Майка ми реагира странно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майка ми реагира странно
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2322 пъти
Здравейте приятели!
Искам да споделя с вас нещо, което малко или много ме тревожи, защото се отнася за мен и моят приятел. Имам си приятел от близо 2 години, учим една специалност в един университет и между нас всичко е наред, бих казала прекрасно. Това, което ме притеснява е, че когато споделих с майка ми за него тя не се зарадва много, а веднага започна да пита от къде е, на колко, за майка му, за баща му и какво ли още... Само едно не ме попита: Дали съм щастлива, но аз не обърнах голямо внимание на това. Обаче след известно време, когато излизах с нея тя все казва : Поне да си беше намерила момче от София с апартамент.... И аз започвах да и обяснявам, че това не е най-важното и, че за мен няма значение от къде е (понеже той е от малък град), а аз от София, но за мен това не е важно, имам други приоритети. Всеки път не пропуска да каже нещо подобно, писна ми. Сдържам се и знам, че това момче ме обича аз него също, не искам собствената ми майка да говори така. Щом съм го срещала значи това е трябвало да стане, а тя отново пита за техните, какво работят. Не знам какво иска? Аз мисля, че иска да съм финансово подсигурена, но за мен това не е цел. Аз работя и сама си изкарвам парите, не бих поискала някой да ме издържа, разбирате ли. Какво ще стане не знам, ако реша да съм с него за цял живот, тя може би ще е недоволна! Кажете ми моля какво да мисля, как да действам. Това е ужасно за моята психика, тя убива всичко в мен, само заради това, че не го иска, защото не е софиянец.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8f62d38675
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Немалко хора познавам, на които родителите им са им съсипали живота. Затова не слушай майка си, а сърцето си.
Поздрави!!!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 4209769365
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мен моята ми забрани да ходя с един само защото на 20 години не бил студент, но аз пак си изкарах над десет години с него. Мъжете си ги избираш ти, достатъчно голяма си.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2c168e716e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо въобще слушаш майка си? Прави каквото ти харесва на теб (разбира се използвай и собствения си разум). От много слушане на майките нацията загива и хората живеят потиснато.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ed829b1f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Това са селски истории от страна на майка ти, извинявай, че го казвам. "Апартамент в София"... да й имам критериите. Значи съм идеален за теб, аз имам! Страшна логика! Да, притеснява се, да не излезе някой хрантутник, който не само, че няма да те издържа, а може и ти него да носиш на гръб, но това с апартамента е просто прекалено елементарно.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e465608331
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Майка ти иска да си добре финансово. И е права. Има един израз, че когато мизерията влезе през вратата, любовта излита през прозореца /или нещо подобно/. От друга страна дори той да е от София и да има апартамент, не означава, че ще си добре. Той може да е мързелив, инертен, да не може да се разчита на него и т. н. По-скоро изчакай да видиш качествата на твоето момче - ако е амбициозен, работлив и може да ти е опора в живота - той ще успее. Нищо, че е от малък град.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1dba776320
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ее, чудо голямо, че родителското тяло мрънка... Ако слушах моята майка, трябваше да съм се омъжила на 20 и да народя дузина деца, защото "това е щастието". Мии, не. Изобщо не отразявай подобни подмятания - имаш си глава на раменете, щастлива си с това момче и чуждото мнение (било то и на майка ти) изобщо не трябва да те касае. Да не говорим, че тия меркантилни забележчици правят много лошо впечатление. Би имала основание, само ако ти си тази, която издържаш гаджето или той те използва финансово, но не споменаваш подобно нещо.
Стегнете се, не може цял живот да чакате одобрението на маминка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: def43d3640
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За съжаление живота е скапан и всичко го обръщат на пари/апартаменти. Майка ти изобщо не реагира добре, но това не означава нищо лошо. Всеки иска да предпази детето си, като начините по които избира да го прави са различни. Може би за нея ще е по-добре да си с някой богат чичко. Това и мислене трудно ще промениш. Вицовете за досадните и понякога зли тъщи/свекърви са начинът, по който народната мъдрост отговаря на въпросите/проблемите ти!

Бъдете си заедно и се обичайте, пък нека старото поколение гледа себе си!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1a4838dbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нали ти ще живееш с него, а не тя. Не й обръщай внимание какво ти говори. Тя вероятно иска да си материално осигурена, но не това е най-важното в една връзка. Ако се обичате и сте сплотени вие двамата сами можете да постигнете целите си.
Не й споделяй и не се оставяй на никого да разрушава връзката ти. Вече си голяма и самостоятелна и сама можеш да взимаш решения за бъдещето си.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 7eb4b402cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако момчето е свястно и ти си щастлива, не трябва да се притесняваш. Също, трябва да отстояваш позициите си с аргументи, но без да правиш панаири. Майка ти, не е странна, тя иска ти да си добре. Материалното състояние на човек до голяма степен определя щастието му. Само с любов не се живее. Ти все още не го знаеш, но майка ти -да.
Не се напрягай, може би ти трябва да успокоиш майка си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: c5a31567b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора престанете да се държите сякаш сте на 5 г. Дръжте се, като големи хора, престанете да искате родителите ви да мислят, като вас, да искате да одобряват всяко ваше решение, да позволяват е да се бъркат в живота ви и да ви разбиват нервите и психиката им с абсурдна та им грижа, която според тях е най-правилното решение. Бъди независима, живей самостоятелно и не води излишни разговори с нея, само ще ни навреди.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d320d0b8a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   От авторката: Благодаря Ви, че ме разбрахте и съдействахте. Радвам се, че отговорихте на моят въпрос с уместни размишления, ще се вслушам в съветите и Ви пожелавам приятна вечер приятели!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5bcad4bf1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, не мога да повярвам, че хората преди моя коментар не са те разбрали. Това родителите да подмятат някакви неща за това какъв трябва да е приятеля ми се е случвало и на мен, и на 90% от приятелките ми. Просто искат най-доброто за теб, но нямат необходимия такт да ти го кажат. Естествено, че като го опознаят един ден ще спрат и ще видят, че си го намерила. Иска се време. Не се тревожи, не е нещо ненормално. Представяй им го само в добра светлина и това е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker