Как да продължа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да продължа?
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1457 пъти
Здравейте!

Пиша тук, за да се отърся малко от болката си, а и с надеждата, че ще ми помогнете да събера мислите си.

Имах приятел близо 6 години. Като във всяка дълга връзка сме имали и възходи, и спадове, но след всяка трудност винаги сме намирали пътя един към друг. Смятах, че това е мъжът на живота ми и виждах бъдещето си с него.

Преди около година имахме по-сериозни проблеми. Бях разбрала за негови регистрации в сайтове за запознанства и че е излизал с момичета от там (което по негови думи се състояло в чисто приятелски разходки). От любов намерих сили да преглътна тези лъжи, дори потърсих вина в себе си и се опитах да бъда по-добра за него, но той така и не опита поправи нещата и да бъде по-добър за мен. Доверието ми беше разклатено и някак неосъзнато започнах да следя действията му, което един вид си се превърна в дебнене. Е, това се оказа не напълно излишно, защото въпреки обещанията си, все се намираше нещо, което не ми харесва, от което не се е отказал и за което е скрил или излъгал. И може би в този момент малко се отдръпнах от него, а него го отдръпна моето отдръпване.

Все пак продължихме да сме заедно, но превърнахме дните си по-скоро в рутина, от която и двамата искахме да се отървем, но така и никой не опита да промени.

Сега, когато пиша това осъзнах колко абсурдни са някои от изборите ми (ни), но... минало свършено...

Въпреки всичко планирахме да заживеем заедно, щеше да реши доста от проблемите ни, защото по-голямата част от тях бяха породени от това, че не прекарвахме много време заедно. Искахме съвместният ни живот да е началото на изграждането на едно семейство. Бяхме говорили това да стане, когато завърша (бях студентка, завърших преди няколко седмици) и си намеря работа, за да се чувстваме спокойни финансово, защото само с неговата заплата щеше да е трудно, а и аз не исках да завися от някого по този начин и да го затруднявам с каквото и да било.

Да, ама не... В същия ден, в който завърших, той ме извика у тях и ми зададе въпросът: "Местиш ли се при мен, нали завърши? ". Обясних му каквото и на вас, проблемът беше въпрос на няколко седмици. Той не го прие и каза, че трябва да помисли дали иска да е с мен за в бъдеще. Изкарахме тежки 2 седмици (поне аз), опитах се да го задържа, но явно той си беше решил, че няма повече смисъл. Макар, че дори и доскоро любовта ни винаги ни даваше този смисъл. Каза ми, че от 2 месеца го обмислял и наблюдавал отношенията ни (вместо да го обсъдим и да поправим нещата).

Какво се оказа... Преди 2 месеца в живота му се е върнала една "просто приятелка" още от времето преди да се запознаем. За това време тя е имала трима годеника, с всеки от които е прекратявала връзката си по времето, в което е започвала нова. Така е и сега... Това, което разбрах е, че тя и "моят" са прекарвали много време заедно, много време в разговори по телефона и писане на съобщения, дори се били целували и всичко това още преди да се разделим.

Тя сега е още с "годеника" си, но явно прекарва всичкото си свободно време с вече бившият ми приятел. Дори понякога остава при него за през нощта или той у тях, когато нейният е нощна смяна на работа. Уж секс не са правили.

Очевидно е, че искат да са заедно, а може би е така отдавна. Ясно ми е, че тя не е причината за раздялата ни, но и съм сигурна, че тя е повод за нея.

Въпросът ми е смятате ли, че е нормално да считам всичко това за доста долно, некоректно и обидно? Как да спра изгарящата болка? Как да спра сълзите си? Как да продължа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 083dd12040
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Мъжете като него са повърхностни и простовати които не могат да теглят чертата от миналото си, които обичат да чукат чужди жени само заради тръпката. Доскоро бях в 9 годишна връзка (мислих да и предложа това лято) която приключи заради такъв тип. Аз преди доста години бях такъв.
С него никога няма да изградиш стабилна връзка или семейство, можеш да го използваш за секс кукла, защото той е точно това. Ако искаш да пишем повече по темата драсни мейл на "disc" в абв-то.
М32

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 578c2064d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, защото всичко това е точно НЕнормално (за човек, който уж те обича и сте прекарали толкова много време заедно), долно и много обидно спрямо теб! Затова просто продължаваш напред, фокусирай се върху себе си - например излизай с приятели, спортувай, чети някаква интересна за теб литература или си намери някакви други занимания, за да се разсееш и да не мислиш за случилото се. Ако ти се плаче или ти е тъжно, плачи докато ти олекне и така по-лесно ще преживееш болката, която с времето ще намалява докато изчезне напълно. Този не те заслужава и явно не те е обичал достатъчно щом е постъпил по този начин, защото никое момиче не заслужава в замяна на любовта си да получава лъжи и изневери. Не се обвинявай нито пък вярвай на обещания за промяна от негова страна, защото по-скоро ще те нарани още повече ако му дадеш шанс отново за в бъдеще! И не тъгувай твърде дълго - не си заслужава да си разваляш лятото, по-скоро се опитай да се съвземеш и се забавлявай пък кой знае може да е за добро и да си имала нужда от тази промяна в живота ти, за да срещнеш някой по-добър за теб! Плюс това на скоро си постигнала голям успех - завършила си университета така че имаш повод да се радваш и да празнуваш отколкото да страдаш за някой на когото явно не му пука изобщо, нали така? :)
Поздрави от мен, аз съм в много сходна ситуация на твоята в момента и ти написах всичко това от личен опит...

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d3eb20ebbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Дa, определено е долно, некоректно и обидно. Скоро ще осъзнaеш, че си се отървaлa и ще си блaгодaрнa дори. Плaчеш и те боли от обидaтa повече предполaгaм.
Прости! Не зaрaди него, той си е мекотело и добре, че сaм е освободил животa ти от присъствието си. Просто зaрaди теб! Ти не зaслужaвaш дa продължжaвaш с тaзи обидa, болкa и гняв в себе си.
Бaс ловя от сегa, че е типичното шимпaнзе, което скоро ще те потърси зa дa му бъдеш "нaй- добрa приятелкa".
Ще зaпочне с "колко ми липсвaш", ще мине през някой евентуaлен, може би дори измислен проблем в нaстоящaтa му връзкa, ще имa срaвнения, които се предполaгa, че ще трябвa силно дa те рaзчувствaт и в него момент шимпaнзето вече ще се е хвaнaл зa пиш*кaтa и в "бойнa" готовност.
Рaдвaй се, че си се освободилa! Сегa вече имaш шaнс дa срещнеш "твоят" си човек.
Силнa прегръдкa!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 6d5c2b6f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Въпросът ми е смятате ли, че е нормално да считам всичко това за доста долно, некоректно и обидно? " - ако преодолееш емоциите си, а и ако имаш малко повече житейски опит, ще разбереш, че просто в живота подобни хора се събират с подобни. Разказвайки за изпълненията на приятеля си, а и за историите на неговата "просто приятелка" става ясно, че те са си лика-прилика като два стръка иглика. Ти пък си нещо съвсем различно и изобщо не се вписваш в техния пейзаж-идилия, макар и приятелят ти да е опитал с теб, влагайки всичко от себе си... Просто не става, разбираш ли? Вие сте твърде различни - все едно да смесиш олио и вода. Но виж - два вида олио ще смесиш без проблем, дори олио и зехтин, олио и машинно масло...
Остави ги и забрави. Те ще продължават да си съществуват по този начин, дори могат и някакъв вид отворена връзка да си направят, където всеки си хойка с когото си иска, а те пак са си заедно. Ти си друг тип човек, не се вписваш просто. И няма значение дали и кое е осъдително, долно и т. н. или не. Осъдителни неща няма, има просто различни хора, различни разбирания и светоусещания.
Виж как стоят нещата в природата - можем да наречем хищниците "зли", понеже те нападат, убиват и изяждат "невинната" си жертва, като например някоя млада, красива сърна. Можем да наречем мухите и комарите "досадни", понеже постоянно ни притесняват с присъствието си. Какво ще кажеш за понятието "разгонена кучка"? Толкова пошло звучи в човешки аспект, а всъщност всичките тези неща са част от естествения кръговрат в природата. Само ние им приписваме някакви човешки качества, и влагаме в това емоции...
Как да продължиш и как да спреш болката?
Ако не знаеш какво да правиш - просто стисни зъби. Гарантирам ти, че за най-много 2 години ще се оправиш. "Времето" ще те излекува. Всъщност това е максималният срок на мозъка да се самоизлекува от щуротии като влюбености, привързаности и т. н.
Опитай се да не фиксираш мислите си върху този човек, приятелката му и техните афери. Скъсай всякакви комуникации - безсмислено е, а и вредно за теб. Намери ако можеш си някаква неангажираща връзка - поне в леглото да те радва. Това орегулира хормоните и въобще действа много силно положително. "Клин - клин избива! ". Действай!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 5a8e9c5990
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С алкохол.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 686271dd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Бягаш бързо и не се обръщаш. Търси си поводи да те разкара при това ти да си виновната. Сега ли искаш да избягаш или като ти тръшне и дете, а след това хукне при "приятелките". И да навярно не спи с онази. Карти играят -сантасе. Защо не ви взимат теб и мъжът и, белот ли не умеят

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 84778da449
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е постъпил коректно с теб, като те е лъгал. Това значи, че е искал да те използва за секс, да го упражнява, за да не е на сухо, докато е свалял новото си старо гадже, което явно е голяма стерва, но не е бил сигурен, дали с нея ще стане, затова те е задЪржал. Голям егоист и непочтен чоовек. Но не е само той. Как да спреш сълзите, как да продължиш? Клин клин избива. Огледай се около теб - ще видиш мъже, които са ти навити, харесват те. Опитай този път да се владееш повече и да не им даваш наведнъж всичко от себе си. Заащото няма гаранция, че няма да се натъкнеш пак на такъв. Затова бъдѝ по-внимателна и пресметлива.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 84778da449
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не е постъпил коректно с теб, като те е лъгал. Това значи, че е искал да те използва за секс, да го упражнява, за да не е на сухо, докато е свалял новото си старо гадже, което явно е голяма стерва, но не е бил сигурен, дали с нея ще стане, затова те е задЪржал. Голям егоист и непочтен чоовек. Но не е само той такъв - много са. Жената трябва първоначално да ги разпознае. Как да спреш сълзите, как да продължиш? Клин клин избива. Огледай се около теб - ще видиш мъже, които те харесват. Опитай този път да се владееш повече и да не им даваш наведнъж всичко от себе си. Защото няма гаранция, че няма да се натъкнеш пак на такъв. Затова бъдѝ по-внимателна и пресметлива.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e7327d9190
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Продължаваш с високо вдигната глава няма да се отказваш и да се филмираш, нищо толкова не е станало било е за твое добро, че не си с него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: dfb048a584
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Леле, горката ти.... Важното е, че вече всичко е приключило. Не прощавай, никога не прощавай, нещо, което е под голямо съмнение. Радвай се, че сте се разделили и си се оттървала от един лъжец,търси искреност , компртомиси и коректност от другата страна, а не еинаги ти да праеиш жертвата. Давай от това, което искаш да получиш, но не прекалерно (мило държание, целувки, прергръдки). И никога не праеи компромис със себе си и собсвеното си щастие, защото никой не го интересуват твоите проблеми, поставяй себе си на първо място, ти да си щастлива така ще направиш и човека фо теб щастлив! Успех и не съжалявай, така е трябвало да се случислучи, само и единствено той губи.
Момиче 18

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker