Интересно разбиране за самостоятелност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Интересно разбиране за самостоятелност
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 4396 пъти
Искам да попитам предимно жените, тъй като скоро получих подобен сигнал и ми стана интересно, такова ви е мисленето по принцип или аз съм в грешка. Моя позната седнала на кафе с мен ми намеква как един мъж неин познат бил самостоятелен и т. н. Явно това беше по повод че аз живея с родителите си, а съм на 30 в момента. ОБАЧЕ, първо аз съм при тях понеже нямам връзка в момента и е безмислено да съм под наем, сам. Второ те са болни и трябва да се полагат грижи, като живея отделно няма да ми е проблем но пак казвам е безмислено. Иначе какво да кажа за тях се грижа, аз каквото съм постигнал в живота си само на себе си го дължа, нито за работа в чужбина да си уредя, нито да уча, нито да си купя кола някой ми е помогнал, аз си изкарвам сам всичко. Въпросния САМОСТОЯТЕЛЕН, с който тя вече живее, има работещи родители, както и родове от две села. Парите и бурканите вървят нон стоп. Та иска ми се да ми кажете, какво точно за вас означава да си самостоятелен, че нещо не разбирам? Защото все си мисля че с подобен самостоятелн като този, ако сме поставени в еднаква ситуация, много бързо ще се види кой колко и какъв е. Въпроса не е за него или нея, да си живеят живота, аз най общо питам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 76

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9ebafb1cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Самостоятелен означава :1. сам да взимаш решения за живота без да допускаш някой да ти влияе на избора -, правилен, грешен твой си е
2. Да можеш сам да се грижиш за себе си, не да седнеш да чакаш мама да ти поднесе.
3. Да се издържаш сам.
Местоживеенето дали при родители или сам не е признак за самостоятелност. Познавам много хора които мама и тате им плащам квартирата и обучението, работят за да си ги харчат за капризите си и наричат себе си самостоятелни. Да се изнесеш от вкъщи отчасти е хубаво, защото имаш по- голям шанс да си намериш приятелка и да има къде да я заведеш за да сте по- интимни. Съгласи се у вас ще е неловко и сконфузно. Иначе аз дома на родителите ми на 23 години. Но от 11 годишна си перях дрехите на ръка сама, чистех и готвих. Сама се забърквах в каши сама си ги оправях. Като работих помагах със сметките в къщи. Като заживях сама никой не мие помагал, а съм оставала без пари дори за хляб и пак не мога да кажа че съм самостоятелна, защото имах нужда да чуя майка си и баща си вечер след работа дали са добре макар да ме ядосваха. Това беше за мен помощта, да знам че те са добре и да знам че вратата им е винаги отворена за мен

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cf230e0aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм жена, живея отделно от родителите си от 19 годишна. Мисля, че отделянето в самостоятелен дом е важна крачка, не само по отношение на личното израстване, а и като преход към готовността за половинка и семейство. Смятам се за толерантен човек, но по тази тема си признавам, че се отнасям доста подозрително към мъже на такава възраст, живеещи с родителите си. Особено ако това не е наложено от обстоятелствата, а е личен избор, както изглежда от твоето описание.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 81062143b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Значението на думата самостоятелен можеш да го прочетеш в речника. В най-общ смисъл- който живее отделно, независим, свободен, но не само и единствено финансово, като теб. И да, много бързо се вижда, че и двамата не сте самостоятелни. Напротив, въобще не е безмислено, желателно е да си живееш отделно, нищо, че нямаш връзка в момента и се грижиш за родителите си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 145c192192
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно самостоятелен човек за мен е този, който не се нуждае от помощ от своето семейство и разчита изцяло и само на себе си. Например, ако семейството ти живее на село и ти изпраща зимнина, но за теб не е проблем да си направиш такава и сам или да си купиш, значи ти си си самостоятелна единица въпреки тази помощ.
Ако живееш с вашите, изкарваш си парите и имаш възможност да се преместиш, но пък те те обгрижват по някакъв начин - перат, готвят, чистят или друго, то не си напълно самостоятелен човек, защото не обслужваш всичките си нужди сам.
Ако живееш сам, но разчиташ на финансовата или друга помощ на родителите си, отново не си самостоятелен изцяло.
На този етап и аз не се смятам за напълно самостоятелен човек. Живея сама, изхранвам се сама, дреболиите си ги купувам сама, НО опре ли ножа до кокала за нов електроуред или друга техника, винаги някой от семейството ми ми изпраща пари да си взема нужното. Нямам пари за черни дни, не искам кредити и се примирявам с факта, че явно още малко трябва да се понапъна, че да се отделя изцяло. Но вярвам и че като си намеря партньор най-вече нещата от този тип ще се изкоригират.

Колкото до теб - ако родителите ти нищо не правят за дома, не изкарват пари и изцяло разчитат на теб, ок ти си самостоятелен човек. Обаче... самото ти живеене в тяхно жилище те оттласква от самостоятелеността. Оттам насетне ако майка ти готви и/или чисти, значи разчиташ на нея за нещо. Ако баща ти поправя каквото се счупи, значи разчиташ на него. И т. н.

Напълно самостоятелен си тогава когато чуждата помощ не е ежедневна и необходима. Справяш си се и без нея, но някой желае да ти бутне рамо.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 13fc938250
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Каква е целта на темата? Не си успял да докажеш тезата си на нея и се опитваш да го направиш пред непознати? Разберете се с тази мацка и толкова, щом е важно за теб.
Въпросът, така поставен, е с ясен отговор. Но виждаме само твоята гледна точка.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7b0e6eafa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ако се опитваш да търсиш логично мислене при жените, само успех ще ти пожелая. Не че няма и такива които осъзнават нещата така както са. Но масовката си имат по-малко идея за мъжете, отколкото мъжете имат принципно за жените. Въпреки че ще го играят експертки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c117517534
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спокойно, самостоятелен си.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 06381f572e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ок, за мен е елементарно -
Имам собствено жилище, никакви дългове и достатъчно пари, пръснати по фондовете, за да живея без да работя.
Всичко станало е зависимост - я от партньор, я от семейство, я от работодател. Разбирам независимостта, като нещо, в което аз сам имам ресурсите да оцелявам и да се развивам и мога да правя с тях, каквото си пожелаят, без да търся одобрение и разрешение. Винаги съм искал да избирам дома си, според моя вкус, но за съжаление, родителите ми не виждат смисъл я скъпа мека декорация и някак си са привикнали с модерните минималистични "дизайни" от IKEA. Сега мога да правя каквото си пожелаят със собствения си дом. Та ако искам, мога да съборят и да си направя оранжерия. Не казвам, че взимам най-умните решения, но поне не се съобразявам с ресурсите, дадени ми от други хора.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2c99ecc6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен това не означава че ти не си самостоятелен напротив, много е хубаво и отговорно че се справяш сам, че помагаш на близките си, със сигурност си самостоятелен, ако някой те е обидил с нещо просто не му обръщай внимание. Но виж всеки човек си има собствен живот и преживявания, не всички сме минали по един и същи път, така че всеки се справя както може. Отделно това че има хора който разчитат на бликите си когато са в трудно положение конктетно не означава че е зависими от тяхното мнения и решения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 787bcf9887
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора съм. Да никой не ми помага. Те имат малки пенсии, които половината за лекарства отиват иначе аз помагам. Номер 2 ми е интересно кое е подозрителното? Значи аз съм сам, ще живея на друго място, ще плащам наем, а този апартамент ще седи полупразен. Ако имам приятелка естествено че отделно ще живеем, нещо не ти разбирам логиката. Да, имам кола, това онова основни неща, но нямам излишни доходи да си седя сам в някой апартамент под наем, защото някоя си принцеса за нея това значело еди какво си. Който не ме харесва има много САМОСТОЯТЕЛНИ дето им плащат квартирите и какво ли не може при тях да ходят, и един ден като спре кранчето... ще се види кой какъв. Иди при такъв номер 2 дето лежи на приходи от мама и тати, ама иначе живее сам, там е истината и никак не е подозрително.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8337eb2232
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   На мен пък са ми много смешни някакви хора дето са толкова самостоятелни, че едва ли не нямат нужда от нищо и никой. Много са ми чудни такива. За да не кажете, че не съм самостоятелна- сама си готвя, чистя и пера от малка и пари нашите не са ми давали от след 8 клас, ако това смятате за самостоятелност. Живеех при тях (сега съм в чужбина за малко), но ми се струваше безсмислено да давам пари за наем, защото събирам за други неща, които искам да осъществя. Но в същото време ми се е налагало да вземам пари на заем, да моля някой за помощ. И смятам, че това е нормално. А тук го изкарвате все едно е престъпление да ти помага някой с нещо. Например на мен са ми помагали в трудни моменти, после съм помагала и аз когато тези хора са имали нужда. Някакси не го разбирам вашето. И да по-хубаво е да живееш сам и да определяш живота си, но някои хора имат други неща, които понякога ги принуждават да останат по-дълго при родителите си. А иначе познавам много "самостоятелни", на които техните им плащат наема, храната, мама идва да им чисти, те само купончета, но нали живеят сами - значи са самостоятелни по вашата логика. Според мен всеки трябва да си реши за себе си какво и как да прави, авторе няма какво да се оправдаваш.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 81d485748f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Спокойно, пич, това е просто оправдание за някои жени, да ти кажат, че нямаш достатъчно пари. Тях изобщо не ги интересува колко и дали наистина си самостоятелен. Важното е да имаш някой друг лев за кръчмички, море ( ако може в Гърция ), мол и т. н. Мога да се обзаложа, че твоята позната също е много далеч от самостоятелна. Просто е търсила за кого да се залепи и този човек се е оказал добра партия. Познавам поне няколко момичета, които направиха абсолютно същото нещо още преди да са завършили университет. В стремежа си към лесен живот, нито се развиха професионално, нито пък сметките им се оказаха прави. Все пак, особено в провинцията това е масово явление. Нямам как при заплати от по 600-700 лева да се изплащат ипотеки, да се поддържат коли ( макар и 10-15 годишни ), да се гледат деца и т. н. Просто е математически невъзможно. В голяма част от случаите родителите осигуряват жилището и продължават да помагат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8337eb2232
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз също така познавам много "самостоятелни" мъже, дето на единия леля му му е дала апартамент, защото му било време да стане самостоятелен. Това той го каза - на 35 е, друг който има наследствен апартамент и който въпреки това все е без пари и не може да си плаща сметките- на 37 - леля му му готви и му носи всяка вечер храна. Друг който майка му заминава в чужбина и му оставя апартамент, той съответно си намира жена, като майка му праща пари, на жена му бащата праща пари - това са към 40 годишни хора. Ама нали живеят сами. На мен например още от малка не са ми давали пари и е трябвало, аз да си търся начини, сама си готвя и чистя защото се е мрънкало, че майка ми няма сили- което много хора казаха, че щом живееш при тях ти готвят и чистят. Странна логика. И да не съм могла да се изнеса по-рано поради ред причини, които няма да обяснявам за да не звучи като оправдание. Ама нали трябва да лепнете етикета веднага без да сте навътре в нещата. Само гледате кой има апартамент за да се натресете там ако може, без да ви пука човека как е живял и през какво е преминал и какви цели има.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей авторе,
жена съм и твоята история нещо ми намирисва.
Знам, много съм лоша след като не съм съгласна с теб.
Истината е, че ние жените избягваме да даваме шанс на мъже, които живеят при родителите, защото сте несигурна инвестиция. Когато общуваш с една жена в началото тя не знае, дали някога ще се изнесеш или ще искаш цял живот с да живеете с родителите.
Дори ти да твърдиш, че не си мамино синче, тя не е толкова навътре в ежедневието ти, за да го знае. А когато вече би имала достатъчно данни да прецени вече ще е влюбена и ще трябва да преглъща разбито сърце, ако си мамино синче.
Не обвинявай жените, погледни себе си.
Тия за самостоятелността съм ги слушала, слушала - ей го и брат ми на 30, толкова самостоятелен, че още живее при майка ми, с приятелката си, че и бебе ще имат...
Ако те гледам от моята камбанария си наполовина самостоятелен.
Мога да ти кажа и защо аз лично не бих погледнала такъв мъж - след като аз съм се изнесла на 18, издържала съм се и съм се изучила сама, през годините също подпомагам родителите - ами не виждам защо ти да е можеш да го направиш на 30...
Другото са оправдания. Щял да се изнесе ако имал приятелка - ами че ти си на 30 години, искаш да ми кажеш, че не си имал приятелка досега ли?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 787bcf9887
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Ами 14 имам два варианта ти ми кажи какво да реша. Или ги зарязвам и се махам, или им помагам и седя без жена докато са живи. Доход нямам за да им помагам и квартира да плащам това е истината, ако не живея с друг човек няма как да си го позволя, въпреки че на две места работя. Всъшност какво ти се обяснявам, наричайки мъжете несигурна инвестиция си ми кристално ясна, само дето тарифата си не си написала.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cefb1e65cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   14 - има някакъв смисъл в това което си написала, НО.... Ако не може да разбереш още от първата ситуация при която някой трябва да се справи с някаква трудност дали е мамино синче, разбито сърце ти е малко. Общо взето както и при избора на мъже, действате като в магазина - влече ви лъскавата опаковка без да обръщате особено внимание на съдържанието. И като се окаже гнило, се чудите какво е станало. Нищо не е станало - просто за да ползваш нещо, трябва да му махнеш лъскавата опаковка.
Ако някой си изкарва сам парите, се справя сам с проблемите си и прави каквото си избере, това с кой ще живее няма никакво значение. Но за повечето жени трябвало да се изнесе сам да си живее. И какъв е смисъла да го прави ако се разбира с родителите си и няма сериозна връзка? Да плаща излешен наем за да може да привлече някой паразит от женски пол или пък да може да изчука повечко жени предполагам.
Иначе някой който живее сам, в апартамент който мама и тати са му купили, и при всяка трудност им плаче на рамото, но пък го играе самостоятелен, е силно самостоятелен. Е те така е да.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Да бе, знаем, все жените са ви виновни.
Ами стойте си сами тогава, те жените вече са повече мъже от вас...
Ние живеем сами и се издържаме сами, ама на вас все ви е мнооогооо трудно...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 81d485748f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   14, интересна гледна точка. Нека малко се опитам да я развия. Защо един самостоятелен мъж, с да речем средни възможности, да "инвестира" в една, единствена жена, която гледа на него, като на къща, кола, почивка и т. н. Без да си дава зор, подобен мъж може да има поне 4-5 такива жени на година и ще му е в пъти по-евтино и като пари, и като време, и като нерви. Ако използваме метафората с имотите, това е все едно да си купиш за 100 000 лъсната панелка или 5 луксозни къщи за 10 000.
Освен това, много млади хора биха ти били благодарни, ако им споделиш какво си работила на 18 години, за да се издържаш сама и да си плащаш образованието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cefb1e65cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   17 - да живееш сам и да се издържаш не е особено трудно за почти всеки работещ човек. Въпроса е защо си толкова глупав да плащаш статистически половината си доход за наем, ако не ти се налага.
И като сте толкова самостоятелни вече жените, защо постоянно ви влече при чичко паричко? Какъв ви е проблема да приберете вкъщи някой мъж като сте самостоятелни, вместо да ходите в неговата самостоятелна къща? Или то равенството е когато ви изнася по принцип на "модерните самостоятелни" жени? Недей да се мъчиш да отговаряш, риторични въпроси са.
Отделно както ти каза 18 номер - радвайте се все още че има достатъчно прости мъже. За претенциите които имате към мъжете, обикновено не предлагате нищо насреща освен един секс - все по рядко са жените които могат поне дома си да поддържат, ако не и да се грижат за мъжа си. Не че това им пречи да искат да е хубав, с добри доходи и да ги третира като царици. И като ще се обръща всичко на бизнес, макар че въпроса беше зададен вече - защо му е на един мъж да полага подобни усилия и да се вкарва в подобни разходи за жена която ако не го прави ще го зареже? Далеч по-рентабилно е да си плаща по малко когато му е нужно. Достатъчно много са тези които се продават евтино - пазарна икономика.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Здравей 18, нека и аз ти задам един въпрос:
Защо една образована, самостоятелна жена, която и децата си може сама да отгледа, да "инвестира" в един мамин златен "мъж", дето не си е дал зор даже да се изнесе?
На 18 бях сервитьорка, после продавачка, чистех и къщи на частно, плащах мизерна квартира и учех.
На 27 вече отдавна не съм сервитьорка и съм научила, че има ли желание, има и начин. Един път може да не ти се получи, втори път може да не ти се получи, но ако продължаваш да влагаш усилия - в един момент нещата започват да ти се получават.
Ама който го мързи не търси начин, търси оправдание ;)
Айде живи и здрави и моля ви! бъдете малко повече мъже, че е жалко чак вече...

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторе, вземи се стегни - ако сега една квартира не можеш да си позволиш, как ще можеш в последствие да си позволиш и квартира, че и деца?
Или децата са си на майката само, тя да си ги гледа, издържа, да работи едновременно, ако може до 9тия месец и 2 седмици след раждането пак да се върне на работа ако може, пък детето кой ще го гледа?
Ами ако имате и второ?
И втората година се взима минимално майчинство, нали знаеш, че и за ясла се чака, за детска градина пак се чака, пък и децата боледуват, пък и българският работодател не обича да дава отпуски за гледане на болни деца и гледа да назначи млади жени без деца.
И кво правим тогава?
Не чакайте да дойде "някой" в живота ви, за да ви подреди живота, започнете да си го подреждате сами отсега, а не си търсете оправдания!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: fedc63f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Автора съм. 17 права си, по добре сам, отколкото зле придружен. Аз мога всичко да правя не ми трябва перачка или готвачка. За съжаление съм от тези, всъшност бях от тези които вярваха че можело да си с някой само защото се обичате. Ама бях по млад и глупав, такава като теб и 14 не ви вземам и на самотен остров да съм, предпочитам при проститутка да отида, същото ще е като с вас, но по евтино. Затова съм сам знам, щото си късам задника от работа и да помагам, а вас ви се иска някое гъзарче дето тати му е купил мерцедес и ще ви бие когато му се прииска, ама няма лошо щом ви харесва.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Авторе, не се чуди, че те отбягват жените и си на 30 - просто е очевидно, че ти отказваш да си мъж.
Когато ти отказваш, ще се намери друг, който да бъде достатъчно мъж, не го мисли повече и щастлив вечен живот с маминка.
Айде жив и здрав.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: fedc63f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   21 какво ме съветваш, работя на 2 места, за трето няма да ми стигне денонощието. Няма накъде повече да се стегна, явно не ме разбирате, в живота ми никога не съм получил помощ за абсолютно нищо, вероятно не можеш да го асимилираш но има и такива като мен, няма село няма родове, няма нищо, само двама дърти дето казах вече, или ги зарязвам да мрат или аз си прецаквам живота, по твоята логика други варианти нямам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 81d485748f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ами, номер 20, аз мисля, че доста ясно съм се изразил в предният си пост. Не виждам смисъл да повтаряме като папагали. Ако си се опитала да ми зададеш същият въпрос, само че от женска гледна точка, макар и да не си успяла, то отговорът е ясен - не! Все пак идеята ми беше друга и явно ще трябва да се опитам да я обясня още веднъж. Понятия, като "любов" и "чувства" от една страна, и "инвестиция" от друга, принципно са много различни. Тук ми се струва, че говорим за първите. Аз лично, в хора не инвестирам, нито искам някой да инвестира в мен. Да обяснявам ли още или вече е достатъчно?
Колкото до работата, като студенти много хора сме ги работили тези и други подобни неща, но не помня някой да е изкарвал достатъчно, за да си покрива всичко сам. Още повече, че си плащала и квартира ( не общежитие ), пък била тя и мизерна. Иначе, с останалите неща съм съгласен, без последното. Жени и мъже колкото искаш, хора обаче, сякаш малко останаха. Това е жалкото!
От 18

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   25, не само съм успявала да си плащам и мизерната квартира от 60лв на месец, ами успявах и на родителите си да пращам по някой лев.
Осъзнавам, че може би съм малко рязка - знам какво е без род и село, както казах - даром 1лв не съм получила, много жертви съм направила, не ми е било лесно.
Ако наистина си се стегнал и работиш на 2 места - преразгледай си разходите, виж дали не можеш да си вдигнеш квалификацията, защото жените ще продължат да те отбягват, защото на този етап не можеш да се грижиш за семейство.
Защо гледаме мъжът да се е изнесъл - това е някаква гаранция, че успява да се грижи поне за себе си и в бъдеще ще е способен да поеме отговорности по семейство.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fedc63f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   26 а само мъжа ли трябва да има отговорности за семейството. Едно време може би, то тогава жените не са имали право и да гласуват. Сега времената са други, твоята логика значи дай да си лая колко съм печена и независима, ама да има кой да ме издържа. Все гаранции, все инвестиции, това ви е в устата, ама иначе сте много силни по любовта, а мъжете не са. Ами ако и на мен гледат като на някаква стока, едва ли ще мога с някакви чувства да отговоря.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 71f7eb7cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   Авторе, пусна тема за да изкажеш мнение и разсипа щедро обиди на всички, които не са съгласни с теб. Добре, разбрахме... Самостоятелен си в дома на родителите си, всички жени търсят побойници с богати бащи, а всички мъже, които са самостоятелни само така се водят, само ти си късаш гъза от работа и за капак на всичко си неразбран романтик. Друго да добавиш имаш ли?
Озлобен човек си. Не на всички живота ни е песен. Всеки има проблеми, а ти обичаш да се представяш като жертва и търсиш съжаление. Може би това е проблемът ти. Ти приятели нямаш ли? Те сами ли са? С богати бащи ли са? Жените им проститутки ли са? Всички ли са сбъркани, всички освен теб?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 81d485748f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

29.   26, човек, като чете нещо, е хубаво и да вниква в него. В университета е особено полезно умение, а и не само. Не знам как реши, че работя на две места, че жените ме отбягват и т. н. Нямам спомен да съм правил подобни изказвания. Колкото до квартирата, не знам в кой град си учила, но цената ми се струва разделена на 2. Пък и работейки на две места, интересно как си ходила на лекции, упражнения и т. н. Още по-интересното е, че твърдиш, че си абсолютно самостоятелна, образована си, можеш сама да си отгледаш децата и общо-взето нямаш нужда някой да ти помага. Какво ти пука тогава дали мъжът до теб има 1, 5 или 10 апартамента, или пък е гол като пушка? Какво ще се случи, ако същият този мъж, не дай Боже легне болен и повече не е в състояние да се грижи нито за семейството, нито за себе си? Аз лично, не виждам как любовта може да се измери в апартаменти, пари, коли, почивки и каквото там още се сетиш. Любовта и вярата са най-хубавото нещо на този свят. Уж си успяла, тръгнала си от нулата, самостоятелна си, а не си осъзнала, че парите и щастието нямат нищо общо!
От 25

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fedc63f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Автора съм, 29 прав си, но те ще ги разберат тези неща по трудния начин. 28 не търся съжаление, нито мисля че само аз имам проблеми. Второ не аз започнах с обидите, защото израз като определението инвестиция за човек ми се вижда обидно. Приятели имам да, и те честно ми казват без помощ от нашите няма как да се справим, скоро дори им се роди детенце на двама мои познати, живеят в апартамента на бабата на булката, а бащата на младоженеца праща нонстоп. ТЕ СА САМОСТОЯТЕЛНИ. А аз съм нехранимайко който върши по 200 неща на ден и няма да имам приятелка скоро защото не съм САМОСТОЯТЕЛЕН, ще бъда ако зарежа старите да мрът. Въпроса е в това като им спре кранчето на някои хора, как ще са способни да се справят в ситуация в която съм аз от както се помня, и тогава се вижда кой, какъв, какво.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e7e6b8a715
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

31.   Аз съм несамостоятелен мъж, на 37 години. От известно време имам доход от около 3-5 хил. лева месечно, но не считам това за самостоятелност, напук на женските банкнотоброячески очи, които считат, че "скъпи кола и апартамент, плюс пачки за харчене = самостоятелност". Нямам собствен апартамент, нямам и кола. Автобуси, таксита и велосипеди - бол. Преди няколко години се върнах да живея при родителите си, като преди това живеех на квартира с една бивша, и също като автора не виждах обоснована причина след раздялата едни 500 лева месечно да заминават в ръцете на чужди хора, след като може тази сума да се влага с по-качествена храна, дрехи и други неща, които иначе при наличие на допълнителен наем за плащане биха били значително по-малко. Ето и още за моята несамостоятелност:
- Грижа се за обичайните покупки, взимане на карти за градския транспорт, болнични направления и други битови неща в ежедневието на родителите ми (в лошо здраве);
- Липсва ми доста ценното в нашето подобие на "общество" качество да съм егоист, поради което съвестта ми не ми позволява да си живуркам живота и да зарежа родителите си в нужда (да не се чете погрешно като "ако имам жена до себе си, ще съм негоден да гледам семейство, тъй като ще тичам подир полата на мама");
- Извършвам всеки ремонт вкъщи;
- Купувам храна и за тях, освен и за мен;
- Родителите ми готвят 1-2 пъти седмично, в останалото време аз си готвя (това явно някои мъжемразки горе ще го приемат за "мамин синчец").

Доходите ми ми позволяват да имам абсолютната възможност да се изнеса веднага сам на квартира, но не виждам за момента предимство в това да го сторя, тъй като спестявам пари за собствено жилище (не искам да се въвличам във въртележката с прескъпи хихви за жилищни заеми) и един наем ще отложи доста във времето събирането на необходимата сума за апартамента. Аз възприемам това за добре преценено влагане на средства и усилия там, където те ще са позвотворни в средно дългосрочен план. Да, готино е да имаш 20-годишно БМВ 4-та употреба и да шариш насам-натам с мацки, да топваш шнура редовно и да си сигурен, че няма да те зарежат, щом имаш парички, но тази "самостоятелност" или "сигурност" (всеки да си я нарече, както поиска) е в разрез с моите виждания за установяване в живота.
И да допълня, че

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9e40b52c3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Автора, много се косиш за глупости, и прекалено много обръщаш внимание на хорското мнение. Тая твоята позната, спокойно можеш да я отбиеш У ЛЕВО, следващия път като реши да те покани на кафе, и да се пъчи с постижения, които не са нейна заслуга.

Гледам, че се е заформила забавна дискусия за самостоятелност, мъжественост и т. н., всеки има своите критерии, щом опре до срещуположния пол, затова не бива да се газираш толкова, когато някой ги изкаже.

За мен лично, нещото което разделя мъжете от момченцата е, че мъжете правят това което трябва, когато трябва, без значение от това, какво им коства.

Не позволявай някакви глупости да се бъзикат с принципите ти, вие сте СЕМЕЙСТВО, когато ти си бил едно парче мръвка, те са се грижили за теб, сега колелото се е обърнало, те се нуждаят от помощ, може да ги отсвириш за да угодиш на някоя случайница,
но ще е грешно. Правилният Човек, ще прозре действителната ти същност, няма да ти обеснява, че щом не си сам, не си мъж, а ще види, че не подвиваш опашка при най-малкия проблем. Както ти написах по-горе, един мъж трябва да е отговорен, трябва да прави това което трябва, когато трябва, така се изгражда характер.

Прочети пак коментар номер 5, още тогава е трябвало да реагираш,
и да наместиш девойчето на мястото й.

Съвет не си искал, но все пак, ще си позволя, да ти дам един, макар да знам, че е грешно.

Научи се да потдържаш контакти, само с хора, с които имаш сходни възгледи за живота, така няма да оставаш с горчив вкус в устата, и после да пишеш теми по сайтовете. :)

Братле, Успех, не се отчайвай, това е най-сигурният път към провала. :)



Ако владееш се, когато всички,
треперят, а наричат теб страхлив;
Ако на своето сърце едничко
се довериш, но бъдеш предпазлив;
Ако изчакваш, без да се отчайваш;
наклеветен — не сееш клевети;
или намразен — злоба не спотайваш;
но… ни премъдър, ни пресвят си ти;

Ако мечтаеш, без да си мечтател;
ако си умен, без да си умник;
Ако посрещаш Краха — зъл предател —
еднакво със Триумфа — стар циник;
Ако злодеи клетвата ти свята
превърнат в клопка — и го понесеш,
или пък видиш сринати нещата,
градени с кръв — и почнеш нов градеж;

Ако на куп пред себе си заложиш
спечеленото, смело хвърлиш зар,
изгубиш, и започнеш пак, и можеш
да премълчиш за неуспеха стар;
Ако заставиш мозък, нерви, длани-
и изхабени — да ти служат пак,
и крачиш, само с Волята останал,
която им повтаря: „Влезте в крак! “

Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца — своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой — ще бъдеш Мъж!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1afd4ae5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Човекът може да живее с техните и вместо да харчи пари за наеми да си събира за собствено жилище. Защо да пълни гушите на банкерите с високите лихви по жилищни кредити?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   Авторе, на теб човек и да ти говори, все е излишно.
Точно защото съм самостоятелна никога не бих прибрала мъж като теб, дето да трябва да го дондуркам като детенце, пък той като си извади пръстчето от устата само да мрънка колко лош е света...
Кога съм имала време - ми учех задочно, явно съм намерила време, че съм намерила даже и живота да си подредя, а това е нещо, дето на теб явно и 100 години няма да ти стигнат да го направиш.
Много сме лоши жените, аууу, колко сме лоши, по-добре не се занимавай с жени, ами се хвани с някой "самостоятелен мъж" като теб...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 139704d309
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

35.   Ай сакън да не се пуснеш от полата на мама, недей!
Как пък аз успявам да помагам на родителите си, наем да плащам и даже време намерих някоя дума да напиша, а тука сте се събрали все "самостоятелните момченца на мама".
Жалка работа...

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 21f7146d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Авторе, престани да хленчиш! Уж си интелигентен, а не разбираш, че под "инвестиция" жените разбираме ВРЕМЕ!!!! На нас ВРЕМЕТО ни за деца е ОГРАНИЧЕНО! Ако "инвестираме" ВРЕМЕ в неподходящ партньор или оставаме без деца, или с деца, които не живеят добре! И не, НЕ Е САМО мъжът отговороен за семейството! С моят мъж делим разходите според заплатите на двамата, което е почти 50 на 50! И ПРЕДИ да го срещна живях много, ама МНОГО години съвсем сама и НАПЪЛНО самостоятелна!!! От 24-ри годишна. Докротрантура в чужбина (спонсорирана от стипендия САМО! ), а след това работа в научните среди! Не само, че от нашите след 24 не съм била издържана, ами съм им помагала със средства! Това съм постигнала САМА в ЧУЖБИНА! След като сега си купихме апартамент в западноевпопейска столица БЕЗ заем, само със собствени спестявания, от които половината са направени ЛИЧНО от мен, направи си сметката дали не мога сама да се издържам! Не само, че мога, ами и съм го правила поне 15 години! Е, кажи ми сега, ако една жена САМА на 24 е могла, защо един мъж на 30 да не може и то в РОДИНАТА си! И никъде не те съветвам да оставяш сами родителите си...

Хайде със здраве и се замисли... светът не е черен и бял, има И САМОСТОЯТЕЛНИ хора, ама наистина такива, аз съм пример за това... Щом аз го мога, значи и други го могат (познавам бол такива измежду приятелите и колегите си), аз изобщо не съм специална в това отношение!

Ж43

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 21f7146d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   31, оправдания! 15 години съм давала пари за прескъпи квартири (в началото САМО от една непълна стипендия за докторант!!! ) в 2 чужбини и това не ми попречеи да купя апартамент в западноевропейска столица в КЕШ (заедно с приятеля ми 15 години по-късно аз дадох ПОЛОВИНАТА, за които можах да си купя КЕШ поне 5 години по-рано просто два пъти по-малък апартамент, който щеще да е 60 кв. метра), сега е просто два пъти по-голям.

Стига сте се оправдавали!

Ж43

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 48eb367c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   33 - Защото, докато събере парите за жилище, може да стане наследник...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b7ba8f9b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Сега животът явно е друг. Едно време /мъж на 44 г. съм/ почти нямаше хора които са си местни /за София говоря или за който и да е град/ и да излязат на квартира или да си купят жилище, преди са са били семейни или сериозно обвързани. Гаджетата си ги водеха да ги чукат вкъщи, какво като техните са си били там. Даже и заедно си живееха. И аз съм бил така. Прибера се с мацката, а майка само сервира, а ние се забавляваме. Като реших да се женя, се изнесохме и си купихме отделно жилище с жената. Сега взехме още едно, още по-голямо щото децата порастнаха, което ще изплащаме известно време, ама имаме и самоучастие плюс още два апартамента-един мой, който нашите ми дадоха, един общ и сега новия. Та аз не съм ли в графата "самостоятелни", само защото до малко над 30 г. съм живял при нашите. Не ми е било проблем нито с жени, нито с никой, даже си живеех дерибейската, щото нашите се кефеха да ми угаждат.
И за да няма неразбрали-жилищата сами с жената сме си ги оправяли. Малка е била страничната помощ.
Изводът е, че и да живееш сам това не значи нищо, имайки предвид, дали си стойностен и дали може да се разчита на теб да гледаш семейство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fedc63f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Автора съм. Благодаря за мнението 32 и 33 знам че не бива да се ядосвам на такива като 34 и 35, знам го защото те няма как да ме разберат. Аз не искам да ме дондуркат 34, говорех за равноправно съжителство... не ме разбра нали? Даа ти искаш някой да ти зарежда кредитните карти, е не съм аз. 35 да, жалък съм, защото се дразня че трябва да избера да зарежа родителите си ( единия полуподвижен, другия и той натам върви ), за да угодя на критериите на някоя к**** или просто да чакам да умрат за да ме одобри принцесата. Не съм казал че държа тук да живея, а че ако съм на квартира трябва да имам помощ за разходите поне като начало. Не ме е срам да го призная, работя колкото мога повече. Всъшност какво се обяснявам, 34 и 35 искрено ви желая да ви сполети моята ситуация с родителите, тогава пак ще си говорим.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cefb1e65cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

41.   Винаги съм се чудил на нормални мъже опитващи се да спорят с жени при които явно всякакъв логичен мисловен процес липсва. Ако толкова искате да се харесвате на съвременните "самостоятелни" жени, трябва да сте от прототипа който се залага по медии/телевизия. Ако не ви е особен мерак, няма смисъл да си губите времето.
Все пак сметкаджийството и капитализма е на мода. В тоя ред на мисли, за единия малко по-редовен секс, рядко ще му е мерак на някой да се изнася на квартира. Пък и всяка втора вече почти се продава. Цената е паднала достатъчно за да може да си я позволи когато му трябва дори средностатистическия мъж, при сравнително малко търсене. А същевременно масово жените, включително "самостоятелните", търсят заместител на тати - такъв който да ги подсигурява финансово и да ги глези. Я да ми обясните сега, понеже съм просто момче, защо ми е да правя аз каквито и да е жертви за да съм във "връзка" евентуално на квартира? Понеже офертата да съм заместител на "тати" е доста слаба. А ако не ми предлагате нещо повече от "мама"(поне да си делим сметки освен секса, след като повечето вече не знаят термина "да се грижа за мъжа си"), защо ми е да избирам да се мъча с Вас пред това да съм "мамино синче"? Така или иначе вероятността да си остана сам след време е поне 50/50.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1404e7fc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Да, ти определено си самостоятелен и това се разбира от описаното, но този вид самостоятелност е непривлекателен за жените, тъй като си близо до хората, които няма да допуснат да си подлаган на машинации. Хайде сега, жените нямат усет да преценяват кой е зрял и незрял. Познавам мъж, който получи всичко от баща си - апартамент, кола и работа му намери! Сега живее сам и ако питаш всяка млада девойка за мнение "О, той е страхотен и самостоятелен" Но той всъщност е и голям инфантил, поне аз така го виждам. Бягай от такива, които искат да ти повлияят и да те отдалечават от роднините ти, кучки са. :) Имам голям опит и наблюдения, послушай ме.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fedc63f47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Автора съм 36 радвам се за теб, обаче се оправя сама от 24 нататък нали. Има една подробност, аз винаги съм се оправял сам, защото 1 лев помощ съм нямал за образование и т. н. Да висше нямам и не се срамувам, след средното веднага започнах работа а от 7 години и втора. Родителите ми бяха в тежко машиностроене и логично са пенсионери по болест, за пенсиите няма да обяснявам, а единия получи инсулт точно като завършвах. Замисли се малко и кой какъв старт в живота е имал за да се хвалиш какво си постигнала, защото някои сме тръгнали от нулата та и под нея. Те ли са криви че са работили по 40 години а държавата им дава мизерни пенсии или кой... Щото докато бях в гимназия и ядях филии с кетчуп, другитя ядяха хамбургери, а аз след това разнасях брошури по блоковете, и завърших икономическо с 5, 80. А когато отидох по специалността да кандидатствам за работа неофициално ми казаха за колко места колко души чакали и колко е сумата с която се влиза за да имаш шансове, естествено ако роднинските дечица са уредени вече. Така че ок уважавам ти постиженията, но живота на всеки е различен, и не можеш да ми държиш сметка защо не съм постигнал каквото ти. И ок като не съм да се върнем на темата, а може би я изчерпахме. 41 е прав проститутки има много, защо да си късам нервите, не съм пробвал досега, но като се замисля наистина ще ми е по евтино и спокойно, вместо да се правя на шут за да угаждам на някаква кифла.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1afd4ae5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   38 - Значи ще има две жилища. Толкова по-добре за него ;)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2e3aae7bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Мога само да кажа на автора, да не се впечатлява толкова от начина на разсъждение в някои жени. По-горе и други хора са казали, че живеенето сам в някакво жилище, не те прави самостоятелен. Отстрани винаги изглежда по друг начин.
Може да се стараеш да бъдеш отговорен към родителите си, но може и да помислиш да си купиш отделно жилище, за да го имаш, когато дойде момента. Наистина, няма смисъл да си под наем, ако не си женен и жилището на родителите го позволява. Но, така или иначе приятелките и жените около теб те оглеждат и си правят техни сметки и изводи, които няма да съвпадат с твоите. Но, това да не те притеснява.
Аз самия, след като се ожених, живях със жена си няколко години при родителите си. Жена ми също започна да ми намеква, че не съм самостоятелен въпреки, че работех много и плащах сметките. В момента който казах на жена ми, че купуваме жилище и се местим, познай какво се оказа...? ! Жена ми така беше свикнала майка ми да шета и да готви, че едва се преместихме...! Ама, много имало за чистене, ама как щяла да търка толкова плочки в банята, ама как щяла да мете по стълбите... Такива работи! :)
Така че, хич да не ти пука! Търси си свястна жена, с която да се разбирате и да си помагате... Годините си минават и не се връщат. Вече си на 30 години... Докато се усетиш и ще си минал 40-те...! :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 99e6528d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Номер 36, какво "инвестиции", какво "време" продължава да ви гони? ! Нали сте самостоятелни, издържате се сами, можете да отгледате децата си сами? Кое му е ограниченото на времето тогава? Давам ти пример със себе си. Напълно самостоятелен съм и не ме интересува жената до мен принцеса ли е или пепеляшка. Важното е да има чисто човешки качества и да ме обича. Да обича мен, не банковите ми сметки! Родителите ми ( да са живи и здрави и Господ да ги пази ) цял живот са били бедни, но щастливи. И в момента си живеят скромно, както преди. За такова семейство спокойно давам всичките си пари. Не ме интересуват нито къщи, нито коли, нито почивки.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e7e6b8a715
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Номер 31 съм. Обръщам се първо към номер 37 - вероятно авторка и на мнение номер 36 - с докторантурата, която ѝ е изплащала квартирата. Да, ти не си плащала прескъпите си квартири с ходене на работа и положен за това труд, при това не си работила и изкарвала пари за квартира в родните условия, но в същото време бързаш да укоряваш мен и автора (не сме един и същи човек - да уточня! ), че точно в родните условия за момента сме преценили, че не носи никакви ползи да сме сами на квартира, докато се грижим за болен родител. Не омаловажавам това, което си постигала на младини, тъй като и с учение не е лесно да взимаш стипендия. Сега относно редовете ти, написани по мой адрес. Първо да ти напомня, че точно аз сам започнах своето мнение номер 31 с думите, че съм несамостоятелен (поне според преобладаващото женско разбиране какво е самостоятелност, т. е. парички за пръскане). Самият ти тон на изказване е доста заядлив и не ти подхожда на възрастта да го правиш! Приличаш ми досущ на един псуващ нашенски футболист с 8-ца на фланелката, който обожава да се тупа в гърдите пред камерите по ТВ интервюта и да разправя колко е велик и умен, а много други не са като него! Същият този, ако не беше късметът да бъде забелязан навремето от правилния човек, сега щеше да не е така богат и може би още по-голям простак, отколкото е момента. Второ, точно сега се върнах от София от най-добрата кардиохирургия в България (няма да назовавам коя е, за да не правя реклама, но е на Околовръстен път преди Витоша), където благодарение на моята несамостоятелност, станала причина да имам сравнително читав като за България доход и налични спестявания, успях да платя за назначена по-особена сложна операция и (надявам се - ако тя е успешна такава) лечение на майка ми, които не се покриват от Здравната каса. С моите спестявания нямам проблем още сега да си закупя малко жилище (както и ти изтъкна в своето мнение, че си могла и ти да си вземеш такова, но си преценила да изчакаш още за по-добро), но аз не искам да прибързвам и да правя половинчати работи. Но друга ми е думата. Голяма част от българките правят една много грозна, огромна грешка - не знаят колко скъпоценни качества са ГРИЖОВНОСТТА и ПРЕДАНОСТТА у един мъж!!! Бързат да съдят за мъжете по портфейла, мускулите, татуировките, нахалството им, възприемайки това за някаква висша извратена форма на "годен да му се отдават". Мислят си, че щом един мъж е грижовен към свой родител, значи "не става", че е признак за това, че няма да обръщат и на тях самите (на жената до такъв мъж) нужното внимание, но не се замислят, че точно тази грижовност е нещото, което в случай на нужда ще е най-доброто, с което мъжът ще може да помогне на такава жена в труден момент. И тук говоря за наистина труден момент - здравето най-вече, защото по-горе вече няколко жени побързаха да кудкудякат, че мъжът трябвало да има собствени жилище, кола и в пъти по-голям доход от техния, защото "теоритично те, горките женички, можело някога в бъдещето да си загубели работата"! Алооо, това са евтини оправдания, които не минават за пред мъже с умствени възможности над средното равнище! Ако, не дай си боже, някога си загубите не работата, а здравето и легнете тежко болни на легло, тогава ще разберете къде сте грешали като начин на мислене и къде е трябвало да вложите усилията си при избора на качествен и надежден мъж за създаване на стабилно семейство! Аз не казвам, че съм такъв мъж, но със сигурност имам качествата и вътрешното схващане за грижовност и не бих зарязал половинката си в труден момент - нещо, което почти всеки натегач с БМВ-це и апартаментче определено не би сторил. Та, толкова с прословутото женско "търсене на сигурност" у мъжа! Сигурността не е там, където толкова пламенно я дирите вие!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 21f7146d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Авторе,

Да, след 24. А преди това, какакъв си мислиш, че ми е бил старта!?? Та дори билета за самолета за чужбина не са ми платили нашите (кандидатствах във фондация! )!! Това, което са ми дали са гени за интелигентност и аз ги използвах да постигна всичко друго сама! Та аз преди да замина нямах никакви спестявания!! Ако си забравил при социализма училище и университет са били безплатни! Тогава са ме хранили и подслонили! И вашите така! Та аааа, каква е разликата между нас, викаш!? И съм родена в София, както и родителите ми, няма села и буркани и богатства, най-нормално семейство. Образовано и с най-голяма ценност образованието на децата им.

Ж43

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 21f7146d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

51.   31, значи докторантура не е труд и работа според теб!?? Не само, че е къртовски труд, а и не всеки го може!!
36

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2aae63eced
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

52.   Хаха, номер 50, взе да ми става забавно. Само да кажа, че не съм авторът, нито съм номер 47.
Не ми стана ясно само какво общо имат социализмът и безплатното образование??? Авторът е на 30, това означава, че е роден някъде около 1987г. Ти, ако си на 43, значи си някъде около 1974г., което значи, че и средно не си успяла да завършиш през прословутия социализъм. Какво общо имате двамата и защо трябва да ви е равен старта? Човекът по-горе ти е обяснил, че родителите му са болни и бедни. Напълно нормално е в тази ситуация да не е успял да учи в университет. Не знам каква докторантура имаш и къде си я защитила ( това с фондацията е доста мъгляво ), но определено не се държиш като интелигентен човек. С тази злоба приличаш повече на квартална доносничка от времето на същият онзи социализъм.
На автора и номер 47 мога да кажа: пичове, не се кахърете толкова. Живейте си живота и му се радвайте. Любов с пари и имоти не се купува. Познавам доста жени, които избираха по портфейла и всичките до една паднаха от двата стола на земята - нито любов, нито пари.

 
  ...

1-50 от 76
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker