Търсете си правата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Търсете си правата
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1202 пъти
Преди 1 месец ми се обадиха от колекторска фирма и ми казаха, че имам дълг към мтел на стойнист 68лв от 2008г. Човека се държеше доста арогантно и агресивно, и ми каза, че ако не си ги внеса, ще ме даде на съдия изпълнител. За това аз реших да отида и да внеса дълга, за да си нямам проблеми.
Но понеже мтел отново си свърши ''много добре'' работата в съответната фирма не беше отбелязано, че съм внесла парите и обажданията продължиха. Което ме принуди да се консултирам с адвокат, при което той ми обясни, че дори и да не бях платила сумата, давносният срок трае 3 години. Което значи, че няма как да бъда подведена под съдебна отговорност. Решението беше, следващия път, когато господина се обади, да му кажа тези неща и да не ме притеснява.
И той днес отново се обади. След като му казах всичко това, той побесня и започна да изрежда куп обиди, и заплахи. От сорта на '' ти си една беднячка'', '' ти си проста селянка'', ''ще те намеря и набуча на кол като чучело'', ''ще ти подпаля телефона от звънене ''
Моя отговор на тези неща бяха, че този човек няма как да е съдебно или държавно лице, за каквото се представя. Единственото нещо заради, което споделям това с вас е за да призова хората, да търсят правата си и всеки, който може да изпадне в подобна ситуация да е по-запознат и да не се подлъгва. Също така при последното ми консултиране с адвоката разбрах, че мтел няма право да дава личните ми данни на трети лица, камоли на колекторски фирми. А въпросния мъж ми споменна конкретно адреса, докато ме заплашваше.
Най-накрая искам да кажа, че ние преди всичко сме граждани на тази държава, а не '' чучела '', ''бедняци'' и ''селяндури''!!!
Сега ще търся правата си в съда и съветвам всеки да
Постъпва така

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: cdbfe5abd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Чудно как хората все се оплакват, че бедни пък ходят да си хвърлят парите ? То да беше си раздвижила малко мозъка щеше да се сетиш, че няма какво да ти направят. Хора със стотици левове дългове не ги съдят, тебе ще те гонят за няма 70 лева :Д Каква точно си мислиш, че ще им е изгодата ? Вместо "търсете си правата" темата трябва да се казва "вижте ме каква съм глупачка"

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a5cb1e454f
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нали се сещаш, че тези с големите дългове никой не ги закача... Плашат само обикновения човек,!
И не виждам нищо лошо в темата... Ама все да се тропа и да се недоволства, че по лесно (визирам номер 1)...гледай си мизерния живот и недей да обиждаш непознати НОРМАЛНИ хора, които споделят опита си и не казват нищо лошо при това!
Лека вечер!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: a291b08481
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Уважаеми №1, защо авторката да е глупачка? ! Тези неща, които описва в темата, всъщност се знаят от малко хора и на всеки може да се случи. Лично аз съм запозната с тази практика от братовчед си, който работи във Vivacom, и той също беше получил подобно обаждане и то не еднократно, но просто е запознат с това и не си е тровил нервите. Интересното е, че на него също му се обаждаха от Mtel, явно това си е тяхна практика. Мисълта ми е, че ето, както авторката не е знаела, така има и възрастни хора, живеят на село, имат по един телефон тухличка за връзка със света и това е, няма от къде да знаят, а тези се обаждат предимно на възрастни хора, плашат ги и те милите после също си патят. И малки деца има. Така че добре е пусната темата, нека знаят хората. Не виждам причина за обиди. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 02333c9c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Накратко темата е: "Не съм си платила сметката през 2008 година, ама тия колко са нахални да ме търсят". Жалка работа.

Като не можеш да плащаш, не ползвай. Каква давност, какви адвокати, какви права? Странни претенции имаш от позицията на некоректен платец.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4ef9760a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От цялата разправия, ти нищо не си разбрала.
Много ясно, че гаменът с който си говорила, не е нито съдебно, нито държавно лице. Той е служител на частна фирма, която събира дългове. Вероятно заплатата му зависи от това колко хора ще принуди да платят доброволно. Съдилищата струват пари, и като има много длъжници, просто не може да заведеш дела срещу всички наведнъж - много е скъпо, а и не знаеш дори и да спечелиш делото, дали има какво да вземеш от длъжника - може да се окаже без никакво имущество и да пиеш една студена вода. Това че си платила след това сумата на Мтел, него въобще не го грее, защото той иска да платиш на колекторската фирма, която ти е откупила дълга от Мтел и си слага солена печалбичка за да го събира. Т. е ако на Мтел дължиш 10 лв, събирачите може да ти искат и 100 лв. Всъщност от Мтел са те измамили, че са ти взели парите, защото ти не си имала дълг към тях след като те са го продали на колекторската фирма. Тя им платила един малък процент от твоя дълг срещу правото да събира останалото плюс каквото и хрумне допълнително на собствен риск. Абсолютно си се прецакала, не само че си платила след давностния срок, ами и че си платила не на когото трябва. Сега оня мухльо не може да се успокои, защото нищо не е изкарал от тебе и няма да те остави на мира. За това гледа да те провокира с обиди, един вид да ти стане въпрос на чест да му дадеш тези пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker