Как да я измъкна от хероина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да я измъкна от хероина
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1379 пъти
По принцип, рядко споделям, но този път съм силно притеснена.
Става въпрос за най-добрата ми приятелка.
Значи от 8 клас сме си заедно(сега сме 11)
В 9 клас имахме голям скандал с нея и тя започна да се движи с няколко момчета от класа. Те пушат трева, в което не виждах кой знае какъв проблем. Дори когато разбрах че и тя пуши, не бях в никакъв шок. Вече от 4 години пуши трева и аз съм ок с това.
Но всичко друго започна на един лагер това лято, на който не можах да отида. Тя отиде с тези момчета и аз дори помолих единия да я наглежда. Едно от момчетата друса с амфети и без да знам тя му е казала да вземе и за нея.
Та на въпросния лагер тя подчертавам взима друго освен трева за 1 път, и вместо да изчака за ефекта си изпуска нервите, че и е дал аспирин, за да може после да не я гледат и прави 16 линии, на веднъж. Естествено предрусва, пича който съм помолила да я наглежда ми казва че се е скрила никой не я е видял. За щастие това момче което и донесе амфетамин я е гледало. На следващата вечер продължила с още 19 линии. не искам да описвам в какаво състояние се прибра. Говорих си сериозно с нея за тоя и обеща, че е било само за лагера. Да ама не, след 10 дни се прибра един неин приятел от детството от друг град. Аз за това момче знам само че е яко закачен, но тя настояваше да се вижда с него, защото все пак са израстнали заедно. От тогава все по рядко започнахме да се виждаме(беше август месец) и един ден просто ми се обади да се видим, защото имала да ми казва нещо. Оказа се че този неин приятел, искал да я черпи с линии и тя се възползвала. Да ама нещо бил объркал пакетите по нейни думи и в седмици шмъркала хероин. Каза ми че сега се опитва да спре всичко но не може да функционира правилно. Гади и се, главата я боли, все едно имала мускулна на цялото тяло, вие и се свят, не може да различи сънища от реалност, киха кръв, припада, повръща, бледа е, има кръгове под очите, не и разбирам какво говори и много забравя. Не знам как да и помогна. Сега ми казва че е спряла, но според мен още го прави. Сама ми е казвала искам да спра, но няма да мога да функционирам правилно, виж каква развалина съм от 3 дни не съм взимала и не мога да спя, задушавам се. Според мен още взима, човек не може да се откаже от хероин сам. Много забравя, говори несвързано, усещам я. Знам че го крие да не ме притеснява, но искам да и помогна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: c24389aeeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи веднага на родителите й! Защо криете такива неща от родителите си. Та тя може да умре! Може да отключи шизофения или друга психиатрична болест. Кажи на родителите й поне да я спрат да излиза с тези момчета.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e51f4f0b5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това момиче родители няма ли?
Не я ли виждат, че състоянието ѝ е критично и изисква спешна хоспитализация?

Направо ми прилича на измислена история. Не мога да повярвам, че е истина. Но ако не е, наистина бий тревога първа степен - на родители, на учители, на доктори. Тя е за болница!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 54dea4e380
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От авторката:Тя е много добра манипулаторка. Наистина отстрани изглежда, че живее в перфектния свят. Само аз и тези нейни приятели знаят какви ги върши. Дори и те започнаха да се притесняват за нея. Разбира се перфектно с родителите си и може да скрие всичко ако иска, те никога няма да повярват. Оставя го с впечатлението, че им споделя всичко, те знаят, че излиза а наркомани. Знаят за всичко което прави в момента, но тя пред тях го изкарва като тъмното и минало и най-голямата и грешка. Наистина е много манипулативна и успява да убеди всички да вярват в това, което тя иска. Искам да и помогна, но как като тя явно не иска да спре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e60e2cf5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох момиче. Бях в същата ситуация. Дори съм колкото теб. Приятелката ми е с 1 година по- голяма. Перфектното момиченце... започна с алкохол и се приключи с пико. Не се сдържах много ми тежеше. Отидох в защита на детето и разказах абсолютно всичко. Споделих на 2 мой приятелки (най близките ми ние сме 4 момичета в една група) и след 1 година се разделихме заради моя приятел. Както и да е. Съобщих веднага се задействана нещата. МНОГО Е ВАЖНО ДА СЕ КАЖЕ 4 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА СТАНЕ НА 18 ИНАЧЕ ЩЕ Я ОСЪДЯТ!!! НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО! САМО НА ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ НО НЕ И НА КОГО ГО ДРУГ! От личен опит ти го казвам. Загубих 3 много важни за мен момичета. Също така можеш да се обадиш на този телефон: 116. Потърси го в Интернет и прочети. Споделяш абсолютно всичко без да се притесняваш. Отиди в закрила на детето и сподели! Не си казвай името пред тях! Кажи им че е анонимно. Другия вариант е да напишеш писмо в което им казваш на техните за всичко и те от там ще поемат слагаш го в кутията и се молиш. Много боли от това да видиш как близък се проваля.... КЪСМЕТ! После кажи какво е станало. Надявам се да бъда полезна. Ще следя темата ако имаш нужда от още съвети.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: adc236e577
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Историята може да не е измислица. От класа на най- добрата ми приятелка имаше момиче, което друсаше с метамфетамини. Майка ѝ е преподавател в училището ни, преподаваше на нашия клас последните години, преподаваше и на нейния, а баща ѝ работеше в пожарната, която е разделена само с една ограда от нашето училище. Това момиче проявяваше типичното хиперактивно поведение на човек, който употребява метамфетамини, буквално под носовете на родителите си и умело го прикриваше пред тях и ги манипулираше. Накрая от класа ѝ се събраха и казаха на майка ѝ. Уж започна лечение, после от познати дочух, че за кратко се е върнала отново към дрогата, пък после пак се е отказала, сега не знам какво се случва с нея, защото завърших и от тогава не съм я виждала, а най- добрата ми приятелка е в чужбина при майка си и не е разпитвала за нея. Мисълта ми е че малко след като започна да друса, това момиче се промени и не е същото като преди 4 години, когато дойде в училище. Дори по време на лечението си, когато не беше на нищо, не беше тя и вероятно никога няма да бъде. Просто се промени и не е тя.
Ако не искаш нещо такова да се случи с твоята най- добра приятелка, кажи на родителите ѝ. Ако си добра приятелка, ще направиш всичко необходимо за да я спасиш.
И далеч от разни дроги! Ако имате проблем с наркотиците, започнете лечение! Ако според вас е късно, то по- добре късно, отколкото никога.


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker