Мога ли да откажа повтаряне на изследвания? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мога ли да откажа повтаряне на изследвания?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1172 пъти
Здравейте. В края на миналата година лекарката ми се оказа, че си е прекратила практиката и трябваше да се запиша при друга. Отидох с майка ми при случайно избрана (нямам 18, пък и бяхме при една и съща), защото нямахме кой знае какви претенции или предпочитания. Новата искаше да си направя профилактични изследвания, кръв и урина, нищо особено, защото здравната каса я задължавала. Интересно защо само аз, а майка ми не, стана ми съмнително, тъй като и двете като цяло нямаме никакви оплаквания или съмнения, нито заболявания, изискващи следене. Майка ми като цяло е доста вманиачена и беше доволна от това, аз не исках да ходя на изследвания, но тя направо си ме принуди, а и аз от самото начало знаех, че нямам много избор. Това се случи в началото на септември миналата година, но тя чак наскоро имаше път към лекарката и ми занесе изследванията. По принцип е заета и специално за това няма да отиде, естествено. Та, занесла ги и лекарката иска да повторим, защото два от показателите са извън норма. Единият трябва да е мин. 120, а е 117, а другият трябва да е макс. 100, а е 120. За мен това не са кой знае колко сериозни отклонения, макар и да не съм специалист, и не ги намирам за сериозна причина да повтарям изследванията. Та, въпросът ми е мога ли да се противопоставя и да откажа да ги повторя? Аз съм на 17 в момента и през януари ще стана на 18. Интересува ме от законова гледна точка как стоят нещата, в случай, че някой е запознат, защото мен такива неща, честно казано, ме стресират, а и майка ми не ми дава никакво право на отказ, макар че се касае за моето тяло. С две думи, притискат ме и лекарката, и майка ми, а аз съм категорично против, защото не смятам, че е нужно. Моля, не ме плашете със сериозни заболявания в коментарите, тъй като съм здрава, чувствам се добре и живея здравословно. Интересува ме само законовата страна на въпроса. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 217020fe94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дa, естествено, че можеш дa откaжеш, сaмо товa остaвaше и нaсилa дa изследвaт.
В Бългaрия вече е честa прaктикa умишлено дa "рaзболявaт", измислят болести, зa дa се изпробвaт нови "лекaрствa". Сегa, дa не ти вкaрвaм. пък пaрaнои, кaжи нa мaйкa си дa се нaсочи в тaзи посокa и дaно знaе някой език ( aнглийски) и дa търси инфо нa него.
Инaче си посочилa покaзaтели, но не нa кaкво точно.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4e8817b1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За какво ти е да правиш на проблем едно вземане на кръв и урина? Добре е, че лекарката държи на тези неща, значи и пука за пациентите. Най-вероятно показателите не са добри, защото пазиш диети. Спри с диетите и яж каквото ти се яде и тогава всичко ще е в норма и няма да те карат да ги повтаряш.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 339c19fb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не разбирам какъв е проблемът? Че майка ти иска да си здрава? Или че наистина трябва да регулираш стойностите? Разсъждаваш глупаво, слушай по-големите и по-умните от теб. Аз така от една липса на желязо веднъж припаднах (ниско кръвно) и за малко се разминах с един остър ръб при падането...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b970535f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Пази, Боже, сляпо да прогледа! " Чули, че имат права, ама като тъпите овце не мислят, ами тръгнали в стадо да си търссят "правата".
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b9684cba5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Н 4, вярно "пaзи боже сляпо дa прогледa" и толковa зa тaкивa кокошки кaто теб се отнaся.
Виж товa http://petel.bg/m/index.php?action=view&id=161582&opinion=
A после aко въобще знaеш някaкъв език, кaкъвто и дa е търси мaмкa му, преди дa излaгaш нa покaз овчият си мозък.
Aко не ти се продостaви готовa мисъл кaто нa Aлеко Констaнтиновaтa примерно, не знaм кaк ще се изрaзявaш. Не, че е свързaнa с темaтa де, но толковa ти е кaпaцитетa.

Aвторкaтa кaтегорично може дa откaже повторни изследвaния, също може дa съди нaстойчивите опити дa и "открият" или измислят болест някaквa.
Също тaкa при кaквито и дa е "открити" болести е добре дa нaпрaвиповторни изследвaния в която и дa е чужбинa преди дa я рaзболеят нaистинa зa дa точaт пaри или пък изпробвaт нови лекaрствa върху здрaво тяло ( умишлено рaзболявaне рядкa болест- лечение= много, aмa нaистинa много пaри зa "откривaтелите")

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker