Страх ме е ,да не бъда лоша майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх ме е ,да не бъда лоша майка
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2015 пъти
Здравейте. Искам съвети от бъдещи родители и настоящи майки и родители. Очакваме бебе и с таткото много се вълнуваме, но мен ме измъчват и страхове и си задавам толкова въпроси от всичко през бременността, през раждането, подготовката за раждането и след това. Искам да осигуря най-доброто за това дете и все си мисля, че колкото и да се подготвям няма време и нищо не знам и наистина неизвестното за перфекциониста е мъчение. Не зная от къде да започна с четенето, разпитването на познати и непознати. Бременността не минава леко, а майка ми ме упреква, че няма да мога да се справя сама с моето дете. Ако една жена не знае какво се прави в определени ситуации има ли майчин инстинкт, когато е сама със своето дете? Моля ви, помагайте. По принцип обичам децата, радвам им се, но едно е да подържиш дете за половин час, друго е да си родител и да успееш да го отгледаш правилно и правилно да го възпиташ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: e4875f7436
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aз изкaрaх почти истеричнa бременност измъчвaнa от същите въпроси. Дори стигaх във фaнтaзиите си до тийнеджърскa възрaст нa нероденото още дете и си предстaвяр рaзни ситуaции с които не знaех кaк ще се спрaвям.
После пък си кaзвaх "чaкaй де, ти гледaй дa го опaзиш живо и здрaво докaто е бебе, пък после ще му мислиш зa нaтaтък" и тaкa си истерясвaх.
Роди се, и изведнъж спрях дa мисля зa тези нещa. Просто действaх, къде инстинктивно, къде по бaбини съвети или книги, но си дaвaм сметкa, че мaйчиният ми инстинкт просто се отпуши с пълнa силa и всякaкви стрaхове отлетяхa, просто си бях мaйкa.
Всички ситуaции които си бях измислялa нямaхa нищо общо с реaлносттa. Имaх много кротко бебе, после хиперaктивен мaлчугaн, в последствие дървен филосов, влюбчив горделивко, aртистичнa нaтурa, но с буен нрaв. Постоянно опозновaх новите допълнения и изменения в него. Рaстях някaк с него и се учех в движение. Допускaх и грешки понякогa, но той си ми посочвaше спокойно, в рaзговор, кaкто беше нaучен.
Вече е голям мъж. Нaскоро ми кaзa "мaмо, дори не бих могъл дa мечтaя зa по-готинa мaйкa и приятелкa от теб".
Живее вече сaм, спрaвя се чудесно!
И товa съм създaлa, отгледaлa и възпитaлa... опознaвaйки го в движение, учех се от него, бях тaм нa 100% и товa някaк стигнa. Окaзвa се, че съм билa добрa мaйкa, a имaх толковa стрaхове и съмнения!
И ти ще бъдеш!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 71904ffa48
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бих ти предложил да се запишеш за курсове за бъдещи родители. Според мен ще са Ви от полза.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fe4d640a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ще се справиш! Сигурен съм. Щом отсега си такава значи хормоните ти са наред и имаш майчински инстинкт. Само да не го разглезиш или задушиш като пораства, че после няма оправия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d7932ada4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Глупости говориш, майката ти не е наред, много момичета и по млади даже без никакъв опит от живота пак се оправят с деца.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c6d0c3b854
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имах същите тревоги като теб, а се оказа че от съвсем друга страна ще ми дойдат проблемите. Детето се роди с увреждане и всичките ми притеснения за това как ще справя се изпариха, затова се успокой и се носи по течението. Всяка майка знае какво да прави, когато дойде моментът. Не си създавай излишни грижи и тревоги.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d069e85bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, бъдещо майче! Първо да ти кажа, че едва ли има жена, на която ѝ предстои да ражда, да няма твоите съмнения и страхове. Успокой се, всички сме така. По мое време(деветдесетте) беше нашумяла книгата на доктор Спок- е, не е истина как се депресирах, че никак, ама никак не мога да изпълня и половината от препоръките и съветите на уважаемия автор на този наръчник за отглеждане на бебета. Разбира се, опитвах се( не че успявах де) да гледам по книга първото си дете, второто, милото, си го отгледах както аз си знам. И ето ти ги сега, здрави, прави мъже. За майчинския инстинкт не се тревожи, имаш го, щом си задаваш тези въпроси, ти си отговорна и загрижена млада жена, а майка ти вместо да те обезсърчава и допълнително да ти насажда неувереност, да вземе да ти вдъхне малко вяра и самочувствие. Нали за това сме майките, да ви подкрепяме и да ви помагаме.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cd9da9228c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се притеснявай толкова, ще се справиш, всеки има моменти в които не знае какво да прави, но всичко се учи..

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 96ebd69322
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз съм дете. Не съм нито родител, нито очаквам дете, но ще ти кажа някои неща. Като станеш майка не бий детено си и не го обиждай. Пази го да не се разболява. Изслушвай го. Пази го. Грижи се за него. Ще се нуждае от повече внимание от твоя страна, защота децата с един родител понякога имат плоблеми. Когато в училище има проблеми се старай да ги решавате. Не дей да го глезиш. Без Айфони и Самсунги за 1000 лева. Осигурявай му и лично пространство. И най-вече то обичай. Пожелавам ти успех.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c50fa40401
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Най-после адекватна българка, която се интересува дали може да отгледа човек, а не просто да ражда на килограм, за да задържи мъж. Щом се интересуваш как и дали ще можеш да го отгледаш, значи ще си добра майка. От мен само по тази част, че с другото не съм запозната.. :)
ж20

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8ddf641083
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Дивите животни в гората се справят с майчинството, а една интелигентна жена се е паникьосала, че ще й е трудно да си отгледа детето. Щом 13 годишни циганчета се справят, значи, че авторката с тази загриженост, ще бъде супер-майка. По лошо ще бъде, да не стане обсебваща майка, трябва да дава на детето природна свобода. Да не слуша този и онзи как да постъпва, а да взема съвети само от детските консултации и всичко ще е наред. Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5692793834
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Грижи се и за емоционално здраве на детето си - много родители не се сещат за това. А то е ключово за бъдещето му!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 22462d28db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Като виждам с какво любов и отговорност отсега подхождаш, вероятно ще си много добър родител. Успокой се, стресът е вреден за бебето. Чети книги, форуми има преддостатъчно. Винаги ще има нещо, което не знаеш още, не е фатално. Майка ти се притеснява, защото всички майки са така. Ето, вече и ти се притесняваш, а то още не е излязло на бял свят. Най-важните две неща ти му ги даваш от сега.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5681f00ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Съветвам те да прочетеш някоя и друга книга от специалисти, а ако позволяваше майка ти да ти се меси ще четем още истории от теб. Вие сте семейство и ако позволиш майка ти да те възпитава и проучава ще го прави и с детето ти. Няма идеални родители и решения. Но многото добри родители особено в България всъщност съсипва децата си. Крещят защо се налага, целият си в пясък, виж как ядеш... сякаш те са се родили научени. Контролират всичко и утре детето страда в живота, не може да приеме че понякога не всичко е ок, че не е задължително всичко да е идеално и още куп комплекси.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: fec298ea20
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Аз мисля, че майка ти е проблема, за ниското ти самочувствие и неувереността ти. Недопустимо е да ти говори така. Разбира се, че ще се справиш. Отначало само ще го кърмиш, ще ака и ще спи. После ще започнат колики и най- вероятно ще плаче по всяко време на денонощието и ще умираш за сън. Няма да е лесно, но чак да не се справиш... Направи напук и си го гледай сама, с таткото. Не понасям хора, които ми казват, че нещо няма да мога! Ж30, с 2-год дете.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3a30e75dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Първо честито, второ няма правилна рецепта как да се гледа дете. Нагаждай се според детето. Адаптирай се според него. Не бъди от ония майки където си мислят, че винаги са прави. Прочели някъде нещо и др опитват да го налагат на децата си. Няма как да си подготвена за всичко. Детето само ще ти покаже какво да правиш и какви подходи да предприемеш. Ако не знаеш нещо питай бабите те са много мъдри в тая сфера. Особено по време на бременноста. Забрави да питаш гугъл за всичко. Де се вика "Човек, само когато знае какво му е, само аз си знам какво ми е! " :))))
Успех и живи и здрави :))))

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 4a8c02ad47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз си мисля, че един от проблемите ти е майка ти. Как може да ти говори така и да ти насажда комплекси и съмнения във възможностите ти??? Ако можеш се изнеси да не живееш с нея или пък гледай да не се засичате през деня и тя да ти говори глупости. После- и това е най-важното-успокой се! Така, както си притеснена и уплашена, ти влияеш негативно на бебето в теб! Колкото ти си по-притеснена, толкова по-нервно е бебето в теб! Защото то чува всичко и усеща твоето състояние. Така че ако искаш да си добра майка, се успокой, бъди щастлива и позитивна и бебчето ти ще е такова. Ако искаш да се подготвиш за отглеждането му ходи на курс или пък си вземе книги и чети. Питай твои приятелки, които са раждали, те ще ти разкажат и дадат съвети. Но не говори с майка си. И повярвай в себе си-имаш майчинско инстинкт и той ще те води и помага при отглеждането на бебето. Имай повече вяра в себе си и по-голямо самочувствие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker