Направи ме друг човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Направи ме друг човек
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2469 пъти
Здравейте, момиче на 19 години съм, което се промени коренно след първата си връзка. С приятелят ми бяхме четири години заедно, през които преминахме през много раздели и сдобрявания, но връзката ни беше обречена. Никога не ми е пречил фактът, че беше връзка от разстояние. Виждахме се през няколко месеца, първата година всичко беше безупречно. Втората година обаче започна да ми изневерява, дори за няколко месеца бяхме прекратили връзката си и беше тръгнал с друго момиче, което имаше лошо влияние над него. След това му простих, не твърдя, че постъпката ми на 16-годишно момиче е била разумна, но емоциите ми взеха връх. Зарибяванията с други момичета продължиха, той пропуши цигари, трева. Вероятно заради навлизането му в пубертета, самочувствието му рязко се повиши, започна дори да демонстрира арогантност, не знам на базата на какво. Аз от своя страна винаги съм демонстрирала много нежност и любов в отношението си към него. Когато беше болен, стоях до леглото му и му шетах, когато се забавеше да ми пише (повечето пъти от небрежност) стоях до късните часове и се чудех прибрал ли се е, сърдит ли е. Купих си самолетни билети специално да го изненадам за рождения му ден. Дори в разрез със собствените си принципи, пуших трева да се социализирам в неговите компании, защото знаех, че това ще го зарадва. Излишно е да казвам, че първото ми сексуално преживяване беше с него. Какво очаквах ли? Признателност, уважение, промяна. Уви, не ги получих нито от него, нито от семейството му. Не можех да понеса да го виждам всеки ден напушен и го помолих да сведе пушенето до веднъж месечно и да се заеме с нещо продуктивно, но той и на такава "саможертва" не беше готов. Скандали, обиди, сълзи, нещата се влошаваха. Скъсахме преди повече от година и единственото чувство беше едно голямо облекчение, след всичките нерви. И сега да го срещнете, само лошо за мен ще чуете. Продължих с живота си, имах и друга неуспешна връзка, но вече не съм същата. Всеотдайността ми я няма, "нежната душа", която бях, сега е пропита със съмнения, романтичният ми дух го няма, изпълнена съм с празнота и неверие. Въпросът ми е още ли преживявам случилото се или човек се окипазява от такива случки, а може би просто се превръща в реалист?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 82e8442e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре дошла в живота! :D Била си много наивна с този човек. Сега си си взела поуките и за напред ще разпознаваш все по-добре мъжете. Спокойно, къде е тя още... :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4b24a1d080
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Всеотдайността ми я няма, "нежната душа", която бях, сега е пропита със съмнения, романтичният ми дух го няма, изпълнена съм с празнота и неверие. "

Просто загрубявяш отвътре и ставаш неспособна на истинско щастие, защото се боиш да дадеш това което си давала за да не бъдеш наранена. Масово става това, но хората се правят на щастливи колко били свободни да си живеят както си искат.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a84a4e7d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е някакъв вид порастване. И бъди нежма и добре само към мъж, който е направил за теб същото.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: babb6b033e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нещо напълно нормално. Колкото по-наранена и лъгана си, толкова по-безчувствена ставаш, по-трудно се доверяваш на хората и ги допускаш до себе си. Моят съвет е да не се тормозиш. Гледай на това като на нещо положително, така например шансът да бъдеш наранена отново е по-малък. Приеми го като защитет механизъм, с който сърцето ти се предпазва, от повторно раняване. Когато започваш някаква връзка, дайте се време. Дръж се непринудено и ако този човек е за теб, с времето ще се привържеш, ще започнеш да се доверяваш, да споделяш, да обичаш отново. Но ти трябва време и правилния човек, който да те накара отново да повярваш в любовта.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 815a613680
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Вика му се "лош опит". Всички сме имали такъв, даже и по няколко. Никой никъде не е казал, че ще получиш същото, което даваш. Особено тежко е, когато си млад и наивен и очакваш отсрещната страна да оцени всеотдайността ти. Няма такова нещо, всичко е въпрос на добро желание.
Ти едва навлизаш в света на връзките, така че не бъди толкова радикална. Опарила си се и ще си носиш обецата на ухото - да не се доверяваш напълно, да си имаш едно на ум и да не се раздаваш като майка Тереза - за да запазиш менталното си здраве, за да не паднеш от високо, изпълнена с разочарование.
Наблюдавай отсрещната страна и прави същото, което правят с теб. Ако все пак решиш да тичаш като кученце след някого, бъди наясно, че той може и да не го оцени, както ти се иска. Ще си спестиш много разочарования от хората.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5651b062bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Просто си много малоумна, нищо лично, ама е така.
Той какво е виновен, че ти си повърхностна кучка, която се кефи на лошите момчета като него и не обръщаш внимание на срамежливите "смотаняци", които са нямали приятелка никога? !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4ba5461385
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: благодаря на всички за съветите ви! Номер 9, много съжалявам, ако ти си един от онези срамежливи "смотаняци", но коментарът ти е напълно излишен тук, защото въобще не става въпрос за това. Когато тръгнахме приятелят ми никога не беше имал приятелка и беше коренно различен, все още неопорочен. Пожелавам ти в най-скоро време да си намериш приятелка!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e2a868e5e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Е, момиченце, светът няма да се промени и да се завърти според твоите представи. ТИ ще трябва да се приспособиш към него или да "умреш" (емоционално, физически или както намериш за добре). Нарича се "естествен отбор" - само най-приспособените оцеляват.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ffc043243b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че отговорът е - и двете. Човек хем се окепазява, защото са му плюли в душата, хем става реалист. Сега майсторлъкът е да не станеш бездуховно и грубо материалистично егоистично чудовище, - то ест, да си съхраниш душата, но и същевременно да не изпаднеш пак в същата ситуация. И в двата случая ще си губеща. Истината е, че когато речеш да даваш на някого, трябва да усещаш, какво получаваш в замяна. Ако този, който ти е направил впечатление, не е склонен са да се раздава във връзката, да прави своите насрещни крачки и жестове, ако иска само да те ползва, да се остави да бъде ухажван, то недей да допускаш привързване и въобще не го допускай до себе си. Сближаването трябва да е взаимно още от самото начало. А ако в продължение на връзката не контролираш нещата, то има опасност тя да се изчерпа. Много е сложно. Тогава много жени нарочно си тръгват първи, за да не бъдат унижавани впоследствие.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker