Объркана съм. Как да скъсам с него? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Объркана съм. Как да скъсам с него?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2125 пъти
Имам връзка с приятеля ми от повече от година и половина. Старае се в отношението си към мен, сериозен е. Най-близкия ми човек е. Но отношението ми към него е по навик. Секса е по навик.
Ще прозвучи глупаво, но най-секси намирам в един мъж амбициозността. При него липсва. Знам, че ме иска. Но се е случвало да го питам какво иска от живота. Искам човек с когото след като завърша образованието си да идем в чужбина заедно.
Но когато съм го питала.. няма мечти. "Къде искаш да отидем- не знам" Другите минуси са, че адски много ревнува, винаги имаме караници, при които всякакви отминали глупости припомня.
Не е сериозен в образованието си-гледа как да препише за изпити, стои си с приятелите често и си губят времето играейки лол. Спрямо мен е добър-ако го помоля ще сготви, ще излезнем. Живеем заедно..
В момента съм в родиния си град. С приятелка си говорихме. Нави ме да си направя регистрация в сайт за запознанства. Намерих чужденец, който живее в София. Още не сме се виждали, но има тази амбициозност, това което ми липсва. За няколко дни си говорихме толкова много. Искам да го видя. Не е"играч" сигурна съм. Толкова много лично въпроси му зададох, може би е човека за мен. Видя, че съм обвързана-казах му, че е оправдание да не ми пишат. Излъгах, за да не го откажа, толкова много го харесвам.
Осъзнавам, че сегашната ми връзка куца искам да я приключа, момчето ми е дало толкова мноого.. обаче не съм щастлива. Преструвам се, че нещата са наред, но не са. Не го обичам, не като човек, с който бих създала семейство.
Знам, че момента да скъсаме е труден- есента има поправки, не искам да късам с него преди тях. Обаче, заради това, че се държа сякаш всичко е наред, ще му дойде от нищото. Преди съм му казвала, че това че няма амбиция не ми допада, че искам да се старае повече, ако не заради мен- заради него, заради семейството му което дава много пари за образованието му... няма промяна.
Трудно ми е да се разделя с някого, с когото съм била толкова време. Изключително съжалявам, че съм го подвела..
Дори с другия да се окаже, че нищо няма да се получи.. Може би това просто отключи ситуацията, в която се чувствам толкова жалка.
Как да приключа нещата, по по-лесен начин?

Моля за всякакви мнения, съвети.. критики.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: f55cc7c2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лесно, отиваш до тях, поглеждаш го в очите и му казваш, че късаш с него и повече никога не искаш, да го чуеш или видиш. Причините са си твои и нямаш желание да ги споделяш с него.
Това е :). Ще получш около 50-100 СМС и позвънявания, но просот отговаряй с "Всичко свърши !"
Така правя аз и работи безоптказно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 46f080a14f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не искаш да скъсаш с приятеля си, защото, грубо казано, е негодник. Искаш да скъсаш с него, защото ти е интересно да си с новия и си търсиш милион оправдания, за да защитиш собствения си егоизъм. Само, че имай предвид, че вероятността да попаднеш на читав човек, в сайт за запознанство, клони към 0.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8cb67cf207
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Болни "амбиции" ама всеки си заслужава съдбата.Чупи си главата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bcce8fb0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами колкото и банално да звучи, започни с "искаме различни неща от живота" и че не се виждаш с него в дългосрочен план. Спести му подробността, че мързелът му и липсата на мотивация са те отблъснали, но за останалото кажи истината. Кажи му, че и чувствата ти са изстинали.
В крайна сметка ти като заминеш, а той явно няма такива намерения, нещата между вас ще се развалят така или иначе.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c8fc95a2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Амбициите са нещо относително при всеки и на някои хора понякога им провървява и без тях. Манталитетът ти е меркантилен, ако основната причина, която стои зад желанието ти за трайно обрвързване е успеха на мъжа до теб. След години като нищо този човек може и да забогатее, а ти да се тюхкаш как си го изпуснала. А и какъв е този вълшебник чужденец, когото дори не си срещала на живо, но имал "амбиции" каквото и да влагаш ти чак толкова в тази дума. Според мен не искаш дълготрайно обвърване, а търсиш дивиденти топ избора ти би бил, ако имаш връзка с чужденец. По твои разбирания хубавия жизнен стандарт там от където този чужденец идва е еквивалентно на "амбициозен". Както ти казах по-горе, ти едва ли дори знаеш как да дефинираш точно това понятие, но нали перспективата да е по-престижно с чужденеца, който хем прави впечатление на "играч", а ти си го преценила, че е такъв, но не е от "онзи тип" е като попадение с един куршум в два заека според твоите меркантилни мечти (понятието за меркантилност е много по-широко от колкото предполагаш, така че направи си справка преди да тръгнеш да оспорваш това). В общи линии, както и в заключение, ще кажа, че не си с особено големи заслуги по достойнство, че да искаш от човека до теб "амбции", а и си тегав егоист, който няма против да въвежда в заблуждение половикната до себе си стига просто да не е сама и хоп, когато има нова възможност като тази да се отелиш с чужденец и почваш да хвърчиш мислейки си, че си много перспективна, а настоящият ти приятел безперспективен. Човек направо трябва да те аплодира, ако се стараеш да покажеш анти-логика в най-висша форма.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3574b2589e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Още тази вечер говори с него направо. Не се вкарвай толкова във философии и разни подробни размишления.
И без това виждаш, че така само създаваш почва други примерно тука дето си пуснала тема да ти мелят излишни многословности..
Просто действай!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c2f55dd631
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Подвела си човека до теб, че си струваш усилията имал съм същата като теб винаги не и стигаше каквото и да направех и накрая ме съсипа

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bcce8fb0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Защо я обвинихте веднага в меркантилност? Меркантилност означава да се интересуваш само от парите на мъжа и облагите, които може да ти донесе. Не виждам какво лошо има в това да иска мъжа до нея да има някакви цели, да прави нешо смислено с живота си, да има мотивация, да се вдъхновяват един друг. Не е въпросът в парите, а в това, че хората с амбиции рядко остават на улицата и като цяло намират начин да се оправят. Ето това е стабилен, оправен мъж - да знаеш, че ако случайно те блъсне кола и умреш, ще има кой да се справи с отглеждането и на децата ви (което не се състои само в носенето на пари, а да бъдат възпитани в морални ценности и трудолюбое).
Съжаляваме, момчета, но никой не харесва хора (и мъже и жени), които по цял ден киснат пред телевизора и най-интересното им занимание за през деня е да излязат с другите кибици в кварталното кафе или кръчма.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: cba2a4c9fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Сама си създаваш проблемите и не те чака нищо добро. Може този в София да е по-добра партия, но ти се самолишаваш от възможността да изпитваш чувства. Искрено съжалявам теб и още повече приятеля ти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7499e53716
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   След коментара на номер9, просто няма какво повече да се каже, защото ще е нелогично и жалко - тотално в дъното. Ще звучи като пореден отчаян опит за мъжка солидарност - точно както звучи и коментар11...

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c5bf4444da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Самият факт, че авторката се е регистрирала в сайт за търсене на чужденци ясно показва какво търси.... Няма смисъл да се правим на луди, нито е първата, нито ще е последната българка търсеща "амбициозен" (разбирай такъв с възможности) мъж. Проблемът не е, че човека до нея няма амбиции, момчето е студент, вероятно около 20 годишен, не са много хората на тази възраст, които са се осъзнали и ориентирали какво да правят с живота си, проблемът е, че авторката счита, че трябва да има мъж до нея, който да може да й осигури определен начин живот, какъвто едно обикновено българско момче не може да й даде, та за това се е регистрирала именно в сайт за търсене на ЧУЖДЕНЦИ.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fe98b5e6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ненужно нападате момичето за това че има различни интереси и цели в живота от настоящия си приятел. Нужно ли е да се жертва само и само за да доставя фалшиво усещане за щастие у него? Никой не печели от такава ситуация и най-доброто което може да направи е директно да му каже всичко в очите, включително и за липсата му на мотивация и цели.
Това го казвам от гледната точка на човек, който притежава от същите недостатъци и зная колко безперспективно е това състояние.

Относно чужденеца от сайта - задължително трябва да се внимава, особено ако е от близкоизточна държава. Приказките в интернет са едно, но има хора които се държат мило и т. н. до момента в който се стигне до брак, след което започват да се държат с жената като собственост - така че авторке имай едно наум. Най-добрите "играчи" както ги наричаш, изобщо не приличат на такива и често се разбира твърде късно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4a6bc03419
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Защо българите все пък сте на принципа "да не изпуснеш питомното докато гониш дивото"? Дори да сгреши, по-редно е да скъса с момчето като НЕ го обича. Това не я прави меркантилна!!! Според мен трябва да кажеш, че просто вече нямаш такива чувства и търсите различни неща в живота, както са казали хората горе. Съгласна с номер 9!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6644e2b691
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Интересна тема. Авторката да каже тя какв амбиции има и како прави, защото имам усещането, че тя е кибика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker