Разтревожена майка за сина си, иска съвет... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разтревожена майка за сина си, иска съвет...
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 4822 пъти
Здравейте,
Аз съм Мира на 50 г. Омъжена с две деца - момче на 25 г. и момиче на 23 г. За сина ми става въпрос. Явно новата мода млади мъже да се увличат по доста по възрастни жени не подмина и моя син. Както ви казах той е на 25 г. и в момента живее с 41 г. жена, разведена с едно дете - момиче на 13 г. Синът ми работи в Техномаркет със заплата от около 600 лв., а въпросната госпожа е съкратена от работа и получава помощ от трудовата борса. Детето ми е лудо влюбено в тази жена и е готов на всичко за нея. Ние със съпруга ми приехме решението на сина ми да се премести да живее при нея. Изказахме си нашите съображения за разликата в годините, но драми не сме правили. Приехме хладнокръвно новината, дори че са готови да имат общо дете, т. е. второ за нея и първо за сина ми. Откъде идва проблема? След като се премести сина ни при нея започна доста често да ни иска пари. Първо 1000 лв., без аз да знам съпругът ми му ги дал, по късно разбрах. После още 700 лв. от мен. Накрая поискал уж за последно още 2000, но съпругът ми категорично го отрязъл. Тази година дъщеря ни ще учи магистратура в чужбина и е нужно и нея да подкрепим. След този отказ синът ми се озлоби към нас, включително и към сестра си. Не можем да го познаем. Не знаем тази жена, как му въздейства, но нещата не са на добре. Взел е още дребни заеми от негови приятели, които явно трудно връща, защото отново дойде при нас и ни поиска поне 900 лв. Съпругът ми отново отказа, обясни му, че ние не сме богаташи и не можем непрекъснато да го спонсорираме. Дъщеря ми тогава се намеси и каза, че е готова да му даде златната си гривна и едно златно кръстче, за да ги продаде в Мола. Мъжът ми е възпря и каза, че ние не сме му слуги. Тогава синът ми избухна и такива неща ни наговори, че ме е срам да ги напише. Сестра му и аз се разплакахме, а баща му такъв шамар му заби, че го събори на пода. Това стана преди една седмица. Оттогава синът ни не се е обаждал, а и ние не сме го търсили. Баща му изрично забрани.
Прекалено твърдили сме, правилно ли постъпваме? Нямам сън и покой, постоянно го мисля! Грешим ли някъде, не му мислим лошото, еднакво обичаме децата си.... Възможно е и ние някъде да грешиме...

П. П. Като цяло сме против кредитите. Преди 10 г. ипотекирахме другия си апартамент, за да помогнем на едно роднинско наше дете болно от рак, на първи братовчед на мъжа ми. Парите ги дадохме за лечение на детето, но то почина, неуспяха да го спасят, дори в Германия, трябвало по навреме да се проведе лечението. Ние загубихме обаче жилището. Банката ни го взе и едвам се оправихме. След смъртта на детето родителите се разведоха и забравиха да плащат. Не съжаляваме, но явно това има предвид сина ни като казва, че на другите хора помагаме, а на него неискаме. Не е прав..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 29 дни
hash: c61037e363
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля, че сте сгрешили. Направили сте точно това, което всеки нормален човек би направил. Хубаво е следващия път, когато ви напада словесно, да му припомните, че вие сте го създали, вие сте го отгледали, да му е топло, да е нахранен, облечен и т. н.. И че щом е решил да бъде мъж в къщата си, да бъде такъв а не да ходи да проси пари от родителите си за джобни. Ок. утре ще има дете, ами разходите ще се увеличават, как ще се срави, щом сега не успява? И накрая ще ви кажа, че едва ли ще зкара още дълго с въпросната дама. Може да е след чак след 5-10 години дори, но же я напусне. Той вероятно в момента осъзнава, че няма бъдеще с нея а ако изкара 5-6 години с нея ще е напълно убеден, че няма как да продължи живота си с 50 годишна жена, все едно вие сега да сте с 30 годишен.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: b94509693a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Постъпвате напълно правилно. Нямайте никакви угризения. Разбирам, че ви е син и го обичате, но оставете го да се "опари", за да се научи.

Добре сте направили, че сте му казали защо не харесвате връзката му с тази жена, а от друга страна не сте им се противопоставяли. Това не означава обаче, че вие трябва да поемете отговорността за неговия избор. Щом иска да е с нея, детето й, а и да имат още едно, да се научи как да се оправя и че няма да е лесно.

Не ощетявайте дъщеря си заради него, щом може да взима сам решения значи вече е голям мъж и трябва да се справя сам.

Наистина е лошо, че не се обажда, но той така ви манипулира, за да страдате и да правите каквото той поиска. Ако е решил да се отдръпне ще го направи така и така. Все пак вие сте го отгледали и възпитали и той на база на това трябва да формира отношението и уважението си към вас.
Все пак за какво ви е да ви се обажда, ако ще е само за да финансирате избранницата му. Еднакво обидно е.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: c311db9cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Да си наляга парцалите не сте длъжни да го издържате заедно със старата чанта! Ж. 22

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: f339a146f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Синът ви е пълнолетен и може да има деца, която си поиска, но да си ги гледа и издържа сам. Мъжът Ви е много прав.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: db9f434ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Според мен, трябва да приемете, че синът ви е голям и това е неговото решение, какво постигнахте с това си поведение и от къде на къде ще го удря. Оставете те го да живее, както той прецени. Още повече сте си затворили вратата и с какъв акъл написахте къде работи, та и каква заплата получава дори. Дано модераторите го изтрият, защото това е много лична информация.

 
  ...


...
преди: 8 години, 29 дни
hash: be6d897ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Спокойно, прaви сте рaзбирa се. След кaто е влязъл в подобнa връзкa трябвa дa си поеме и aнгaжиментa към нея. Не сте длъжни дa издържaте зрялa женa и детето и, товa сй е негово решение и aнгaжимент. Връзкaтa им ще се рaзтури, зaщото тя явно си търси спонсор, инaче нямaше дa си седи и дa чaкa нa борсaтa, a щеше дa се хвaне нa кaквaто и дa е рaботa, a синът Ви е пълен глупaк щом него иждa. Но нищо, млaд е, ще му дойде умa, сaмо дa не зaбременее "момaтa", че съвсем ще го овърже.
Имaм двaмa синa и бих постъпилa по същият нaчин, че и толковa не бих дaлa. В крaйнa сметкa кaто е решил семейство със мързеливa женa нa среднa възрaст, че и с дете дa създaвa, дa си носи последствиятa, дa е мислил зa тези нещa.
Грешкa имaте обaче, зa дa смятa, че сте длъжни дa издъфжaте хaрчовете им, знaчи тaкa сте му подaвaли досегa, поемaли сте негови зaдължения. Е, време е дa го отбиете.
Кaтегорично против съм нaсилието под всякaквa формa, но в този случaй огромно брaво нa съпругът Ви зa шaмaрa!!! Инaче "мaлкият" ще ви изяде "глaвaтa". A и никогa нямa дa се нaучи, че неговите избори сa и негови зaдължения.
Не се чувствaй виновнa, нaпротив- зaкъснели сте с шaмaрa, но дaно повлияе сегa в прaвилнa посокa и се освести, дa си дaде яснa сметкa къде се е нaбутaл.
A и тя кaто се е хвaнaлa с млaдеж си е неин проблем, дa си го гледa, a не дa очaквa, че неговите родители ще дундуркaт и него и нея с детето и.
Остaвете го, не го търсете, скофо сaм ще приключи с товa "приключение" кaто види, че трябвa дa се грижи зa тях и ще почукa нa врaтaтa Ви. Тогaвa обaче пaк му изяснете, че вече неговият живот зaвиси от него.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 66c227dcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Само як бой до скъсване му трябва на това момче да се осъзнае. По принцип съм твърдо против родителите да се намесват във връзката но тази жена най вероятно го използва, ти като майка можеш да я посетиш да поговорите на четири очи.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 7751f74264
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Според мен точно това е трябвало да направиш.
Преди всичко, трябва най-много да уважава семейството си, другото идва след него.
Синът ти е лигльо, който не осъзнава колко много греши, когато тръгва с такава бабка. За да е разведена може би има някаква причина, а щом иска толкова много пари, явно нещо въртят тия двамата.
Продължавайте с този игнор, той сам ще се върне при вас.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 4016b47626
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Нека сам си взима решенията, като сика пари да си искара.. Няма какво да се направи..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: a3fa22e516
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Синът ви от 7 години е пълнолетен, съответно е напълно в състояние, да не кажа, че е длъжен сам да се издържа. Донякъде може би вие сте допринесли за разглезването му, но да ви се сърди, че не му давате пари? Мъж на 25 години? Абсурдно ми се вижда. Добре сте постъпили и не мисля, че сте били прекалено твърди. Време му е вече да навлезе в живота, а не да разчита на вас за всичко.

 
  ...

...
преди: 8 години, 29 дни
hash: cc6746d31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Вашето копеленце сте го разглезили толкова много... Да си чупи зелката и тва е.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 3882cbaec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами да, правилно постъвате, че сте го отрязали.
То тази жена и на неговата възраст да беше пак не е гаранция, че нямаше да го дои за пари.
Да се оправят както могат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 28 дни
hash: 3600db2cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Уважаема госпожо, вашият син просто има нужда от вашата помощ, защото заплатата му е малка, а се е събрал да живее с жена. На колко години е жената няма никакво значение. И на 20 да беше, и на 30 приятелката му, той пак щеше да ви иска пари, просто защото с тази заплата не може да се оправи. Разсъждавате много елементарно и за нищо ще изгубите сина си. Ами ако беше гей? Живота си е негов, оставете го. А той е ваше дете. Желая ви разум.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 37d840c86f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мила Мира,
Аз съм жена на 55 г. и имам подобен случай в семейството си. Нищо не можете да направите. Оставяте го сам да си троши главата. До тук всичко сте направили по силите си.
Моят син изостави приятелката си с две годишно дете (не бяха женени), за да тръгне с 43 г. парясница, разведена с 20 годишен син, при положение, че моя е на 27 г. Поболяхме си и аз и баща му, и момичето, от което има дете. Ние застанахме твърдо зад гърба на майката на вашия внук и се стремим да и помагаме колкото можем. А нашият син сме го оставили да прави каквото иска, па дано да му дойда ума в главата....
Не знам с какво тези особи омайват толкова по млади от тях мъже - със секс ли, с това, че нямат достатъчно житейски опит...

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 99c33b9863
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Жената, с която живее вашият син е безработна. Всичко е ясно, тя му дава секс и иска пари и то много пари.
До 13. Ами, като нямат пари хората откъде да му дадат. По вашата логика не трябва да му дават поне 1000 лв на месец, а те с какво да живеят. И още, разбира се, че има значение възраста, една 40 г. жена е доста по обиграна от 20 годишно момиченце.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 5c367b76bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Госпожо не трябва да имате угризения. Постъпили сте правилно. Синът ви е достатъчно голям, за да носи сам отговорност за решенията си. Ако все още живееше във вашият дом - тогава до някъде би било разбираемо да го подпомагате финансово. При положение, обаче, че той е решил да стане самостоятелен и да създаде собствено "семейство", тогава няма моралното право да изисква от вас да го финансирате. Щом е достатъчно голям и зрял да живее с 45 годишна жена и да гледа 1 или 2 деца, значи трябва да е достатъчно узрял и във финансово отношение. Щом не е - нека си блъска главата няколко месеца и ще му дойде акъла.

Според мен единственото, което го привлича в тази жена е секса. Секс с по-възрастна жена (МИЛФ) е фетиш за почти всички мъже, заради големият опит на тези жени в секса и заради това, че се раздават "като за последно" и изпълняват всички сексуални фантазии. В един момент, обаче, той ще и се насити и ще разбере, че няма никакво бъдеще с тази жена. Не го отблъсквайте, когато ви се обади и не му натяквайте неща от сорта на "видя ли, ние бяхме прави". Това би засегнало егото му и би го отчуждило от вас още повече. Приемете го когато се завърне (а той ще се завърне след месец или година) и не споменавайте за случката повече.

Пожелавам ви спокойствие и благоприятно развитие на нещата!

М32

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: e8c6c7648d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Колкото и да е трудно за родителите да откажат на сина си, мисля, че сте постъпили правилно. А и не става дума за малки суми, а за хиляди! Не ми е ясно в какво точно се е забъркал сина ви, че час през час ви моли я за 1000, я за 2000 лева. Да не би тази жена да има дългове, кредити и подобни и той сега да се смята отговорен и да взима пари от вас за да и помага? Друго обяснение не виждам. А иначе това, че е доста по-възрастна от него не е чак такъв проблем. Мой близък роднина живя 15 години с жена, която беше 18 години по възрастна от него, разведена и с две вече пораснали деца. Обаче си беше и все още си е, много готина. Просто накрая се разделиха защото вижданията им за живота бяха различни. Обаче аз още си я обичам и често се виждаме. Така, че не това е проблемът, а по-скоро, че тази жена се е забъркала в нещо и е повлякла и синът ви със себе си. Просто иначе не виждам причина да ви иска толкова много пари. Така, че колкото и да ви е трудно, бъдете твърди! Синът ви не е малък и ако му трябват пари ще намери начин да ги изкара без да се налага сестра му да си продава гривните. Не знам за него, но ако заради мен сестра ми е принудена да направи нещо такова, бих умряла от срам! Пък и на всичкото отгоре си позволява да се държи така с вас! На всеки му се е случвало да остане без пари и аз съм искала от нашите, но поне винаги съм им била много благодарна и винаги съм им обяснявала защо точно ми трябват. А не "тате дай 2000! ". Пък и е имало случаи, когато не са имали възможност да ми помогнат и в такъв случай вместо да им се сърдя съм ги разбирала и съм намирала пари от друго място (ако е било спешно) или просто съм изчаквала докато събера.
Така, че мисля, че сте постъпили напълно правилно.

 
  ...
преди: 8 години, 26 дни
hash: 0fbfdac012
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Авторката. От сърце благодаря на всички за коментарите. Блудният син, вчера вечерта се завърна в къщи. Баща му го нямаше, но го посрещнахме аз и сестра му. Госпожата е прекратила връзката с него появил се е чичко - паричко. Той е много разстроен и малко депресиран.
Няма да крия щастлива съм от развръзката. Синът ми е разбрал, че живота не е само секс, а и отговорности. Тя е получавала мин. работна заплата от борсата, а той с неговите 600 лв. трудно се е справял. Покривал е нейни дългове към приятелите и. Баща му се прибра и ние стаяхме и тримата като припарирани прави. Той го прегърна много силно и сина ми се разплака. Не съм го виждала от дете да плаче. И ние с дъщеря ми също се разциврихме. Мъжът ми накрая вика, станахме бетер латино-американски сериал да сядаме на масата.
Поиска от сина ми честно да му каже колко пари дължи. Общо е потънал с 4000 лв., като отделно си продал и gsm. Това е доста голяма сума за нас в момента. Сред тези пари са и 800 лв. дадени от баба му, която си ги била скатала за погребението. Мъжът ми вика, че няма изгледи скоро да умира, така че парите не са и нужни. Отсече, че парите за сестра му за магистратурата няма да ги пипаме за нищо на света. Реши да продаде немската си ловна карабина, заедно с всички такъми и други нещица, за да покрие задължението. Тя е почти нова. Много време отделя пари за нея. Отдавна някакъв софиянец го молил. Вика ще мина на руска тулска пушка. Хем ми стана мило, хем болно. Мъжът ми от 20 г. е страстен ловец. Това е единственото му хоби. Категоричен беше синът ми 6 м. да внася в семейния бюджет 500 лв. от заплатата си. Настоя веднага след като сестра му сега септември, замине за чужбина да провери как стоят нещата с работа и той да отиде при нея хем да работи, хем да са заедно. Това последното много ми хареса.
Моля се всеки ден да сме здрави. Благодаря на Господ, че имам съпруг до себе си, който ни обича, а и ние него. Ако него го нямаше и бях сама нямам идея как щях да се справя в тази ситуация.
Здраве и живот на всички!
Благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: 69fd5828ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторке, много се радвам че събитията се развиват в положителна за вас посока, и че той се е разделил с онази жена, но каква според теб може да е причината, той да тръгне с доста по-голяма жена от него? Преди нея той имал ли е други връзки? Имал ли е връзка с момиче на неговата възраст? Оплаквал ли се е от липса на женско внимание? Случвало ли се е често вечерта да не се прибира?
Аз всъщност съм мъж на 28 години, и от почти година поддържам връзка с жена 10 години по-голяма от мен, като паралелно с тази жена имах и двумесечна връзка с друга жена, която беше с 8 години по-голяма от мен. Причината за да се захващам с по-големи от мен (или по-скоро с каквито има) беше, че аз допреди една година не съм бил с жена, а аз самият знаех че мога да получа много по-лесно и бързо секс от някоя кака, отколкото от някоя на моята възраст, а иначе ако имаше млади момичета, аз изобщо нямаше да се захващам да скачам на каки, защото все пак младото си е младо.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 5a40c7eaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   авторке, радвам се, че нещата при вас са се наредили. синът ти е имал късмет, че бързо си е намерила друг спонсор и е станало ясно каква е.
здраве и успех на цялото семейство!
Ж44

 
  ...

...
преди: 8 години, 24 дни
hash: 3600db2cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 19 оставаш ли колко си зле?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 24 дни
hash: 8b7138e481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Няма да коментирам сина ви, но ще отбележа, че от малкото информация добре се вижда, че си управлявате зле парите. Не искам да се задълбочавам, но децата ви не са много по-назад от вас. Един съвет: ако ще продавате злато в никакъв случай не го продавайте в мола, където ще ви вземат цена на грам (при това ниска), а го продайте в интернет на цената на бижу с изработка.

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 0fbfdac012
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Госпожо, радвам се за вас и вашето семейство. Голям късмет сте извадили, че въпросната жена е прекратила връзката със сина ви. Това, ако не беше станало с много повече от 4000 щеше да потъне, пък после само Господ какво щеше да стане.
И аз имам един такъв хубостник, който хлътна по подобна жена и в момента му връщаме задълженията три души - аз, съпруга ми и малкия ми син, а той потънал в депресия и срам не може да си събере силите да почне отначало.

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 54ffa22882
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Госпожо,

Най-искрено Ви благодаря за споделената история. Съпругът Ви е мъж и половина - всеки мъж трябва да бъде толкова сърцат и отговорен. Едно голямо "Браво!" на Вас и на него.

Поздрави.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 17 дни
hash: 4c70bcc688
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   А дали са се разделили. Бъдете бдителни

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5c8266393b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Ако му беше пуснала като тинейджър вместо само да му се гологъзиш сега нямаше да има фетиш към лелки. Получи си заслуженото!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5c8266393b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Ако му беше пуснала като тинейджър вместо само да му се гологъзиш сега нямаше да има фетиш към лелки. Получи си заслуженото!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker