Да продължавам ли да се боря за щастието си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да продължавам ли да се боря за щастието си?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2031 пъти
Здравейте! Пише Ви момиче на 18 години, чиято история не е много по-различна от доста други...
Всичко започна преди 2 месеца. Запознах се с човек, който е 10 години по-голям от мен и започнахме да излизаме заедно оттогава. За първи път срещнах някой, който да се държи толкова добре с мен и да прави неща, които никой друг до сега не беше правил. Още на първата среща успя да ме спечели... Вярвате или не, точно тогава за пръв път, на 18 години, получих първата си роза. Колкото и странно да звучи точно тези малки жестове ме радват.
Той не беше като всички други, наистина показа, че му пука за мен, отделяше ми време и наистина ме караше да се чувствам специална... и все още го прави.
Проблемът е в това, че всеки, който разбере за разликата във възрастта ни започва да задава въпроси защо съм с толкова по-голям от мен и какво ще излезе от това. Най-мъчно ми става, когато моите и неговите родители повдигнат тази тема.
Наистина, мислела съм за това много пъти. Аз все още имам да уча (в момента съм 11 клас), а това е нещо, на което държа много. Той вече е на възрастта да мисли за семейство, за някой, с когото да живее заедно.. и това е най-нормалното нещо, знам го.
Знам, че има още много други двойки като нашата... не мисля, че е невъзможно да сме заедно, но не знам какво да правя и как да постъпя. Обичам го, но не искам да го лишавам от важните неща в живота докато ме чака да завърша.
Съжалявам ако историята ми е прекалено дълга и банална, но ще се радвам ако някой ми даде съвет. Благодаря Ви предвалително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8b24ae0065
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малък опит имаш с връзките, би било прибързано да правиш някакви далечни планове за съвместно бъдеще с този човек.
Това, че ти е подарил роза е нещо съвсем нормално в една връзка, както и много други дребни жестове и признаци на внимание, а ти го приемаш като огромен жест... Разликата във възрастта ви не е малка за твоите скромни 18, ти си още дете и се впечатляваш от нещо съвсем малко - роза, усмивка, обаждане... Да, любовта е сляпа, но ти се вглеждаш в детайлите, а главните неща остават незабелязани за теб.
Моят съвет към теб е, да продължиш врузката си с този човек, но без да мислиш за създаване на семейство, деца и пр., а да се наслаждаваш на малките радости и да трупаш опит. Излизайте, ходете на кино, на дискотека и т. н.
Заложи повече на ученето, помисли за висше след това, за работа, кариера и професионална реализация. Любовта идва и си отива, (това е нетраен химичен процес в мозъка) по-мъдро би било да имаш стабилна работа с перспектива и развитие и професия, отколкото да се загробиш рано-рано със създаване на семейство с първият човек, който ти е подарил роза. При ранният брак, авторке, ще станеш изцяло зависима от съпруга си и ще слушаш само каквото той каже.
По-добре би било първо да се развиеш като личност, да изучиш, да смениш няколко работни места и няколко интимни връзки, да понатрупаш повечко житейски опит и тогава да решиш да скочиш в джаза... Не всичко е такова каквото изглежда и не всичко, което хвърчи се яде ;)

М. 30г

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2bdb527d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Важното е той какво иска

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f3f4eaa0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тъй кaто възрaсттa и нa двaмa ви е под 30, но пълнолетни, не виждaм причинa дa не можете дa нaмерите компромисен вaриaнт.
Кaто студенткa можеш дa живееш с него aко те придружи ( aко ще учиш в друг грaд) и дa сте си нa семейни нaчaлa. Сaмо не бързaй зa децa в никaкъв случaй. Поне 2 год. трябвa поживеете зaедно преди дaсе решите нa подобнa стъпкa. Сегa си впечaтленa от внимaнието му, но нищо не гaрaнтирa, че типично зa достa мъже веднъж кaто те почувствa сигурнa ( в кърпa вързaнa) и товa нямa дa се промени. Обикновено при тaкaвa рaзликa във възрaсттa си мислят, че могaт и ще моделирaт момичето зa дa го нaпaснaт нa нуждите си. Изключително рядко явление е дa те остaви дa си се рaзвивaш кaкто ти искaш. Не лишaвaй себе си, не се откaзвaй зa нищо нa светa от бъдещите си плaнове, не рaждaй децa докaто ТИ сaмaтa не се почувствaш готовa, a не по негово нaстоявaне. Детето е огромнa отговорност и тaм ще приключaт твоите плaнове или поне ще пaдне нивото. В крaйнa сметкa кaквото и дa говорят, жените сме които се лишaвaме от рaботa, соц.средa, личен живот зa дa отглеждaме децaтa. Те с еднa рaботa опрaвдaвaт всичко, но не предпочитaт дa излязaт в бaщинство примерно и дa поемaт грижaтa зa дете и домaкинство.
A и докaто нa теб пък ти дойде времето зa децa може и дa се рaзделите по много причини, нaпример осъзнaвaнето, че еднa подaренa розa съвсем не го прaви подходящ съпруг и бaщa.
Aлтернaтивaтa зa двaмa ви е тaзи- общ живот, но всеки с aнгaжиментите си и лично рaзвитие. Ще имaте и възможносттa дa се опознaете по- добре, и дa решите след някое време дaли ще продължaвaте зaедно.
Зaдължително (!!!) се грижи сaмa дa не зaбременееш. Често в подобни връзки мъжът "случaйно" зaбременявa женaтa, просто зa дa я върже сигурнa, товa не е любов, a обсебвaне, чувство зa собственост. Ти си вземaй противозaчaтъчни без знaчение дaли обещaвa, че щял бил дa те "пaзи".
Всичко товa ти го кaзвaм, зa дa имaш в предвид евентуaлни последствия, много вероятни в подобнa връзкa.
Имa и изключения, мaкaр и редки. Нaпълно е възможно момчето дa искa също колкото и ти дa се рaзвивaш, учиш- зaвършиш и реaлизирaш. Товa трябвa с него дa обсъдите. Сподели му плaновете си зa бъдещето. Нaблюдaвaй реaкциятa му.
Хм...aз все пaк не усетих любов в постa ти, сaмо, че си впечaтленa от внимaнието му. Не зaбрaвяй, че мъж нa неговaтa възрaст лесно може дa впечaтли момиче нa твоятa. Той имa опитa, който ти не. Той знaе повече вече зa жените, от колкото ти зa мъжете.
В моментa в който зaпочне дa притискa зa децa, се опитвa дa те изолирa от близки и приятели, по кaкъвто и дa е нaчин пречи нa учението/ рaзвитието ти- бягaй!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e091bf3044
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хората обичат да драматизират там, където няма драма. Вродено им е. Сякаш без драма не са цели и пълни. Този феномен ми е необясним.
Ж 28

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 462ebc5e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мило момиче, знам, че явно обичаш тоя човек, но е най-добре да го оставиш и да продължиш напред. Знаеш ли защо? Това, че ти е дал роза, НИЩО не означава. После човек си вади рогата и го виждаш какъв е всъщност. Я се разрови и виж колко жени пишат ами като се оженихме стана друг или направихме месец и стана ужасен а преди това беше мил и нежен. По-добре завърши и си търси човек на твоите години и не гледай пари, кола и красота, защото не си ги създала ти или някой друг и ще си заминат. Гледай да те обича сърцато.

Данев.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0832c184d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторче, звучиш ми сякаш не си обсъдила тези неща с него?!?! Ами направи го, недей да чакаш други хора да ти казват какво да правиш, след като само ти най-добре занеш какви са отношенията ви, какво чувствате и как го чувствате.... Аз съм на 28 и въобще не бързам за деца, в смисъл не само че нямам вьзможност да отглеждам семейство както трябва но и отвътре не ми идва никакъв стимул все още. И аз си мечтая за някое момиче което е още в гимназията.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e091bf3044
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Данев, а ти от къде знаеш, че не я обича? Може да се промени, може и да не се. Ние от къде ще го знаем това по тази толкова оскъдна информация?! Нека си продължи засега връзката, щом се чувства добре в нея, пък то ще се види какъв е. Ако е Принцът, ще са заедно, ако не - ще се разделят. Но ти на какво точно основание даваш съвет да се разделят на този етап? Защото й е подарил роза и следователно я лъже? Желязна логика! :D
Номер 4 - Ж 28

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1ad50a7021
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съветът на номер 3 е добър - послушай го. Грижи се за себе си и поставяй своите нужди на първо място. Не бързай да се задомяваш с първия срещнат... и аз имах две връзки с голяма разлика - едната с 10 години разлика, другата - 25! И аз като теб бях заслепена, особено от първия и вече си представях и кроях планове как след като завърша, ще се оженим, ще си родим дете, ще живеем в неговата къща и ей такива. По течение на обстоятелствата първият(28 год. ) ме заряза (за мое огромно щастие сега, защото бях готова на всичко да го задържа), а с вторият (43) след голяма любов се разделихме по взаимно съгласие.
Мисълта ми е, че не всичко дето изглежда като обич, е обич. И тъй като нямаш опит, карай си го както сега и не взимай прибързани решения. Все пак родителите ти знаят, което е голям плюс. И моите знаеха за първия, но с втория се криехме, тъй като живеех в малък град, а с баща ми не се понасяха. Та така... Мисли в перспектива и внимавай с генералните решения.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d35a157cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз имах връзка с човек по-голям от мен с 11г. И на мен ми подари роза и се радвах, но после му разбрах истинската същност. Отне ми 3 години, за да се осъзная и да го зарежа. Бях на 18, когато всичко приключи, да не говорим колко проблеми имах с наще. Моят съвет е да не се влюбваш прекалено много и да имаш едно на ум. Провери дали си единствената за него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e643cf4966
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Общо-взето повечето ти казват да си егоист, другите - да питаш ала-бала мъжа, но всъщност №4 според мен най-добре усети нещата. Всъщност всички сме такива. Дори и повечето в този сайт питаме само за съмнения.
Моят съвет е просто да си живеете, ако има какво да обсъждате, то той ще повдигне въпроса - съжителство, сватба, дете, пари, местожителство и т. н. Не си пречете с ненужни въпроси.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7b6adcb032
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Да има много такива връзки. Моята е именно такава.
И тя е 10 клас. А аз 11г. по - голям.
Първо това какво казват хората, не трябва да ти пука.
Второ най - важните неща в живота му, трябва да си ти.
От какво толкова мислиш, че ще го лишиш?
Ще изчака още 1г. преди да създаде семейство - голяма работа, леле голяма загуба бе.
И какво значение има това - важното е какво искаш ти.
Искаш нещо, значи трябва да го имаш и ще го имаш. Въпроса е не дали, а как?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fe7876a06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички за подкрепата и съветите! В крайна сметка се намериха хора, които да ми поотворят очите. Отстрани всичко изглежда като задушаваща любов и безкрайно държане на сметка. Едва две седмици след запознанството ни, той започна постоянно да ме разпитва за всичко, което правя... чувствах, че не мога да направя една крачка без негово знание.. започнахме и да спорим за всичко това, понеже не издържах...
Приятели и роднини ми казват, че така не трябява да бъде и че не е нормално. Искрено се зарадвах, че има кой да ме подкрепи.
Благодаря и на Вас, които казвате да не се подвеждам толкова лесно и да мисля за себе си, защото сте прави. Той е взел всичко от живота за своите години и аз не бива да се лишавам от същото докато съм под постоянен контрол.
Може би не сме един за друг и ще е по-добре всеки да си продължи по пътя.
От авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker