Произходът му причина ли е да прекратя отношенията ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Произходът му причина ли е да прекратя отношенията ни
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 6090 пъти
Преди седмица се запознах с мъж на моята възраст - 30. Отначало се впечатлих от вида му, изключително привлекателен. Не ми трябваше много време, за да разбера, че е изключително начетен, интелигентен, трудолюбив, успял, мил и възпитан, макар че произхожда от бедно семейство и е имал тежко детство. От далече си усеща, че този човек се приема напълно и няма никакви комплекси. Просто е изключително борбен и пробивен, но и доста добър човек. Дори правил дарения за изоставени старци и деца. С всяка минута се убеждавах, че това е мъжът, когото винаги съм искала. Имаше силна симпатия и от двете страни.

И тъкмо да реша, че е перфектният, се случи нещо. Докато се разхождаме снощи, се разминахме с група момчета, говорещи на турски. Признавам си, че не съм във възторг от малцинствата. Изказах се доста остро, при което той сподели, че е от турски произход, но моето изказване не го притеснявало, тъй като всеки имал право да обича и мрази, когото си иска.

Почувствах се неловко и от безизходица изтърсих, че нямам проблем с турците, а с религията им с надеждата да не е религиозен. Но той каза, че макар да не е силно религиозен, е вярващ и вярвал, че Аллах му е помогнал да преодолее трудностите и да успее в кариерата. Стана още по-неловко и изобщо срещата се скапа.

Сега хем се чувствам гадно, че се изказах така, хем се чудя дали да продължа отношенията си с него. Никога не съм си представяла, че ще имам връзка с турчин, но от друга страна той ме впечатли доста. До сега ми звънеше всеки ден, но днес не ми се обади, вероятно не смята да продължаваме.

Сега просто не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 58

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1e581640f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Странно е, че не си разбрала по името, по родния му край, че е с турски произход. Мисля, че трябва да му се извиниш, защото действително си се показала като повърхностен и.... глупав човек. Това, че някой има турски произход и говори с приятели своя роден език не го прави проблемен.
Можеш също да прочетеш мислите на Левски, за каква държава са се борили нашите възрожденци - не за държава на българската нация и не за религиозна държава, а за светска държава за всички етноси в България, които са страдали от подтисничеството на Османската империя. Замисли се кои турци са останали в България - тези, които са били мирни, имали са добри отношения със съседите си и са имали какво да губят - земя, къща.
На твоят приятел може би 20-30 поколения назад семейството е родом от България - какъв е според теб?
Българин от турски произход и защо да не си запази вярата. Нали нас са ни колили заради нашата вяра.

И не, не е произходът твоя или негов причина да не те търси, а твоите предрасъцъди. Мисля, че трябва тук да си признаеш грешката, да си признаеш, че си нямала досег с турци до сега и имаш много предрасъдъци.

Аз лично съм израстнала с помаци, които са българи, но мюсюлмани, имам много добра приятелка-туркиня и най-добрият приятел на съпругът ми е също мюсюлманин от Близкия изток - интегриран, високо образован, владееш 3 езика и заможен.
Прави също разлика между нелегалните бежанци, салафистите и тем подобните и нашите мюсюлмани, с които си живеем мирно и се разбираме.
Мисля, че ако харесваш момчето, си заслужава да се извиниш. Преглътни своята гордост, не си била права.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 093c9f476d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От тези връзки българка-турчин рядко излиза нещо. Сега сте в ранен етап, но си помисли какво ще е, когато задълбочите отношенията и тръгнете да градите семейство - религията на децата, сюнет, ако е момче, имена и т. н. и т. н. Турците рядко (да не кажа никога) не правят компромиси с тези неща. Ти щом сега имаш такова отношение към турците, ОК ли ще си детето ти да има турско име (най-малкото фамилията му ще е турска), да е обрязано, да говори на турски и т. н и т. н.?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ccae86c88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Не се смесвай с турци, нито с ислямисти. Знаеш историята.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 73cd8f3645
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поздравления! Изобщо не съжалявай, един ден ще се радваш, че си имала тези предразсъдъци, защото те са напълно оправдани. Мъже достатъчно на тоя свят, не се подлъгвай по първо впечатление! Хич не се извинявай, търси си друг човек!

М28

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6c1e94b3de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Аз нямам нищо против мюсюлмани но когато ме налегне мисълта че те ще искат и децата им да изповядват такава религия ме кара да си мисля че с човека нямаме бъдеще и това започна да ме притеснява, аз съм си християнка и не искам децата ми да бъдат мюсюлмани ако имам такива.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 822ebb5a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Аз не мисля че ти осъзнаваш точно в какво полужение си тъи като питаш такова нещо. Ситуацията в която си ти в момента е много по често срещана отколко си мислиш. Турци и гърци идват доста че в България уж по работа а през останалото време си търсят българка за съпруга. Причината е следната. Без да те познавам мога да кажа за теб че ти си слаба, с бяло лице, не изглеждаш зле(подържаш се -гримове, примерно тренираш) че се бръснеш навсякъде и подържаш висока лична хигиена. Тези неща които ти ги смяташ за нормални не можеш да срещнеш в туркиня. Гъркините са една идея по добре от туркините, можеш някъде да видиш някоя по подържана леко, но космите са задължителни - по ръце, путка, гръб, навсякъде по тялото.

Понеже започнах коментара си с това че ти не осъзнаваш точно какво ти се случва в момента ще ти обесня с повече думи. Тои си търси жена. Всичко между вас ще е перфектно но съвсем скоро ще започнеш да осъзнаваш че макър и от скоро да се познавате тои ще почне да ти говори за брак и малко след да поселдват децата.

Не те познавам и може да ти се струва добра идея за сега, но мога да ти кажа че не е. Ти няма да имаш право на глас за каквото и да е веднага след сватбата. Детето ти няма да имаш право да му избираш българско име или да е християнин. Както и ти. Ще ти се наложи да научиш мюсюлманските празници и да ги спазваш. Не си мисли че докато си с тоя човек ти ще го поканиш на коледа да доиде във вас и да хапне свинско. Идея си нямаш колко често съм го чувал това че не са вярващи. Като не е много вярващ го накарай да направи нещо което корана му забранява и гледи как този които не е много вярващ ще реагира.

Според мен това ще е връзка без бъдеще и за това не мисля че имаш много смисъл да я продължаваш. Все пак не те познавам за това ти трябва да си прецениш какво да правиш. Ако мислиш че за теб няма да е проблем да се откажеш от религията си, няма да имаш проблем да нямаш право да избираш името на дете си или пък ти харесват турските имена, няма да имаш право детето ти да е християнин и тн. Другото което е не си мисли че в ще се разбираш със семейството му. Замисли се ти самата колко неща ви разделят. Българската свекърва може да е голямо зло но поне ще я разбираш защото ще говорите един език. Не си прави илюзиите че всички във къщата ще се съобразяват да говорят на български дори и да могат само заради теб ;)Ти ще си тази която ще трябва да учи новяит език, новите традиции и новата религия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d72314e258
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Наистина не виждам какъв проблем имаш с турците. Баща ми е от Разград, комшиите на баба ми и дядо ми са турци. И аз под турчин разбирам бай Мехмед - човекът, който си пиеше ракията с дядо, с когото си помагаха в трудни моменти и който плака на погребението му. Сещам се и за учениците на баба ми, които още я прегръщат на улицата, макар че са на 50-60 години, а тя на 81. И другите й комшии, чийто деца й носят цветя на 15 септмври и 3 март, понеже майка им Хатидже ги е научила да обичат и уважават учителите. Повечето турци са честни и трудолюбиви хора. Не бива да ги асоциираме с ДПС. И българи, и турци страдаме от политиците. И за религията им - не всички мюсюлмани са като Ислямска държава или Ердоган. Туркините, които познавам, си ходят с открити лица, без забрадки и говорят български не по-зле от мен. От турското робство са минали 138 години. И не е нормално да съдим децата за греховете на родителите им. Не би ми пукало дали една жена е българка, туркиня или еврейка, ако я обичам. Да, радикалният ислям, който носят бежанците, е проблем, но той е проблем и за християни, и за мюсюлмани в България. Убеден съм, че бай Мехмед, макар и на 70, по-скоро ще хване пушката, отколкото да позволи някой да принуди внучката му да се забулва. Помисли над тези неща. Според мен за теб самата ще е по-добре, ако преодолееш предразсъдъците си.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 30f11b854c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Нa мнението нa н 1 съм кaтегорично.
Ти нямa дa зaминaвaш дa живееш евентуaлно в стрaни кaто Пaкистaн, Aфгaнистaн. В Бългaрия ще си се рaзвивa връзкa и може би семейство някогa. Но е много глупaво дa се "подсечеш" сaмичкa пред възможност дa бъдеш човек, който те привличa и освен товa имa всички дaнни зa добрa пaртия, добър съпруг и бaщa. Ти си знaеш де, aко пък предрaзсъдъците сa ти прекaлено големи, по- добре остaви човекa дa не зaдълбaвa с неподходящa.
Все пaк винaги. бих предпочелa турчин кaто него пред някой Гaнчо Бaлкaнски ( кaто мaнтaлитет ).

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: baa66536c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Махай го този резак, има достатъчно хубави бели момчета! Потрай малко и ще ги срещнеш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 48437c0f79
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, има разлика от турци до турци, още повече щом е български турчин. Познавам религиозни турци, както и нерелигиозни (светски) български турци. Е светските български турци са си като българите в много отношения. Виж религиозните... ходят със забрадки, не използват почти български в речта си и тн., малко е фанатична работата там. Но светските турци са си ок.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3b98cbd111
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Няма да коментирам историята, включвам се само да кажа на свръхграмотния българин номер шест, че туркините имат отлична хигиена и са се бръснали навсякъде векове преди европейците да се престрашат да се поизкъпят. Аз съм българка и съм работила и общувала с много туркини така, че компетентът номер шест може да ходи да си хвърли два таса вода. Освен това, индивид, който употребява жаргонната дума за вагина в една сериозна дискусия не мисля, че може да раздава съвети на хората по никакви въпроси и житейски ситуации. "Българин' с подобни познания за родния си език тръгнал да критикува други нации е смехотворно.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8adc19994f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много ограничено мислене. Има добри и лоши хора от всяка националност. Да не би да няма подли българи, германци и т. н? Наистина ми е жал за хора с подобни предрасъдъци и като българин ме е срам, че сме такива расисти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6b3a18e744
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Интересно ми е как по името не си разбрала че е турчин. Имам предвид, изключително рядко турците имат български имена. И уж преди седмица сте се запознали, а иначе бил интелигентен, възпитан, грижовен, добър... едва ли не ангел. Как го разбра за толкова кратко време?

Ако тази история е истина, моят съвет е: не създавай семейство с мюсюлманин. Самата ти не ги обичаш, както каза. Не ми е ясно как ще понесеш децата ти да се казват Мехмед и Фатме примерно. Ами ако е от онези, които обичат да побийват жените си, защото смятат че така трябва? Тези, които тормозят и ограничават жените си, невинаги са с гъст мустак и фес. Понякога са много модерно облечени и образовани мъже, които създават съвсем друго впечатление навън.

Коментар 6 относно гъркините и туркините... смях в залата. Е аз много млади гъркини и туркини съм виждал и досега не съм забелязал някоя да има мустаци и косми по краката, а камо ли по гърба.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a62642ffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Категоричността за нуждата на малцинствата да уважават България е правилна, но омразата няма никога на никой да помогне, това е пределно ясно, който не го знае дано не стига до определени позиции, които биха му дали думата за решаване на тези проблеми. Ако омразата помагаше, отдавна да съм ги решил.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 157100290b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Самият факт, че не ти се обажда е достатъчно красноречив. Живея в т. нар. смесен район. Работила съм дълги години в 100%-во турско голямо село. Имала съм приятели турци. Колкото и близък контакт да установиш, никой не забравя кой кой е. Вярно е, че има изключения някъде с някого. Цената е провал на отношенията със семействата им. Просто е много трудно, защото дори и при турците в България културните различия са големи. Ислямът е идеология, схванете го най-после, това не е религия в смисъла, в който ние познаваме християнството. Едно е да пиеш една ракия със съседа Мехмед, съвсем друго е да се омъжиш за него, повярвай ми. Така че извода го оставям на теб.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 0dd307cb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   " че нямам проблем с турците, а с религията им с надеждата да не е религиозен. Но той каза, че макар да не е силно религиозен, е вярващ и вярвал, че Аллах му е помогнал да преодолее трудностите и да успее в кариерата. " - ти си си отговорила на въпроса. Никой не е против човека, всички сме равни, но вярванията и обичаите им, са различни от християнските. За тях живота няма стойност, нямат човешки ценности. Сега е мил с тебе, но ако създадете семейство и деца, ти ще бъдеш само биоинкубатор, децата автоматично стават мюсюлмани, а ти безгласна буква, никой няма да ти зачита мнението, особено родителите му. Уж интелигентен, а в какви глупости вярва, такива са и джихадистите от ИД. Аллах им обещал по пет девици, когато отидат при него, и те са готови да мрат като животни. Затова и терористите са все мюсюлмани. Живота си е твой, защо питаш околните, не ние ще живеем с мюсюлманин, а ти ще патиш. Прочети книгата "Не без дъщеря ми", тогава ще разбереш колко са мили мюсюлманите. В техните държави, овцата е по зачитана от жената.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fd06cc0fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Човек не си избира произхода, но религията и убежденията да. До момента с религията и Алах, реших, че може би става въпрос за някакво изключение, няма начин един на не знам колко милиона араби/турци/цигани да се ражда свестен. Да, ама не... Няма какво да се извиняваш, може да му кажеш само, че не харесваш турците заради религията и разбиранията им, не заради "кожата".

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: cc6eddcf36
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

18.   Имам връзка с турчин. Мил, грижовен, страхотен любовник... и още мога да изброявам. Не обикнах турцуте, но обикнах него. Вече нямам проблем с произхода, човека е важен, душата му. Как ще те помилва как ще се чустваш с него. Моят любим с една дума ме изпрявя на крака. Когато ме целува, когато моята ръка се скрива в неговата и знам че такъв страхотен човек ме е пуснал в сърцето си, нищо друго не ми е по-важно. Преди да се откажеш се убеди, че не е твоят човек, а не спрямо религия или други предрасъдаци да се лишиш сама от нешо хубаво!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1f01fc8897
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Викаш, че е религиозен турчин, но ти не си разбрала веднага? Е, сега ако кажеш, че името му не е турско, съвсем ще ни вземеш за балами. ;)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9996e39700
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Проблемът не е в произхода му, а в начина, по който ти самата го възприемаш. Струва ми се, че няма да можеш да го преглътнеш, поне ако съдя по написаното. По-добре не се забърквай в нещо, към което си резервирана от самото начало.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: b8dcd94068
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Първо за изказването ти, основен проблем на масата българи, чудя се масата за "чиста нация" ли са. Света се променя, 21 век сме, смесените бракове са много, но в БЪЛГАРИЯ такъв БРАК е ПРОБЛЕМ. Утре както ти си си позволила такива коментари, така ще унижава и детето ти. В чужбина е ОК. Моята приятелка е женена за кюрд в Германия, щастливи са, за това някой да я притеснява и подмятания някакви неща не може и дума да става. Едни нормални, модерни хора, работещи с добри доходи, но не става дума за високо образование интелектуалци. Като и разказвам в България всичко горе описано, дори не го разбира. Извини се на човека и си поеми пътя. Проблемите после ще са много, име, подмятания, празниците, културата, мавталитета.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: fd0c213069
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Номер 6; Е напълно прав. Само ще ти кажа, че щом не ни зачитат религията и сме някакви неверници за тях, как ще зачитат теб. Не можеш да очакваш нещо добро от фанатици. Сега ще ти направи няколко подарачета, ще покаже уважение и после няма отърване от тоя да знаеш. Имам няколко такива познати. Пък и както българките сте ни прекалено общиви и разкрепостени(да не използвам точната дума), както ви е заучено това леко поведение, само ще се усмихнеш на някой, или ще се прегърнете за поздрав и ще ти резне ушите.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: ceffc00f69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   тц, тц, тц.... религии, глупости, разделяне на хора.
Има само една религия, нарича се - Човечност.
А иначе по историята... ами имах приятел турчин, в началото много миличък, грижеше се за мен, комплименти, внимание, обич... ама докато му се връзвах на акъла, щом почнах да показвам свое мнение той започна да се дразни от това и евентуално се разделихме... ама с Турчин не ти трябва да се занимаваш. Лисички са. Днес е мил, утре те изоставя. Класика.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a26d2f3e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Ти не заслужаеаш да си с такъв човек!!! Уж перфектен, а ти искаш да го отрежеш щото е турчин. Срамота. Той заслужава такава, която да го цени, а не такава като тебе. Той е този който трябвс да прекъсне отношенията ви, не ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8778e38bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

27.   Остави момчето, той заслужава повече от ограничен расист като теб. Изказала се била остро само понеже някой говори на турски. Отвратително просто, невъзпитано и нелепо.... Българските турци са съвсем нормални българи, работят, гледат си децата, мъчат се да оцеляват. Имаме приятелски семейство турци, само по имената ще разбереш, с нищо друго не се различават от нас.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c9886c61f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Бил ти е шута със сигурнист след изказването ти... ама няма пълно щастие... ти какво си помисли, че намери принца от приказките ли... много индийски и турски сериали гледаш :)))

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8b5ff227da
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Виждам много мнения повлияни от една инфантилна идеология наречена мултикултурализъм, заради която Европа се напълни с негри, близкоизточни ислямисти и какви ли не. Защото нямало значение народността, расата и т. н. Нима? Напротив драги мои - имат огромно значение както можете да видите от примера с Европа. Необходимо е да се пази расова и религиозна хигиена, а не да се въргаляме с който ни падне, защото, освен проблемите в личен план разваляме и нашето генетично наследство, нашите корени, нашата кръв и създаваме мелези. Мултикултурализма на Меркел, Барозу и подобни видяхме докъде води - Европа се подменя етнически, а етнически монолитните а не мултикултурни примитивни общества продължават да изпращат мигранти. Това е геноцид. Ние като българи трябва да съхраним нашия народ като не се смесваме с други етноси и да пазим кръвта и генетичното си наследство завещано ни от нашите предци чисто.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 22b434730b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Как така не си разбрала, че е турчин? Всички турци имат турски имена и всички турци са мюсюлмани. Още като се запознаете и ти каже "аз съм Асан" ще разбереш, че е турчин. Ти знаеш ли, че в Турция ако някой се откаже от исляма и стане християнин веднага ще го убият? За тях животът на християните няма никаква стойност. Ако някоя туркиня тръгне с българин я чака същата съдба.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 830b0a42d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Авторката

В четвъртък, когато писах историята, не ми се обади, но в петък вечер ми звънна и ми каза с уверен глас да се наглася и след 20 мин да съм пред входа си. Не знаех как да реагирам, но го послушах.

Когато слязох, той беше там. Без да слиза от колата, ми каза: "Мислих много, прекалено ми допадна, за да позволя някакви предразсъдъци да застанат между нас. А сега влизай в колата". Изражението му беше толкова решително, че нямаше как да не го последвам. От решимостта му направо ми омекнаха колената.

След като се качих, потегляйки, ми каза следното: "Виж, моето момиче, аз от тоя живот само едно съм разбрал. Колкото и да си постигнал, колкото и материални придобивки да имаш, колкото и да си заобиколен от хора, това никога не те прави щастлив за дълго. Тези неща днес ги има, утре ги няма, а и омръзват бързо. Има само едно нещо, което може да те направи щастлив веднъж завинаги и това е любовта - към себе си, към живота, към хората, към развитието, към Създателя. От мен един съвет - мен ме зае*и, аз съм долен фес, но не си отравяй душата с омраза. Само ти губиш, никой друг. На мен ми е все тая кой ме обича и кой мрази. Аз никога не бих си отрвоил душата, за да отвърна на омразата с омраза. Така че ако обичаш себе си, не мрази никога, така сама си отнемаш щастието".

После ме заведе в скъп и уютен ресторант. Беше голям джентълмен, отваряше ми вратите, дърпаше ми стола, за да сядам, атмосферата беше доста приятна. Там ме попита дали помня какво съм му казала за мечтите си, а аз наистина му бях казала, че искам някой ден да си наема вила с джакузи и сауна за уикенда. Просто ми беше някакво желание. Заведе ме в такава вила, която наел. Като влязох, всичко беше декорирано с рози и ароматни свещи, които после запали. Оказа се, че цял ден е правил това с декорацията. Бях наистина трогната, защото никой не беше правил такова нещо за мен. Вечерта си прекарахме чудесно, правихме страстен секс. На другия ден, в събота му се обадиха спешно за една аутопсия (той е патоанатом).

След като се прибра, говорихме за различията ни. ТОй каза, че след като самия той е с българско име, държи и децата му да са с български имена. Държи да изповядват каквато религия сами си изберат, ако изобщо искат да изповядват някаква. Каза, че единственото, което иска за децата си, е да са научени да обичат живота, без значение какво им поднася, защото според него това е ключа към щастието и успеха. Каза, че иска само, ако има син, той да бъде обрязан, но не е задължително да е с церемония, а по-скоро от медицинска гл. т., тъй като било много хигиенично и здравословно. Неслучайно нямало случай на обрязан да е боледувал от рак на пениса, както и случай на рак на шийката на матката при жена, спала само с обрязани.

В неделя на обяд се прибрахме, но до сега не мога да спра да мисля за него и това, което направи за мен.

За пореден път ми направи адски добро впечатление, наистина не съм се чувствала толкова специална. Мисля, че започнах да се влюбвам. Обожавам тази комбинация между джентълмен и уверен, решителен мъж.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7ee3f28399
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   До 21: Аз също имам позната - омъжена за кюрд в Германия. Това че в Германия и в Западна Европа не им правило впечатление на подобни връзки е един голям мит и лъжа. Основната разлика в това отношение между българите западняците е, че ние сме по-директни. Никой в западна Европа не е очарован и не гледа с добро око на на връзките между християнки и мюсюлмани, но никога не биха говорили за това толкова директно, не би имало подмятания и опит за вмешателство.

Та тази моя позната се наложи изцяло да промени живота си, не е сложила фередже, но и дума не може да става вече за по-разголени дрехи или да отиде на басейн. Децата и носят мюсюлмански имена и контактуват само с хора от малцинствата там, тъй като германчетата ги държат на дистанция. Когато местните германци разберат коя е, кой е мъжът й, получава една обилна доза пренебрежителни погледи. Излишно е да казвам, че приятели сред германците нямат и контактуват само с родата на кюрда, за който се омъжи, негови приятели - кюрди и някой и друг от българската миграция там (и то само жени, тъй като въпросния кюрд е много ревнив, дори ревнуваше от братовчедите на въпросната приятелка).

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: feca15315e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Аз бих се постарала да му се извиня и бих продължила отношенията си с него, стига и той самият да е съгласен след случката. На човека трябва да се гледа индивидуално. Представи си някой швед, примерно, да те отхвърли, само защото си от Източна Европа. Едва ли ще ти хареса.

Alpha, ж. 26

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8cb3ab33c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Не е проблем произходът му, проблем е мирогледът му. В днешно време, когато проверката на информацията и свободата на избора е на една ръка разстояние и една капка желание, някой да вярва на измислени от други хора религии, говори за незрялост и стаден маталитет.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6170b2f4a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Разбира се, че е причина да прекратиш отношенията си с него. Ти си българка. Имаш пълното право да избереш българин или друг европеец за мъж. Никой не може да те накара насила да ходиш с турчин.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 437b836fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   аз съм от 33

Авторке от 35 за мен ти си една продажница, която заради няколко заучени фрази, жеста, ресторанти и подобни глупости предава народа си, етноса си и дори собствените си убеждения цитирам: "Признавам си, че не съм във възторг от малцинствата. Изказах се доста остро" и си готова да се въргаляш с турци и подобни. Жени като теб много ме разочароват.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1cbe7a34e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Като чета повечето коментари направо се изумявам! Явно повечето от нас са изключително консервативни хора, с безброй предразсъдъци и нулева информираност. Много жалко, че жени като авторката, следва да се вслушват в писанията им.
Първо- кой казва коя вяра е най-правилна и кой в какво трябва да вярва? Разни хора, разни вери! Слава Богу, не сме еднакви, защото иначе щеше да ни е много трудно да намираме защо да се мразим и да се плюем едни-други. Вярата е вяра, не за да е християнска и всички да са християни, не за да вярват всички в Аллах, Буда или тенджера с макарони. Вярата е една- тя е вяра в доброто, любовта и красотата! Всяка религия изповядва това, нито една не учи, че друга религия е лоша, зла и прочие.
За този, който беше коментирал, че туркините били едва ли не мърляви и не се поддържат- май не ходиш често в Турция и не си много запознат с културата. Точно за тях чистотата е изключително важна, вярата им го изповядва (затова и се обрязват, защото е хигиенично и не, няма нищо гнусно и ужасно в това). Всеки път се учудвам как е възможно да са толкова ограничени хората....
В любовта няма религия, вяра, богатство, обществено мнение и прочие. Любовта е любов! И ако ти смяташ, че това ще ти попречи, значи спокойно- при теб най-вероятно не е любов и не си губи времето.
Понеже виждам, че все пак търсиш съвет, смятам, че подозираш, че си била в грешка. Тук повечето "просветени" ще кажат "Браво, бягай, не се замесвай там, хората ще говорят, връзката е безмислена"... Какво значи това? Че хората няма да одобрят? На любовта не й пука за мнението на хората, особено на тези, които все търсят лошото.
Баща ми е на половина турчин по бащина линия, а майка му е българка. Познайте какво- децата им( леля и баща ми) са християни, с български имена- Ирина и Атанас, техните деца (включително и аз) са християни, кръстени и какво ли още не. Явно "турците, особено мъжете" не държат на това каква религия ще изповядват децата им и жените им, защото ги обичат и създават семейства... Нито дядовците ми, нито бабите ми, нито който и да е било ми е казвал кой в какво трябва да вярва, не са ми насаждали омраза или предразсъдъци.
Като заключение, да, трябва да се извиниш, защото той е българин точно толкова, колкото и ти. Живее в България, учи, работи и се развива тук. За предразсъдъците ти не си виновна, те се насаждат в средата, в която растеш и живееш, в семейството, в родата или в приятелското обкръжение... Ти не си виновна, че сега се сблъскваш с "ужаса", наречен турски произход.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 830b0a42d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   40, не е въпроса в ресторанта, а в отношението

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 394da7cd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   До 41: Стига вече заучени шаблони... любов тинтири-минтири. Любовта е до време, след някоя и друга година, когато излетят пеперудите от стомаха и битовизмите се появят, какво става? Никой не казва, че турците са някакви чудовища, просто една такава връзка е много по-трудна от връзката с българин. Турчинът винаги ще иска децата му да носят мюсюлмански имена, да са обрязани, ако са момчета и т. н. От друга страна пък - обратно, българската страна ще дърпа чергата към себе си. Не е лъжица за всяка уста връзка, която ще се гради само на компромиси и опити за омиротворяване между две роди. Имам позната, омъжи се за турчин преди 30 години, голяма любов, голямо нещо, кръсти детето си с турско име и под натиска на родата на мъжа го обрязаха. Сега години по-късно продължава да да търпи подмятания и подхилкване от познати и роднини заради детето си, което вече е голям мъж, но въпреки, че се чувства повече българин, всички го възприемат като турчин заради името. Също така след години от голямата любов не остана нищо (както се случва с поти всички дълги връзки) и вече изпитва непоносимост към поведението на мъжа си, към родата му, която и до ден днешен не са я приели напълно и има подмятания към произхода й. И тя, ако можеше да върне времето назад, определено би го направила.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6535ffe31b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   То и бавареца е срещу религията им, ама с камила или с кон не съм ги видял.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2c9d68507d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Ами ще има подмятания, когато детето расте в среда на нискоинелигентни хора! В 21 век все още има индивиди, които, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, се подиграват и присмиват на подрастващ, заради името му?? И кога големите мъжествени мъжки мъже ще си разширят мирогледа за обрязването? ! Прости хора...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7533fbc214
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Дано греша, авторке, но мисля, че вече е късно за вас. И жалко за това, изглежда е наистина свестен човек. Никога не съм била расистка, и на коментиралите-, , ти си българка, търси си българин", бих им разказала своят живот-25 години брак с българин, който, ако не се броят съвсем първите години е едно подобие на мъж, съпруг и баща. Живея в държава, където има много сами българки, дошли да помагат на деца и родители, мъжете им са някъде по кръчмите, безработни.... Има свестни мъже, от всякакви националности. Под един знаменател не можем да поставим нито само българите, нито мюсюлманите въобще, нито пък и жените също/за господина, дето българките сме били... общителни. /А за теб, авторке, писах в началото, че вече е късно, защото ти констатацията си я направила, и колкото и да се извиняваш, и съжаляваш, той е умен човек и е разбрал отношението ти. А тези ресторанти и глезотии са били да ти остави един незабравим спомен, а може би и един хубав урок, според мен, да спре да се занимава с теб е санмо въпрос на време.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5baf25a0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   48, нещата за момента вървят много добре, не съм вярвала, че са останали мъже като него. Научи ме на смирение и да не съдя хората прибързано. Заведе ме в един старчески дом и ми каза "виждаш ли тези хора? Някога са били млади, силни, горди. Виж сега колко са смирени. Трябва ли живота да те научи по трудния начин да си смирена? "

Не можеш да си представиш колко му се радваха. Той ги посещава често. Те си нямат никого и се радват на всякако внимание.

После ме заведе в дом за деца. Правеше им фокуси, децата бяха любопитни и искаха да им обясни как става. Той има невероятна аура и мисля, че срещата ми с него не е случайна. Има много какво да уча от него. Запозна ме и с родителите си. Отидохме в родния му край и там видях нещо, което не съм предполагала, че е възможно. Първо, че ме посрещнаха изключително топло. Все едно ме познават от цяла вечност. Второ, видях как мюсюлмани и християни живеят врата до врата и се подкрепят едни други, защото там живота е труден.

ТОтално ми се промениха представите за живота, откакто го срещнах. Той ми каза, че тази предубеденост е характерна за големите градове, но в малките хората отдавна са разбрали, че сътрудничеството е много по-полезно при оцеляването. Там наистина никой не го е грижа дали се казваш Георги или Ахмед.

С всеки ден все повече се влюбвам в него. В този човек няма капка злоба, разбираш ли? Когато съм с него, все едно постепенно разбирам истинския живот, чувствам спокойствие и топлота.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 62974099d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Не съм съгласна с нито едно от двете противоположни мнения на н1 и н6.
Естествено че винаги когато си говориш с човек самоизтъкващ се като мюсюлманин трябва да си имаш едно на ум. Нали религията не била толкова важна, а защо винаги го подчертават във всеки един разговор тези... мюсюлманите? ! "Виж ме колко съм готин/а, фешън но благодаря на Аллах". Аз, миличка, живея в Истанбул и никога не бих се омъжила за съпругът ми ако се изказваше по този начин. Ние си пием виното, гледаме децата, караме колите и толкова години никога не е станало дума за религия. Аз лично и страня от тези "много готини и религиозни". Няма нужда от излишен толеранс, лицемерие, подмазване и някой да ме мисли за по-ниско ниво! Авторката първоначално се е изказала по начин, по който наистина мисли и това е похвално от една страна.

А относно н6 - защо гъркините и туркините да са неподдържани? Да, в България жените са естествени, дори спазват някакъв етикет от морална гледна точка. Тук в Турция жените са пълна противоположност... коя от коя се надпреварва да е по-красива, операции, фитнеси, къси поли посред зима. Опитай се да гледаш обективно над нещата!

Животът не е мажор-минор. Огледайте се в различните щрихи, но не забравяйте да бъдете себе си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5cb5132330
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

53.   Една клежка, да не я описвам що за стока е, че тук цинизмите са забранени, казваше, че много харесва негрите, защото имали огромни инструменти за секс. Тогава я посъветвах да се насочи към катъри, коне и магарета, те имат още по-огромни инструменти. Какво да кажа повече е по темата? Ние, българите, все сме много толерантни, много отстъпчиви, много дашни и чужденците все ни хвалят за това, а всъщност ни се подиграват, че си продаваме интересите и си подлагаме дупетата да ни таковат. Турците много трудно дават туркиня на българин, защото ние за тях сме неверници. От толкова толерантност и дашност утре ще изберем президент турчин и ДПС ще ни управлява, не че не ни управляват и сега де, ама по-прикрито. Трябва да имаме национална гордост. Трябва да го оставиш този, прилича на излязъл от турски сериал- работлив, умен ала бала. Че и Левски тука намесиха, за да оправдаят потъпкването на националната гордост. Тея хора са ни клали и безчестили пет века, това никога не бива да се забравя. Остави го тоя.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5cb5132330
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

55.   Още една причина да не се събираш с турчин - и най-важната: децата ти няма да са българчета напълно и страната ни губи една майка, която може да ражда българи.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 830b0a42d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

57.   53, не мога да го оставя, защото хлътнах достатъчно по него. А и той не е участвал в никакви клането, нито в ДПС.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5cb5132330
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

59.   Хем питаш - да го оставя ли, пък сега казваш - не мога. Ти питаш - аз отговарям. Като не ти изнася- троши си главата. Като в приказката за жената и кладенеца. Мъжът й отишъл на пазар и казал на жена си- жено, недея да скачаш в бунара! Тя напук скочила и се удавила. Своенравните жени са най-жалката гледка на земята.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c476775840
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

60.   Като хулиш някакви момчета си очаквала той да потвърди, че е сходен с теб. Сега се оказва напълно различен от това, което си. Като свободомислещ човек, поддържащ връзка с човек от чужд произход (била съм и с турчин) те съветвам да се разделите, защото имате твърде много различия в мисленето, проявяващи се в твърде ранен период (ти явно все още не знаеш името). По-добре сега да се разделите преди да дойдат сериозните проблеми, при които отношенията ви здраво ще загазят и ще боли повече.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: cbeedc4bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

61.   Ще го оставиш но ще бъде много късно и нищо няма да можеш да промениш. След някоя друга година след като родиш, ще видиш промяната в него, но ще е късно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5baf25a0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

64.   Това, че някои са си патили от турци, не означава и, че и при мен така ще стане. А и каква е гаранцията, че ако е българин, всичко ще е наред?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 900687d1e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

65.   Този човек не е наред да те води в старчески и детски домове и да те поучава. Само от няколко написани реда, си личи, че описваш ненормалник. Кой знае какво те очаква, а ти се хвалиш как ти е промил мозъка. Дано се спасиш...

 
  ...

1-50 от 58
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker