Страх от обвързване след лъжи и разбито сърце - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх от обвързване след лъжи и разбито сърце
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1819 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 21 години. Като всички млади и аз не пропуснах да се влюбя, да ми разбият сърцето, да страдам и да се опитам да започна на чисто. Опитът ми, обаче се оказа несполучлив и се повтори горе-долу същата позната ми до болка схема (вече имам друга). А аз? Аз изгубих тотално вярата в мъжете и надеждата, че ще намеря някой нормален. Като се има в предвид и всички женени мъже, които са търсили контакт с мен по един или друг начин, обвързани момчета са търсели подобия на афери.
И знам, че тук доста от вас ще кажат "Спри да ги предизвикваш! ", но държа дебело да подчертая, че просто се държа по-свободно с мъжете, което не им дава право да си мислят, че искам да спя с тях. Цялата тази история с безразборния секс или т. нар. "приятелства с привилегии"... Нямам нужда от това. Но не мога да се обвържа, страх ме е да допусна някого до себе си, не знам дали нещата ще се получат и в първия момент, в който изпитам съмнение просто бързам да избягам. Дори не знам какво да ми става, не искам да съм сама, но не искам и някой да ме лъже и да се подиграва с мен. Още по-малко искам някой да ме ограничава и да ми казва какво да правя или не. Не знам дали е психологически проблем или просто ми е удобно да мисля по този начин. Бих била изключително благодарна, ако някоя жена изпадала в подобна ситуация се отзове и ми каже как точно се е справила с това?

Модератор: Добавих фраза в заглавието, за да е по-ясно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: b354f4ba7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз като теб останах с разбито сърце, измамена, изоставена, предадена, лъгана. Боже, даже като пиша за това - още горчи. Да, ужасно е да се подиграват с теб и да те правят на маймуна.

Но.. си казах. Това е само един мъж. Защо следващият да е непременно същият? Няма гаранция. За нищо и никога.

Какво направих? Отворих една тетрадка и си пожелах идеалния мъж. Писах, за каквото се сетиш. Имаше 33 точки. Да е висок, да е силен, да има чаровна усмивка, да е самостоятелен, да е достоен, да е искрен, да е кавалер...и т.н. А после забравих тази тетрадка :) Оставих времето и самотата да ме успокоят. Казах си, че не на всяка цена трябва да бъда с някого. Светът е жесток към самотните - да, но като го осъзнаеш ти става забавно. Загледай рекламите за най обикновен сок - задължително усмихнат татко, две деца и прекрасна жена домакиня. Навсякъде ни набиват в главата, че едва ли не ако не сме в двойка сме смотаняци - филми, реклами, предавания, музика.

Теглих една на всичко това и се заех със себе си - образование, успехи, мечти. Усетих, че съм абсолютно пълноценен човек, който управлява живота си. Тогава, когато се успокоих и спрях да търся изход от самотата, се появи той - сегашният ми съпруг.

Някога след сватбата случайно намерих онзи списък - ако щеш ми вярвай, той покиваше всичките ми изисквания, а и "тръгнахме" на рождения ми ден.

Към днешна дата вярвам, че любовта е такава мощна сила, че направо сме си късметлии, че можем да я изпитваме. Да обичаш, но именно да обичаш, това, че сърцето е способно на тази обич ни прави наистина стойностни хора. И е напълно без значение дали сме част от двойка или не, защото обичта принципно стига.

Горе главата и остави на времето да нареди нещата по най-добрия начин за теб. Половината живот се решава с търпение, а дотогава - грижи се за себе си, обогатявай се със знания и преживявания.

И не забравяй да благодариш на мухльовците, които са се подиграли с теб, защото те са били твои учители по един или друг начин. Благодари и на себе си, че не си с тях. Мечтай смело и нашироко. Животът е прекрасен.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0c98c5961f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Концентрирай се върху вътрешните качества на човека, вместо външните.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9947c99c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Още си малка имаш време, има такъв вариант да ти разбият сърцето отново ако се влюбиш пак, но зависи какъвто ти бил късмета. На мен ми се случи няколко пъти да влюбя дори като малка единият не го познавах ама беше ей така по детски. Но когато не са искали да бъдат с теб или са те зарязали най се помни, на мен два пъти ми се случи. За първият отдавна го забравих нито искам да го чувам, нито искам да го виждам никъде, няма за какво да съм му благодарна. За вторият не бих коментирала защото все още имам някакви чувства. Аз за сега съм преценила за себе си тъй като вече не съм младо момиче че ако се появи друг мъж би било грешка да се влюбя, въпреки че е много хубаво но заради последствията много не си заслужава, мен ме е страх дори предпочитам сама да си стоя или с човек към който да нямам силни чувста. Аз ще те посъветвам да не мислиш за любов а да се занимаваш с други по ползотворени неща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1394bb9f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Въпросът е защо ти привличаш женени/обвързани, а като се появят просто не ги изолираш от живота и съзнанието си?
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9947c99c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Отделно виж момиче ти сама можеш да прецениш дали да правиш секс, дали ще ти е приятно, какъв безразборен секс, жените не събираме бройки, ама сега това ново поколение хич не ги знам

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 670cfaad3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На всеки се е случвало да се влюби и да му разбият сърцето. Това си е част от натрупването на опит в живота. И на всички млади момичета се усукват обвързани заради желанието за необвързващ секс. Дотук всичко е обичайно. Това за което да помислиш е -дали ти не грешиш във връзките си. И ако прецениш че си сгрешила примерно в избора на гадже, да не повтаряш същата грешка със следващия мъж. Или в поведениети си спрямо него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 43bd158803
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тези двама или повече, които са ти разбили сърцето един и същи тип ли бяха? Ако е така, значи трябва да смениш типа мъже. Ясно е, че с досегашния не се получава.

Alpha, ж. 27

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 02a27f3e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз дори не искам да чувам за мъже. Никой не ми трябва за нищо. Живота ми дотук така се е развил, че съм стигнала до тези мои думи. Живота ми беше много тежък, без да се изкарвам пред вас някаква жертва. Просто имах тежък живот и в любовта отделно не ми провървя. Изживях тежки моменти, изобщо не се занимавам и никой не ми трябва.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 02a27f3e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз нямам страх, просто не желая никой.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker