Какво мислите за полиаморията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво мислите за полиаморията?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1949 пъти
Здравейте, от известно време този вид връзка ми е любопитна, макар и самата аз да не съм я практикувала. На кратко, по описанието в уикипедия, полиаморията е "практика, желание, или приемане на участие в любовна връзка с повече от един човек по едно и също време, със съгласието и знанието на всички хора, от които се състои връзката. " Това определение е най-основното, но има и вариации. Въпросът ми е следният: Какво е вашето мнение относно полиаморията? За или против сте и защо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5b29717c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Курвенска и извратена работа.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7ae6b28a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За разгонени кучки е екстра! За нормални жени, едва ли.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ebf1c252f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това си е чиста оргия. :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5d802d7b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Нaкрaтко:
- кaтегорично против съм
- искaм всичко сaмо зa мен и дaвaм всичко сaмо зa един човек
- aко той ми изневери и излъже, ( имaх тaкъв случaй) му нaнизвaм нaй- огромните рогa, постaрaвaм се дa знaе и чaк тогaвa си тръгвaм
Въпросният случaй се изцепи "щом дaвaм достaтъчно, не то виждaм чaк тaкъв проблем". Моля?! Нямa тaкъв мъж, който дa дaвa достaтъчно нa женa. Имa жени, които изневерявaт зa дa нaбaвят липсите или тaкивa, които се лишaвaт от любов.
Щом aз съм моногaмнa и не съм приелa друго, при лъжa и тем подобни "дръж тези големи рогa и си ходи с тя сегa".
Тa, товa ми е мнението!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b93d95e533
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мнения на мъже, които тайничко си мечтаят за нещо подобно, но не им стиска.
Одобрявам! Но тук има и доста условности, както и определения, които трябва да спазиш. Дискретност, сигурни партньори, сериозно отношение, яснота, която да внесете в отношенията си. Не винаги е възможно да се очертаят рамки, а полиаморията го изисква, за да може безпрепятствено да се насладиш именно на разнообразието, което ти дава всеки един от партньорите. Но в българския манталитет преобладава ревностното пазене на територия и нейното узурпиране и владение. Но доколко подвластните са въобще щастливи, в тази насока не се мисли. Освен това полиаморията често е само период, предимно у зрели хора, често разведени. Не се счита поне за мен за полиаморно наличието на много партньори при млада възраст, понеже тогава аспекта и погледа е друг. Освен това вземането на предпазни мерки не бива да се пренебрегва, както и не бива да има едно ограничено споделяне. Полиаморните субекти следва да известяват участниците, тъй като е неприятно, както и се очаква, да изясняваш впоследствие свои действия. Та, трябва да се премисли от доста гледни точки, затова и никой почти не съумява да го прави, защото не може да подреди тези удачни варианти за самия себе си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5a7f831222
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Кеф!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5e070995c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, много грубо е това, които първите двама коментирали, сякаш само жените изневеряват и си падат по това, като реално мъжете са мнозинството от тези, които изневеряват като "отвързани"! Второ, аз съм моногамна жена, но съм строго против слагането под общ знаменател и съденете на други хора. Това, че ние сме свикнали и сме научени, че любовта може да бъде само между двама, не значи, че задължително е така. В "Табу" на National Geographic даваха няколко точно такива семейства - по тройки, които живеят заедно и всеки обича всеки. Но ако единият е полигамен, а другият е моногамен и първият се прави на ударен, то това си е чиста изневяра, а не полиамория. Не трябва да се бъркат двете неща.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: da184e590c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До номер 1, 2 и 3: Трябва ли да разбирам, че според вас в една връзка е задължително да има секс? Във въпроса си никъде не съм споменала, че в тези връзки сексът е задължителен. Въпрос към номер 1: Какво разбираш под думите "извратено" и "курвенско"?

от авторката

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 179027f80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Няма нищо лошо, само да внимавате с болести и да зачитате чувствата на всички.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 67deb0f23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пълна глупост е това.
Наскоро публикувах изказване в Туитър относно този вид връзка и естествено, получих много нападки главно от 13-14- годишни зомбирани момиченца.
Лично на мен ми изглежда като осъвременен вид на някакъв средновековен съюз между трима или повече души.
Не мога да кажа, че съм против, защото каквото и да е моето мнение то няма да промени по никакъв начин възгледите на полиаморните хора. Просто не одобрявам тази ѝ интеграция и предписването ѝ като обществена норма. Недай си Боже след време да се сключват бракове от 4-5-6 души! Окей съм и напълно подкрепям гей-браковете и осиновяването на деца от хомосексуални, но това с полиаморията е пълна глупост, подобна на тези нови сексуални ориентации, които наскоро се появиха- пансексуалност, демисексуалност и не знам си какво си още. Вече и някакви нови полове „изкочиха"- bigender, gender fluid, agender, trigender и какво ли още не.
Но в крайна сметка, всеки да си прави каквото си иска- живота си е негов, стига само да не се стига до крайности.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: efe43615d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Според моите разбирания това е решение на проблема, който мъчи онези със страх от обвързване. Тях ги е страх да бъдат постоянно с един човек в добро или зло. Но какво имаме тук? Те са не с един, а с поне двама от противоположния пол. Това ги успокоява донякъде, а ако изпаднат в паника, могат да навият партньорите да приемат още някого в това, което те наричат връзка. Не ме разбирайте погрешно, но за мен това е връзка толкова, колкото аз имам връзка със стола, на който седя или с някой фритюрник. Вие просто бягате от обвързването и смятате, че сте му намерили цаката, но вие пак сте във връзка - по-сложна, но се води такава. Така че лоша новина за уплашените - правите това, от което ви е страх макар и да сте го модифицирали. А, да - нерешителните също са доволни от това. Вместо да избират като всеки човек на тази земя те са се залепили за всеки потенциален партньор, когото са намерили. Не мога да кажа, че съжалявам за жените в подобна връзка - ако не бяха в тази геометрична фигура, щяха да изневеряват на мъжете си (как да устоят на онзи мъжага там като и него го харесват и не могат да изберат между двама ви) и да се обясняват как нещо им липсвало в тази връзка. Това не е загуба - просто природата събира такива като вас, за да прочисти картинката за останалите.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7550e4b825
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До авторката от номер 1. Е, как да се изразя по кратко, след като ти сама не уточняваш как се виждаш в тази полиамория и къде е твоето място и роля. Не уточняваш каква ще бъде ролята на всеки от любимите ти мъже около тебе? И как няма да има секс между партньорите, нали се обичате или ще се обичате без секс? Това да не ти е дискусионен клуб, за да си събирате и да си говорите само възвишени работи.
От тази схема на поведение печелят само мъжете. И единя ще те ебе и другия ще те ебе, а ти ще решиш от кой да забременееш първо!? И около тебе ще са все любими хора...
Мъж съм и ти казвам не си проминай мозъка с глупости

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c6348ce7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   В основата на всяко успешно начинание, - на съзиданието, творчеството - е концентрацията. Не можеш да вършиш нещо като хората, то ест, на високо ниво, ако не си достатъчно концентриран - например, да изсвириш соната, някакво супер соло на китара, да напишеш роман, да направиш откритие, да изведеш теорема, да решиш алгебрична задача, да напишеш велика поема, песен-хит, да изструговаш перфектен детайл, и така нататък. С други думи, за да е съзидателен, човек трябва да е концентриран. Най-голямата мотивация на човек е, когато работи за себе си, за нещо свое, лично негово, за децата, които са си негова плът и кръв. Орташката работта кучета я яли, казват. Най-много пот лееш на свойта си нива. Същото важи и за любовта и междуполовите отношения. Който приема полиаморията, не е съзидател, а прост консуматор, гледа на него да му е кеф. То е кажи речи същото, както отворенире бракове, - да си го кажем, разврат. Раз-врат- ходиш по разни врати и навсякъде си вадиш (или подлагаш) оная работа. Свободна любов, отворен брак, полиамория... - не по врат, а по шия. Ние, българите, изчезваме като нация и като етнос, навремето бабите и дядовците ни са имали по 5-6 деца в къщата и сме били сила на Балаканите, сега се топим. Нямаме време за глезотии, нямаме право да сме само консуматори, трябва да сме съзидатели, да се възпроизвеждаме и множим, за да не изчезнем. Тия нови сексуални практики се инфилтрират у нас, за да ни разрушат отвътре и тук на нашата територия да дойдат други етноси и националности, - евреи, турци, негри, арабески, руснаци... - всякакви, а българите да изчезнем от лицето на земята. Моят глас е за строга моногамност и морал.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: da184e590c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря на всички отговорили до сега. :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e22fbf5760
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   13, тези ти думи подкрепям с 10 ръце!!!

"В основата на всяко успешно начинание, - на съзиданието, творчеството - е концентрацията. Не можеш да вършиш нещо като хората, то ест, на високо ниво, ако не си достатъчно концентриран - например, да изсвириш соната, някакво супер соло на китара, да напишеш роман, да направиш откритие, да изведеш теорема, да решиш алгебрична задача, да напишеш велика поема, песен-хит, да изструговаш перфектен детайл, и така нататък. С други думи, за да е съзидателен, човек трябва да е концентриран. ",

но останалата част от поста ти са несвързани с това бръщолевения на закостенял мозък....

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: b3aea329d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз съм на мнение, че хората са различни. Аз на този етап не бих имала такава връзка (никога не казвай никога), но съм широко скроена и нямам нищо против, стига всички страни да са наясно и да са съгласни, и да няма наранени. Но, честно казано, нищо от това не ми влиза в работата. Всъщност, бих била любопитна как протича една такава връзка, какви са взаимоотношенията на партньорите, и т. н., но това е всичко.

Аз не бих била щастлива в такава връзка. Не ми се иска да си деля мъжа с някоя, или той да ме дели с някой друг. В традиционна връзка съм, и за сега това ни устройва перфектно. Но, всеки да си живее живота, както си иска. Ако на един му харесва да има стандартен брак, то други ще имат също брак, но ще си изневеряват. Трети пък изобщо няма да имат брак. Четвърти ще имат отворена връзка. Пети ще бъдат във връзката, която ти описваш. Прекалено много време прекарваме, взирайки се в чуждата паничка. И съдим. И сочим с пръст. Всеки си има точно определен вкус, ценности. Ако на всички партньори им харесва това, защо не? Защото хората ще говорят? Те хората и без това ще намерят все за нещо да говорят. Нали не трябва да живеем за хорското мнение?

Може би, наистина тази връзка е някакъв вид компромис за хора, които са нерешителни или се страхуват да се обвържат с един човек до края на живота си. Но, всеки човек си има своите страхове. Ако са намерили начин да ги преодолеят, не виждам нищо лошо. По-добре е да си в такава връзка, отколкото да изневеряваш тайно, и да лъжеш и да мажеш. Така поне всичко е на яве. Всеки партньор знае за какво става въпрос, и отношенията им са кристално ясни.

Като обобщение: Смятам, че всеки човек има право на щастие. Ако това щастие не се вписва в обществените рамки, ами много им здраве. По-важно е личностното щастие, отколкото да лицемерничим пред хората, "защото така трябва". Не малко хора правят такава грешка. Женят се и създават деца, защото "всички така правят", и след това виждаме едни нещастни деца, и едни родители, които не могат да се гледат и си изневеряват къде тайно, къде не. Смятам, че това е по-правилния вариант.

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 02e25921e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Според мен това е вид фикция, илюзия някаква и в крайна сметка се стига до драма. Не знаех, че има такъв термин изобщо, но е известно, че в някои култури е позволено множенството, но пък дали става дума за любов или просто за интерес? Хипитата са практикували също живот и „любов“ с повечко хора, но пък дали това не е било само секс? Аз самият съм имал любовници през половината си живот по време на първия си брак и подозирам, че бившата ми съпруга знаеше за това, но в крайна сметка ако съм честен със себе си никога не съм обичал повече от 1 жена едновременно. Никога. В началото обичах вече бившата си жена, но имах нужда от секс, а в последствие умря любовта ми към тази жена и съответно се влюбих в любовницата си и се разведох. Не вярвам, че човек е способен да е влюбен в повече от 1 човек по едно и също време, но е съвсем възможно да имаш секс с повече от един човек или да живееш в полигамно семейство ако идваш от мюсюлманска или мормонска култура например, но според мен това не е полиамория.
м55

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7ae6b28a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Евала, 13!
16, това че не си разбрал/а нещо не означава, че то е "несвързани с това бръщолевения на закостенял мозък.... ". Напротив - нещата са си много свързани, и днес берем плодовете им, включително с цигани, мигранти, български жени, които "си падат" по чужденци, само защото са такива, или жени, които изобщо не искат да раждат, понеже не желаят да си развалят рахатеца, или са изцяло отдадени на глупости като полиаморията.

Виждате дърветата (детайлите), а не виждате гората (голямата, общата картина), а тя е, че сме тръгнали и отиваме на никъде... Под прикритието на демокрацията и на правото на личен избор, намираме оправдание да вършим и да се отдаваме на глупости, които историята и кармата няма да ни простят по никакъв начин.
Разбирам руснаците след войната, където са загинали 21 милиона души, основно мъже, и съотношението жени/мъже е било на практика 2/1 - тогава всеки мъж се е налагало да има по 2 жени и на практика 2 семейства, за да могат да възстановят баланса. Но тук не става въпрос за това, а за чиста разюзданост и за невъзможност съзнателно да ограничим консуматорщината си, която така старателно ни проповядват от телевизионните реклами, от листовките на хипермаркетите в пощите ни, чрез банковите кредити и въобще от взаимодействието ни с всичко, до което има досег съвременният човек.

Много "напреднахме" в материално отношение от четвърт век насам, но в духовно не сме направили и крачка напред. Напротив - дадохме зелена светлина, и вече приемаме за нещо нормално, на най-големите човешки пороци, пълната безотговорност и аморално поведение. При това - без никаква представа и познание с какво точно сме се захванали и какви ще бъдат последствията от него.
Свободен дух е на разюзданият дух, а дисциплинираният дух. Разюзданият живее с илюзията, че може да прави всичко каквото си поиска, още повече че в съвремието има и материални възможности и предпоставки за това, но по този начин той се заплита в непреодолими кармични последствия, които в крайна сметка забавят и спират устрема му. Точно както изтеглилият голям кредит в началото лети и има чувството, че може да прави с парите каквото си иска, но когато дойде времето да плаща лихвите и масрафите, се оказва за дълги години лишен от възможността дори да живее нормално, често принудително подложен на робски труд.

Та не че имам нещо против полиаморията, предполагам че и №13 ще ме подкрепи, но я смятам за губене на време и жизнена енергия. Всъщност всеки трябва сам да си направи грешките и да си научи уроците, само моля ви - недейте да проповядвате собствените си заблуждения като нещо модерно и прогресивно, и че който не ги практикува и не споделя незрялостта ви е едва ли не някакъв изостанал и със закостенял мозък... Фактите са си факти - българската популация се топи, и то не защото материално сме по-зле отколкото преди 30-40 години, точно обратното. Причините са съвсем други и засягат в много голяма степен и теми като тази.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6b6f6b292c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   полиаморията не бях я чувала, но щом в самата дума присъства "аморе", значи става дума не за чист секс, а за чувства. за мен е неизбежно в такъв триъгълник единият партньор да бъде леко изолиран от останалите, между които да се засилят чувствата. трудно ми е да повярвам, че такава връзка може да е трайна. в човешката природа е силно заложен егоизмът и дори в началото да се справят с леката ревност, все единият ще поиска да има само за себе си човека от противоположния пол. другият вариант е и двамата да решат, че е парцал и да я/го зарежат, като си потърсят партньори за нормални връзки :-)
мисля, че затова връзката между ДВАМА души е оцеляла хилядолетия, защото е най-устойчива във времето и относително най-добре задоволява потребностите на партньорите. полигамия е имало и преди в разни периоди, за да отшуми, явно е имало причини.
често ми е странно как разни хора (не визирам авторката, тя явно го е чела някъде) в 1 момент решават, че са по-велики от природата и опита на стотици поколения, че са открили топлата вода и истината за живота, като обявяват другите за задръстени и крайно изостанали. обикновено времето пресява такива будители, а ако са станали особено известни, после някой психолог или социолог изследва грешките им и слага титла пред името си :-)
Ж45

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: c6348ce7cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   До № 16 от №13.
Не знам, като не си разбрала нещо, защо прибягваш до обидни квалификации, без аргументи. Това не убеждава. Струва си да прочетеш точка 3 от правилата и да я спазваш.

За да ти поясня, как свързвам правилото за концентрацията, като задължително условие за съзидателната дейност, от една страна, с междуполовите и семейните отношения, ще ти цитирам една моя позната, която ми се довери наскоро. Та тя първоначално ми се оплака, че мъжът ѝ, художник, много витае из духовните сфери, мже да я залее с мъдри мисли и сентенции, обаче когато стане дума да я облегчи нея, жена си, в сферата на бита, - никакъв го няма. Дето се вика, и един пирон да забие на вратата, трябва да го чакаш шест месеца и все да го подканяш...

Така, дотук всичко е ясно. Аз, разбира се, вътрешно ѝ посъчувствах и си казах - ех, тия мъже, ние де, понякога сме толкова невнимателни към нашите житейски партньорки и любими, които и деца са ни родили, и ни перат, и ни готвят, и т. н. и тн. Обаче впоследствие същата позната ми довери още нещо, - че въобще не смята за задължително да прави любов само с мъжа си, ами го прави и с други мъже, - с някой, който ѝ се стори "по-различен"... Ми, казвам си, така е решила, да е жива и здрава! И мъжът ѝ и той да е жив и здрав, и да му даде господ сила да си носи украсата на главата, пък може и така да са се разбрали помежду си, знам ли.

Обаче след това взех, та съпоставих двата факта - че мъжлето не ѝ помага достатъчно в бита, - прави го през куп за грош, от немай къде, - тя се мъчи сама и чувства липса на негова опора в битовите проблеми, и другия факт - че тя си кръшка с когото намери за добре - скрито или открито. И какво си помислих: че фактът на кръшкането така или иначе се чувства от мъжа, а ако са се разбрали да са отворени, той си го знае. И самият този факт, че жена му не е изцяло негова както в секса, така и духовно, то ТОТАЛНО СРИВА ДО ОСНОВИ неговата мотивация да ѝ помага в бита, да се трепе за нея, да ѝ сваля звезди от небосвода, да я носи на ръце... До къде да я носи? - До леглото на някой друг мъж, когото той дори и не познава?? ..
И обратното, когато съпругът или просто мъжът са сигурни, че жена му е само негова, ЧЕ МУ Е ВЯРНА, той е способен чудеса да извърши, планиини да премести за нея, да ѝ направи живота рай, да извърши подвизи в нейно име. Или поне да работи на две-три-четири места, за да не чувства жена му недостиг от нещо, да е доволна от живота. Всеки миг от живота си да посвети на нея. Тоава е съзидателната, а не консуматорска линия на мислене и поведение.

А въпростинният художник най-вероятно именно затова толкова витае в духовните сфери и отвлечени разсъждения, за да отклони вниманието си от битовите реалности, къдато го чака простият факт, че живее с една нервярна жена, която е изстинала към него и го котка само, заради децата и за да има видимост на благополучно семейство, без то да е такова в действителност.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 179027f80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   \"навремето бабите и дядовците ни са имали по 5-6 деца\"
Навремето, детската смъртност е била 30-40 процента. Войните са били често срещано явление, а не напразно, четвъртия конник на апокалипсиса е описан като смърт, след която вървят войни, глад и болести.
Против съм защото:
- Виждал съм толкова еднорози, колкото и успешни полиаморни връзки.
- Не разбирам, до каква степен, това ще е връзка и как ще работи с отделните членове. Има ли изневери? Или ли чувства? Ако някой спи с човек, извън групата, означава ли, че е изневерил на всички? Ако някой се влюби в друг, означава ли, че са самостоятелна двойка или продължавата, да са част от връзката?
- Каква е сексуалността на различните хора във връзката?
- Всички ли трябва да са бисексуални? Защото аз не съм.

Да речем, че сме 2 момчета и 2 момичета. Аз се влюбвам в едното момиче. Истината е, че дори и да ми е забавна идеята, да има още едно момиче с нас, то това ще е нещо еднократно. Съжалявам, но не мога да допусна друг мъж, да чука любовта ми, а самата мисъл, аз да съм в същата стая, да гледам и да чукам друга, която не харесвам, като някакъв вид коменсация, ме отвръщава.

Защо бих бил за
- Ами, защото може би ще е забавно... за няколко дена. После ще е просто дразнещо.
- Защото не е моя работа, кой с кого и как, стига всички да са съгласни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ebf1c252f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   "До номер 1, 2 и 3: Трябва ли да разбирам, че според вас в една връзка е задължително да има секс? Във въпроса си никъде не съм споменала, че в тези връзки сексът е задължителен. "

Ама за платоническа любов ли става въпрос в тази тема? Аз отворих гугъл и останах с впечатление, че тая полиамория се отнася за интимни партньори. Но ако в нея има раздел за платоническа любов, то имаш моята подкрепа, няма да е оргия. :D Обаче тогава не виждам каква е разликата от това човек да обича близки, приятели или всеки, който му хареса заради някаква черта. Това си има друго название и определено не е полиамория. :) Мiнава ми през ума, че си чела един фантастичен роман от известен автор (не се сещам за името), в която се описваше такава полиамория. Но там героите не бяха обикновени хора, a имаха необикновени способности. Бяха съвършенни и на друго ниво - нито се разболяваха, нито им се налагаше да работят или другите битовизми характерни за хората. Може би и хората ще станат такива в бъдещето, или на оня свят. :)

номер 3

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker