Когато те питат защо нямаш половинка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Когато те питат защо нямаш половинка
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2768 пъти
Привет. Много хора ме питат защо нямам гадже, защо не съм в любовна връзка. Не съм не защото няма жени около мен търсещи вниманието ми, а защото просто нямам желание да се обвързвам, не се чувствам готов. Не мисля, че все още съм готов да дам емоционална и морална подкрепа на жената до себе си. Питам ви - дали това е нормално?
М 23г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6ef7232838
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дa, нормaлно е! Просто си нормaлен, честен със себе си и остaнaлите.
Не можеш и не си готов дa дaдеш, но не си и комплексaр, който пък дa търси от коя дa взимa ( престиж, секс, сaмочувствие, т.н.)
От мрн евaлa зa което! Слушaй собствените си чувствa, инстинкт, желaния. Хорaтa обичaт дa сa в стaдото, дa блеят с остaнaлите и не рaзбирaт когaто някой рaзсъждaвa сaмостоятелно и прескaчa/ пропускa стaдните "зaкони".

Женa съм

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1de106e3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо да не е нормално? И не би ли било по-"ненормално" да влезеш във връзка без да си готов и без да го желаеш? А хората? Не си длъжен да им даваш обяснения зя личния си живот! Дори и това да са най-близките ти хора. Просто нямаш и това е. Когата трябва, ще имаш. Това им кажи и на тях.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2a6d947363
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормално е, още си само на 23г. Поживей си. Има време да създадеш семейство, когато наистина си готов.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c2d622d01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   "Питам ви - дали това е нормално? " - щеше да бъде ненормално, ако в тава меркантилно време, още на 20 да си вече женен!? Света се побърка, най вече жените. Колкото повече годинки си натрупаш с активен ергенлък, толкова по пълноценен ще е животът ти. Време за тормоз има винаги, но колкото е в по късни години, толкова по добре! Тази възраст е най добра за правене на деца, но после кифлите ти развалят живота. А от тях няма спасение. Поживей си още малко и тогава скачай в змиярника!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 76038c25b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е нормално. Разсъждаваш като 15-годишна госпожичка, а вече би следвало да си позапочнал да възмъжаваш. Какво има да се подготвяш толкова? ! И по-точно, как смяташ да се подготвиш? ! С учебник ли? ! Сигурен ли си, че имаш интерес към нежния пол? Питам сериозно.

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d7ce86a0a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Съвсем нормално си е. Ненормално е да си зорлем с някой, за който не ти пука, само за да не си сам.

Междудругото, когато човек казва, че не е готов да се обвърже, това е просто защото в момента не е влюбен в никого. По принцип никой не иска да се обвързва, освен ако не иска нещо от избранника си. Дали пари и положение, дали любов, всеки си знае, но винаги има причина.

Със сигурност знай, че и да си хванеш някоя просто ей така, нито ти ще се чувстваш по-щастлив от това, нито ще накараш тези около теб да млъкнат. Такива дето все се бъркат в чуждия живот, обикновено са тези които са най-неудовлетворени от своя.

Сега те питат защо аджеба си сам, ако си с някоя ще те питат що пък не се жениш, ако се ожениш ще ти кажат айде бе, няма ли вече да имате дете, другите имат. А ако имаш и дете ще питат няма ли да имаш второ. После ще кажат айде другите вече се разведоха ти що си още с тая, нямаш ли си любовница и т. н. :)))

Не оставяй подобни примитиви да влияят на самочувствието ти. И за подобни лични въпроси не се събразявай с чужди коментари.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 971529b1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Въпроса дали е нормално е риторичен. Не е нормално. Вие не искате да се обвързвате, както казвате, но всъщност искате, щом пишете тук.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c3b2692775
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нормално е приятел виж аз съм на 30 и още си нямам половинка.....Съдба..такъв е животът.Просто на някои хора им е писано да бъдат сами

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7ecc9cb971
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това са дрвени стереотипи, днес не е така. Можеш да живееш както си искаш, стига да не пречиш на околните и да не нарушаваш законите.
Щастието не е нито в половинката, нито в осминката, нито даже в тридесетивторинката. Колкото по-надалеч бягаш от Матрицата, толкова по-щастлив ще бъдеш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d334158621
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Всеки сам може да определи кога е готов за дадено нещо и кога не е. Щом не ти идва "отвътре" не си длъжен да го правиш. Хората винаги ще задават въпроси и ще критикуват...

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 45c5285f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да, нормално е :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b9e2a1f015
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Кое дали е нормално, че те питат защо нямаш приятелка, или че нямаш приятелка? И двете са нормални. Такъв въпрос задават комплексирани хора, които искат и другите да са като тях. Нормално е в многообразния свят да има и такива. Норамално е да има и такива, които не търсят жена на всяка цена, само и само да угодят на околните. Като те питат им кажи спокойно, но сякаш загрижено - "Какво те притеснява, ти нали си имаш? ". Такива са примитивни същества, заслужават да ги побъзика човек.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c2f16e90f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   нормално е. Има хора, които и цял живот може да не станат готови за връзка. И аз мисля, че ще съм точно от тях, защото просто не се чувствам готова, а и ми е по-добре сама. Понякога се депресирам разбира се, но като ми се отдаде възможност се отдръпвам. Сякаш не знам какво искам, но знам, че засега поне ми е по-добре така. Може би след време ще говоря друго, но за момента мисля така. Не всичко в живота е любов, няма да умрем, ако останем самотни и без партньор. Изобщо не се притеснявай, когато тогава. Не може да се хвърлиш на първия срещнат както правят другите. А и то се усеща кой е правилният за теб. Просто не си я намерил още.
- Infinity

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: aaf78eab0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   На мен ми звучиш инфантилно, честно казано.

Alpha, ж. 26

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fc8c3477de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И аз предпочитам да съм сама, а не обвързана.
Макар че като човек от женски пол подозирам, че ще понеса много повече критика от теб.

Най - често излизат с аргумента "ще видиш ти като станеш на 40", казват го едва ли не всякаш наистина им пука за мен, наистина се интересуват за мен и за моето щастие.
А и нали ги гледаме доста семейни 40 годишни - все са едни такива доста изцедени, изтерзани, най - общо казано, от опита си като семейни. Не го казвам това с цел да засегна някого, а просто споделям наблюденията си.

Не, не желаем да се обвързваме номер9.
И пишем тука затова, защото ни е писнало разни хора да си позволяват да ни надуват главите със селяндурски подмятания от сорта на: "защо нямаш сериозна половинка", или ако имаш - "ама вие не мислите ли вече за детенце", или най - култовото, което споменах вече по -горе: "ше видиш ти като станеш на 40, много ще съжаляваш за избора си"
Добре казаха вече в няколко коментара, че хората, които все се бъркат на нас, които ни е по - добре да сме си сами, които всячески страним от възможността за семеен живот, са най - общо казано хора, неудовлетворени от собствения си живот, собствената си връзка итн, но по финансови и други причини не могат да си позволят да си променят положението и за това тръгват да се занимават с нас свободните хора, под предтекст, че уж им пукало за нас, нали.
Всички знаем, че на никой не му пука за никого.
Е, може би те все още не го знаят това или по - скоро са го разбрали със забавяне и някак си ги е яд мъничко на нас.
Но не слагам под общ знаменател всички разбира се - само това да уточния.

И все пак останах приятно изненадана, че видях доста цивилизовани коментари в тази тема.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a98bad3d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Чудесно е да си искрен със себе си. Мисля, че е нормално да не се чувстваш готов да бъдеш силна опора на жена до себе си, но бих се усъмнила, ако нямаш други нужди. Не само сексуални, но и емоционални понякога. Добре си!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: d06e60bb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Тя номер18 на всички ни е известна вече в този сайт, че по принцип всички млади мъже са общо взето инфантилни за нейния вкус ;)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0ac5c6727c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Явно на момчето му е писнало, а и не знае какво да отговори на тъпите въпроси на одъртели роднини. Единственият въпрос, който задават е, дали си имаш сериозна приятелка и ако си нямаш, стой та гледай... Върви обяснявай на свако ти Пешо, че хората вече не се женят на 20 и не са с по две деца на 23, народени едно след друго, за да се опрости младоженчески заем.. Или още по лошо, ако ти някаква мама.... Майките с любов доста народ са убили най метафорично казано :) Живей си живота, търси любовта, развивай се. И знай, на никого не държиш обяснения. Успех.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 326ce5a47d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Сега ти се струва нормално, защото мислиш, че има цяла вечност пред теб. Обаче с тая нагласа, нищо чудно да оставиш годинките да се изтърколят и ще се окаже твърде късно, защото няма да издържаш вече на конкуренцията на младото поколение и ще си пропуснал най-важните неща в живота, ненадейно ще се почвстваш изостанал, самотен, ненужен. Би трябвало още от сега да помислиш, какво ще правиш, как ще обезпечиш семейството си, децата, да си изработиш стратегия за развитие и неотклонно, ден след ден, да я следваш. Което си получил от родителите си, трябва да предадеш в бъдещето, като щафета. Това е дълг на всеки българин. Не е нужно да се хващаш за първата възможност за връзка, но бъдѝ готов, когато срещнеш твоето момиче, защото и връзката, и семейството изискват много. Материални средства и култура на общуване.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 262cfd17c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Аз пък мисля, че е ненормално един мъж на 23 г. да няма гадже, да няма любовна връзка. Абе младеж, на теб не ти ли се иска да прегърнеш едно момиче, да се целуните, да излезете в парка на разходка или да отидете на по едно кафе някъде. Не ти ли се иска секс, нямаш ли такова желание. Така както се представяш аз си мисля, че още си девствен. За какво обвързване говориш, тук става на въпрос за едни нормални отношения между момче и момиче. За каква морална и емоционална подкрепа говориш, сякаш това момиче ще ти бъде вече съпруга. Момичетата и те искат момчето което те харесат да ги целува, да ги прегръща, дори и секс да правят. Да не стигнеш до там, че като някои младежи да казваш: "на 28 г. съм и още съм девствен". Ти ако нямаш желание за интимност с момиче, тогава наистина ти има нещо-това не е нормално. Излизай с момичета, радвайте се на живота, веселете се, младостта е за това. Ти трябва да набереш опит със жените, да разбереш поне горе-долу какво представлява женската психика та когато решиш (ако някога решиш) да създаваш семейство да знаеш каква жена да си избереш. Иначе така без никакъв опит ще си останеш тотално невеж към жените. Аз на твоите години вече бях имал 6-7 гаджета, а ти за кога чакаш. Хайде хващай си някое гадже и се радвайте един на друг.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker