Любов ... срок на годност - изтекъл ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110769)
 Любов и изневяра (26724)
 Секс и интимност (12996)
 Тинейджърски (21243)
 Семейство (5711)
 Здраве (8790)
 Спорт и красота (4501)
 На работното място (2693)
 Образование (6851)
 В чужбина (1468)
 Наркотици и алкохол (1023)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1634)
 Други (16198)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов ... срок на годност - изтекъл !
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 34344 пъти
Привет на всички ,
предварително благодаря за вниманието :)
Аз съм мъж на 35 години, женен съм и имам дете.
Историйката може да ви се стори банална, но тя е
в моя живот и за МЕН е от значение. Нямам смелстта да я споделя с никой и ми се налага да го направя анонимно, просто имам нужда от това.

От 6 месеца имам връзка с 19 г момиче. Бързам да
охладя ентусиазма на всички "моралисти", които
ще използват случая, за да ме нарекат какво ли не.
Аз не съм някой наивник, малодушник или глупак, за да
не си дам сметка.

Всичко стана случайно, не съм го искал, не съм го
търсил, но то се случи, подробностите не са от значение. Истината е, че сега съм безумно влюбен в това момиче. Не само за това, че изглежда перфектно, не съм срещал човек с толкова чиста душа. Би могла
да има всеки мъж, а избра мен.

Нито миг не съм съжалявал за това. Искам да го преживея, искам да се насладя на всеки миг, когато съм с нея. Обичам я и ми се иска да го изкрещя.

А не мога...трябва да се срещаме тайно, тя знае всичко за мен.

Казвал съм и ,че никога няма да напусна жена си, че държа на семейството си и знаете ли какво получих отсреща...РАЗБИРАНЕ.

Каза ми ,че никога няма да си прости ако
причини нещастие на мен или на който и да е от семейството ми .

И пак бързам да уточня ,не става въпрос за пари, използване и каквото и там друго такова обяснение , сигурен съм в това , не се опитвайте да ме разубеждавате. Каквото и да е намерила в мен, то НЕ е това.

Знам, че всичко това някога ще приключи. Аз не бих могъл да и дам всичко, но сега не искам да живея с тази мисъл. Няма да пропусна този момент от живота си, само защото правилата са други и да оставя да наделее чувството за вина. ДА, има го, но живота си е МОЙ и е единствен, колкото и егоистично да звучи.

Ако съм щастлив и успявам да накарам някой друг да се чувства щастлив , без да причинявам нещастие на други...питам...дали съм намерил правилната формула.
Труден въпрос и сигурно няма еднозначен отговор.
Друг въпрос...защо се случва така. Какво става с
ЛЮБОВТА във времето. Тази любов ,която съм изпитвал към съпругата си ,какво стана с нея.
Не съм сигурен, знам само че изразът " Любовта е вечна " е мит.
В какво се ,трансформира ...близост,уважение ,привързаност,
няма значение ,но не е това ,което кара сърцето ти да бие бясно ,да спира дъха ти.
Не си търся извинение, но не ми казвайте че само истинската любов може да издържи във времето , защото за любовта не могат да се дават такива определения...
Искам в живота ми да останат такива моменти,които никога няма да забравиш. Пожелавам това на всички.
Благодаря за търпението.

Лем :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 364

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 79d7e24b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз няма да те съдя. Ще ти кажа само, че съм била на мястото на момичето. И съм разбирала. И съм искала да изживея тази любов. И съм била много щастлива и много нещастна в това положение. Но животът е един. И не е честно спрямо момичето. Това не е болест, която чакаш да отмине. Помисли добре и вземи решение-избери една от двете. Или остани с жена си и с детето, или се разведи и продължи с момичето.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0198fc3371
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Аз не мисля,че ти търсиш съвет...Ясно е,че сам си отговорил на въпросите си...Наистина е добре,че си намерил баланса между любовницата и съпругата-едната чакаща и всепрощаваща,другата млада и разбираща...Няма да получиш упреци,ние не сме моралисти,а безпристрастни наблюдатели.Преди време и съпругата ти е била млада и съвършена,бил си лудо влюбен,създали сте дете...Навлезли сте в рутината,запознал си се с ново, младо и очарователно създание и си се отдал на емоцията.Замисляш ли се,че щом любовта ти има срок на годност и с тази принцеса би се случило същото-ако почне да ти пере чорапите и ще се превърне в Пепеляшка,като съпругата ти...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 74fe651856
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Любовта към съпругата ти се е поомачкала от ежедневието, а какво е любов - кой да ти каже и трябва ли това чувство да се вкарва във формулировки. Напоследък циркулира една американска измишльотина за пеперудите в стомаха, но дали тя е вечната и святата? Относно формулата - не си я намерил, чудесно е, че с момичето сте наясно за отношенията си и не се лъжете, но така ли е със семейството ти? Усеща се, че си искрен в разсъжденията си, но ситуацията е крайно деликатна - рано или късно ще се разделите с девойчето и ще се върнеш в лоното на семейството /ако не стане някоя издънка междувременно/ или ще намериш някоя нова любов? Хич не ми се ще да съм на твое място.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7643138a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лем: Ако съм щастлив и успявам да накарам някой друг да се чувства щастлив , без да причинявам нещастие на други

ДТ: А как се вмества в тази формула моментът, когато жена ти научава?

Да искаш да си щастлив е нормално, но като възрастен и съзнателен индивид си поел някакви отговорности и ангажименти (както разбираме и скрепени с подпис, сложен в пълно съзнание). В момента грубо ги нарушаваш, а на тия години сигурно вече си научил, какво се случва после. Няма да ти говоря за любов, защото това е абстрактно понятие, говоря ти за нарушаване на договор, защото точно това имаме налице. Представи си, че твой бизнес партньор наруши договора си с теб, заради по-изгодно за него предложение. Естествено ще го осъдиш и одрусаш със солена компенсация. Точно това ще ти се случи и на теб, като добавка ще виждаш детето си през крив макарон. Ама какво ли ти пука, нали си пъхнал самуна в 19 годишната фурна?
Любов... каква любов бе, горски? Безволево леке, това си ти, а не "мъж" на 35.
Ако беше мъж, щеше да отидеш при съпругата си и честно да и кажеш - Не те обичам вече, обичам една 19 годишна трътка. Ама ти си шубе и лъжец, който не мисли, колко по-сериозни щети може да нанесе.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3e2cac3537
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Ако за момент се опиташ да си на нейно място, би ли проявил такова разбиране? Едва ли... И с тези хубави моменти не смяташ ли, че тя изпуска нейният момент? Май не ти пука, по-важен е твоя момент...

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d14e10eebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   и аз не те съдя, 12 год бях така ( жена съм) тежи когато трябва да си тръгнеш за у дома- повярвай ми - много тежи. Навярна моята история щеше да продължи ако ............ той не беше починал,сега когато го няма и от тази повиция мога да кажа че адски много ми липсва, наскоро ще се навършат 2 год - ивживей мига си и ......................... умната

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3ec4a5c989
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Наистина не е честно спрямо двете.Губиш времето на едната и лъжеш другата,но такъв е живота...

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4f0f35a1a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не знам защо си мисля, че за мъжете любовта е с по-кратък срок на годност, отколкото при жените...свидетелство за това е броят на дамите, които разказват тук за нещастните си любови и сравнително малкият процент на мъжете в това положение. Не е честно...не е честно да обичаш някого, да отдадеш времето, вниманието и живота си на него, да му родиш деца, да се грижиш за тях, за семейството, за себе си, за него и накрая да те измести някаква 19 годишна хлапачка, която не е 100% жена, защото не е преминала през нито едно от изброените по-горе неща. Не е честно, Лем!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3a028e4959
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

9.   Правилно си постъпил, приятелю. И никой няма право да те съди! Само за едно нещо грешиш - че животът, който живееш е едниствен, но това е съвсем друга тема. Лошо би било също така, ако мисълта за единствен живот, който живееш, те кара да гледаш КОНСУМАТОРСКИ на него (т.е. да се опитваш да изконсумираш колкото се може повече през него, вместо да създаваш, понеже е единствен и повече възможности няма да има).
На този свят сме за да събираме интересни моменти (да трупаме преживелищен опит) и ако се опитваме да се лишим от всички хубави такива, понеже се страхуваме, че от тях ще произлязат лоши - то по-добре тутакси да умрем.

Искам и още нещо да споделя с теб - психическото здраве и равновесие си е ИНДИВИДУАЛНА ГРИЖА (И ОТГОВОРНОСТ) НА ВСЕКИ. Ако ти си предприел тази стъпка в живота си с цел да запазиш психическото си здраве и равновесие ("да изпуснеш парата", "да освободиш напрежението"), независимо дали го съзнаваш или не, то значи си постъпил правилно. Уверявам те, че нито жена ти, нито детето ти биха имали нужда от един изперкал и изпушил, но затова пък "целомъдрен" мъж/баща. Душевната и физическа развалина е тегоба за обществото и най-вече за семейството (най-близките) си, независимо дали до това състояние се е докарал чрез някакви "особено доблестни и богоугодни" действия или бездействие.

По въпроса за вината - не би трябвало да се чувстваш виновен. Нищо насила не е направено, също така предполагам че не си използвал някакви манипулаторски методи и умения за да прелъстиш момичето, следователно всичко е чисто. Големи и съзнателни хора сте, знаете за най-вероятните последствия от ситуацията (което също не е гаранция, че точно те ще се осъществят на практика), всеки е взел сам за себе си решение и, следователно, ще си носи последствията от него... Не го мисли толкова момичето (това разбира се в никакъв случай не означава да си безотговорен към нея!) - заедно сте, следователно има какво да научите един от друг и какво да си дадете един на друг. В резонанс сте - между вас интензивно протича информация и енергия, дори да не го съзнавате, а еуфорията покрай този процес ти наричаш "любов". Всъщност си е чиста проба влюбване, макар и дълго и горещо жадувано (вероятно на несъзнателно ниво) и от двама ви. Колкото ти имаш "полза" и "вреда" от тази връзка, точно толкова ги има и тя. Със ще преживеете и кофти, и болезнени моменти (то къде ли ги няма), но ученето не винаги е приятен процес, нали? Освен това, както споменах и по-горе - и двамата трупате преживелищен опит по този начин, което е нещо изключително важно в живота.

Какво е станало с "любовта" към жена ти ли? Ами там описаният по-горе енергообмен (подобно на топлообменът между две тела с различна температура) вече е приключил. Или ако има малък такъв, то е защото от време на време някой от вас "дръпва" по мъничко напред в духовното си развитие, след което (ще не ще) го споделя с другия. Там нещата са много по-спокойни и улегнали, няма интензивни процеси, затова я няма и еуфорията, която кара сърцето ти да бие лудо. И въобще - зарежи общоприетите опростенчески представи за това кое как би трябвало да бъде. Ето - сега ТВОЯТ ЛИЧЕН ОПИТ ти показва, че нещата не стоят така, както би трябвало да седят според книжките, според общественото мнение, и дори според твоите собствени представи от близкото минало. Динамиката на човешките взаимоотношения в много по-голяма степен напомня динамиката на флуидите, електродинамиката или топлопреносните явления в природата, отколкото дебилните и "наложени ни отгоре" обществени норми (които междувпрочем никой нормален човек не спазва...).

И за финал - имам приятелка, която преди 10-ина години избра да заживее без брак с мъж с 20 години по-възрастен от нея. Тогава всички я плюеха и я одумваха (а и времената и социалната им среда беше такава, че това се смяташе за кощунствено!), само аз негласно я подкрепях. От тогава нито за миг, нито тя, нито той са съжалили за решението си. Сега тя наближава 40-те, а той 60-те, но той покрай нея някакси се подмлади - в страхотна форма е, възрастта изобщо не му личи, много приятни събеседници са (посточнно си ходим на гости), купуват имоти и купонясват все едно ще векуват, а наскоро неговият син (от предишния брак) се ожени и му се роди внуче...

Да направиш някого щастлив без да нараниш никого другиго, както и да съградиш нещо, без при това да разрушиш нищо друго - на това вече му се вика "висш пилотаж" и майсторско умение, резултат е на истинско творчество, и е нещо, с което човек може да се гордее.

Ray

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 99fe20bf18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Рей,толкова много ми хареса това, което си написал, че държа да те поздравя!
Ева

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 9cc336a355
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Само знай, че тук ще стане още по-трудно. С времето нещата ще се променят, както каза ти ще се трансформират, но последствията и за теб ще донесат разочарование и болка. Не мисли, че те съдя, само ти го казвам от опит. При мен е подобно, аз съм жена около твоята възраст, а мажа е доста по-малък от мен. И няма да ти казвам до къде доведе всичо, е и аз минах през еуфорията в която си и ти..изживях всичко, но...всяко начало има и своя край.. и болката тогава е по-голяма.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7643138a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ray: Правилно си постъпил, приятелю. И никой няма право да те съди!

ДТ: Бреееей! Аз пък имам право, ядец!

Ray: На този свят сме за да събираме интересни моменти

ДТ: Ето човека! Откри смисъла на живота, прозрение убягвало на толкова знайни и незнайни философи. Пък аз да съм мислел толкова време, че смисълът е запазване и продължение на вида.

Ray: ако се опитваме да се лишим от всички хубави такива, понеже се страхуваме, че от тях ще произлязат лоши - то по-добре тутакси да умрем.

ДТ: За всички, не знам. Но без колебание се отказвам от тези, които могат да са заплаха и да наранят хората, каито обичам и за които нося отговорност. Като например да плесна 19 годишно бъбрече, щото ми е слаб ангела. И избегвай да раздаваш смъртни присъди, а?

Ray:Ако ти си предприел тази стъпка в живота си с цел да запазиш психическото си здраве и равновесие ("да изпуснеш парата", "да освободиш напрежението"), независимо дали го съзнаваш или не, то значи си постъпил правилно.

ДТ: Верно?!? Т.е. ако правя нещо в името на психичното си здраве имам карт бланш да... да какво? Да ти пукна кратуната, щото ми се е породил такъм импулс? Да танцувам гол на обществено място? Да измамя човек, който ми има доверие и комуто съм дал обещание? А къде е границата?

Ray: Уверявам те, че нито жена ти, нито детето ти биха имали нужда от един изперкал и изпушил, но затова пък "целомъдрен" мъж/баща.

ДТ: Много нежни мъже/бащи се навъдиха, бре! Не си е работа да нямаш воля да си държиш паламарката в гащите. Естествено и жена му и детето му имат огромна полза от един разгонен, ебящ тийнейджърки лъжец.

Рей, за момичето си прав. По закон е достатъчно голяма, за да взима самостоятелни решения. Да си набира опита.

А това за топлообмена как кореспондира с консуматорската ти теория от началото на писанията ти? Щото на мен ми звучи консуматорски.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 94032b5f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Много си агресивен,Торбалане! Точно това има предвид Рей, да не се побърка като теб. Нали знаеш кое нападаме най-яростно? Това което искаме, но не можем да си го позволим от страх и наслоени догми.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a9d911e72c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   дядо торбалане, Лем не е сключвалбрак по сметка, за какво нарушаване на договор говориш ? Лем, и прекарваме изживей си любовта към момичето. С нищо не ощетяваш семейството си. Аз имам дългогодишна връзка с женен мъж, който си гледа семейството,но когато се срещаме, прекарваме си фантастично. Обичаме се и сме щастливи. Твоята изповед ме кара да мисля, че си достатъчно интелигентен и романтичен. Запази в тайна връзката си. момичето някой ден ще срещне друг и го приеми достойно.
герда

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря на всички за коментарите :)

Мечо Пух , прав си любовта трудно може да се
вкара в някакви формулировки. Съвсем искрено ти
пожелавам обаче , да бъдеш на моето място ,да го изживееш , т.е. да бъдеш щастлив.

Номер 8...Дали е ЧЕСТНО или НЕ, ами зависи от гледната
точка. Зависи кого ще попиташ , разума или сърцето.
Как бих могъл да направя избор,без да нараня никого...
Можеш ли да отговориш на този въпрос ? Трудно е, нали.

Номер 6...Съжалявам за това ,което ти се е случило. Не забравяй ,че никой не може да отнеме спомена за всичко
хубаво и преживяно .Нямам представа как си успяла 12
години да подържаш равновесие, може би си открила въпросната формула.

Д Т...Завидно красноречие. Ако не беше свежата ирония.
всичко казано от теб щеше да звучи като научен труд,написан от най отговорния човек на планетата, който " без колебание" би отказал на 19 годишно бъбрече. Ама разбира се...
Какъв самоконтрол, каква демонстрация на воля и саможертва...тц тц тц.
Благодаря ,че ми отвори очите, отдавна имах подозрението
че съм леке ,просто имах нужда някой да ми го каже.
И за какъв договор ми говориш, отговорности,ангажименти
и подписи. Да сравняваш чувствата между мъж и жена, с отношения между бизнес партньори е убийствено тъпо.
А може би философия ,която ние ,простосмъртните грешници и жалки прелюбодейци не разбираме.
Разбирам обаче защо не искаш да говориш за любовта,
за ТЕБ тя наистина е абсолютно абстрактно понятие...
сам го казваш.

RAY...Благодаря за подкрепата ,ако наистина животът
не е единствен , в което истински се съмнявам,
то аз искам да изживея този живот така ,че да искам следващия се повтори :)

ЛеМ

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dc4760b910
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Болни мозъци раждат болни тези..

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6b34d52713
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   ЛеМ, не съм сигурна, че ще мога да бъда щастлива, ако живея в лъжа. В случая ти лъжеш съпругата си. /Визирам обръщението ти към Мечо Пух/. Аз също не искам да съм на твое място. По-щастлива съм когато живея в мир със себе си.

Може би имаш право да изживееш тази връзка. Но както казва ДТ - къде е границата? Ако в един момент съпругата ти научи ти ще бъдеш ли щастлив?
Не, не те съдя. Но може би го давай малко по-разумно.
Моето мнение е, че един човек на 35 години трябва да умее да контролира себе си. Останалото са оправдания.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dc4760b910
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Дядо Торбалан - СУПЕР СИ, ПИЧ !! Евала за коментара!
Имам един въпрос към чичо Ray, като човек който не чете книжки, навярно пише трудове по тези и други актуални въпроси.........черпейки ги разбира се от опита който има като..........

Би ли ми отговорил на следния въпрос: Ако човекът към когото изпитваш любов/влюбеност(която твърдиш ,че разбираш какво е..) постъпи по същия начин като Лем, ти как ще се почувстваш и какво би направил, в реалността в която живееш?

Защото не съм съгласна с теб, но бих дала всичко , за да можеш да се аргументираш.
В противен случай, коментара ти излиза като чиста проба манипулация.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b5f8eb014d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Това, което го даваш на момичето, не го даваш на съпругата си и това е най-страшното. А когато момичето си тръгне или пропилее години от живота си в една невъзможна любов и пак си тръгне, но много късно...., ще се почувстваш друг, празен и бързо ще намериш нова.

Наистина мисля, че, ако не си щастлив с жена си, е по-добре тя да е наясно.По-честно, макар и болезнено.

Постарай се да намериш на СЪПРУГАТА СИ мъж, който да я обича, да я люби страстно и да й казва, че е най-прекрасното, което му се е случвало. Ха-ха...

Съзнателно дадох този абсурден съвет, за да усетиш от какво я лишаваш, а себе си също. Защото нали, тази ‘’забранената’’ любов, няма да е вечна?. Младичката ще си тръгне(тя сега не е готова за брак и деца, само за това не те притиска, драги!!!!, ..) Или... след 4-5 годинки ще те притисне да се разведеш...Тогава си предстви какъв страхливец ще си, ако не го направиш, какви кули от лъжи ще си градил и пред ДВЕТЕ и как ще се поглеждаш сутрин в огледалото....в което ще те гледа един ЛЪЖЕЦ !
Знам,че съвет не ти трябва, но най-добрият е- прекрати всичко или, ако това е наистина Любов, разведи се и живей с момичето....

Жена на 40

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3a028e4959
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   Дядо Торбалане, колко воля ще ти трябва за да не отидеш нито веднъж до тоалетната в продължение на 10 денонощия? (А знаеш ли, че има хора, които го правят, но при тях не волята им е причината за да го могат?) Или колко въздух си мислиш, че ще спестиш днес, ако на всеки половин час си потапяш главата за 3 минути под водата и не дишаш? Какво добро донесе на страната ни фактът, че 20 години нямаше никакво строителство, а след това в космическа полюция нацвъкаха с бетон всяко свободно кътче?

За съжаление тези неща не стават с воля! Стават с надживяване и осъзнаване, които включват преживяването (често пъти многократно) на определената ситуация, опознаването й, преценката й, и отхвърлянето й като безсмислена или вече безинтересна. Тогава и само тогава вътрешните подтици за участие в подобна ситуация изчезват и повече не се повтарят (или понякога по малко - от носталвия). Всякако подтискане насила или чрез "воля" на импулси, които не си надживял водят единствено да натрупване на неимоверно напрежение, вследствие на което биваш още по-брутално и категорично отнесен от махалото при обратния му ход.

Питаш къде е границата? Ами граница НЯМА! Тя е точно там, където я постави съзнанието ти, и тя при всеки човек е различна, в зависимост от степента на развитието му. Осъзнатите хора не се нуждаят от ЗАБРАНИ за да не убиват или да не крадат. Точно както тебе никой не те спира да отидеш и да скочиш от прозореца на 20-я етаж. Всички прозорци пред теб са отворени, само че никой нормален човек не би го направил, и го спира точно осъзнаването на последствията от постъпката му. Виж децата къде от любопитство, къде от незнание или невнимание спокойно биха се метнали от съответния етаж, затова те могат и трябва да бъдат наблюдавани до определана възраст (разбирай - до натрупването на съответния жизнен опит). Така че - заповядай да ми пукнеш кратуната, ако си готов да си понесеш последствията.

Под "топлообмен" се има в предвид спонтанния поток на информация, енергия, познания, опит и т.н. от едно място, където те са повече, към друго, където те са по-малко. Това са отношенията "учител-ученик" ако щеш, или "майстор-калфа", "гуру-адепт" и т.н.. Разбира се, човек може да тръгне и сам да си троши главата, правейки всички възможни грешки по пътя към познанието и осъзнаването, преоткривайки сам колелото и топлата вода, но в практиката се е доказало, че много по-лесно, ефективно и оправдано е да се учиш от човек, вече преминал по този път. Любовните отношения пък са много директен и силен (и неосъзнат..) път за обмяна на духовен опит, освен разбира се ако не се използват за четкане на егото на единия или на двамата. Та по какъв начин, качваш, това кореспондира с консуматорската теория?

Виждам, че доста здраво си се вживял в ролята си на "стабилен мъж(кар)". Get easy, man. Трупаш напрежение... Малко самоирония няма да ти се отрази никак зле! Виж, Ева, която няма нито една от твоите претенции (разбирай - его) е разбрала за какво иде реч, а ти - не! Поздравления, Евке.

До автора: За хората, които са на по-ранните етапи от духовното си развитие е много важно да вярват, че животът, които живеят е единствен - това им дава стимул да бързат, да опитват разни неща, да се забъркват в различни ситуации и като резултат от всичко това да трупат преживелищен опит, да се развиват и да вървят напред. И макар, че в повечето случаи преследват материално благополучие и удоволствия, в стремежа си към осъществяването на тези цели те все пак се научават на творческо мислене и на съзидание. А това за тях са неизбежни и големи стъпки напред в развитието им.
Бъди спокоен - в следващия си живот няма да искаш да повториш стария - това е все едно да повториш старото си училище, вместо да продължиш напред към гимназията. Тогава ще си имаш нови и още по-сложни проблеми и казуси за решаване. Ако обаче сега прекъснеш научаването на текущите кармични уроци - уплашиш се или се откажеш, тогава ще ти се наложи да повтаряш упражнението. нали занеш - "повторението е майка на знанието"... Така че смело напред и винаги довеждай нещата до край.

Ray

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7643138a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Лем: Благодаря ,че ми отвори очите, отдавна имах подозрението
че съм леке ,просто имах нужда някой да ми го каже.

ДТ: За теб - винаги!

Лем: И за какъв договор ми говориш, отговорности,ангажименти
и подписи. Да сравняваш чувствата между мъж и жена, с отношения между бизнес партньори е убийствено тъпо.

ДТ: Аааа, няма страшно! Ще разбереш. Ще разбереш връзката, между брака и договорите, когато съдийката, с глас треперещ от праваден гняв, произнесе заветното: Развод по вина на съпруга! Къде намесваш любовта с брака? Утре (да речем) някоя добронамерена приятелка на жена ти ще ви скива как сюблимирате с 19 годишната. После, ако жена ти има малко акъл в главата, след произнасянето на присъдата ще имаш правото да си тръгнеш с дрехите си, очилата си и компютъра си (ако успееш да докажеш, че това е инструмент за работа).

Лем: Да сравняваш чувствата между мъж и жена, с отношения между бизнес партньори е убийствено тъпо.

ДТ: Знаеш ли, какво е убийствено тъпо? Убийствено тъпо е да чукаш 19 годишно момиче, да му се вричаш в любов. Час по-късно да целунеш жена си и да и кажеш същото.

Лем: Разбирам обаче защо не искаш да говориш за любовта,
за ТЕБ тя наистина е абсолютно абстрактно понятие...
сам го казваш.

ДТ Олеле, главни букви :). В гърдите ми не сърце има, а дар от Михел Холандеца.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До номер 17... Няма граница ,няма контрол...това са неща,
подвластни на разума. Никога ли не ти се е случвало да
го пренебрегнеш ,да НЕ анализираш ,преценяваш и т.н.
а просто да бъдеш щастлива.
Аз съм шастлив ,когато съм с това момиче, обичам я и не си търся оправдание за това. Благодарен съм на съдбата
че ме срещна с нея и НЕ бих живял в мир със себе си ако
"пропилея" възможноста да я познавам.

Герда...Не съм очаквал ,че жена ще оправдае поведението
ми ,затова мнението ти е адски ценно за мен...благодаря :)

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 3f2148f461
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Не мога да се сдържа! И поста и коментарите са написани безапелационно. Много се кефя, когато чета рзумно изложени тези. Не зная на кого да благодаря повече за удоволствието да ги чета и да се запознавам с начиина по който могат да се излагат доводи и съображения за или против. Всъщност, с няколко думи, моето мнение е, че ако нямаше дилема, ако не съществуваха двете тези, нямаше и да има какво да се коментира. И двата полюса в мненията съществуват, защото съществуват и двата вида отношения, а двата вида отношения съществуват, защото доводите и за единия и за другия вид са достатъчно убедителни. В противен случай, поне единият вид - по слабо защитимият, щеше да изчезне. Всички щяхме да живеем обляни от светлина и нектар, а животът щеше да е рай за всички. Мисля, че бих поздравил всички тук. Изненадах се само от крайността в мнението на "дядо торбалан", чиито коментари винаги чета с интерес, и до сега не е оставял у мен впечатлението на човек с догматично мислене и съм уверен, че не е такъв. Може би се надява да предизвика разммисъл у хора като мен относно целта на коментара си. Разбирам позицията му, но тонът му е някак нехарактерен. Като че ли не е бил другаде толкова язвителен... Или се лъжа?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: bcb8579e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   номер 6 съм - да, оказа се че открих формулата, а тя е ............. любов , нищо сложно, нищо неизвесто, нямам претенции за топлата вода, не съм аз

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5c4f028ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Радвам се, че все пак се реши да напишеш историята си.

Аз съм от хората, които много добре те разбират, но не одобряват действията ти. Няма достойнство в тях.

Не искам да съм черногледа, но искам да ти напомня, че безплатен обяд няма. Ще дойде ден да платиш за това удоволствие. Дано цената не е прекалено висока. Защото няма връщане назад.

 
  ...

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 8b74a3a12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   толкова е болезнено да отдадеш на някого цялата си любов, а той да я потърси другаде.. разкъсващо е

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7643138a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Рей: Дядо Торбалане, колко воля ще ти трябва за да не отидеш нито веднъж до тоалетната в продължение на 10 денонощия?

ДТ: Хич не смятам и да пробвам.

Рей: Или колко въздух си мислиш, че ще спестиш днес, ако на всеки половин час си потапяш главата за 3 минути под водата и не дишаш?

ДТ: Заради професията ми, главата ми е под водата понякога и по 8 часа на ден :D.

Рей: За съжаление тези неща не стават с воля! Стават с надживяване и осъзнаване, които включват преживяването (често пъти многократно) на определената ситуация, опознаването й, преценката й, и отхвърлянето й като безсмислена или вече безинтересна.

ДТ: Разбира се, не можеш да преживееш обезглавяване и след това да започнеш да го избягваш. Няма да изпадам в многословие и да изброявам хиляди други действия, които не се надживяват или поне е крайно непрепоръчително да се изпробват емпирично.

Рей: Всякако подтискане насила или чрез "воля" на импулси, които не си надживял водят единствено да натрупване на неимоверно напрежение

ДТ: Водят до каляване на волята и самоуважение.

Рей: Питаш къде е границата? Ами граница НЯМА! Тя е точно там, където я постави съзнанието ти, и тя при всеки човек е различна, в зависимост от степента на развитието му. Осъзнатите хора не се нуждаят от ЗАБРАНИ за да не убиват или да не крадат.

ДТ: Тук отваряш една много обширна тема - за свръхчовека на Ницше, който не се нуждае от закони, морални или религиозни норми, за да вземе социално правилното решение. На този етап хомо сапиенс още не е достигнал такава осъзнатост. Самият Ницше в "Морал и Религия" признава утопичността на идеята си. Та докато ВСИЧКИ хора не достигнат върховна осъзнатост подобен модел на поведение е самоубийствен в частност и геноциден глобално. И понеже на нас, прозаичните небудисти, животът ни е само един - не мерси.

Рей: Под "топлообмен" се има в предвид спонтанния поток на
...
Та по какъв начин, качваш, това кореспондира с консуматорската теория?

ДТ: Нека да видя дали съм разбрал. Завършвам училище, прощавам се с учителите си и кой откъде е. Същото с майсторите, при които чиракувам. И... със съпругите (ли)?

Рей: Виждам, че доста здраво си се вживял в ролята си на "стабилен мъж(кар)".

ДТ: Че ако човек не се заема здраво и насеризно с нещо (като например социалната си роля), по-добре изобщо да не се заема.

Рей: Виж, Ева, която няма нито една от твоите претенции (разбирай - его) е разбрала за какво иде реч, а ти - не! Поздравления, Евке.

ДТ: Чеки дедо да скролне нагоре...

Ева: Рей,толкова много ми хареса това, което си написал, че държа да те поздравя!
Ева

ДТ: Рей, къде видя тук разбиране или изобщо становище? Аз виждам аплодиране... ма гледам изчеткало ти е егото.

Номер 24, всеки си има болна тема. При мен е безотговорното поведение, а оправдаването му е даже по-зле.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Торбаланеееее...завиждаш , нещо повече ,злобееш.
Как да си обясня желанието ти ,да ме видиш на подсъдимата скамейка ,наслаждавайки се на падението
ми. Да се подсмихваш ехидно,когато съдийката ( разбира се ,че ще е жена), ще ме прати по дяволите , защитавайки
честа на всички жени.
Абе ти нямаш ли сърце...май наистина си го продал,
въглищарю Петер Мунк.

До номер 19...Ако беше толкова просто, нямаше да е толкова сложно .

ЛеМ

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: f4de5482ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Ако наистина уважаваше съпругата си нямаше да посъпиш толкова глупаво като "заслепено хлапе", а щеше да помислиш по трезво и да осъзнаеш, че семейството е нещо свято. Знаеш ли супругата ти ако разбере как ше се почувства? Не не знаеш, защото ти не си жена и майка! За една ЖЕНА в пълния смисъл на думата най-важното и най-ценното е семейството и дечицата. А ти с изневярата си разбиваш собственото си семейство. Не си мисли че те съдя или нещо подобно.. Просто исказвам своето мнение, и ще се радвам ако с момичето с което имаш авантюра останете приятели. И ако се постараеш малко във отношенията си със съпругата си..да вкарате малко романтика и разннообразие в живота ви любовта ще се върне.

Любовта никога не изчезва.. просто се отдалечава понякога, но никога не изчезва. И за да се потдържа пламака човек трябва да дава малко повече от себе си за връзката с любимия, да се старае и най-вече да не губим желание за най-красивото и прекрасно чувство на света (ЛЮБОБТА)!

Любовта е вътре в нас хората.. Трябва само да отворим малко прозорче и да я пуснем на свобода, за да прави чудеса с нас, и да ни кара да се чувстваме неповторимо.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 4f31aacae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

31.   Влюбил си се - ок, няма лошо, на всеки се случва. Защо обаче нямаш доблестта да застанеш очи в очи с жена си, с децата си и 19-годишното момиче и да изясниш всичко??? Да сложиш картите на масата, да поемеш отговорността за действията си??? Поискай свободата си от жена си и дари себе си на новата любов. Осигури издръжка за децата си. Поискай разбиране. Тогава ще имаш самочувствието да се наречеш мъж на място. Сега си просто един лъжец, който изневерява на жена си, лишава децата си от внимание и губи времето на едно младо момиче.
Или може би си хитрец. Искаш всичко. Хем да си изпран, да ти е сготвено в къщи и да те чака добрата съпруга. Хем да ходиш да топиш чушката в младото дете. Двуличник! Не мога да те оправдая. Съжалявам. Не мога и да те съдя, не ми е това работата, но рано или късно ще се намери кой да те осъди и най-вероятно това ще си самият ти. В самотните вечери, когато си стар и всички са се отрекли от теб. Когато децата ти не искат да те виждат, защото си наранил майка им. Когато и младото момиче се осъзнае и поеме пътя си. Когато жена ти си намери достоен спътник.
Но вероятно ти няма да позволиш това да се случи и ще се криеш докато можеш като мишка. Точно това си ти в момента - не човек (мъж), а една страхлива мишка!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Номер 30..." Любовта е вътре в нас хората.. Трябва само да отворим малко прозорче и да я пуснем на свобода, за да прави чудеса с нас, и да ни кара да се чувстваме неповторимо. "

ЛеМ... Чудесно казано ,но колко противоречи на
написанато от теб по горе. На любовта наистина трябва
да бъде дадена свобода . Когато я ИМА.
Това е единственото и достатъчно условие.
Всичко друго е само компромис и безмислено самозалъгване. Не е лесно да го признаеш ...нали.

Номер 26... Всяко нещо ,дори и щастието
си има цена. Въпросът е , готов ли си да я платиш
или да се примириш с достойнство.
Никой не е успял да събере всички човешки достойнства
в себе си ,аз определено няма да съм първият.

ЛеМ

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 6d916579ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   ако на съпругата ти и се случи същото по същият начин ли ще разсъждаваш /

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5c4f028ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   В момента така си се вкопчил в тази твоя любов, че си готов да се откажеш от всичките си ценности. Но го намирам за нормално. Любовта (влюбеността, по-точно) има това качество, да замъглява разума и реалния поглед. Сигурно сега няма да ми повярваш, но когато свърши всичко, ще се чудиш на акъла си и може би ще се срамуваш от слабостта си. Защото ще се окаже, че нещата не са такива, каквито ти изглеждат сега.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e7e911d2dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Номер 17: Лем, да пренебрегвала съм разума. И да, не съм преценявала! За момент може би съм била щастлива, но не помня. Помня осъзнатата гершка. Помня, че дълго време след това не можех да си простя, че съм допуснала това да се случи. Но тогава бях на 25. Сега, на 43 няма да го позволя. Имам до себе си човек, който уважавам и ме уважава. Имам много да губя, за да се впусна в нещо толкова импулсивно и без никакво бъдеще. Просто не си струва!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 476fd1d252
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   номер 2 съм-Въпросни ми така наречен ЛЕМ!Уважаеми!Влизаш в този сайт да споделиш,да се похвалиш или да се дракаш с посетителите?Стана ни ясно,че не приемаш критики,нито похвали...Аджеба,защо си тук?Явно те гложде някаква дълбока латентна неудовлетвореност от нещо...Ако си щастлив от живота,които сам си построил по този начин,защо занимаваш целокупния български народ със словесната си диария?!

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: baaaad103d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Всяка възраст с дертовете си. Ами така е - тийнейджърите имат и желанието и способностите си да изпитват на воля сладостта на този вид общуване, но им пречим с всички средства да го правят. Обвързваме ги възможно най - бързо в семейства и им внушаваме че сексът е престъпление както преди брака, така и по време на брака щом не е с посочения партньор. Всичко се свежда до това, на всеки индивид да се надянат букаи, а още по добре, ако го убедим сам да си ги щракне и да не излиза от тях никога. А защо е така? Ами аз мисля, че хората с опит го налагат на хората без опит под благовидния предтекст, че са се поучили от опита си, но всъщност поради неясното усещане за възрастова дискриминация. За тях удоволствието е трансформирано в отговорности -за деца, за препитание, за бизнес, ако щете. Просто, защото им е минало времето и вече не вървят. Или пък поради неизбежните отговорностите не им остава време да помислят за личните си радости. По тоя път вървим всички и някой ден сигурно и аз ще прокламирам аскетизма като най висша ценност -просто от мен никой няма да се интересува в съответния план.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 9d3f3bb050
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   браво на №31 много точно написано,в голяма заблуда е автора но рано или късно всичко свършва
дано има възмездие за такива подли създания като теб които пренебрегват човека до себе си по-тъкъм подъл и долен начин

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Не съм очаквал да получа поздравления,
нито бурни аплодисменти ,особено от дамите.
Бих припомнил една известна фраза на Шекспир
за влюбените и всички останали , но не искам да я превръщам в клише.
Съдете ме ,хулете ме ,заплашвайте ме с бъдещето,възмездие,
сложете ми венец от тръни и ме разпнете...не ми пука.
През целия си живот ( съзнателен) ,съм бил пример за човек,който се съобразява с другите , с норми на поведение , с обществено мнение,
морални ценности и т. н.
И какво ми донесе всичко това ,знаете ли ?
Едно измамно чувство на удовлетвореност , фалшива благодарност и отегчено спокойствие.
И докато очакваме живота да ни награди за проявената
доблест и себераздаване , той така тайничко се
промъква покрай нас , че неусетно се превръщаме в странични наблюдатели на собственото си съществуване.
АЗ не ИСКАМ да съществувам обаче , искам живота ,който дарява щастие...толкова много ли искам ?
Да, но ако това щастие се гради на нещастието на
някой друг...какво правим тогава ?
Това е въпросът и отговора не се крие в ИЗБОРА ,който
много от коментиралите тук ме уверяват ,че трябва да направя.
Не мога да имам предана съпруга и прекрасна любовница
...ЗАЩО ! Защото е лишено от доблест, от чест ,защото е
подло и недостойно или просто защото не се прави така.
И кой определя как ще живея собствения си живот, наслоени предразсъдъци, правила и норми,оковали съзнанието и ограничаващи свободата , измислени от хора
прокламиращи съвършенство.
Никой на този свят не е толкова съвършен, че да има претенциите да учи някой друг как да го постигне.
Ще си позволя да се повторя...

"Ако съм щастлив и успявам да накарам някой друг да се чувства щастлив , без да причинявам нещастие на други...питам...дали съм намерил правилната формула."

за всички ,които не са успели да разберат същината на
въпроса и смисъла на това откровение.

ЛеМ

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7223463722
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Словесната диария се изля отново върху всички писали!Объркал си сайта,философските сайтове ще намериш на друго място!Айде със здраве!И на нас не ни пука какъв си,само си чешем езиците!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Номер 41...не си позволявай да изказваш мнение
от името на всички,явно нямаш свое собствено.
Просто си пий редовно хапчетата и внимавай
да не ги объркаш пак с разхлабителното !

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 940e803cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   Авторе, много е важно да правиш разлика между любовта и глупостта. Прочетох нящой от коментарите и реших и аз да ти драсна нещо. Мъж съм. Преживял една голяма извънбрачна връзка с 21 годишна девойка. Мислиш, че съм щастлив сега ли? Лъжеш се.

Шило в торба не стой. Докато аз се опивах влюбен и блажен, ставайки все по-влюбен и безразсъден, съпругата ми /вече бивша/ просто научи за моите вихрени и чисти , разбиращи и разбиващи влечения. Нямаше скандали нито викове-просто вън и тове е. Олекна ми в един аспект, но така се натоварих с друг, че жална ми е майка. Сега ходя да виждам сина си-вече абиториент и за него съм чужд и предател.

Няма какво да си говорим. Съпругата ми си има приятел, който я боготвори и се грижи за нея, така както аз нито финансово нито морално правех, нито можех да правя. Не ми се сърди и не ме обвинява но аз се обвинявам сам. Вече съм на 45 и съм вън от живота на хората който нараних. Заслужавам го, но не ми е по-леко от това. Много млади жени край мене, но вече съм на ясно, че мога да бъда за тях само трамплин или времемнно положение и толкова.

Не ми говорете,че 10, 15 или 20 години разлика се превъзмогват. Рано или късно младия човек в една връзка си тръгва и ти оставаш сам. А сега на къде?

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: baaaad103d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Как бе, пич, правиш разлика м/у любов и глупост?! Че то си е едно и също... Само влюбеният може да е толкова влюбен, и обратно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 16bde0c2ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   абсолютно съм съгласна с коментара на N:2 и N:3

само ще добавя, че "истинската" любов, трае докато се ОПОЗНАЕТЕ!!!

после вече е привързаността един към друг, обичта и уважението.... в случая отношенията със съпругата ви /към момента/


това твоето до някъде е НЕ УВАЖЕНИЕ към съпругата.... до като ти се забавляваш със "съваршенната", онази с "рогата" обгрижва теб и детето ти /пере ви, готви, чисти.... а сигурно и на работа ходи/

НЕ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ НАПРАВЯТ НА ТЕБ !!!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Към номер 43
Ей затова искам да запазя връзката си в тайна ,
не искам да ме сполети твоята съдба.
Пределно ясно ми е ,че тя ще си тръгне един ден
и от това ще боли , но аз ще нося спомена за нещо
хубаво ,което ми се е случило.
Ако все пак жена ти не беше разбрала и беше
успял да запазиш семейството си...
щеше ли да съжаляваш ?
Няма как да върнеш времето назад и да поправиш
грешките си . Няма как обаче и да върнеш всички пропуснати моменти. Тези ,които те карат да се
чувстваш жив и те правят щастлив.

ЛеМ

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 28405cce14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Лем, ти за няколкото моменти ли живееш? Това е за дребните души. Номер 43 добре е разказал с какво се заплащат. И не живей със заблудата, че никога няма да се разбере. Ще дойде моментът на раздялата или непоносимостта от страна на съпругата ти. Тогава сам ще искаш да си тръгнеш. Говоря ти от опита. Когато една жена разбере, че е живяла в някаква илюзия, докато този, когото обича, обгрижва, създава му дом и уют, отглежда и възпитава децата му, работи минимум 8 часа за семейния бюджет, е бил зает емоционално с "неповторими мигове", които ще ги носи в гроба сигурно:))), този човек за нея става най-омразният на света. И познай, колко се гърби да "запази това, което е имал".
Моят съвет е да се събереш с малката и като започнете да серете всеки ден в една тоалетна, тогава разкажи за пеперудите, разбиранията,любовта докога трае. Изчезва тръпката на криенето и ореола на светицата, която за всичко те разбира. Освен ако не е раболепна душица. Започва поредният битовизъм, но с друга.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: db605350ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Номер 47...хареса ми коментара, написан е искрено .
Допускам ,че си прав(а)...всъщност знам че си прав(а).
Любовта се превръща в битовизъм,след определения
срок на годност.Вече съм го преживял и знам ,че следващата Любов няма да има по различна съдба.
Осъзнавам го съвсем ясно и какво...това попречи ли ми
да "залитна" без съжалявам , дори и да съм благодарен за това. Това е парадокса. Явно любовта има тази сила
и явно номер 41 е прав, като слага знак на равенство между Нея и глупостта.
Обичам това момиче, Господи колко я обичам...не знам
кога и как времето ще сложи край на това,но ако има вечност ,искам тя да изглежда по този начин.
Може би наистина живея за момента, живота ни е съвкупност от моменти. Не трябва да го забравяме ,ако искаме този живот да НЕ се превърне в архив от бели страници и отминали дни,лишени от багри, лишени от емоции. На кого му трябва това ?
Всички сме дребни душици,но възвишеността ни пречи да си го признаем. :)

ЛеМ

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: baaaad103d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Aа-a! ЛеМ, не е честно, претендирам си за авторството, нищо че се казвам № еди кой си ;)) Изобщо не съм № 41, да знайш! Я го виж № 41 кви екскременти е забъркал и тогава ми прикачвай номера му. Аз съм 44, да-а!
Та по същество:

Срок на годност, казваш... Мисля, мисля... и реших, че щом приемаш тезата ми за равенството м/у любовта и глупостта, би прочел и настоящето ми мнение по въпроса. А то е, че не само любовта е глупост, а е и съзнателно търсено оглупяване, с ясното съзнание, че винаги е временна, че винаги има срок на годност. Това не го отричат дори върлите противници на поведението ти в този пост . Да, семеен и отговорен към семейството си съм и аз, и аз зная, че паралелната любов няма шанс (или пък обратно, семейството няма шанс, ако са на тепиха едно срещу друго). И все пак, искам да ме завладее тази временна глупост така, както искам да се устя безпомощен и в несвяст след секс (разбира се, истински, а не по задължение). Лъжа ли би било , ако кажа, че семейството се крепи на всичко друго (мога да изброявам -финанси, представителност, правила за отглеждане и възпитание на деца, обществено мнение, взаимно зачитане на куп качества, общи спомени за отминало време, общоприети правила за съвместно съществуване), и в най -малка степен от духовно извисени празнословия за възхвала на отминали вълнения. Чувства -няма ги. Дегенерирали са до досадата от натрапено внимание. Пепел от жарава, подклаждана със съчки... Ще пламне, ама друг път (не ми липсват и други сравнения, ама нека ги спестя). Тази любово-глупост е нужна на всеки, но не всеки е способен на нея. А когато човек е неспособен, нищо друго не му остава, освен да злослови по способните. Мисля, че е чудесно да изживееш със страст тази моментна еуфория. Да я опазиш в тайна, единствено защото не сме достатъчно разумни за да я разберем, без да сме я изпитали -следователно, за да опазиш другите около теб от лавината на нападки ще трябва да я затвориш в пространството между двама ви. И да удължиш колкото е възможно "срока й на годност". А като изтече, какво пък, на магазина има още стока с неизтекъл срок... ;))

И още нещо, което не видях в коментарите: Видях, че си "измамил любовта", "предал готвещата и перяща жена", " загърбил всеотдайната съпруга", "нарнил честта на майката на децата си" (все едно са само нейна зслуга) и какво ли още не. По презумпция ли се приема, че ако жената не е "кривнала", значи е "всеотдайна, предана и отдадена" на мъжа си? Защото аз от опита си -НЕ ВЯРВАМ. Не вярвам, че освен тъпите и елементарни отговорности, които освен жените, и ние, мъжете носим в едно семейство, у нея гори буен огън, който разгаря жаравата от пепелта, нещо, за което дрънкат тук възбудени дами. Но е най тъпо, заради плиткоумието на собствената съпруга да се ритнат всички други цели и обвързващи отговорности, поети веднъж от едно семейство. Семейството, твоето семейство, е нещо много полезно дори за същите онези, които оплюват извънбрачната любов. Ако съумееш да го съхраниш, те също могат да се надяват, че когато "оглупеят", семейството им няма да пострада.
Дано съм бил ясен... ;<)
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: fe6d24c253
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Горката ти жена!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: f8de505598
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Разбирам как се чувстваш. Дори да се опиташ да прекратиш връзката си, воден от морално-принципни норми, ти няма да изпиташ удовлетворение от саможертвата си, няма да станеш по-щастлив, няма да обичаш повече жена си. Толкова си хлътнал, че вече е късно за това.

Изживей любовта си, но с осъзнаването, че и тя някой ден ще свърши, може би по-рано, отколкото ти се иска, но ако си подготвен за този край, ще го понесеш без драми, а с благодарност, че си имал щастието да изпиташ такава любов. И ще останат само хубави те спомени...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 230ae1291f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Откажи се от момичето! Не изживяжай страстта да край!Отглеждай деца със съпругата и се откажи от всичко . Само така ще са доволни комшииките и след 20 г ще можеш да кажеш че си светец . На кой обаче ще му пука?Тези които казват , че любовта е еднаква , бих попитал :Еднакви ли сме ние хората , че отношенията биха били еднакви между нас или всеки човек е различен?Ти защо си пречиняваш това да заспиваш до жена , която не обичаш вече? От чуство за вина? Дълг,отговорност?Влюбен си в друга и това е положението , приеми го .Дори да останеш със съпругата си , цял живот ще живееш с болката в сърцето , сивотата и мечти по неизживяната любов . Нито ти го заслужаваш , нито жена ти . Защото , ако прекратиш малката няма да се върне при теб и ти ще започнеш да я търсиш във всяка жена , която срещнеш .Щесе оглеждаш по улиците за нея и няма да я намираш .Разочарованието и болката ще те разяждат всеки ден . Това е ,няма нормален начин

 
  ...

1-50 от 364
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker