Жената в която съм влюбен е жертва на домашно насилие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жената в която съм влюбен е жертва на домашно насилие
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1913 пъти
Здравейте :) Преди около половин година се запознах с една жена и се влюбих в нея много силно, въпреки че тя е омъжена и има дете. Признах и чувствата си и тя ми каза че можем да бъдем само приятели, нищо повече. Така и стана, станахме много близки приятели, все едно се познаваме от години, а не едва от няколко месеца. С нея можех да си говоря за абсолютно всичко, а в нейната компания винаги ми беше супер забавно и готино. В течение на нашето познанство тя много пъти ми е споделяла, че съпругът и я тормози психически и физически. Заплашва я, удря я, насилва я. По нейни думи никога не се е стигало до сериозен побой, само шамари, но аз не и вярвам, тъй като много пъти съм виждал синини по тялото и, които тя обяснява с тренировките. Не веднъж съм я питал защо не го напусне. Според мен се страхува за живота си, за детето си, тъй като мъжа и е от криминалните кръгове и има доста пари, и в действителност не се знае дали няма да и направи нещо по-сериозно или да и отнеме детето и да не и позволи да го вижда (заплашвал я е че ще го направи, ако цитирам "не го слуша"). Тя твърди, че не се страхува от него, че той никога няма и направи нещо сериозно и че няма да и забрани да вижда сина си, а е с него защото много го обича, но аз отново не и вярвам. Що за мазохист трябва да си че да обичаш човек, около който трябва да си постоянно на пръсти и да внимаваш постоянно какво правиш и какво говориш, особено когато е "нервен". А в техния случай е точно така, ставал съм много пъти свидетел на техни телефонни разговори. Също така ако сме ходили някъде двамата или с компания, никога не позволява да бъде отбелязвана на снимките в фб и тн, защото щяла да си има проблеми. А държа да отбележа, че между нас никога, нищо не е имало, дори целувка, така че не става въпрос за прикриване на изневяра или нещо от сорта. Много пъти съм я молел да ме запознае със съпруга си, тъкмо той ще знае кой съм и няма да се притеснява толкова и да и прави проблеми, а аз ще познавам лично изверга, защото досега само съм чувал за него. Ясно ми е че ще е неловко затова и казвах някои път да го доведе, когато излиза с мен и моята компания, тъкмо да чуя и впечатлението на приятелите ми за него, но тя категорично отказва. Дори със сина си не иска да ме запознае, казва че това щяло да го вбеси още повече дори.
Моля ви дайте ми съвет какво да правя. Много държа на тази жена, за мен тя е най-красивата, умна, забавна и добра жена на света и не искам да я гледам как се мъчи всеки ден. Не го казвам защото искам да се разведе с него, за да бъде с мен, знам че дори тогава няма да сме заедно, защото не ме харесва по този начин, казвам го като неин много добър приятел. Не знам как да постъпя и затова се обръщам за съвет към вас. Говорил съм и много пъти че и за детето ще е по добре ако расте макар и в семейство на разведени родители, отколкото да гледа как баща му тормози майка му, но по нейни думи, той никога не е ставал свидетел на такива неща, а мъжа и бил много добър и любящ баща. За това какъв баща е, вече няма как да знам дали е истина или не, но за всичко по-горе съм сигурен и ви моля още веднъж за съвет как да и помогна. Държа да отбележа, че родителите и също са били против връзката и с него и сватбата, дори след като е забременяла са я молили да направи аборт, но тя е задържала детето и те са се примирили.
За съжаление доста често виждам как добрите хора попадат на най-големите боклуци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8f97eee926
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен няма как да и помогнеш. За да има някаква промяна, човекът трябва да я желае силно. По нищо не личи, че жената иска да се раздели с мъжа, или да работят по проблемите и отношенията си. Няма как да помогнеш на човек, който не желае помощта ти. Такъв тип жени, каквото и да става, търпят мъжа до себе си. Поради каква причина, не мога да ти кажа, може да е всякаква. Имат някаква зависимост от съпруга си, може би финансова, може би ги е страх. Може да е "заради детето", и т. н. Много деликатна ситуация. Можеш единствено да бъдеш до нея, и да и бъдеш утеха. Със сигурност ще се нуждае от такава, щом я тормози и физически, и психически. Няма да е зле, и да и говориш, да я съветваш, но какво повече може да направиш? Тя си харесва положението, и няма намерение да зарязва съпруга си. Извини ме, ако съм разбрала грешно. Но, такива жени, дори биха се обърнали срещу теб, ако се опиташ да им помогнеш по някакъв начин с действия. Например, при скандал, ако извикаш полиция, със сигурност би отрекла всичко, и би те изкарала лъжец....

Да обобщя: жената трябва да се отрезви сама, за да предприеме нещо. Но, за да се осъзнае, трябва да се случи нещо доста фрапантно, което да и отвори очите. Аз друг вариант не виждам. Просто я подкрепяй, и бъди до нея, а времето ще покаже какво ще се случи за напред.

Късмет!

П. П. - Понякога мъжете сте склонни да влизате в ролята на рицаря на бял кон. Но, понякога принцесата не желае помощта ви, или трябва да се справи със ситуацията сама. Приемете го, не може да се помогне на всички. По-добре гледайте себе си, защото най-вероятно нищо няма да се получи с тази жена. И, все пак, имаш моите адмирации за желанието ти да помогнеш на човек в беда. Понякога, обаче, просто трябва да избираме битките си.

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: cc4ada7ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   обади се в анимус да питаш как можеш да постъпиш - сериозно.

иначе в такива случаи обикновено не можеш да помогнеш. за съжаление така стоят нещата. докато не реши че е време да се промени, и да промени живота си, винаги ще се намират причини, оправдания, рационализации и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3601721d80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Брат, я бягай от тая и не се занимавай. В какво си влюбен точно, всичко е в главата друже. Тая щом се е хванала с такъв човек, значи не е особено интелигетна и не ми разправяй, че си се чувствал добре и си говорил с нея и не съм прав. Всички жени, които тръгват с разни ръбове за пари, са кухи лейки. Не трябва да им се влиза в положението, тази е бита карта и няма смисъл да се правиш на герой. Много като теб са страдали и психически, и физически от намесата в такава ситуация. Освен това, колко като нея подминават такива като теб? Почти всяка така прави, и после тича при тузарчето с гадни маниери и пиперлив език. Чукай я няколко пъти и не я бръсни за слива, сигурен съм, че ще ти се навие. Ще видш, че ще ти мине и любов и пепередуди и всичко ще отлети.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: bfe6ea9f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Опасявам се, че докато жената сама не осъзнае колко е сериозна ситуацията и да пожелае да си помогне, ти си с вързани ръце. Няма как насила да предлагаш помощ, която не е желана. Недей да рискуваш да търсиш разни институции и да се намесваш в тези отношения, защото всичко може да рефлектира върху нея и детето й по-много лош начин. Поведението на един насилник може да е непредсказуемо, никога не знаеш дали няма да го провокираш по някакъв начин, който да се окаже фатален. По-скоро продължавай да говориш с нея на тази тема, да й повтаряш, че трябва да помисли за детето си, което ще бъде принудено да израсне в една среда на насилие и тормоз. Дори да не посяга на него, как ще се чувства то, когато бие майка му? Това ако е пример за добър баща, не знам... Изобщо, ситуацията е много сложна и деликатна. Вариантът, за който се сещам, е да се обадиш в една агенция, "Анимус". Там има психолози, специализирани в борбата с домашно насилие, които помагат на много хора, като ги насочват към правилните институции и ги консултират. Добре е да знаеш какви са опциите за действие, без да бързаш да намесваш полиция или други органи. Там може да ти дадат съвет как да подходиш към жената, за да се реши да потърси помощ. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ecf7004a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мисля, че малко идеализираш нещата. За да е с него и да го търпи, явно и парите имат значение.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fa32a23683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако е жертва на домашно насилие - нека уведоми властите, те ще я защитят.
Как може да е превързана към него? - Прочети за Стокхолмски синдром (жертвата се превързва към насилника).
Прави впечатление, че той е голям изверг - но и позволява да има приятелска група. Или поне я оставя да излиза.
Обикновено насилниците - освен всичко, ограничават и свободата на своите партньори.
Един насилник, не би търпял, да се прибере и жертвата му да я няма в къщи. Би я намерил и прибрал.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ce51541bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет е да не се месиш, камо ли да се запознаваш с него. Забрави го това влюбване и гледай да не влезеш в очите на въпросния "криминален" господин. Жената със сигурност знае какво прави и е преценила някои неща, които разбира се, няма как да ти каже. Все пак семейство, богатство и личен живот се пазят в тайна, особено в нейния случай. :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3b7a246457
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Оле, че си нaивен! Върти си те женaтa кaкто си искa, получaвa нужното внимaние и съчувствие... дa, имa хорa зa които товa е кaто въздухa необходимо. Енергийни вaмпири.
Помисли логично! Aко дейстеително е жертвa нa тормоз тaкъв, кaкъвто тя обяснявa, дaли ще може въобще дa излизa с теб и компaния? Дaли нямa дa е зaтворенa у домa кaто жените нa всички нaсилници- сaмо зaдължения без никaкви прaвa? !
Тя е свободнa дa излизa, дори ( зaбележи!!! ) без детето, е, тa кой гледa товa дете през времето в което тя е с компaниятa ви и теб някъде си? Дaли не е обрaтното? ! Мъжът и дa е нейнa жертвa и дa се грожи зa дом и дете? ! Дaли въобще не сa измислени съпруг и дете? Въобще е много Х историятa, но едно е сигурно- тя лъже!
Вече причинaтa кaквa е... не знaм дaли си струвa дa рaзбирaш.
Но си нaивник!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2071de4414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "За съжаление доста често виждам как добрите хора попадат на най-големите боклуци. " Не вярвам и тя да е цвете. Много си наивен и май няма смисъл от съвети, ти така и така ще си въздишаш по нея. Трябва да изпиташ разочарование, за да се осъзнаеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 901e01c91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм автора.
Тя е с него от доста години, още откакто е била на 16. Не е с него заради парите, защото в началото той изобщо не е бил богат, точно обратното. Не е някоя тъпа кифла, която се е хванала с мутра.
Иначе да, тоя я пуска да излиза, не я държи на каишка, единствено не я пуска да излиза вечерно време по дискотеки и клубове без него, но това според мен е нормално.
Не знам какво я задържа при него, но не са парите.
Според мен се страхува, затова питам как да и помогна и да направя така че да не се страхува, а да се вземе в ръце.
Но тя пък казва че го обича. Сега чета за този синдром, които бяхте споменали по-горе в коментарите и мисля че нейния случай е подобен, за съжаление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker