Не мога да живея нормално - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да живея нормално
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1482 пъти
Здравейте. Пише ви момиче на 17г. От Петрич с не толкова фрапантен или фатален проблем, но с любопитство за това какво се случва, затова ако е възможно моля историята ми да бъде публикувана по-скоро. Извинявам се, ако имам правописни грешки, пиша от мобилния си телефон. Мнението ви е много важно за мен, затова не се колебайте дали да го споделите, особено ако е от личен опит.
Таа мислите си, че е нещо сериозно, ноо не - ХРЕМА. Всички знаят какво е да имаш хрема, запушен нос, да трябва да дишаш през устата дори. Нищо страшно нали? ! Казвате си голяма работа, на всеки се случва. АМИ НА МЕН МИ ОМРЪЗНА. Откакто се помня не е имало ден, в който да не подсмърчам. Винаги имам носни кърпички на нощното шкафче, във всяка чанта и във всеки джоб. Рутината е:сутрин де събуждам с запушен нос, ако имам късмет е запушена само едната ноздра. Ставам, естествено вместо да се оправям за училище хремата тръгва все едно тръба в банята се е спукала и денят започва с обгрижване на носа с носна кърпичка, в която не остава нищо защото няма как да си издухам носа след като е запушен. Не мога да дишам пълноценно, чувствам се като болна, очите ми стават червени, а вече ми потъмняха и клепачите. Задъхвам се все едно извършвам някаква физическа активност, а всъщност само се опитвам да дишам. Таа започва се. Сутринта е най-тежката част на деня, защото по улицата ходя с кърпичка, а в час, когато е тихо трябва да подсмърчам(колкото и тихо да подсмърчам все пак не мога да се съсредоточа върху това, което учим). Дори и да ми се оправи за малко хремата, ако реша да се наведа тя отново се появява. Прибирам се, ако легна на леглото носът се запушва(ако вече не е запушен). Имам предвид, че периодът през денонощието, когато носът не е запушен е много кратът.
Остави, че аз стоя в леглото будна с часове, заради запушения нос и не мога да заспя. Ами приятелят ми. Притеснявам се. Как да заспим прегърнати или поне близо един до друг като на мен ми трябват поне 30 минути докато тотално се изтощя от подсмърчане и дишане с отворена уста. А и най-некомфортната ситуация е, че дишам шумно, дори понякога носът ми издава едни пищящи звуци и е много неудобна ситуация когато спя до него. Майка ми е със синузит. Баща ми е с алергия към котки и сенна хрема. Доведената ми сестра(от него) има астма. Аз имам постоянно някакви екземи и кожни раздразнения най-вероятно заради хремите. Неговото е сенна хрема, но моето е и през зимата и въобще през цялата година. Имам махнати сливици преди 4-5 години заради ангина. По принцип съм много закалена от малка - така са ме отгледали, но тези проблеми явно са си наследени. Не говоря за постоянно боледуване. В живота си винаги съм била здрава, прекарала съм една ангина останалото са бронхити и това е. Преди да ми кажете да отида на доктор - ходила съм поне при 4-5 различни доктора в разлини градове. Единият в продължение на 1 година ме викаше на прегледи колкото да си вземе парите и ми предписваше капки и хапчета, предназначени за алергични ринити(имам и алергии) и хреми, които никога не ми помогнаха. Какво ли не ми препоръчваха, но общо взето като едни типични български доктори само ме пращаха от един на друг без някой да ме излекува, а само изпразваха портмонето с "излишните" пари на майка ми. Единият ми казва, че било целогодишна хрема, а другият, че имам хронична хрема. Бях се отказала да ползвам капки за нос, защото досега никои не са ми помогнали. Скоро пробвах едни капки за нос, които помагат на мама откакто се помни. Еми не знам какво съм се надявала - както всички останали, помогнаха ми за около 5 минути и после пак същата история.
Това по скоро стана просто история, отколкото история с цел призив за помощ. Знам, че твърде много говорих, но няма с кого да го споделя това, не остана доктор, който да ми помогне. Свикнала съм, не се оплаквам, но просто някога имам нуждата да разкажа на някого и много се радвам, че го има този сайт.
Пробвала съм и бабини отвари и лекарства и капки - нищо не ми е помогнало. Ако все пак преживявате нещо подобно и се справяте, то моля споделете какъв е начинът.
Ще се радвам и ако само си споделите историята. За мен е много интересно да чуя и други начини на живот с този вид хронична хрема, целогодишна хрема, сенна хрема и всякакви подобни досадни неща. Много ще се радвам, ако някой ми отговори. И моля без хейт. Наясно съм, че има какви ли не много по-лоши заболявания, които са неизлечими и т. н. В крайна сметка всеки проблем трябва да се реши, сложен или не. Затова хайде да обсъдим сходни преживявания с тази прословута хрема или просто да разменим мнения.
Много благодаря, че отделихте време да прочетете това. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: d97280613a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да е от алергиите. Аз имам алергия от полени и съм същия. Хрема и сополи винаги, независимо от лекарствата. При мен спря когато се преместих в друг град (заминах за да уча) преди около 4 години, и сега се връща когато се прибирам. Може да пробваш с хомеопатия, ако родителите ти им се дават пари... Риналежи на мен ми помага.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1c8dff2296
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно да е алергия. Съшо, правили ли са ти зиследване за бактерии? Сменете лекаря. Аз бух намерила добър специалист в София.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fbdcc66732
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На мен подобен проблем ми провали най-хубавите години от живота.. При мен проблема беше изкривена носна преграда. Отиди на доктор да ти направят една снимка на синусите.

Пробвай промивки( вода сол ) и инхлация с лайка, ако не си ги пробвала до сега

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: e137f975f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва ти читава лекар това е. Не прекалява с капките. Можеш да ползваш физиологичен разтвор, но не и постоянно капки. Другото което е зимата носи шапка и гледай да е на топло главата ти. От простотия моя приятелка откри, колко е хубаво да не ти мръсни главата зимата, ама късно. Сега си влачи синозита, от комплекси, че е грозна с шапка.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: a62f2caf2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Цял живот съм страдала от синузит и знам колко непоносимо мъчително е синусите да са възпалени и непроходими. Главата е като задръстена, челото боли, устата пресъхва, не може да се спи. На мен са ми помагали физиотерапия и прополисови капки, макар че са твърде лютиви. Но капките не трябва да се ползват повече от седмица, защото ефекта е обратен. Тогава ги заменяш с таблетки-sinupret, gelomyrtol, zyrtec d. Също всички противогрипни прахчета съдържат съставка, която отбъбва носната лигавица. При по-тежки случаи приемам и антибиотици задължително. Главата и челото винаги се пазят с шапка в по-хладното време. Нагряване на челото на котлон и инхалации с лайка облекчават състоянието. Но всичко това важи ако имаш синузит. Знам също, че има случаи на полипи в носа, които се премахват оперативно. Може и да е тежка форма на алергия. При всички случаи трябва да имаш правилна диагноза.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker