Живот без приятели! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Живот без приятели!
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 3228 пъти
Моята история е истина и чиста фактология. Аз живея изключително скромно и времето ми се запълва с работа и решаване на проблеми в личен план. Извън тези две неща съм изключително тих и спокоен човек, с натрупана умора, липса на усмивка на лицето, но гледам поне аз на другите да не създавам проблеми.
Преди около година реших да направя кардинална промяна в личния си живот и след като понесох на гърба си всички последствия и негативи от това да се разделиш с дългогодишен партньор, който е бил много близък до всичките ти кръгове, роднини и колеги и е запознат със всеки аспект от живота ти, тогава установих изведнъж и за моя изненада, че има безброй хора от моето обкръжение, който изпитват нужда да се опитват да ме клюкарят, да ми се мешат в живота и въобще в един момент се чувствах предаден от целия свят и все едно всички, които познавам бяха срещу мен.
Аз единствено исках да не съм център на внимание, но някакси стана точно обратното. Развалих си отношенията с много хора, които нямат нищо общо с личния ми живот, но взимат отношение.
Тъй като аз съм човек, който не толерира намеса в личния живот се наложи да си прекратя отношенията с всички, които некоректно ме предадоха, вместо да ми бъдат приятели. Понастоящем нямам нито един приятел и смея да заявя, че си живея най-добре. Но до такава степен съм се затворил и не споделям нищо с никой, че малцината познати, с които поддържам някакви отношения едва ли не ме разследват какво правя и с кого, защото искат да интригантстват и да правят клюки.
Боли ме, че такива са станали хората, виждам не срам, а необходимост да не кредитирам никого с доверие на ниво "приятел", защото така запазвам личния си живот от посегателството на другите, от коментарите им и глупостите.
Като малък мечтаех да съм милионер и космонавт. Сега мечтая за всят, в който всеки си гледа само неговата работа и неговия живот.
А най-смешното от всичко е, че роднините ми не разбират как така аз не им споделям какво правя в личния си живот и защо това да не е тяхна работа. :)
Жалко, тъгувам за предходните десетилетия. Като че ли тогава по добре беше в това отношение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: d3a60f6965
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо и аз съм на мнение, че хората в България, ще умрат да разкажат как си живееш живота, да ти дадат съвет как да си го живееш.
Правиш нещо - чакай сега да ти кажа, как да го направиш по - добре.
Станало е нещо с теб - чакай да разкажа на другите, и те да знаят.
А то не че ми е работа но... Аз на никого няма да кажа, но да те питам...
Абе хора как да ви го кажа, аз не съм главен герой в сапунка.
Оставете ме на мира.

За това и аз съм се изолирал, всеки човек в живота ми, има определена роля. И общуването с него е сведено до рамките на необходимото. Съден съм заради това. Но то си е мой избор.
Може да сме големи приятели, докато си в живота ми, но излезеш ли от него, ставаш част от миналото ми, и те забравям.

В живота си не общувам с много хора. Мога да ги разпределя в категории.
Любовници - добре е да се общува с тях всеки ден с тях. Или поне 3 седмично. В редки случай 1 път. седмично.
Родители - трябва да поддържам контакт с тях поне веднъж седмично.
Колеги - ще общуваме когато става въпрос за работа.
Роднини - когато се налага.
Хора за събиране - по принцип се водят приятели. Когато решат да се съберем. Аз не ги търся.
Това са категориите. Ама да имам някой постоянен приятел с когото да споделям всичко - Това съм Аз.

Това е много отдавна и дори не се замислям, дали е правилно, просто е така. Не се чувствам кофти. Даже май ми е по - добре.

Отскоро излязох и извън закона, и от тогава пък, контактите ми са съвсем ограничени. Само в рамките на необходимото, за да постигна нещо което искам, но като нямам причина, не те и познавам.
Да мога да кажа, в пълна степен си гледам моят живот.
Ако ми се гледа живота на друг, тогава ще си пусна сапунка.
Политиката ме дразни - или пък разследващите репортажи. Ама той такова и такова - ми теб това какво те вълнува? Ти свой живот нямаш ли? Как неговите действия са свързани с теб? Ми като никак, какво го обсъждаш, карай си твоят живот.
Инак в живота се водя успешен.
И като че ли създадох собствен свят, отделям внимание само на този свят или просто не ме интересуваш. И всички хора в този свят са тук защото...

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 69cd579eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За да се развива човек трябва да се откъсне от онези, които го дърпат надолу. Само смелите успяват да постигнат големи неща в живота. Горе главата, ще си намериш нови и по-дори хора!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e4b1e18684
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти си точно моята мъжка версия! Отлично те разбирам. Но това, че си попаднал на чисти боклуци, с извинение, не значи, че няма истински приятели. Поне като за начало можеш да намериш хора с общи интереси като твоите, за да може да ти е приятно в тяхната компания. Не се събирай с на "братовчедка ми гаджето", на "най-добрия ми приятел баджанака"... това са фалшиви приятелства в повечето случаи. Човек сам трябва да си намери и избере приятелите. Имаш ли някакво хоби? Ако имаш такова, защо не се отдадеш на него и не откриеш хора, които също мислят като теб? Или някакъв любим спорт, който да практикуваш? И личен съвет - следващия път, в който имаш човек до себе си, не е нужно да го сближаваш с всичките си познати/приятели/роднини, както и ти да се сближаваш толкова с неговите. Всеки човек, дори обвързаният, в крайна сметка си има лично пространство и свои собствени близки хора. И не давай на никого да ти се меси в живота, на тези хора право им бий шута!

ELSA

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c444e8f912
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Де да беше частен твоят случай. Аз не съм се развеждал, но съм в същото положение. Понеже съм си работохолик и ми се отдават много неща, съм понаправил немалко за всякакви близки и приятели. Към днешна дата нямам такива. Странни времена са настанали. Нямам никакво обяснение защо хората са се променили така. Като се огледам, животът ни стандартът ни днес всъщност не са кой-знае колко по-различни от преди 25 -30 години. Но хората са се овълчили невероятно. Във всичкосе търси интрига, вина, уязвимост... "Предателство" като дума днес не е на мода. То е станало норма.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: eba4d1ddd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Има една книга на Д-р Джан Йейгър, която се казва "Когато приятелството наранява", препоръчвам я. Джан Йейгър е доктор по социология и специалист точно по приятелските отношения. Книгата сякаш е написана да те откаже от това да се сприятеляваш - описва всички възможни опасности, които могат да те сполетят ако имаш приятели. Клишето "не всички приятели са такива" изглежда някак неиздържано. Лично аз смятам, че в човешката природа място за приятелство няма. Малко да ти провърви в живота, малко да успееш, ще загубиш много приятели, защото ще накараш много хора да се чувстат неловко. Преживял съм го много, много пъти. Другата причина е, че приятелите винаги се опитват да ти се месят в живота и не могат да устоят на изкушението да не го направят. И не става дума просто за "нормалните" житейски неща - като бракове, разводи, отношения. Развитие към зависимости от типа на наркотици или алкохол тръгват оттам - дадена група те притиска много лошо да започнеш да се друсаш или да пиеш: "ти си лузър, ако не взимаш наркотици", "какъв мъж си, ако не пиеш поне по 300 грама вечер? ". И други такива емоционални и психологически шантажи. И понеже са ни учили че "човек без приятели е нищо", "сама ръка и в морето не може да се измие",
"ах, какво е животът без приятели, животът нищо не струва, ако приятелството не съществува". Но малко от тия безумци си задават въпроса какви може да са негативите от приятелството. Говоря от горчив опит - поддавал съм се на този социален натиск, бил съм глупав конформист, когато съм се отказвал от собствените принципи и ценности да угодя на другите. Резултатите са били катастрофални, някои от тях останаха завинаги. Затова и съм ревнив към личното си пространство - готов съм да пратя приятелството по дяволите, нежели да се откажа вече от себе си. То и не допускам хора до себе си именно заради това. Защото и днес хората се опитват да се месят в решенията, целите и принципите ми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker