Не вярвам, че приятелят ми ме харесва, защото и аз не се харесвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не вярвам, че приятелят ми ме харесва, защото и аз не се харесвам
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2145 пъти
Здравейте,

На 27 съм, а той на 24. Заедно сме от година и половина.

Още от малка имах ниско самочувствие, което беше подклаждано от връстниците ми. Редовно ми казваха в очите, че съм грозновата, змей, тъпа и т. н. Малкото приятелки, които имах, ме влачиха със себе си по (любовни) срещи и ме оставяха встрани, докато си говорят с другите. Подиграваха ми се, че съм мълчалива и скучна. Семейни приятели също ми подмятаха как не приличам на нищо. След деветнайстата си година започнах да полагам грижи за себе, за да стана по-привлекателен и интересен човек. Въпреки това всички тези думи ми оставиха огромна рана, която още не е заздравяла. Особено ясно се проявява във връзките, които съм имала и най-вече в настоящата.
Приятелят ми е другата крайност, макар че също е имал подобно на моето детство. Все пак е успял да се съвземе и в момента е много отворен и деен човек: интересува се от кино, музика, пее, свири на пиано и барабани, чете, пише, рисува, винаги има какво да каже и какво да прави. Заобиколен е от приятели и познати, редовно ходят някъде и си прекарват супер. Като за капак е и голям красавец, така че около него непрекъснато има момичета и жени, които го свалят. Всичко това рязко контрастира на моята апатична и интровертна личност. Нито имам хобита, нито някакви творчески заложби. Губя бързо интерес към всичко, нямам и кой знае колко приятели. Като цяло не правя нищо интересно, защото не виждам смисъл, не се чувствам способна на нищо. В началото опитах да излизам в компания с неговите хора, но аз просто стърча там, докато те си говорят някакви свои работи и се смеят. Чувствам се ужасно скучна, защото просто нямам какво да кажа.
Отделно не мога да твърдя, че компенсирам и с външен вид. Както казах по-горе, той е страшен хубавец и до него се чувствам като Квазимодо, въпреки че полагам неистови усилия да извлека най-доброто от себе си. Към тялото си нямам почти никакви забележки, но лицето си просто не намирам за привлекателно. Знам и по какви момичета се заглежда - светлооки, малки нослета, хубави устни, тип куклички. Просто си отваря някоя страница с подобни красавици и си ги разглежда. Как да се чувствам, когато знам, че съм толкова далеч от тази визия? Защо целенасочено гледа този тип жени, ако ме харесва?
Всичко това води до липса на желание в мен да се виждаме и да излизаме заедно. Просто не разбирам какво намира в мен, защо е с мен. Презрението, което изпитвам към себе си, ми пречи да повярвам, че друг би ме обичал. Веднъж вече му казах, че искам да се разделим, но това направо го съсипа и не издържах да го гледам така. Знам, че проблемът е в мен, но не знам как да го реша. Ще се радвам на съвети от Ваша страна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 96be45c470
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   хубави момичета има много, но добри далеч по малко, ти ми звучиш като добро момиче, явно това е намерил в теб. Освен това твърде е възможно предвид несполуките ти преди да си се самонабедила за свръх грозна, а в действителност да си нормално момиче с не чак така фрапиращи недостатъци. Година и половина си е доста време за което мисля си е дал сметка харесва ли те или не, имал е предостатъчно време да те зареже, но не го е направил. Какво значи това, значи че не си квазимодо и че той харесва много неща в теб.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 11e213dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А замисляла ли си се, че имаш качества, които той цени в теб, не само безпочвени комплекси? Обикновено за "нескучна" жена се има предвид лигла, а ти сигурно си интелигентно момиче и хорските простотии не ти харесват. Под красавица се разбира някоя изкуствена кукла. Защо се компкексираш като сигурно много добре виждаш фалша в тези идеали?
Нека си гледа картинки - всички гледаме, но не живеем с тях, нали. Успокой се, вдигни си самочувствието и всичко ще е наред!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 5892d2e242
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За да те харесат другите, първо ТИ трябва да се харесаш такава каквато си!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 9e39c28f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, прочетох и разгледах историята ти и моето заключение е че съдиш прекалено много себе си.
Ако имаш така наречени "приятели" които ти се подиграват какви приятели са..
Относно до момчето независимо какви приятели има щом е с теб значи има защо и вероятно държи на теб.
А отделен е въпросът, ако той търси други момичета тогава няма смисъл от това, но изглежда момчето държи на теб и те приема такава каквато си и би трябвало повече внимание да ти отделя.
Все пак, ако всичко е наред не вини себе си, а ако има проблем относно него и други момичета то тогава ти знаеш какво трябва да направиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d3bf4919b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей :) На твоята възраст съм. И моето самочувствие пострада доста в училище и до ден днешен това ми пречи. Още не съм забравила подигравките и подмятанията. И аз на 19 започнах да полагам грижи за външния си вид. Започнах работа, посла записах висше и там се запознах с много млади хора, сред които се чувствах добре и харесвана. Обаче в любовта не ми вървеше и то точно защото не смятах, че го заслужавам. Съответно се влюбвах в хора, които потвърждаваха мнението ми. В един момент стиснах зъби и направих промяна в начина, по който се отнасях към себе си. Около мен винаги имаше свестни и хубави момчета, на които не обръщах внимание. Сега вече съм омъжена за такъв човек. Това, което искам да ти кажа е, че изглеждаш много интелигентно, възпитано и чувствително момиче. Сигурна съм дори, че си симпатяга, обаче си безкрайно критична към себе си. Твоят човек е търсил теб, твоите качества, не разваляй връзката си с глупави мисли и комплекси! Всичко е в твоята глава и всичко е в твоите ръце! Ако ти смяташ, че си грозна и смотана, така ще те виждат и другите. Ти просто изпращаш такива сигнали. Ето, и нас се опитваш да убедиш, колко си зле. Еми не, не си. Просто си си свикнала с този глупав начин на мислене, че чак е станал твоят живот. Обещай си, че от утре ще се промениш! Прости на злобните хора, те са нещастни, затова търсят как да направят и другите такива. Стегни се и започни да се обичаш. Заслужаваш да си щастлива и обичана не по-малко от другите. Отпусни се и повярвай в себе си. Пожелавам ти късмет :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 944ee3273a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей!

Не знам какъв съвет да ти дам, но се почувствах длъжна да ти пиша. Аз също съм в подобно положение. Приятелят ми е страшно привлекателен, има самочувствие, немалко момичета го харесват, непознати флиртуват с него и т. н. Аз принципно не ревнувам, защото знам, че той обича мен. Живеем заедно, обичаме се, разбираме се, но проблемът е в мен. Аз също съм със смачкано самочувствие. Намирам се за грозна, недостойна за него, а най-лошото е, че и собствената ми майка, ми го е казвала.

Но, стига за мен. Знам колко е трудно да се отърсиш от комплексите, които са ти насаждани цял живот. Това вече е станало твой начин на мислене, твой начин на живот. Н. 3 е прав, че за да те харесват другите, трябва да се харесваш на първо място ти. Но, и двете знаем, че това е само на теория. И двете знаем, че това е близко до невъзможното, при вече насадените ни комплекси. Аз искам да ти вдъхна само малко вяра, че приятелят ти те харесва. Съдя по това как е реагирал, когато си му казала, че късате. Ами, ако не те обичаше, нямаше да го приема толкова зле. Ако не те обичаше, щеше той да скъса с теб. По дяволите, ако не те обичаше, изобщо нямаше да бъде изобщо с теб! Най-лошото в една връзка, е постоянното съмнение, ревности, комплекси и т. н. Не си разваляй връзката с тези съмнения. Знай, че щом е с теб, значи иска да бъде до теб. Харесва те, такава каквато си. Обича те, желае те. Няма логика просто, човек да бъде с някого, когото не харесва. Може да се разделите в бъдеще, но то ще бъде заради друго, а не заради нехаресването му. Може дори причината да бъде, че ти си го мислиш това, постоянно ще го поставяш пред изпитания, за да оправдае той любовта си към теб, но никога няма да бъдеш напълно доволна и сигурна. Това изморява и омръзва.

Аз сега започвам вече да разбирам, че и другите си имат своите недостатъци. Някои повече, други по-малко. Но, това, че човек е добър (или красив) в нещо, компенсира пък с някои други негови недостатъци. Това, което се опитвам да кажа, е че няма перфектни хора. Трябва да се обичаме такива, каквито сме, защото не можем да се променим. Така сме създадени. Е, ако проблемът ти е няколко кила в повече, ако искаш, свали ги. Не е невъзможно, но го направи заради себе си, а не да се харесаш на другите. Ние сме си ние. Все някой ще ни хареса, заради нас самите, заради качествата, които притежаваме, и въпреки недостатъците ни. Ти си намерила този човек, но не позволявай да го изпуснеш! Това ще бъде по твоя вина.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4185d3e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лелее, какви хора познавате.. да ви обиждат в лицето и да търпите.. аз такива НИКОГА не бих нарекла приятели. Плюй на такива хора! Как си допускала да бъдеш обиждана и то неколкократно от едни и същи? Затова нямаш самочувствие. Аз да ти кажа, не се мисля за грозна, но са ми намеквали че съм и просто не общувам със съответните изроди. За разлика от тях други ме смятат за красавица. Така е и с приятеля ти-той вижда човека, който си ти, защото те познава и те обича, а другите познават само външния ти вид. Не си виновна и грам за това как изглеждаш, но имаш вина че си допускала да ти се смеят в лицето! Не го прави повече. И режи здраво квитанциите на такива изроди!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 507cad1937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мила, добри съвети са ти дали, нямам време да прочета всичко, за това само ще ти кажа набързо какво мисля. Според мен си жестоко самокритична. Няма смисъл от това. На 1-во място си намери нещо, което да окупира времето ти и да те зарежда положително. Опитай да рисуваш, всяко дете го прави - не е нужно да ставаш художник.. Пробвай нещо забавно и неангажиращо, което да си е твое, един вид отдушник за напрежението. Не показвай на приятеля си, че го имаш за нещо повече от себе си. Не го надценявай, нищо толкова специално не е, просто има много неща за правене, които му дават сигурност и вяра в ъв възможностите му. Това можеш да го направиш и ти, просто трябва да си глуха за злите езици, защото такива има винаги и навсякъде. Разполагаш с най-големия дар - живота, който е САМО твой. Ти определяш пътя си и ти решаваш дали да го изживееш с удоволствие такъв какъвто е, или да го подариш на някой, който да го сдъвче и изплюе (дано разбираш какво искам да ти кажа). Никога не надценявай партньора си. Ако поведението му те потиска, по-добре прекрати нещата, не се поддавай на манипулации и се отвори към някой, който ще те оцени, няма да те кара да се чувстваш като мебел и ще ти покаже какво е любов. Успех и се надявам скоро да споделиш добри новини. Btw не си единствената с ниско самочувствие и ще се изненадаш колко често се дължи на отношението на мъжа до теб - систематичното пренебрегване на емоциите ти и явното наблягане на момичетата от каталога, са стратегия, отваряй си очите ;)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 95f10051ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   здравей,
сама казваш, че той е много привлекателен. Точно този факт трябва да ти е доказателство, че той е с теб точно защото ИСКА, а не защото ти си му вързала и не може да си хване някоя друга. като мъж ти го казвам

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 34cdaf4d62
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 е прав! Такива момчета като приятеля ти са злато! Ако, разбира се, е наистина толкова прекрасен, както го описваш. Трудно една красива жена може да разбере в началото дали е харесвана заради нея самата или заради външността. Аз лично съм си падала по грозновати момчета, защото винаги ме е привличала добротата им! Както и с приятелките, по-грозничките винаги са ми били по-добри, но това не значи че трябва да си грозен за да си добър, нито обратното. Просто уважавай себе си, каквато и да си. Това привлича най-силно, независимо от вида. Номер7:-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker