Проблем с баща ми относно гаджетата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124193)
 Любов и изневяра (30577)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с баща ми относно гаджетата
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1995 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години. Бих искала да споделя проблема си тук и евентуално да получа някакви приятелски съвети от вас, защото тази ситуация много ме притеснява. Както се подразбира от годините ми, аз съм тинейджър и все пак водя ако мога така да се изразя "личен живот". Имам приятел, който е с 3 години по-голям от мен. Много искам да го запозная с баща ми, но неговото държание е направо отвратително. Случвало ми се е да ме засече със съученик да се прибирам от училище и веднага да попита "Това гаджето ли е? ", но не закачливо и шеговито, а с приповдигнат тон. Като повдигна темата за момчета баща ми сменя темата, прави се че не ме чува и какво ли не още само и само да не говорим за това. Другия проблем е проблема с излизанията. Ученичка съм и разбира се като повечето ученици държа на образованието си и наблягам на него, тъй като ми е приоритет, но разбира се всеки има нужда от почивка и забавление. Първа смяна съм в училище, прибирам се по обяд, след което веднага започвам да подготвям уроците за следващия ден. След като съм готова с ученето излизам с приятеля си, но разбира се не казвам на баща ми, а вместо това го лъжа, за което наистина много ми тежи на съвестта, а най-лошото е, че замесвам и собствената си майка, тя разбира се знае всичко с подробности за приятеля ми, разбира ме, опитва се да разговаря с баща ми, но без успех. Та искам да ви попитам някой има ли подобни проблеми? Знам, че не е мястото тук да разказвам такива неща, но просто искам няколко съвета, не знам как да подходя..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 85869c5d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Моят баща е същият. То повечето са така, ревнуват по-малките си момиченца. Не искат да приемат че техните малки принцеси, порастват и стават големи жени. Та понякога от тази силна бащинска любов, затормозяват нас.
Знаеш ли, моят баща също ми е говорил за едно момче, че не е за мен, че не е добър човек. Аз тогава влюбена и глуха му се ядосвах, не го слушах, реагирах бунтарската. С времето обаче разбрах колко е прав баща ми и колко истини ми е казвал в очите, а аз глупавата съм обръщала гръб. Баща ти е мъж, усеща малко или много кой с каква цел ти се пише гадже. Да го лъжеш е типична пубертетска реакция, през която преминаваме повечето. Затова аз го приемам като нормално, но по-добре за твое лично успокоение и мир да си му го кажеш. Кажи-Татко имам си приятел. Момчето е приятно, харесва ми неговата компания. Изслушай го какво ще каже, без да се ядосваш, чуй мнението му. Ако пожелае, го запознай с момчето. Нека го прецени на живо. Колкото и да не ти се иска, ти си още малка, непълнолетна, нямаш опита който го има баща ти. Така че ако мнението му е градивно се вслушай в него. Винаги родителите искат най-доброто за децата си. Баща ти няма да иска неговото момиче да бъде с разбито сърце. Кажи, че си имаш приятел и готово. Да спрат тези притеснения и да не го мислиш повече. Винаги ще има доза ревност и все нещо няма да му харесва в момчетата до теб, но това незначи че цял живот трябва да си без половинка и да не си гледаш щастието. Нали и ти си човек все пак. Всеки си има любовни трепети и първи любови! И той на твоята възраст, че сигурно и по-рано е имал гадже, някаква тръпка. Хора сме. Ти не правиш нищо ненормално! Не крадеш, не убиваш, а си влюбена най-нормалното нещо на този свят! И аз съм била в твоето положение и като му го казах се успокоих. Айде успех!!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f0e5007708
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   На тази възраст просто ти препоръчвам да не го запознаваш с баща ти. Не отговарям за последствията след няколко години като станат нещата по-сериозни :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: bfd8b1fb9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Точно тук е мястото е да разказваш това.
Няма защо да ти тежи на съвестта, че лъжеш баща си, щом той се държи по този начин. Искаш баща ти, да не ти се сърди. Но явно начинът за това е като не му казваш. Хубаво е, че поне с майка си можеш да споделиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 290d326251
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:
До коментар 1. Наистина благодаря, че обърнахте внимание и ми дадохте съвет. Наистина смятам в скоро време да говоря с баща ми, проблема е там, че вече няколко месеца е безработен и доста му е нервно и не искам да му влошавам настроението и с това. Благодаря отново.
До коментар 2. Донякъде съм съгласна с вашето мнение, благодаря, че отделихте времето си, оценявам го!
До коментар 3. Да, с майка ми свободно споделям, но искам да съм близка и с двамата ми родители, тъй като няма да имам никой по-близък от тях и се чувствам ужасно.. гадно е да съм един вид чужда с човек, който трябва да ми е един от най-важните и най-близките! Благодаря за отделеното време!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d7b3805f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Добре, ето сега стани и му кажи. Просто няма подходящ момент. Нека да ти олекне. Няма смисъл да чакаш, седнете с майка ти и баща ти на масата и говорете с него. Надявам се да съм помогнала, но ако мислиш че това ще накара баща ти да полудее, май не е толкова добър вариант. Ако ти се измъчваш от лъжата ще се наложи да му кажеш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1e14f2b3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Проблемът при бащите е, че те ревнуват дъщерите си. Единственото, което можеш да направиш, е да му кажеш. Трябва постепенно да го "запознаваш" с думи. Всички имаме този проблем, малко или много. Когато прецениш, че баща ти е готов да го срещне го си доведи на вечеря. Може да се изненадаш колко добре се разбират като се опознаят.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b123813325
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят е същият образ, предишните ми бивши не можа да го приеме, но сега когато съм на 18 и имам нов приятел той го приема много добре. Приема го като част от семейството, а за предишните даже не искаше да чуе. Така че спокойно :))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker