред да те изкара луда и да те лиши от родителски права нали? Предугаждай стъпките му, имай гости които да видят отношението му, за да те защитят в съда, спести си пари ще ти са нужни. Не прощавай на такъв ******.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c98936406b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Историята ти заслужава много повече от съчувствие, жалко е, че за да сме майки, често изпадаме в положение на зависимост.
Аз се възхищавам от добротата и търпението ти. Жестокото е, че колкото повече опитваш да угодиш и не се оценява, толкова повече се изисква и едва ли този човек тепърва ще проумее каква жена има за себе си.
Наистина ситуацията ти е много трудна. Той гони теб и разделя брат и сестра, отнема правото на децата да имат общ свят.
Абсолютно права си, че трябва да се махнеш от това. И не само, трябва да спасиш и момиченцето си, защото този тип отношения ще повлияят личността на растящата ти дъщеря. Знам, че ти е страшно трудно, но имаш късмет, че родителите ти са на твоя страна и те винаги ще помогнат на детето си. Не губи време, защото децата растат бързо и по-добра всичко да се реши докато детето разбира колкото може по-малко. Синът ти страда и живее с фактите. Законът е на страна на майката, така, че действай, не губи време тук. Вместо този форум, в който съчувствията ми и на следващи коментари не ти улесняват никак положението, чети закона в интернет и виж как без скъпи адвокати да се определят права над детето и беж от този човек. Както той се е променил, промени се рязко и ти, защото докато човек прави едно и също няма как нещо да се случи различно. Детето ако не излиза ще се поболее. Кажи му, че теб успява да направи затворник, но детенце с какво е виновно, за да е затворник също. Това мога да кажа, и да ти кажа бъди силна не за да се подчиняваш, а за да си оправиш живота. Човек си и имаш капацитет на силите не може и двете неща, твърде трудни са. Другия път като ти каже върви си, не му говори, а докато го няма за последно отговори на каприза му. Нега доброто те последва и те пази в трудния живот а дечицата са здрави. С времето няма да станеш по- независима, напротив, все по-трудно е като отлагаш единственото решение, което и ти знаеш и ти си казала в разказа.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 38a0b5ec68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Жена, бягай от тоя! Детето ти ще бъде нещастно!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 19d3411d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   така ,както описваш историята ,,това твоето положение е абсурдно,говори с вашите и се мести при тях,за секс все ще се намират кандидати

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e7ba1eb3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Какво правиш още при тоя? Ти си му жена, къде му е уважението? Дете си му родила, само заради това трябва да трябва да те носи на ръце, а той за отплата с вечни претенции. Четейки това ми стана мъчно за теб. На какво ли не са способни мъжете за да постигнат целите си, за тяхна жалост обаче това ги прави точно обратния пол на мъжки.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 570da94304
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Единствената полза от тази изповед е, да олекне на авторката. Никой с нищо не може да й помогне. Тя показва истината само от нейна гледна точка, която ще е в нейна полза, разбира се. Ако бащата опише живота им, всичко ще е обърнато на 180 градуса. В коментарите ще има съвети, като, остави го, други ще кажат търпи заради децата, и при подобна ситуация авторката какво ще предприеме. Тя вече си е решила какво да прави, но сега поне едното дете е обичано от баща си. Ако го напусне и отведе децата, какво ще постигне?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e3940b35db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   да ме прощаваш ма мъжа ми е арабин, живея в арабска държава и не си е позволил да се държи така с мен или детето ми. от самото начало съм му казала че детето ми е по важно от него и че няма да търпя простотии и никога не е имало. поседните си пари е давал за да му купи торта за рождения ден имаме още две деца общи и ги учи да слушат брат си щото е по голям и им е брат. тоя твоя е пълен коплексар и прекалено много си го търпяла и си му угаждала. като не е икал жена с дете да си е отварял очите преди да прави деца. друго нещо да ти кажа моя мъж на никого не е казал неиния син винаги казва сина ми въпреки че повечето хора наоколо знаят че не му е син

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c870df5a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ако знаеш за колко подобни на твоята история съм слушала... просто проблемът е, че в днешно време няма семейства като семейства. Разводите не трябва да ги има. Встъпването в брак да не е пък така необмислено решение. Изоставянето на деца от бащите им също.
Децата са жертвите. Очевидно няма как да бъдеш и с двамата бащи едновременно, за да се чувстват и двете ти деца на място. Просто децата са най-важното, и те трябва, непременно да израстнат в спокойна среда! Най-важното е че ТИ си майка и на ДВЕТЕ дечица, и най-добре можеш да се грижиш за тях. Аз ако бях на твое място, щях да се отделя, да си гледам децата, да гледам да съм добре финансово, и да имам неангажираща връзка с мъж. Може би несериозна връзка не звучи много добре, но със сигурност звучи по-добре от деца с травми. В крайна сметка последиците за децата са част и от твоите избори, не обвинявам, но просто казвам кое за мен би било приоритет. Тоест бих жертвала себе си (тръгвайки си от този мъж), за тях, децата. Няма как да ти вземе бебето, това е смехотворно, та то дори не е дете, а бебе, което предполагам още кърмиш... И в независимостта и отделянето има положителни неща. Може пък и да ти хареса. Но да, това, което описваш е опасно и може да задълбае доста, особено с дете, което скоро ще навлезе в пубертета (защото и това вече се случва на 11-12, а не 13-14).

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c870df5a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Между другото забравих да добавя и че това дето сте го научили да казва 'батко' вместо 'татко' е било грешно. Приятелят ти подсъзнателно не е приел детето по този начин. Имало е възможности двамата да бъдат по-сплотени, но вече е твърде късно. Това, което жените като теб (в твоята ситуация) не разбират, е че в тях е козът до един момент и трябва да го използват. Когато един мъж те е приел с дете, това трябва да е напълно и безрезервно. Още от началото е трябвало да му вдъхнеш респект и да му е ясно, че можеш да си тръгнеш по всяко време. Сега в момента той най-вероятно си мисли, че твоите 'заплахи' за напускането не са нищо сериозно. Ако вярваше в думите ти, нещата щяха да стоят по друг начин и да се замисли за държанието си. Изобщо, да не говорим, как ако знаеше как да завъртиш ситуацията в твоя полза, можеш да го играеш на пръстта си с това, че ще отнемеш НЕГОВОТО биологично дете, което той няма дори да бъде допуснат да види. Козът е у теб. Но жените са прекалено мекушави, повечето поне и накрая децата страдат.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 17d2553880
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Ужасна история! Тревожно ми стана, че мъжът се е променил толкова рязко и че очевидно е много трудно да се намери мъж, който да приема чужди деца. Според мен трябва да си тръгнеш, защото това е човек, който не уважава нито детето ти, нито теб, не уважава дори общото ви дете. Няма място в живота ти, освен ако ти не му позволиш да остане там! Може би е крайно, но зарежи него и детето ви и се върни към родителите си и първото ти дете. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7b99751792
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Съветът ми е един и непреклонен - махай се оттам. Незабавно! Докато детето ти е малко имаш повече шанс да ти го дадат на теб, защото иначе не се знае! Как може да се оставиш да те манипулират така? Леле, да изоставя детето си, защото някакъв си мъж ми се прави на интересен! Ай, сиктир! Абе, жена, малко самоуважение и найчински усет към детето си нямаш ли? После ще има да се чудуш защо порасналият ти син не иска да те погледне! Ами тя тази болка е в сърцето му, трупа, трупа и в пубертета така ще избухне като бомба със закъснител, че ще има да се чудиш! За едно дете най-страшното нещо е да се чувства изоставено

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e2291c220d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Нямам какво да кажа, решението да го зарежеш този комплексиран "батко" е абсолютно правилно.
Е поне вече ще знаеш, че интуицията ти работи перфектно.
Занапред вече винаги се вслушвай внимателно в себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 77bdd7d880
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Авторке този твой мъж просто те е ползвал като дойна крава и очевидно не те иска вече като жена, а ти защо го уведомяваш какво мислиш, просто го напусни без обяснения, като по телефон му кажеш че го напускаш и запиши разговора че да те обвини че си отвлякла детето. Иначи той ще отвлече детето ти и няма да го видиш повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 9a0a863061
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здравей, усетих много болка и разочарование в написаното. За мен това не е живот. Трудно е да прекъснеш всичко и по някакъв начин да се озовеш отново сама (имам предвид без мъж до себе си). Но бъди силна и го направи, защото никой не заслужава да бъде потъпкван по този начин. Особено ако ти даваш всичко от себе си, а човекът отсреща да не го оценя! Поздравям те за силата да седнеш и напишеш всичко от-до и дано да си направиш равносметка дали ще се подчиниш на поредния ултиматум или със сила ще продължиш напред!!!
Ж, 24

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ab26044047
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Дай му още един последен шанс, кажи му всичко така, както си го написала тук, но по-кратко и без рев. Или се променя и те приема с двете деца - и то веднага или чао. Защото твоето не е живот, а затвор. Поредния пример, че не бива да се ражда от различни мъже... старо правило... Трябвало е да послушаш интуицията си, но влакът е минал. Сега се оптиай да запазиш семейството си, но да е истинско. Хич няма да ти е лесно сама с две деца от двама различни бащи... Ще имаш само връзки за секс...

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5310285dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Ще бъда кратка с коментара си, разбирам те и аз имам дете и ми е трудно да мисля за друго дете, въпреки, че имам човек до мен.. този страх, че може да се случи така, че синът ми да страда ме плаши. Толкова добре те разбирам.. идея си нямаш. А аз съм дете на разведени родители, които винаги са деляли децата си и от дете знам какво е. Съвета ми.... имаш къде да живееш -родители, изнеси се, съди го за издръжка и до там, не чакай докато почнеш работа и детето да е на ясла, няма да стане по -добре, а повече ще те смазва и това вреди и на синът ти. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8a9e84d78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   бягай мила докато е малка малката той няма как да я вземе бебе не се дава на баща само това е изхода този няма да се промени

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ca5df0f4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Гфешката ти е че правиш всичко за да му угодиш, а най големия грях ти е че си пренебрегнала сина си и не живееш с него. И двете ти деца ще са нещастни. Ако не поправиш грешките си ще стане още по зле. А този мъж не е човек за мен. Не те обича, в сърцето му няма какпка любов към никого. Теб те има за прислуга. Сама си го каза-правиш всичко за да му угодиш-примерна слугиня си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 910b505874
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Това е положението. Искал е дете и го е получил. И любовница си има след като желае да ви изгони със твоето дете. Вие с него повече не сте му нужни, защото ако беше обратното нямаше да се държи така. Не си заслужава да търпиш, дори и в името на децата си. Такава саможертва е върха на безумието. По-добре живот без него, отколкото нервен срив с него. Не си заслужава, разбираш ли? Моля те, вземи най-удачното решение сега, защото след време, ще се превърнеш в ходеща сянка, заради безскрупулния тип с който живееш. Само се попитай-това твоето живот ли е? Бъди силна. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7b99751792
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Абе замислих се... тази история да не е измислена. Не може да има толкова безчувствени към децата си жени.
№19

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e7ba1eb3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Авторката
Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат моята история и споделиха мнение, и опит.
Уважавам всяко едно мнение, и всичко казано.
Сигурно е било наивно, както някои казват, че съм повярвала изобщо на някой. Но било ли е сляпо? Нима съм се впуснал в нещо по-сериозно, на втората седмица, на втория месец, а не след години от познанството ни? Позовавайки се на това, което съм видяла като отношение няколко години, на факти, а не на празни приказки, трябваше да оставя нещата на това ниво ли, и да живея във вечен страх, че може да се случи нещо лошо? Не мисля! Никой от нищо не е застрахован! Никой не може да предвиди, дали някой, някога, как и защо би се променил, аз също.
Това, че имам дете, което отгледах сама, прави ли ме лош човек? Не мисля! Родих едно дете, дадох живот, опитвам се да го възпитавам като достоен и любящ човек, давала съм и давам всичко за него, никога от нищо не е било лишено, наложи ми се да порасна бързо, но за нищо не съм съжалявала, е има ли лошо в това, аз ли съм лошата, или „баща му“, че не е поел отговорност /това е друга тема/. В този ред на мисли, това изключва ли автоматично, че имайки дете, в даден момент от живота си, не мога да срещна щастието, че не мога да открия човека който да е мен, не мисля? Още повече, не ми е било цел, не е било на всяка цена ... беше съдба!
Случи се, открих човек, който даваше всичко за мен и детето ми. Човек, който всекидневно се доказваше, и с всеки изминал ден печелеше доверието ми. Минаха години, преди да предприема следващата крачка... но нещата не се подредиха според очакванията ни, накратко. Влезнах в тази връзка, и дори и за миг не съм очаквала подобна развръзка, не съм имала индикации, които биха ме навели на подобни мисли. Просто всеки има своята истина, своята болка, трупа се, наслагва се, и в един момент всичко рухва. Точно в този момент, аз седнах и споделих своята история с Вас.
Нещата не са само черни, или бели. Ясно ми е, че няма как да се изкаже обективно мнение на базата на няколко конкретни случая посочени от мен. Споделих случаите, които ме накараха да се обърне нещо в мен. Нещо, с което никой няма право да си играе, или да използва по някакъв начин, с цел да нарани другия. И при нас, с мъжа до мен, е имало караници, разговори, сълзи, прошка, думи казани в състояние на афект, нападки и от двамата, но след това сме съумявали да постигнем консенсус, да запазим добрия тон, и нещата да се поправят... но временно. Минава време обаче, месец, и колелото отново се завърта, и отново спира на това място, на което е било и предния път... това мен ме умори. Имали сме и своите хубави моменти разбира се, но започвайки да се появяват лошите, те в един момент взеха превес. Всичко хубаво започна да избледнява, на фона на лошите и негативните моменти.
В отговор на Н28, ще кажа, че аз детето не съм си оставила, не съм била и пред дилема, дали да го направя, след като чете тази тема, мисля, че би следвало да го разбере. Това, че детето ми е нападано, аз няма как да го контролирам явно, но винаги когато е било правено, аз съм заставала зад него..защитавала съм го, наранявайки човека който се е осмелил да го „докосне“ и изравнявайки го със земята, наранявайки го по начин, по който би го заболяло истински. И точно това най-много изостри човека до мен, за това се стигна и до тук ... защото аз винаги съм го защитавала, както той казва.
Изход има, и аз знам какъв е. Но не е толкова лесно, колкото да се каже. Наясно съм, с това което трябва да направя, но както казах и в темата, трябва ми още малко време. Аз не съм сама, аз не съм тийн който излиза от връзка, казва – майната ти, и до там, всичко приключва. Имам две деца, и трябва да го направя разумно. Трябва да им осигуря достойно място където да живеят, защото знам, че в един момент, ако се стигне до съда, за правата над дъщеря ми, това не трябва да бъде причина поради която, могат да ми я отнемат. Има защо да го мисля, запозната съм в детайли и знам, ако че ако се стигне до там, да се борим за детето, аз трябва на сто процента да съм сигурна, че няма да има и една причина, поради която дъщеря ми може да не е при мен. Разбира се, няма как да се оправям сама в момента със смешните пари, които получавам втората година от майчинство. Още повече с две деца. Сега някой ще каже, пускай детето на ясла и се върни на работа. А прекрасно всеки родител знае, как стои въпроса с ясли и градини. Нещата не стават от днес за утре, ако изобщо станат. За момента съм с вързани ръце, поради една или друга причина. Има неща, които трябва да реша, за да съм сигурна в крачката която ще направя, и ще ме направят независима. Нужно е време... и това време си тече.
Аз продължавам да съм в същата къща, но аз не съм същия човек. Сега съм едно огледало, на чувства, емоции, отношение...сега съм вече себе си. Сега правя това, което считам за нужно, а не това което се очаква от мен да направя. Сега угаждам единствено на децата си, а не на целия свят ... сега съм другата крайност, на това което бях. Защо чак сега ли? Защото, явно дефиницията на – примерна съпруга, любяща и даваща всичко по силите си, не е била разбрала правилно, а това е една прекрасна възможност да се разбере и оцени...защото вече, не се старая да съхраня нещо, което явно никога не го имало, или нещо, което е тръгнало да се руши безвъзвратно, защото по-лошо не знам дали може да стане...вече всичко е разрушено.
Странно е, колко време е нужно за да се изградят едни отношение, и как са достатъчни само няколко секунди, за да рухне всичко!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker