Депресиран съм! (помощ) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124193)
 Любов и изневяра (30577)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Депресиран съм! (помощ)
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2855 пъти
Здравейте. Момче на 17 съм..Имам проблем.. Изпаднал съм в много тежко положение.. :( Отчаян съм..Депресиран и Объркан.. .. Не знам какво да правя.. Ежедневието ми е еднакво и не разнообразено и това ме побърква.. всеки ден едно и също.. никакво разнообразие в живота.. и това от доста дълго време.. Пред съученици и "приятелите" ми се опитвам да прикривам мрачните си мисли.. често се лигавя.. даже прекалено и се държа уж "естествено".. но всъщност съм изпаднал в ужасна меланхолия.. нямам желание за нищо.. пълна апатия! непрекъснато се чувствам отпаднал.. нямам никакъв тонус и енергия..имам ниско либидо..А когато съм потиснат огладнявам като вълк (всеки ден!) :( понякога имам чувството че мога просто да легна и да заспа за седмица.. друг път се чувствам бодър и силно мотивиран.. (омагьосан кръг)
някой ако знае в медицината как се нарича това състояние ще съм му безкрайно благодарен..


Но това не е всичко.. имам комплекс за малоценност.. не върша кадърно работата си като останалите съученици.. (художник съм.. до някъде) правя нещата по мой особен и различен начин но грешно.. разсеян съм..и това ме изнервя.. вероятно останалите са забелязали че съм различен.. (Убивам времето усамотявайки се над някоя книга или каквото и да е в интернет.. обичам да чета..)


Не знам защо често имам натрапчиви мисли за самоубийство.. но разбира се не съм идиот да извърша нещо такова (Аз съм разумен и мислещ човек.. и никога не бих извършил нещо против принципите си.. в случая най лесното е просто да се откажа но това няма да стане).. просто съм сметнал че живота ми е отвратителен и искам всичко да свърши.. но с щастлив край..


Няма с кого да споделя.. нямам и приятелка.. а толкова искам някое свястно момиче с което да прекарвам цялото си свободно време..всъщност това желание ми се върти последните няколко месеца и ме побърква.. заравя ме още по на дълбоко в ямата на депресията.. превърнало се е в мания..непрекъснато мисля за това какъв би бил живота ако имах приятелка.. и как щях да съм непрекъснато с нея и да правим куп неща заедно.. сами.. това е най-голямото ми желание което съм имал..
Но в живота не е лесно..това става само във филмите :( Едно момиче на сто ще се окаже нормално и няма да ме забележи.. не знам как и от къде да си намеря приятелка при условие че съм не-социален.. не че нямам приятели.. просто не са като мен и всъщност не ги намирам за истински приятели..въобще не искам да излизам с тях по "заведения" .. да гледам как пият и пушат..и не споделят моите интереси..


Отдавна изгубих вяра във висшата сила (бог) и каквото и да е..ако все пак има такъв той по някаква причина ме мрази или се е отказал от мен още от както съм се родил.. не ме е дарил с нищо..освен с малко мухлясал мозък..
Някога бях много силно набожен.. но гадния ми живот малко по малко ме откъсна от вярата. превърнах се в върл атеист и мизантроп.. (Това стана по скоро благодарение на философските ми виждания..рационализма и вяра в науката от колкото заради крайното ми отчаяние) мразя хората и мисля повечето човеци за подли егоисти..

Мисля че ако продължавам така ще се побъркам реално! Психиката ми отслабва.. не искам да се побъркам! Помогнете ми.. :( Ако някой знае как да помогне на човек в ситуация като моята..моля да сподели.. съжалявам за дългия текст.. благодаря ви предварително.. :)
:SVS

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5866073ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Честито, в пубертета си! Ще ти мине, няма страшно.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1b41dac2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ми мисли къде ще кандидатстваш - ако смениш града ще си прекъснеш всички стари контакти и ще имаш шанс да се запознаеш с хора с твоите интереси, също и такива от женски пол.
Не са занимавай да учиш предметите, които никога няма да ти трябват, по тях вади 3-4. Примерно, ако няма да ставаш лекар, зъболекар - не учи биология и химия.
Щом рисуваш запиши нещо с дизайн - ти ще си решиш на какво обаче, но моя съвет е да е на нещо, от което ще се вадят добри пари.
Да, колкото и брутално да звучи - да правиш свои си пари има голяма вероятност да те накара да се почувстваш по - добре, защото ще можеш да си угаждаш на всичките интереси и хобита, които струват пари разбира се.
А и с тази депресия след 2-3, ако не вадиш пари ще се депресираш още повече и ако виждаш, че сега не получаваш достатъчно емоционална подкрепа и разбиране, то в следващите години ще е по - гадно, особено, ако не вадиш свои си парички. Ей разгледай други теми тука, ако не ми вярваш. Щото други хора имат други проблеми - къде емоционални, къде друг тип, а се вижда, че ти си добър човек по душа и когато споделиш, че ти е гадно просто ще ти изсипят една кофа осъждане и критика, от което ще ти стане още по - гадно, а те по този начин ще се заредят и ще дръпнат напред най - малкото за конкретния ден.
За това послушай ме какво ти писах.
И успех и спокойствие ти желая.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 696111f1a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Няма място за притесненеие. В момента ти трябват три неща. Умения за контрол на психиката, план и обучение за професионално развитие, физическа активност. За контрол на ума може да прочетеш и приложиш книгата на Владимир Леви "Изкуството да владеем себе си". Стара е, не знам дали ще я намериш в книжарниците, но сигурно я има в някоя голяма библиотека. Същият автор има и други много интересни книжки, може да им хвърлиш едно око, да си обогатиш социалната култура. Другите две неща са, за да ти остава по-малко време в безполезни философски размишления и филмиране, и за да си подобриш увереността и тонуса. Ако си решил с какво ще се занимаваш в бъдеще - търси информация и учи отсега, ако не - учи нещо, което ти е интересно или смяташ, че ще ти бъде от полза. Физическата активност не е задължително да е щанги във фитнес, макар че там като бонус има и социален елемент, което си е плюс. Всичко, което ти раздвижва кръвообръщението и тялото е подходящо стига да не се изсилваш и да си навлечеш травми за цял живот. Прави упражнения за удоволствие, а не за да се правиш на герой.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1310693396
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз напоследък също съм в такова положение, момиче на 17 години съм. Много бих искала, ако имаше възможност да разменим контакти тук, за да си поговорим, защото имам чувството, че съм го писала аз, единствената разлика е, че ти си момче. Ключът е в това да променим негативната си настройка и да станем позитивно мислещи, но на мен лично не ми е толкова лесно, колкото звучи.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e2e8596f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ОТ АВТОРА:

До номер 2: Мисля че най-трудно ще стане когато завърша.. тогава ще трябва да се оправям наистина САМ! И имам лоши перспективи за тогава..

До номер 5 .. каква е твоята история.. любопитен съм? :/ Справяш ли се някак?
Аз на моменти се чувствам сравнително добре дори по вид не си личи че ми има нещо.. но когато настъпи момента на меланхолия и депресия не мога да правя нищо освен да чакам да отмине.. а после пак да чакам да се появи най изненадващо! Отвратително е....
Ако има начин да контактуваме някак.. съм съгласен.... ако искаш :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 384716891d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От номер 5 до автора: В абсолютно същото положение съм, 10 клас и постоянно мисля как не се чувствам щастлива в обстановката си, приятелите ми не ме разбират напоследък, мислят ме за вечно депресирана, имам купища много планове за след 12-ти клас, но си нямам точна представа с какво ще се захвана и губя оптимизъм, чувствам се като някакъв провал. До голяма степен ми помагат родителите, които са подкрепящи и любящи, но пък за сметка на това самата аз не се разбирам, отделно пък и живея в малък град, в който се побърквам. Ето скайпа ми за контакти - dean. baby26 (съжалявам за смехотворното име, просто фен на Свръхестествено :Д)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker