Въпрос към по-опитните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към по-опитните
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2141 пъти
Въпроса ми е относно първата крачка и е към мъжете предимно, но могат и жените да се включат с опита си относно първата крачка от страна на мъжете. В смисъл кое би ги впечатлило. Както вероятно се досещате аз съм леко неопитен мъж. Имал съм 2 връзки, но и двата пъти се получи малко на късмет. Веднъж като направя първата крачка, не е проблем, проблема ми е при самата първа крачка. Иначе съм уверен, но не знам как точно да започна. Обикновено когато започна разговора, той или пропада, или отива в съвсем друга посока - приятелство, раздумка, обсъждане на нещо конкретно, но не и някаква емоция, която да послужи за база на някакви по-такива отношения.

Ще изброя няколко ситуации и ще се радвам да получа съвет за всяка една от тях - дали да действам поетапно или да търся бърза среща, дали да бъда активен или да хвърля някаква стръв, след което да съм по-загадъчен. Как да предизвикам някакво любопитство и т. н. всичко, което ви идва на ум. Даже ако може някакъв примерен разговор, още по-добре. Като казах разговор - не е ли добре и да има някакъв жест, подарък или само разговор в началото?

Ситуация 1 - за пръв път виждате жена, която ви впечатлява. Може да е на улицата, в парка, в барче, в магазина. Как подхождате? Как ако е сама, как ако е с приятелка например? И какви са според вас шансовете в тази ситуация?

Ситуация 2 - виждате се редовно, но не се познавате. Например чакате сутрин на една и съща спирка или това е продавачката в кварталното магазинче. Може да е и нова съседка, с която понякога се засичате в аснасьора.

Ситуация 3 - в обща компания сте. Например сте много приятели, които излизате заедно, но винаги около вас има още поне 3-4 души и всичките вкл. и вас ви възприема просто като един от приятелите. Може да се отнася и за колегите от работата.

Ако може да уточнявате пола си. Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4ad5127ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мъж 17

Мога да ти отговоря относно Ситуация 2 примерно. Пробвай да заговориш за нещо малко, примерно да питаш за часа, за къде отива, за "огънче", какво ли не. Ей-така просто да заговориш. Може да пробваш и втори път. След това тя ще те забележи, че не си просто "някой си човек", а че може би имаш интерес към нея, щом я заговаряш. Може да и направиш комплимент и примерно да я поканиш да излезете. От там вече се опознавате и ти си знаеш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 45beeafd91
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aмa вие мъжете го приемaте кaто сложнa формулa...
Във всякa от посочените ситуaции едно "добър ден/ здрaвей" е нaчaлото.
Боже, ние сме нормaлни съществa, хорa :) Друг беше писa/ питaл "кaк дa си нaмеря приятелкa" Кaто дa сме се скрили.
Трети пък кaк дa си хвaнел женa... aко бягa, по- добре дa не я гони си мисля.
Хaхaхх, хем сте слaдки някои тaкa, хем е... стрaнно кaк гледaте нa нaс.
Що не опитaш просто дa не мислиш и си прaвиш предвaрителни симулaции, a? Кaкво ще кaжеш просто дa реaгирaш според и нa моментa?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: de4259d224
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В началото всичко е разговори. В който да се усети, дали сте съвместими. И да това е приятелство, раздумка, обсъждане на нещо конкретно. Едва при 1 към 100. Ще се зародят чувства. Но тези чувства ще бъдат дълготрайни.
Когато усетиш чувства в себе си, е добре да намекнеш, че имаш такива. И да намекваш, докато другата страна се съгласи да опитате, тогава можеш да действаш по - настойчиво.
Или докато ти покаже, че няма интерес - и сте останали добри познати.
Усещат се по начина на държане и по езикът на тялото.

С какво темпо да се движиш, може да ти покаже само отсрещната страна. Ако ти имаш чувства и тя проявява достатъчен интерес, защо да се бавиш. Но ако не показва голяма заинтересованост, е по - добре да не продължаваш, инак ставаш досаден.

Да хвърля някаква стръв - като каква например. На риболов ли сме? Аз мислих, че говорим за хора!

Как да предизвикам някакво любопитство - с добро държане, проява на интерес и с общуване.

Или само разговор в началото? - Подаръците са важни, но едва на по - късен етап. В началото вие сте просто хора, които се запознават, после сте едва познати, който се опознават, и когато решите, че може да има нещо по - специално между вас е ред на подаръците.

Примерен разговор не може да ти се даде - защото възможностите са безкрайни. И със сигурност ще сгрешим, ако се опиташ да го направим.

Ситуация 1 - Не ми е известно, ще чакам да се изкажат други.

Ситуация 2 - Ще започна с здравей, след това ще се опитам да задам въпрос свързан с нея. Трябва да започнем да се опознаваме.
Ако и тя има желание.

Ситуация 3 - Е най - лесна просто ще се приближа към нея и ще кажа, нещо което ми е направило интерес, след което ще започна да я опознавам.

Колкото повече се познавате преди това, и колкото по - общо имате, толкова е по - лесно.

Просто трябва да задаваш въпроси, с който да разбереш повече за нея. И да разказваш за себе си. Така че, да не стоите на ниво, кефи ме, но нищо не зная за него/нея.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4472a84b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Едни хора цял живот теоретизират, а други просто практикуват. Какво би ти помогнало да ти отговорят на въпросите, като всеки човек е различен - и продавачката, и приятелките, и компанията.
Когато някое момиче ти хареса - действай, но пък и не очаквай нещата да станат много лесно - хубавите неща обикновено са трудни.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4d26f1ddf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не можем да ти дадем такива съвети брато, с всеки човек е различно, зависи и от много допълнителни подробности в момента на "сблъсъка". Трябва да се научиш да преценяш в движение. А жените най-мразят да подхождат към тях с някакви клишета, сякаш с нищо не се отличават от останалите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 735e549093
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Жена, 24г.
Хммм.. май мислиш и премисляш ситуациите прекалено много и това е основното нещо, което те дърпа назад. Трябва по-лежерно да го даваш, малко ошашкан ми се струваш. Това не е някаква точна наука, в която трябва да има еднозначен отговор и да знаеш всичко. Пускаш някаква реплика и.. чакаш реакция, трябва да се учиш от опита. А и само да вметна, не мислиш ли, че въпросът ти трябваше да е зададен по-скоро към жените, за да могат да кажат кое би им направило добро впечатление и как им харесва да се подходи към тях, а не обратното? Както и да е :)
В първата ситуация шансовете ти са най-скромни. Когато трябва да заговориш напълно непознато момиче, което виждаш за пръв път, не е никак лесно. Чист късмет си е. Честно казано, не съм свикнала на такова отношение. Някак ми е странно някой да ме пресрещне на улицата или в магазина и да ми каже, че съм много хубава, не знам, лично мнение. А в барове/дискотеки, да, тогава се случва по-често. Ами, в общи линии, ако не си пиян и не си безумно нахален, "здравей" и"как си? " ще свършат работа. Комплиментът също няма да навреди. Запомни, МНОГО е важно да не се натрапваш и да не досаждаш на момичето. Първо я наблюдавай малко, усмихни й се веднъж, виж нейната реакция и чак тогава влизай в действие.
Във втората ситуация, отново можеш да започнеш със "Здравей"(това никога не е грешен ход). И така, ако чакате на спирката, казваш нещо за времето в този ден, или за забавянето на автобуса или че ще бъде много претъпкан. Тоест, въртиш се около нещо, което е общо за вас двамата. Питай я накъде пътува, ако каже към работа, питаш какво работи и така, навързват се нещата. Ако се засичате в асансьора пък, можеш да й кажеш: "Аз съм Х от 3-тия етаж, виждам те често и все се каня да се представя, приятно ми е" или нещо подобно. И така, като се виждате често, ще се поздравявате редовно и малко по малко ще има за какво да говорите, дори в началото да са някакви битовизми, свързани с блока. Е, другият вариант е директно да й кажеш да излезете на кафе някой ден, но така ще се спечеш повече, според мен.
И дойдохме до Ситуация N:3, най-лесната от всички. Недей да си мислиш, че ако едно момиче те възприема като приятел, не може да погледне с други очи на теб. Още повече, че когато сте в една компания, значи излизате на едни и същи места, имате общи познати, както и най-вероятно интереси. Тогава разговорът може да върви най-леко. В общи линии, гледай да сядаш примерно до нея, ако сте на маса някъде заедно, задай й някой въпрос за личния й живот, без да е прекалено интимен. Например, нещо за семейството й, за родния й град, образование, работа... все теми, по които има какво да се говори. Поинтересувай се от мнението й по даден въпрос, поискай й съвет за нещо, и така постепенно ще се опознаете повече. Дори може да е нещо супер елементарно, като "Гледа ли еди-кой-си филм, който излезе наскоро, хареса ли ти? ". Не е толкова трудно, колкото си мислиш, а и винаги можеш да разчиташ сигналите, които ти изпраща мацката, когато стои срещу теб и те гледа в очите. Ако не изглежда заинтересована от нещо и ти отговаря с по 2 думи, тогава сменяш посоката на разговора. А и като я познаваш вече и се събирате заедно, знаеш все пак нещичко за нея и не е толкова страшно. Желая ти късмет и повече увереност!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dddae99f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре, ясно е, че няма формула за това, но нека задам въпроса по друг начин. Как да се променя така че дамите да ме харесват повече като мъж? Имам волята да го направя, просто искам някаква насока, към която да работя. Уточнявам, че не съм женкар, а просто искам свястна жена до себе си, с която да имаме хубава и пълноценна връзка. Готов съм да инвестирам в дългосрочна връзка, без да ставам нийди.

Авторчето

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3c0824143a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Авторчето", мъжкарството не се придобива със съвети от Интернет, то е вродено. Бих ти препоръчал да прочетеш " Диви разкази" от Николай Хайтов. Оттам съм си харесъл една мисъл " Орлиците се ловят с живо месо, не с мърша". Може би тази мисъл ще те накара да се замислиш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 93b3a2ed66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Има, формулата е финикийски знак. До 2 - същества сте, но е спорно дали сте нормални. проста фактология. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dddae99f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10, не е точно така. Психолог ми е казвал, че част от характера е вроден или формиран в детска възраст, но не малка част може да се промени впоследствие с воля. Всъщност не знам защо си губя времето тук, а направо не се консултирам с него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker