Струва ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Струва ли си?
преди: 13 години, 6 месеца, прочетена 3965 пъти
Личният ми отговор е не. Не си струва да се правят безброй комбинации само за да се заблуди човекът до теб, че не кръшкаш или че не мислиш за кръшкане. Не съм против изневерите, но ако можеше някакси да се каже на партньора честно -"ей, не ме кефиш в леглото, бе. Искам да се пласирам и другаде... ". И това да не е обида за него, а елемент от договора за разбирателство и съвместяване на характерите. Да, ама едно е да ми се иска, а друго да е възможно. Макар, че за някои хора е възможно и им завиждам откровено за това.

Аз не изневерявам. Поздравете ме. А сега да си призная тук, анонимно защо... Ами просто е -защото се ръководя от страха. От страха, какво ще ми се случи след това. От страха, да не довлека някоя болест в семейството си, от страха за репутацията си в явните сфери на живота -мястото в обществен план, което заемам, лицето, което трябва да виждат околните в мен... Че какво толкова похвално виждате в страха? Лошото е, че безброй страхливци като мен се окичват с ореола на герои и блюстители на морала и чистотата на нравите. Да не мислите, че извън този сайт и аз не го правя? О, да! Сведете глави пред мен, защото аз съм ангелът с бели крилца, който никога и по никакъв повод не е изневерявал. По чието внимание са въздишали и плакали безброй момичета, жени, дами, всичките до една безмилостно отхвърлени в името на обета да служа на една единствена, която да зачерня дните и нощите ми с безпочвена ревност, да се опитва да контрилира всеки жест на внимание към друга жена. Но ние сме мъже! Длъжни сме да посрещаме с гордо вдигнато чело непрестанни упреци за нещо, което други вършат с огромно удоволствие, без излишен свян и ... без страха от обществено възмездие. Как да не им завиждам -аз, страхливецът. Когато достигна величието на почтената възраст (ако го доживея), никой няма да ме обвини че съм лишил незнайно колко дами от вниманието си, но за всички, които ме познават, ще съм пример за съпруг. А пример ли съм? И струва ли си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 6 месеца
hash: cbce110727
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Струва си. По принцип.
Но ако партньорката ти прекалено много те ревнува, за което намекваш, тогава не знам ...

Струва си, ако неизневеряването не се дължи на чувството за страх, а на желанието когато "достигнеш величието на почтената възраст" все още да си с нея.

Ревността май е сложно нещо. Клишето "ревнува който много обича" май май не винаги важи. Ревността в някои случаи може и да означава липса на доверие. Твоя случай от кои е?

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 0abdd53759
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Важното е да запазиш самоуважението си-всичко останало е бошлаф работа!Трябва да живееш в мир със себе си.А как-решаваш ти!

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 0c04fb3e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Незнамм..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 6c4cbe3107
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, не знам дали ще ти послужи за успокоение, но..не си само ти така. Тези въпроси си ги задават много хора. Сложно нещо са човешките взаимоотношения.. Явно хората така сме устроени.. постоянно търсим новото, различното, по-доброто /според нас/. И все пак за повечето от нас сигурността е най-важна. Да знаем, че имаме нещо и някой които са си само наши. В крайна сметка всеки избира сам..някои предпочитат да опитат от забранения плод /в повечето случаи защото в къщи нещо не е както трябва/, други бездействат или се опитват да оправят отношенията /като в повечето случаи е мисия невъзможна/, но всеки постъпва според своя мироглед, всеки носи своята съвест и своето виждане за нещата.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 94236ef5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не си струва, но всичко е въпрос на личен избор. Човек сам избира дали да се прецака или не. Неслучайно има поговорки за тази работа: "Каквото си надробиш, това ще сърбаш" и "От два стола на земята"... А, и не очаквай тиквен медал за вярност!

 
  ...


...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f6540b6221
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Прости ми, ако не те разбирам напълно, макар до някаква степен да го правя. Нека започна с това, че съм жена и може би отговорът ми няма да представлява особен интерес за теб. Предполагам съм и по- малка от теб. Също така и нямам семейство, за да се поставя на твое място. Но имам мнение. Отговорът на въпроса ти е "не си струва" само при един вариянт- ако не се чувстваш щастлив, което просто блика от поста ти. Но моите ценности са съвсем различни и мога да ти кажа едно- след като не си щастлив с човека до теб, е хиляди пъти по- добре да се разделиш с него и просто да му кажеш " ей, не ме кефиш в леглото бе" и "да се пласираш другаде", отколкото да го лъжеш. Защото изневярата е именно това- лъжа, че обичаш, лъжа, че уважаваш човека до себе си и, което е по-лошото- самия себе си. За мен ако наистина държиш на някого и го обичаш, не би трябвало да си способен да го направиш. Поне не умишлено, защото се случват и "пиянски грешки" и т.н. Извини ме отново, ако отговорът ми е клише. Разбирам също, че вероятно ти е още по-трудно, след като жена ти е безпочвено ревнива( а явно не толкова безпочвено все пак :)). Но за мен изневярата е нещо долно. Така, че ако не харесваш обществената си маска и преструвки- просто спри да го правиш, и се раздели с човека до теб; с надеждата да си по- щастлив, правейки каквото и с когото си пожелаеш. Но и това писва някой ден. Решението е твое и е до лични принципи. Мога само искрено да ти пожелая успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 647a38c634
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко си струва, ако те прави щастлив. Не мисли,че изневярата е панацея за ръждясал брак.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 2d9ab759a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ами то в скандинавските страни е така (онези светлите и русите, дето уж били много студени) - хората си съжителстват, изпълняват си семейните задължения, гледат си децата, "кръшкат" си легално, дори приятелски си поделят кой с кого е спал и колко му е дълъг, и се хилят заедно...

Обаче по нашите земи всеки е баш-бабаит и е голямата работа, партньорът му не е жив човек, а е "негова частна и неприкосновена собственост", т.нар. "изневяра" е жестока обида и удар по егото... драми, екшъни на кръв, чест и достойнство, сръдни, рани, забрани, страх, одумване от "общественото мнение", "Развод!"(!?)...

Но какво да се прави, така се развива човечеството в духовен план - едни са вече далеч напред, други сме още в каменната ера (или в детската градина - както предпочитате). И всеки сам си дроби и си сърба попарата - и в национален, и в индивидуален план.

Ray

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c31e80f40c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А аз не се обвързвам... Защо? Заяото не се доверявам на никого...освен на себе си ;) Такаизлиза, чче единствениянакойтомога да изневеря съм самана себе си... а това няма как да стане...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f6b47f390f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му!

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c7e7a57ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   авторът: Мисля 1:1 като Ray

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 8823916aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Да бе, дай да станем като скандинавците!Да преминем към стадното сексуално общуване или да се върнем към пещерните хора!Колко весело и забавно ще ни бъде-един ни прави деца,всички групово ги гледат!Утопия!Де да не бяхме в 21 век!И не превръщането в "собственост" ни е проблема,а липсата на морални ценности!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 3076deba5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До нм 9.Аз живея в скандинавия,и кво си мислиш че на тези русите тук много добре ли им е?Всеки да ходи къето си иска?И на другия ден,като се събуди да не знае къде се намира и с кого?Много се лъжеш.Мн ни завиждат на нас,защото за разлика от тях обичаме семейството си,децата си...аз лично съм много, срещу изневярата.Защото ако има някои проблеми в семейството,може да се решат,стига да се има желание.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f6b19b4c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мисля, че човек винаги прави най-добрите избори за себе си. Може да не са най-желаните, но са тези, които обслужват приоритетите му. Може много да иска да изневери, но честта или репутацията, както е при теб, са на по-високо стъпало от собственото щастие и нужди, той ще постъпи, както съвестта му повелява.
Една моя приятелка има връзка с най-добрия приятел на мъжа си. Мотива й - всеки има право на щастие. Но нейното щастие отнема щастието на съпруга й, на децата й, на родителите й, защото всичко излезе наяве. А тя още твърди, че е щастлива. Аз не мога да я разбера, защото май съм като теб. Никога не съм изневерявала на мъжа си, не защото не съм искала, а защото не бих могла да понеса последствията от евентуална изневяра.

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: f6b19b4c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Рей, в българският език "изневяра" и "доверие" имат общ корен. Ясно е защо. Нормално е човек да се страхува, че ако днес бъде заменен в леглото, утре ще бъде заменен и в къщата. Особено жените (говоря за България), често са финансово зависими от мъжете си и приемат изневярата като заплаха за сигурността - не само своята, но и на децата си.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c7e7a57ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Искам Рай за президент догодина и да разреши кръстоските повсеместно! Уао-о-о!

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 4762a0ad43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И за това цяр е намерен отдавна - свободните или отворени бракове - живеят заедно, по-скоро като съквартиранти и всеки хойка където си иска. От дъжд на вятър или при голяма суша се чукат и вкъщи, за разнообразие. Така ги устройва и така са се разбрали още преди да се съберат. Познавам едно такова семейство. слава богу, деца нямат...

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c38a2d4d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Струва си само ако връзката ти е пред фалит и е време да тръгнеш по пътя си.Ако човека до теб и ти се разбирате- НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА.А проваляш това което сте градили доста време.Какво ще получите в същност друго тяло за ползване и евентуално някакви облаги.Възможно е и повече разбиране или нови скандали..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c7e7a57ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Интересно! Това под № 18 го гледах на 11.12 в 22.30 ч по нешънъл джиографок. Беше семейство в Сидни. Пича си води любовница у дома, жена му е сготвила за двама и посрвща любовницата на мъжа си с прегръдка, а манджата е за тях двамата. Тя им пожелава приятни мигове и се оттегля в съседната стая, където си чете книжка, докато мъжът й и момичето за еднократна употреба се забавляват. В следващото експозе става обратното: жената си води любовника, запознава го със съприга си, а последният им освобождава терена за да се отпуснат на удоволствието. Интересно, че не видях случай и двамата да са с партньор, защото незная дали би им стигнал терен -не стана дума за групои изпълнения. Двамата изтъкват на преден план взаимното уважение и доверие -винаги представят партньора за удоволствие на своя партньор преди акта и единственото условие е, удоволствието от секса да не прераства в предателство в живота. Предаването беше доста обширно и разглежда с видео кадр и разговори с лицата много и различни ситуации от реалния свят, като ранните детски бракове, полигамни бракове и т.н. Аз, обаче мисля, че не сме подготвени за възприемането на подобни неща като нещо нормално (може би с малки изключения). Както виждам, №18 познава такова семейство, но не съм сигурен, че и двамата в него не кръшкат зад гърба на другия. А това е нечестно, нали? Това "слава богу, деца нямат... ", може би е съжаление, но към кого? Към евентуалните деца, които биха възприели подобен начин на живот или към нас, които не го приемаме за нормален, а тези деца биха го налагали като пример?

 
  ...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: 86868fc2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 18 съм, какво ти кръшкане зад гърба на другия - и двамата не се крият, водят си кой каквото си хване вкъщи най-официално. От цялата работа родителите им се съсипаха от слободията им - имат си официален брак, но така си живеят и всички наоколо го знаят. А за децата - ако имат, интересно ми е кой точно от многото партньори ще ги възпитава и как ще им обясни що е семейство, що е отговорност и що е морал. Има един такъв много неуспешен експеримент по време на хипи движението в Щатите - стадният принцип, но той се оказал крайно неуспешен.

 
  ...

...
преди: 13 години, 6 месеца
hash: c7e7a57ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Мога ли да се обърна към №18, аз съм 20 ?...
Когато не разбираме нещо, най лесният изход за нас е да го отречем. Така, дори и да има нещо рационално в нещото (или явлението) за което говорим, ние няма да го открием, защото не искаме да го осмислим. Просто го отричаме. Аз също не схващам възпитателния елемент в познатото ти семейство (или може би "семейство" -в кавички, не зная), но ако днес те са превърнали секса в свободно удоволствие и родителите им не го възприемат, утре децата им ще искат още повече свобода (която не си представям в какво би се изразила), и същите тези сегашни хипита, ще се възмущават и няма да го възприемат. Когато в Уудсток се носеха рошави момичета, прокъсани дънки и дълги коси у момчетата, тук беше строг ред и пълно ограничение върху външния вид. Ние негодувахме и срещу родителите си, които ни обвиняваха, че вида, в който сме е повече животински, че не приличаме на хора, а милицията прибираше и дамгосваше (съвсем буквално -с печат по тялото) всеки, който не върви в крак с обществения морал, който пък беше налаган "от горе". Сега мисля, че тогавашният начин на налагане на морал е и причината да бъде отхвърлен, но същността му беше правилна. Децата ми поискаха свобода по голяма от тази, която искахме ние. И ние ... не приемаме, че са в правото си. В крайна сметка, следвайки тази нишка на разсъждение, започваме да се питаме, дали най праведното поведение не е онова, налагано от векове чрез църквата и религиите? И отговорът "да" е най лесно приложимият и лесно защитим. Но дали е най правилният? В крайна сметка всеки преценява за себе си по какъв път да върви, но с повече свободомислие и , може би малко снизходителност, към децата ни, по лесно бихме направили правилен избор. Обществото в което ще живеят не е наше. Наше задължение е да им представим възможностите, които имат и вероятните последствия от поведението и действията им. Те сами трябва да подредят собствения си свят, според собствените си приоритети. Дали е възможно? -Не зная.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker