Има ли излизане от този омагьосан кръг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли излизане от този омагьосан кръг
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1883 пъти
Здравейте,
млад мъж съм в средата на 20-те, работя и живея сам. Проблемът е, че винаги попадам в графата "смотаняк" и съответно социалния ми живот е почти никакъв, а любовният въобще отсъства. Обичам приятелите си и ги ценя, но вече завършил, почти не срещам нови хора. Както и да е, преди няколко години си казах "Добре, сам си си виновен, започни да правиш нещо" и така направих. Започнах да тренирам, записах се на разнообразни курсове с цел да се социализирам, но и това се оказа трудно за мен. Хората отиват там, за да учат, а и на моите години вече са изградили приятелските си кръгове и не правят особени усилия, за да създават нови приятелства. Поканя ли някой за нещо- няма време, не сега и т. н.
Жените директно ме режат. Да, нямам опит, смотан съм, но това си е буквално омагьосан кръг. Нещата, от които имам нужда, за да построя личността си по начина, по който искам, не мога да ги имам. Образно казано попадам в ситуацията да трябва да се уча да играя шах без да го практикувам. :) Искам да се поправя, но вече си мисля, че е късно и трябва да се примиря. Стигнах до момента, в който събирам пари за хубава кола, за привлека така жените, а това е цинично, знам че има страхотни момичета, но ми е неприятно, че съм неспособен да покажа качествата си. Осъзнавам, че има и много по-сериозни проблеми от моя, но това ме мъчи страшно. Вярвам, че един ден ще се наредят нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 37123345ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Общите интереси събират хората.
Не се отказвай от различни ситуации, където е възможно да има множество хора, интересуващи се от едно и също.
Ако трябва запиши магистратура някоя. Или се запиши във форум някакъв, който отговаря на твоето хоби.
Потърси стари приятели от училище, покани ги на по чашка.
Потърси роднини, които да те "извеждат" с тях и да те представят на нови хора.

И най-важното СПРИ да мислиш за себе си по този разрушаващ начин. Това е промяната, която трябва да направиш. Човек, каквото мислиш - това получаваш, нали знаеш. Постоянно ако мислиш как нищо не става - нищо няма да стане.
Имаше едно стихотворение за това:

Ако мислиш “сразен съм”, сразен си.
Ако мислиш “ не смея”, не смееш.
Ако казваш “бих искал”, но си мислиш “не мога”,
просто няма как да успееш.

Ако мислиш, че губиш, ”загубен си”
ще ти каже светът без упойка –
успехът се крие в твоята воля
и е в умствената ти настройка.

Ако мислиш “назад съм”, назад си,
който мисли високо, не пада.
Просто трябва да бъдеш напълно уверен
щом си тръгнал да дириш награда.

Не най-силният, нито най-бързият
обезателно грабват залога,
но човекът, който печели играта
е тоз, който мисли “АЗ МОГА”.

ПРОМЯНАТА започва винаги отвътре навън. Няма как да промениш света (външните обстоятелства) и да очакваш чудо ако вътре си един и същи.

Почети малко ако трябва духовна литература.
Започни да мислиш за себе си като за човек, който има много хора, които го обичат. А такива има - огледай се!
И когато започнеш да харесваш сам себе си ще дадеш така възможността и на другите да те харесват и да търсят близост.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 350c5ee061
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, най-лесно е просто да се преместиш от града в който живееш и да отидеш в друг. Преживял съм подобно нещо, триеш фейсбук, забравяш за старите си навици и просто започваш ново начало в нов град, с нови хора, които не те познават. В началото винаги е трудно но след няколко месеца, нещата си идват на мястото. Пробвай, нищо не губиш

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 253e740e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз пък вярвам, че истинската жена няма, дори да обърне внимание дали си шофьор или не, говорим за тази, която те харесва такъв, какъвто си. Бъди първо себе се, намери своето "АЗ"и тогава всочко ще се улесни. НЕ гледай другите какви са, бъди себе си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: aeaa13b258
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Да, нямам опит, смотан съм"? ! Ти сам си го казваш и това е най-смотаното нещо, повярвай ми. Няма да ти изпадам в някакви дълбоки разсъждения, но едно ще ти кажа- жените обичат мъже със самочувствие. Увереността е по-привлекателна от която и да е кола, от колкото и да е пари или с каквото там смяташ, че можеш да впечатлиш някоя мацка. Трябва да лъха увереност от теб- в това, което казваш, дори да е нещо съвсем елементарно, в начина по който се държиш, гледаш, жестикулираш.. в образа ти, като цяло. Може вътрешно да кипиш от притеснение и да имаш страхотни съмнения дали ще се харесаш на момичето, но не трябва да си проличава. Точно обратното- трябва да изглежда така, сякаш знаеш точно какво и как да направиш, сякаш си на 100% сигурен в себе си. Не може сам да си лепваш етикет "смотаняк" и да се жалваш, че не ти обръщат внимание. Как да стане, като ти самият се възприемаш като такъв? Колкото и банално да ти звучи, всичко идва отвътре. И трябва да продължаваш да опитваш, отново и отново, няма отказване. Какво ще изгубиш, в крайна сметка? Колкото повече момичета се опиташ да заговориш, толкова повече опит ще натрупаш, дори да не ти се получава. От всеки нов контакт ще научаваш по нещо ново и полезно и ще излезеш от черупката си.
А пък за приятелствата, не съм съгласна за годините. Аз съм на 24 и постоянно гледам да контактувам с нови хора, всеки нов познат е полезен по някакъв начин. Ти явно не си попаднал на точните хора, които да ти паснат, но това не значи, че такива няма. Прав си, че има много по-сериозни проблеми от твоя, затова се замисли, ще допуснеш ли да затъваш все повече в тази емоционална дупка, в която си изпаднал в момента? Трябва да използваш всяка възможност за общуване, която ти се предоставя, трябва да търсиш, да си отворен към света. Недопустимо е да се обвиняваш и да се примиряваш, чакайки някой ден нещата да се оправят. Ами то няма как да стане. Трябва ти да го направиш. И пак ти казвам, ако си приятелски настроен, усмихнат, приветлив и същевременно достатъчно самоуверен, няма как да не привлечеш нови хора покрай себе си. Увереността ти няма да се появи изведнъж, но влез в роля за момент само, забрави за всичките си комплекси, и бъди непукист, поне за 1 ден, пък да видим тогава какво ще стане.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3d54cf132a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Всички не може да са тарикати, продължавай в същият дух, моля те ако си купуваш си купи нормална кола и не се прави на това, което не си. Моя приятелка, по същият начин, но се пречупи да ходи по екскурзии, първоначално мрънкаше, как ще тръгне сама, но след 1-2 пъти, така се пречупи, че сега ходи на организирани походи в България, в чужбина на евтини екскурзии по празниците, вместо да седи вкъщи и си намери доста приятели така, особено от походите в България. Другото, което можеш да направиш е да преосмислиш визията си, дрехите, прическата, просто да направиш промяната и ще видиш, че нещата ще се случат. Повярвай ми всички тарикати в по-младата ми възраст са едно нищо днес, тези които на твоите години бяха смотани днес са доста напред, не само в професионалният, но и в личният живот. Просто защото в малко по-късна възраст станаха атрактивни партньори. Жените видяха и другата им страна.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4afd06ca61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Колкото и жалко и просташки да прозвучи - от значение е и външния вид, братле. Ако не си добре поддържан и нямаш стегнато тяло едва ли ще хванеш някоя. Как си на външен вид?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 0f14dcb958
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе, като те чета и си мисля, че или не описваш нещата истински, или в подхода ти има нещо. Пишеш, че жените директно те режат... значи казваш им "добър ден" и те ти обръщат гръб, така ли? Какво точно правиш, за да те отрежат? Сигурно не си много тактичен с тях? Ако фамилиарничиш много, това не е приятно на никой. По-добре бъди услужлив, когато някой те помоли за нещо. Ако харесаш някое момиче(не всички), не е нужно да и носиш цветя, да я каниш на кафе, също шегите са много груба комуникация или да обсъждаш колко е хубава днес, или хубавата и рокля, или да си предлагаш услугите като мъж-няма нужда от това. Просто покажи, че винаги във всяка ситуация си готов да бъдеш подкрепа и винаги може да разчита на теб. В същото време, ако видиш подобно отношение на жена към теб, дори и да не я харесваш в първия момент, не я пренебрегвай, а се опитай да и отговориш по същия начин. Така се завързват непринудени разговори, от разговорите(може да имате общи интереси) се пораждат приятелства, а от приятелствата - чувства. След това всичко е Божа работа. Но запомни - винаги непринудено.
Всеки човек е независим и не можеш да му наложиш да те хареса или не, да те обича или не, да ти стане приятел и да се ожени за теб. Тези неща се създават в процеса на взаимоотношенията.
Явно искаш да бъдеш харесван външно, защото на това държиш според описаното от теб, а жените търсят просто подкрепа. Всеки си има някаква болка в живота и може някой да си довери нещо, ти не го разнасяй пред други хора, ако можеш помогни и откъде знаеш, може да си станете душеприказчици и да прерасне в нещо повече.
Ето така непринудено, без човек специално да търси стават нещата. Всичко е шанс и непринуденост, и разбира се воля от страна на индивида.
Всичко във взаимоотношенията е такт, възпитаност, милост, ненатрапване, уважение.
А това за любовта и харесването са много интимни неща и не се говорят публично, остави ги за твоя си човек, а в социалните разговори да си останат само термини.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: feaee57b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В никакъв случай не попадай в капана на илюзиите, че колата ще ти донесе това, за което копнееш. Напротив - това може да привлече точно жените, които не искаш около себе си. Знам за какво говориш, позната ми е ситуацията и ще те посъветвам да се концентрираш над това, което искаш, но да помислиш добре какво точно е то. Постави си малка цел, която да осъществиш и да добиеш самочувствие. Не премисляй по хиляди пъти този въпрос и не се старай на всяка цена да спечелиш нечие внимание. Напротив, научи се, да не ти е нужно. Приеми живота какъвто е и знай, че всичко е възможно в живота и не знаеш кога и при теб ще изгрее слънце. Приготви се за приятна изненада и не дълбай в това. Ако някой не те харесва, не означава, че друг няма да иска точно теб в кръга си. Успех и жалко, че не те познавам, бих се радвала да общувам с теб, но не и ако приоритета ти е да имаш гъзарска кола :D

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0d51de9d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, не пишеш, като смотан. Ти си казваш смотан съм и чакаш околните да ти докажат обратното. Това е сбъркан подход и до нищо няма да те доведе. Ако искаш да тръгнеш от някъде - убеди себе си, че не си смотан - всъщност наистина не си, но едва ли ще ми повярваш. Ако не можеш да убедиш себе си, как ще убедиш друг? Разбираш ли, ако ти не си на своя страна, си загубил предварително. Първия човек, който трябва да спечелиш си ти самия. И като говорим за теб - бъди снизходителен и подкрепящ към себе си, какъвто си към приятелите си, например. Защо към чуждите хора се отнасяш по-добре, отколкото се държиш със себе си?

Като оправиш горното, защото имаче нищо няма да има смисъл, за жените - почни отдалече, не се фиксирай да получиш телефон, среща или връзка. Стреляй на близо - да получиш приятен разговор, дребна услуга, кафе в почивката и то не с тази, която ти харесва - такива безобидни неща можеш да получиш от всяко момиче и не те ангажират с нищо. С времето мерника ти ще става все по-точен - вярвай ми - жена съм. Само на 20 си - ако се заемеш сериозно с тези 2 неща резултатите може и да не дойдат веднага, но със сигурност ще надминат очакванията ти. Успех.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 95ec4e54f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей авторе като прочетох описанието ти някак си се припознах, и аз като теб нямам голям успех сред момичетата, а приятелите ми се броят на пръстите на едната ръка. Това с скъпата кола няма много да ти помогне може да хванеш някоя кифла за един, два пъти и толкова, но според мен ти търсиш сериозно момиче което да те обича и уважава. Дали си смотан или не това е доста субективно понятие ще ти дам съвет излизай навън запознавай се с момичета кани ги на кафе и все някоя ще се съгласи. Пожелавам ти успех.
М. 25

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker