Даваме си почивка и тя спи с друг? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Даваме си почивка и тя спи с друг?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 4078 пъти
Здравейте!
Аз съм един объркан млад човек, не мога сам да реша да вярвам ли на казаното от приятелката ми, не знам какво да правя. Нуждая се от безпристрастно мнение, а аз ще се опитам да бъда максимално точен в разказа си.
Както споменах съм млад човек, още не съм завършил висше. Започнах работа преди няколко месеца, но заплащането е слабо. Не съм кой знае какво, не съм нито хубавец, нито от заможно семейство, напротив. Не блестя с нищо. Точно затова се чудя какво е харесала приятелката ми в мен. Тя е както съм си представял "идеалната" от 15 годишен, скромна, мила, внимателна и обичлива. Има една невинност, която се вижда в малко момичета, а това много ме привлича. Както и да е, тя ме превъзхожда във всяко отношение и аз супер много си я ценя. Преди 4 месеца заживяхме заедно, а тя започна работа, защото колкото и да ми се иска трудно свързвам двата края.
Започна работа в известна верига хипермаркети, обслужващ персонал. Бях спокоен, защото повечето й колежки са жени. Оказа се, че шефът на отдела и мъж. Просто в началото тя ми се оплакваше, че бил супер взискателен и гаден. Мина известно време и се оказа, че от "гад", шефа стана "много точен", другите си заслужавали конското, към нея нямал забележки. "Другите" са някакви застаряващи лелки, доста криви в лице и т. н.
Една вечер минах да я взема след работа и гледам тя говори с някакъв пич, доста стабилен, чак ми стана тъпо. Оказа се, че това е "шефът". След няколко дни тя беше излязла извън щанда и аз отидох при нея, а той се пръкна от някъде и я закачи, вика "как ми е момиченцето". Мноооого се напрегнах. Пак нищо не казах, защото съм си такъв. После с нея се карахаме, той така говорел, защото била най-малка от колегите.
Освен това той я обучавал на ново място и тя е супер надъхана, че той е доволен от нея. Казах и, че от друго е доволен и не всички са чисти като нея. Тя се разсърди, защото съм се съмнявал в работата и, нямало друга причина да я местят.
Една вечер бях в кофти настроение казах й да си извика такси, защото не ми се разкарва да я взимам. И 20 минути по-късно пред нас спира кола за 20 бона. Тогава вдигнах големия скандал, казах и, че не искам заради нейните лиготии всички да ме обсъждат и да ми се смеят, и аз имам някакво достойстнво. Може да не съм готиния шеф и да не карам скъпа кола, но заслужавам малко уважение.
Малко след като нещата се успокоиха той и звънна да я пита дали всичко е наред. Това вече рязко мина границата шеф - служител, аз също не издържах. Казах и, че ако не се премести в друг отдел, аз няма да се занимавам повече. Тя ми отказа. Това нямало как да стане. Дори шефът да имал симпатии, тя нямала нищо към него. На другия ден тя беше в почивка, реших да си изкараме един ден хубаво, да отидем някъде и да забравя оня плевел. Но това не стана, защото тй пак звънна. Аз казах, че не издържам това полежие и няма да се тровя повече. На приятелката ми също и идвало в повече и искала да си починем 1-2 седмици. Каза, че много ме обича, но просто това положение я скапвало и иска да се успокоим.
Съгласих се, тя се изнесе при нейна приятелка. Реших да разпусна с колеги и отидохме на клуб. Там се снимахме с някакви ку*ви. Тя ми прати смс така ли си почивам и аз се направих на мъж и й казах, че не ми се занимава с нея в момента.
На следащата вечер тя си качи снимка от някакъв ресторант. Не е ясно с кой е била и т. н. После пак си качи нещо с някакво любовно описание. След още 2 вечери получих снимка от нея как спи. Побърках се, звъннах и ми вдигна оня. Още си спомням какво ми каза и се побърквам, не могаа, не искам да го допускам. Представям си как е бил с нея и всичко, как я губя и всичко е приключило, а беше толкова добре...
Още на другия ден се видях с нея, попитах я какво е правила. Тя каза нищо, питах я пак, и пак и тя ми отвърна, че е постъпило глупаво, защото била много разстроена и оня боклук е отишъл при нея, но нищо не се било случило. Плака, обяснява ми. Закле се, че нямало нищо. Нейното обяснение е, че и било много тъжно за мен, а аз съм се забавлявал. Затова приела оня да и прави компания и гледали някакъв филм, но тя заспала. А обяснението на оня е, че я е "изморил".
Тя ми каза, че ще си даде предизвестието и ще напусне, стига аз да и вярвам. Но кой би вярвал на това. Сериозно. Иначе тя не е такава, никога не съм се съмнявал в нея, а сме заедно повече от 2 години. А оня нещастник си държи на версията, че са преспали и това е. Не била първата служителка спала с шефа си. По принцип не е в негов интерес да си признава, дори и да са имали нещо. Затова ми е странно защо го прави. Иска я само за него или как... Знам, че изповедта ми стана дълга, но не знам какво да правя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7218a693c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма смисъл да се занимаваш с такива женици, но като гледам какво ти е ниско самочувствието, вероятно ще продължиш да си с нея, а тя ще продължи да ти дава поводи за ревност. Имай някакво достойнство. Днеска е шефа, утре е колегата от новата фирма и тн. Щом не си завършил висше, тя сигурно е още по-малка и е типичната лигла.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f3da8ddf93
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жената ходи по - парата.
Каза, че не си красив и си беден.
На въпросния шеф само колата му е за 20 ластика.
Мисля, че това ще ти стигне да ме разбереш.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4dd4bbc3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Виж, пич, и двамата сте сбъркали. Ти с онези курветини, тя че е дала повод онзи да я сваля, кара с кола, прави компания и т. н. Сега дали са спали можем само да гадаем, само те си знаят. Онзи може и просто да иска да се изфука, а реално да не е спал. Може само да е имала нужда от подкрепа и споделяне. Но дори и да са спали, станалото станало, личи си, че се обичате.

Най-добрия вариант е да се съберете и тя да напусне, за да не се създава отново напрежение. Сигурен съм, че ще си вземе поука и няма да повтаря тази грешка. Всеки заслужава втори шанс, защото никой не е съвършен - нито тя, нито ти, нито аз. Простете си и дано всичко е по старому.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0d0fc897f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   объркана история пич, но за едно си прав - никакви лиготии, никой няма право да кани на ресторант мацката ти, особено ако и има мерак, ако напусне би могло да и се повярва, но ако онзи я търси тогава слушай сърцето си

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a847232c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ами не е трябвало така рязко да я режеш, че не ти се занимава с нея и пр. Ясно е, че шефът й я е ухажвал и дори тя да ти е била вярна, в един момент, когато сте били разделени, се е поддала на свалките му. Виж, щом от една раздяла веднага е преспала с друг, то просто я остави. Тя ще го направи пак. Ясно е, че не е заспала пред телевизора. А ти имай повече самочувствие. Какви са тези приказки, че не си нищо особено? Ти си специален човек. Обичай се и се уважавай.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ff72c3a0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   "Бях спокоен, защото повечето й колежки са жени. Оказа се, че шефът на отдела и мъж. " Това ме кара да си мисля, че си страшно ревнив. Ниско самочувствие, на всичко отгоре се "правиш на мъж" и имаш голямо фрагилно его. Държанието ти е като на дете и на всеки в историята ти също.
Искал си да те ревнува, да й покажеш, че не ти липсва и не ти трябва. Защо когато тя го прави е изневяра, а когато ти го правиш е "мъжествено"? Защо тя да си губи времето с някой, който не иска да се занимава с нея?
Възможностите са много и ще е трудно да разбереш какво наистина е станало (а ние абсурд) - може да са спали заедно много преди да си "дадете почивка", може да са спали заедно след нея, може тя да ти казва истината и той да е искал да се похвали, че е спал с по-млада...
Мисля си, че каквато и да е истината ти вече имаш съмнения към нея и връзката ви ще стане още по-зле, ако решите да продължите заедно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c42a009bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   " той я обучавал на ново място и тя е супер надъхана"- е това ми хареса, не го бях чувал. Яко се посмях, честно.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c42a009bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ааааа "изморил" я е. Тая ме просълзи от смях. Братле, не стига че те лъже по най-наглия начин ами и е тъпа. Не се занимавай. Не е толкова невинна. Просто е красива и мъжете ни се разтапят някои мозъчни центрове като видим такава.

Междо другото имаш много ниско мнение за себе си. Това е проблем.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a179c49ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Интересно. Да ти кажа, честно цялата работа ми се струва, че мирише. Това, което знаем със сигурност е, че Гадината (шефчето) явно я харесва и се опитва да я сваля. Най-интересно ми става в момента в който си взимате "почивка". Тогава ти отиваш в някакъв си клуб и се снимаш с някакви си к*рви. Тя ти праща смс с въпроса дали така си почиваш, а ти и отговаряш, че нямаш време да се занимаваш с нея в момента. Какво ти говори това? Струва ми се, че е започнала да ревнува, почуствала се е засегната, вероятно е поискала да си отмъсти. И ето, че на следващата вечер се оказва в ресторант и се снима там. Интересно нали? С кой е била? С кой друг, освен с Гадината (шефчето)?
"После пак си качи нещо с някакво любовно описание. "
Кога? Какво пишеш в посланието?
Да продължим нататък! "След още 2 вечери получих снимка от нея как спи. " Тук става още по-интересно. Говорили ли си с нея през това време? В колко часа получи снимката? Можеш ли да потвърдиш, че е в апартамента на приятелката си (на снимката)?
Сега ще напиша една от възможностите, които ми се въртят в главата. Имай предвид, че това са само предположения, но е добре да му се обърне внимание.
Момичето в началото се оплаква от шефа, след това казва, че е печен, което значи, че отношението му към нея се променило и вероятно са се сприятелили. След това, той започва да и прави "услуги", обажда и се да я пита дали е добре и т. н. Очевидно я харесва. Дали ти е изневерила с него? Не мога да кажа със сигурност, но е интересно, че никак не се опитва да скрие Гадината от теб, а даже напротив. Ти разбира се ревнуваш и се стига до момента в който си давате почивка.
От смс който ти изпраща оставам с впечатлението, че държи на теб и те ревнува, а отговорът ти, може да я подтикнал към жажда за мъст. (Забелязал съм, че доста хора имат навика да правят такива необмислени глупости. ) В крайна сметка последва поредица от събития и се стига до този момент със снимката.
Много ми е интересно какво точно се случило там. Има нещо, което липсва и не ми се ще да дам определен отговор на този въпрос, без да съм проверил нещата, но...
Защо, по дяволите, той ще ти праща снимка на нея как спи? Очевидно е, че със сигурност е знаел за ревността ти. Защо би ти казал, че е правил нещо с нея дори и да не го е направил? Защото е предположил, че след като ревнуваш, това ще ви раздели, а след това той ще може да я "утеши". Ето ти и отговора на въпроса "защо го прави". Излишно е да ти казвам, че го прави нарочно, нали? И точно това събужда в мен и някои съмнение в "изневярата".
Но пък тя е със гузна съвест. Това не потвърждава полов акт, но също е доста любопитно. Факт е обаче, че има и не едно нещо, за което да съжалява в цяла история.
Истината е, че има елементи, които изкачат в подкрепа и на двете възможности (изневяра или не), ще се въздържа да давам мнение, коя е по-вероятна според мен. Не ми се ще да съм палача, които размахва меча засега. Просто искам да го имаш предвид, за да обърнеш внимание на някой детайли и да не си правиш прибързани заключения.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3db0ca6989
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей, каквато и да е приятелката ти в твоите очи е преспала с шефа си така, че се махай от там докато е време

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 75407f4297
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Вероятно, те дразни нарочно, за да прекалиш с ревността пак и тя да ти бие шута. Така наистина ще може да спи с нея. Ако интереса му към нея беше само сексуален и вече бяха спали едва ли щеше да се занимава повече. Мислейки логично, най-вероятно тя ти казва истината. Обаче, проблемът е друг. Имаш ниско самочувствие и то избива във връзката ти. Поработи върху него преди наистина да я тласнеш към друг.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f9c47eacaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами каквото и да е станало и двамата имате вина.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ff608338f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От всичко прочетено до тук - мисля, че този неин шеф те мисли за някакъв (с извинение) задръстеняк и просто ти говори така (че е спал с нея) за да те дразни и да гледа как се ядосваш. Ако наистина казваш че приятелката ти е честно, скромно момиче - то не мисля, че има повод да се съмняваш в нея. Поговори с нея отново, но този път запази спокойствие. Хвани я за ръце нежно и я помоли да те погледне в очите и да ти се закълне, че не са правили секс. Ако наистина не са - то само трябва да се радваш. Освен това ти също е редно да й се извиниш за снимките в дискотеката и да й кажеш, че нищо не си правил с онези курви - просто сте се снимали.
Успех
М 27

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 47a92c06f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Пич, спа ли са бъди сигурен... дори й да ти се кълне... минала съм през този ад и знам какво е човек да те гледа в очите и да ти се кълне а след време да разбереш каква всъшност е истината...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5e8d46f1ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Момичето не е виновно, тя има право да има приятели и да и се обаждат, ти нито ще и си първия нито последния да имаш някакви претенции към нея и на това отгоре да обиждаш хората които са и дали работа на боклуци и нещастници! Ти какво си направил за нея бе брато, освен да я ревнуваш, явно момичето е свястно и аз също бих и се обадил да питам дали е добре ако виждам че ходи с глупендър като тебе! И аз съм карал момичета до тях защото гаджетата им нямат коли и значи да мисля какъв ме наричат зад гърба ми? Боклук и плевел? Е тогава щеше да стане мазало...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 011728bf87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Така както си го написал ти изглеждаш като абсолютен мухльо. Сам правиш всичко възможно да я загубиш, а после се сърдиш на нея. Първо - какво значи, че не блестя с нищо? С какво пък толкова трябва да блестиш. Спокойно, 90% от населението по тази логика не блести с нищо. Ясно е, че не всеки има външност на холивудски актьор или пък забележителни финансови възможности. Щом е с теб явно те обича - за това трябва да се радваш и на това трябва да си благодарен. Вместо да се тормозиш за това, което нямаш, радвай се на това, което имаш. Второ - не стига, че има друг, който се навърта около нея и сега е моментът, в който трябва да й докажеш, че ти си този, за когото си заслужава, а ти правиш обратното - вдигаш й скандали и я пренебрегваш. Ниско самочувствие ревност съмнения караници пренебрежение = провалена връзка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7d66588e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Може и наистина да не е успял да преспи с нея, и да ти говори така за да я изоставиш. Щом ти предлага да напусне, значи иска да е с теб и усеща накъде вървят нещата с онзи.
Дори и да е преспал с нея, и тя се е осъзнала, и иска да напусне, пак още е твоя. Но ако я изоставиш...
Човек минава през какви ли не грешки...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f2d6d848d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Тя не е такава, ама друг път...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 02660e68b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Здравей, няма смисъл да гадеш дали ти е изневерила или не при наличието на всички съвременни технологии. Щом ти казва, че не ти е изневерила й кажи спокойно "добре, вярвам ти, но искам да го запишеш, за да съм сигурен". На почти всеки телефон има гласов рекордер, накарай я да отиде при шефчето и да го попита, защо лъже за изневярата и й разваля отношенията с теб. Ако е искрена всичко ще се получи и ще го сгащите онзи мухльо, че плете интриги и лъже. Ако ти е изневерила ще се откаже да прави такова нещо и ще си направиш изводите. Третият последен вариант е да ти е изневерила и да се опита да го убеди да запишат заедно записа за пред теб, за да прикрие изневярата - което няма никаква полза за шефа и той почти със сигурност ще й откаже.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 15f505b327
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Като човек минал по твоя път, те съветвам да продължиш без нея.
М 35

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cd8aa00445
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Ама, че гадна история.
Напомня на епизод от риалити сериал, който върви по една от големите телевизии. :(
Какво да коментирам...
И авторът и момата са посредствени и недорасли.
Слаби, тоест - поправка - слабаци.
Характер ти имаш ли, авторе?
Щом си дразнил девойката, не само е преспала, ми и ще се омъжи за онзи, видяла е, че си мухъл.
Тя също не е съвсем стока, де.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c93ca8ec15
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Един съвет от мен - Когато чуеш тва "Как е моето момиченце" отиваш при нея, целуваш я страстно и после се обръщаш към шефчето и му казваш "Имаш предвид моето момиче? ". последвано от усмивка.

Бачка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9e06c6c935
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Минал съм през това. Ще ти дам само малък пример от моя живот. Бяхме с моята любима красиви, млади, влюбени до полуда. Заживяхме заедно. Последваха тежки здравословни проблеми, не можехме да имаме деца. Държахме се заедно и се подкрепяхме, докато всичко си дойде на мястото. Родиха се дечицата, бизнеса потръгна, в къщи цареше мир, любов и разбирателство. Идилия. Докато един ден не разбрах, че любимата ми жена ... ми изневерява. Шок. И то с познат - прост и груб бракониер на риба и безинджия (в смисъл, че наливаше бензин на бензиностанция). И аз така като тебе - "моето момиче не е такова", "това е невъзможно" ... а децата малки ... ужас. Е, пет месеца след като разбрах, жената продължаваше да ми изневерява и в същото време ми се обясняваше, че съм бил луд, параноик и какво ли не още и че само се били целували и натискали ... откачена работа. Накрая ми писна и поисках развод. Жена ми сякаш я поляха със студена вода. Оня си вдигна гащите и си тръгна. Жена ми отрезня, но остана в небрано лозе - видя се с две малки деца, без дом, семейство, че и любовник дори. Рев да се върне, хеле - прибрах я - заради децата. Но вече не е същото. Не е моето момиче. Тя е жената за която съм женен и майка на децата ми. Толкоз. След вече 5 години от онзи случай нещата стават все по-зле. Неразбирателство, разправии, секса взе да намалява и накрая съвсем спря. Аз се пропих, все по-трудно понасям съпругата си. И все по-често си мисля, че трябваше да се разведа. А децата?!? Вие нямате деца. Надявам се да съм ти бил полезен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f443bc35c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не си постъпил правилно като си й отрязал онази вечер. Тя се е разстроила и е отговорила на поканата на шефа си. Ако искаш да я задържиш, дръж се готино с нея. А тя ако те обича, няма да прави секс с други мъже. Флиртове и покани от негова страна не са повод да се напрягаш. След като приятелката ти е готина, ти не се ли сети сам че все някога и нялой друг ще я пожелае. Въпроса е тя кой обича.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 13fd7c7e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Да бе, No26 и той ти се присмива като знае какво е правила с тая уста!

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 13fd7c7e96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   По-добре да ти изневери сега и да се разделите, отколкото да изневерява в брака. Човек не се променя, а просто с годините го опознаваш по-добре. Прави сметка какво те чака. Бил съм с такива изневеряващи, не в ролята на потърпевш, а на любовника, повярвай нямат спирка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 15f505b327
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Тази твоята (а и много други) и на калъп да я хванеш, ще каже, че не е бил вътре. Продължи напред без да се обръщаш назад, животът и пред теб, щастието също. М 34

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6fba17565d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Не може да е сигурно, дали са правили секс. Но е показателно, че тя приема той да я вози до вкъщи, имат си номерата и си говорят, тя го кани и дори спи в негово присъствие т. е. тя се чувства спокойно и комфортно в негово присъствие. И това, че я е "изморил много" е двусмислено и много подозрително.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker