Има ли смисъл да продължавам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Има ли смисъл да продължавам?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1503 пъти
Здравейте, момче на 24 години.
Живея в чужбина. Знам езика и работя в ИТ сектора, като цяло хората нямат проблем с това, че съм българин.
Още откакто дойдох се опитвам да излизам с местни момичета. Тъй като не познавам никого, освен колегите си, се опитвам да завържа случайни запознанства - в магазина, на улицата и т. н., ако видя някоя която ми допада. Не съм претенциозен, за мен външния вид не е толкова важен, важното е тя да ми допада, а не да е някоя красавица, защото все пак не мога насила да се хвана с някоя която грам не ме привлича. Повечето ме игнонират, успях да изляза само с 3 момичета за последните няколко години. Първите две ме отрязаха още на първата среща, имаше доста неловко мълчание, не съм приказлив и ме сметнаха за скучен. После имаше едно момиче което ми допадна, излязохме веднъж за малко, говорихме си разни простотии, за първи път не чувствах срам в компанията на момиче и се отпуснах, гушкахме се, излязохме втори път, целунахме се (това беше първата ми целувка)... но след малко тя се отдръпна, каза че не мога да се целувам, намръщи се и си замина. Звънях й веднъж след това, но каза да не я занимавам. Всъщност никога не съм имал приятелка и дори не съм се целувал, с изключение на случая по-горе, обаче го крия защото ме е срам. Занимавам се с компютри и на работа по цял ден стоя пред компютър, харесвам си работата, но тя е убила социалните ми умения. Тук е също като в България - ако си на повече от 18 и не си имал гадже, автоматично ти лепват етикета "смотаняк" и затова го крия, за да не ме подиграват. Ако работиш с компютри е същата работа - "смотаняк". Сега се чудя, има ли смисъл да продължавам, след като очевидно не ме харесват, и вместо да ходя по безсмислени срещи и да ме режат, ако въобще се стигне до среща, да се концентрирам изцяло върху кариерата си и да се развия, да стана по-добър в професията си, да изкарвам повече пари? Може би самотата няма да ме мъчи ако постоянно си имам занимание? Колегите са единствените които не ме критикуват, защото и те са на същото дередже, препоръчаха ми проститутка, но не искам. Искам приятелка и напоследък само за това си мисля, станал съм доста разконцентриран. Казвали са ми "спри да го мислиш", "ще стане случайно", но човек не може да контролира емоциите и чувствата си.
Проблемът със сигурност не е, че съм чужденец, защото и в България си беше така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2f2b19c1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, жалко, че не пишеш държавата или поне културното пространство, в което живееш, но най-вероятно си в Западна Европа.
Какво да ти кажа - там жените имат голямо самочувствие и си знаят цента. Голям компромис е да тръгнат изобщо с българин и да ти дадат шанс дори тези момичета за среща и то ще да е само, защото си образован и имаш хубава работа. Аз съм учила в чужбина и с нашите студенти никой от колежките не искаше да излиза точно заради парите, а и да не ги подиграват, че са с българин. Малко е гадно, но това е истината. Също има културни различия, които при вас, по-младите са по-малки, но ги има. Примерно българските мъже не сте свикнали да помагате в домакинството. Също западната жена очаква да бъде ухажвана, да бъде глезена и да - черпена. Повече гледат парите и материалното от българките, но също искат да изпитват удоволствие в секса и не правят компромиси с това. За жените там не е проблем да са имали повечко сексуални партньори и да си изпробват повечко мъже, а мъжете после ги обсъждат като парчета месо буквално. Аз имах дори колежка, която манипулира приятеля си да отиде на специализация в.... ИНДИЯ, а тя в това време преспа с половината колеги, а горкото момче ѝ се обаждаше да ѝ реве по телефона. После може и да се е омъжила за него дори, защото той беше от богато семейство с големи връзки.
Също специално в Северна и Средна Европа много български мъже просто не са смятани за атрактивни заради нисък ръст най-вече и начин на обличане, прическа, черти на лицето, цвят на кожата. Също много сте пестеливи, живеете в лоши квартири и повечето спестявате за жилище или нещо такова, което за жените там не е приоритет - те искат да живеят тук и сега и да ги водите на почивки, на ресторанти.
За българките не е проблем там да излизаме с местни мъже и момчета, между другото, защото ни намират за хубави жени, просто защото не сме дебели. Също харесват чертите на лицата ни, начин на обличане, домакински способности и че сме финансово независими и образовани. Не сме толкова нагли като техните жени, между другото и сме по-леки като характер в смисъл, че нямаме толкова големи очаквания към мъжа като западната жена. Затова за съжаление обаче много българки се хващат с големи боклуци на Запад, но това е друга тема

Моят съвет към Автора е да си търси българско момиче или жена от бившите СССР страни. Също го съветвам да се замисли за връщане в България и живот в София, защото като стандарт на живот и у нас може да живее много добре с неговата квалификация, също да си купи собствено жилище, което пък е много голям бонус за българската жена, а на Запад не знам дори като ИТ специалист дали ще може да си го позволи.
Ако иска да ходи с жените там обаче ще трябва да се бръкне малко по-дълбоко и да намери начин да придобие сексуален опит, защото те очакват и умения в леглото.

Успех иначе и умната.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0e210ccfc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Развий си социалните умения. Млад си, не е късно все още. Свободното общуване е много важно за връзките, а и ще ти помогне като цяло в живота.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 69aa75b7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Сигурна съм, че не външността ами подходът ти е грешния. Аз пък неопитните мъже ги намирам за чаровни и последното, което бих казала на мъж, който харесвам и няма опит с жени е, че кофти се целува и да го зарежа. По-скоро бих отделила време да го "обуча" как да прави нещата :D макар, че то всъщност нещата се получават естествено, когато има привличане. И аз нямам богат опит с мъжете, а пък съм вече на 26 (жена) и не го разправям наляво и надясно, просто защото хората са толкова слепи за всичко около тях, че едва ли изобщо им пука. А по казуса с проститутката - недей!!!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2c8a7951ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В чужбина (западния свят) хората са по-отворени към света. Пробвай онлайн запознанства. Там се получават добре. А така ще понатрупаш и опит, който после ще ти е полезен.
ж

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c8fee2c260
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   1, аз какво получавам в замяна от тази велика "западна жена"? Значи, да обобщим:
Трябва да мия чинии и да чистя, трябва да съм висок и красив, трябва да изкарвам много пари, да я глезя и черпя, да я водя на почивки и ресторанти, трябва да я задоволявам по всевъзможни начини, че дори трябва да я оставя да ми изневерява. А в замяна какво получавам? Нищо, освен още претенции. Ти защо въобще допусна, че нормален мъж би поискал такава жена? Заради това великите "западни жени" имат най-малко деца и най-много разводи в цял свят - защото вече никой не иска да се хване с тях, дори собствените им мъже. Не може да живееш със същество което си мисли, че има само права, а мъжа само задължения. Вас трябва да ви пратят за малко в Саудитска Арабия или някоя друга мюсюлманска държава, да видиш там какво е отношението към жените. Не ми говори за Северна Европа, защото в момента Швеция я наричат "европейска столица на изнасилванията", там 80-90% от жените (да, 90%) твърдят, че са били жертва на сексуален тормоз. На концертите раздават флаери където има инструкции как да се избегне изнасилване. Това защо не го спомена? Това лято имаше 2 българки пребити от шведи. Онзи дето ритна жената в Слънчев бряг, като го питаха защо го направи - оправда се, че бил "пиян и дрогиран". За тях това е нещо нормално, не им прави впечатление. За холандците да не говорим - едва ли има по-дрогирана пасмина от тях. Държавата която се гордее, че проститутките и тревата са легални. Лятото цял Слънчев бряг е препълнен с дрогирани и неадекватни англичани, шведи, немци и всякаква сган. Миришат на мокри кучета и повръщат по улиците. Отврат!

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 22271f5a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не се отказвай. Продължавай да опитваш. Не си прави илюзии че като се концентрираш върху работата и реализираш някаква кариера ще впечатлиш някоя... колкото и да е тъжно днешните жени трудно се впечатлятват от такива неща. Мислят от днес за утре и не ги интересува че след няколко години ще трябва да формират семейства и т. н.

Добре е че си успял да заговориш поне няколко и да си организираш среща. Опитай и онлайн с tinder или някой сайт за запознанства.

Има някаква истина в това, което ти казват за западно европейките... така че наистина ще е по-добре да се ориентираш към някоя българка. Въпреки че българките в чужбина обикновено се оглеждат за някой богат чужденец, но както и да е.

Аз бях долу горе като теб когато бях на 23. Бях се отчаял отвсякъде, но се запознах с едно момиче (българка) онлайн и общо взето тя ме научи на всичко и ми помогна да се отпусна страшно много. Вече не сме заедно, но това е друга история...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2f2b19c1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 1 към 5 - ами именно! Затова те съветвам да не се занимаваш. Като жена, която съм учила с тези момичета и са ми били приятелки ти казвам, че имат голямо самочувствие. Говоря, разбира се, за атрактивните момичета, образованите. Има и при тях смачкани жени, но те са или много дебели, или много грозни, или много глупави, но най-вече всичко заедно.
В момента, в които имаш поне малко атрактивна и умна западна жена, тя си знае цената.
Затова и западняците искат да си хванат някоя жена от Източна Европа. Те се радват дори на разни дреболии - да им изчистиш, да переш или да сготвиш нещо прясно. За тях това е сякаш си направила нещо невероятно и изключително.
Друг е въпросът, че и те често не струват, но като цяло мъжете им са по-стойностни от жените им. Има си ги навсякъде общочовешките пороци - алкохол/дроги, МЪРЗЕЛ, слабости като цяло.
На българките ни харесва в техните мъже, че са малко или много така възпитани от майките си и обществото, че се грижат за жената и за семейството, докато българинът е имал в повечето случаи майка от желязо, която и деца е гледала, и домакинство, градини и зимнина и е работила. В моето семейство майка ми дори пали парното в къща, в която живеят 3ма здрави мъже и е хранила семейството, също мъкне тежко и така нататък. За западната жена, дори грозната и простата, това са невъзможни неща. Редуват се кой ще чисти банята вкъщи и кой ще сложи чиниите в миялната машина дори мъжът да работи 14 часа на ден, а жената да не работи изобщо.

Западнякът гледа да е всичко 80 на 20 - тоест той гледа да поема огромна част от задълженията за семейството, а общо взето на жената остава да ражда, да гледа децата и да работи за удоволствие нещо, може без пари - като доброволка примерно. За чистенето или помага, или взима домашна помощница почасово. И става дума за обикновени семейства без големи финансови възможности. Мъжът или трябва да чисти банята, или трябва да плати на жена да го прави, но е въпрос на чест за западната жена да се наложи и да не е прислужница на мъжа.

Западният мъж за българката поне е по-добър вариант, но не всички са такива де. Всичко е до личност. Като цяло обаче имат много по-малки очаквания към жената. Примерно и 30 кила да напълнееш със западен мъж няма да се осмели да каже „гък“, също може да си мърлява домакиня, може да не работиш.
Имах една съседка със син на 16 и нагоре години, която нарочно не работеше, за да точи от мъжа си издръжка. И след 18 г. възраст на „детето“ продължи да получава издръжка от този мъж и един ден ще му вземе половината пенсия. Имат просто големи права жените там, а задълженията са им 1/3 на нашите.

Мисля, че истината е някъде по средата.
И още - техните жени не работят или не работят на пълен работен ден - говоря за страни като Холандия, Германия, Австрия и т. н. Във Франция мисля беше по-добре и в Италия, но в Италия няма и майчинство и те раждат най-малко, а са католическа страна.

Не съм съвсем съгласна за холандците. Да, разни младежи идват у нас да си правят кефа за 2 седмици, но като цяло са добре възпитани и ако беше ходил в Холандия. Там пък ходят англичаните да се надрусат и напият... винаги има такива туристи на определени места. Холандците имат друг проблем - образовани са и културни, но СТРАШНО МЪРЗЕЛИВИ. Добре изглеждаща нация са, слаби, високи, с хубави черти на лицето, но по цял ден могат да правят седянки, отбиват номера на работа. Не се мислят за нещо по-добро, но имат своята си национална гордост. Най-важното обаче им е буквално да си гледат „рахата“, като има слънце да са навън и да разпускат. Това им е важно. Жените са сладурани, но също без да го осъзнават са мързеливи и мърляви.
Също не ми харесва в холандците-мъже, че не са искренни. Големи женкари са, а се правят на много примерни пред половинките си. За холандските мъже е национален спорт да задяват жени и да....
Макар, че жентие са им хубавки, те не харесват собствените си жени, а по-тъмни жени - тип латина или черни жени дори. Имат поне в Амстердам доста черни жени и смесици, които са страшно красиви. Грозотии не можеш да видиш - от колониите са си докарали хубавиците, смесили са се и вече 3-4то поколение са много красиви.
Българките харесват, но не всички. Повечето са им много ниски и мисля, че не им допадат като черти на лицето. Рядко ще видиш българка с холандец.. Никога не бих тръгнала с холандец, между другото! Лъжци и измамници. Това е кошмарът за една жена. В това отношение руските мъже са сходни, но това е друга тема. Имам също приятелки-рускини, които са пропищяли от техните мъже и те пък българите намират за много добра партия, защото при тях вече не само жената работи, върши домакинството, ражда деца, но я и тупат у дома и също мъжете им пият много - няма значение от образование и класа. Бой и водка! Българите каквито и косури да им намираме просто не са такива. Особено младите са сладури. Рядко е наш мъж да бие жена и ако го прави, това е асоциално и всички го осъждат. Също мисля, че нашите мъже не изневеряват чак толкова и са по-кротки в това отношение. Работливи са повечето, но за съжалние ниско квалифицирани и печелят много малко, също не си знаят цената и не умеят да искат повече пари дори да го заслужават и да имат квалификация. Смачкани са, имат много комплекси и ниско самочувствие дори да имат покритие за повече. По-соцални са от западняците, приказливи, разбират жената. На външност за мен българинът не е славянски мъж, а по-скоро типичен южняк. Много по-привлекателни са обаче от италианците, по-високи и всичко, но нямат самочувствие с жените като италианците, които за мен са си грозни мъже - ниски, тъмни, леко тръглести като станат на определена възраст, но знаят просто как да се отнасят с жената. За българинът семейството и приятелите са най- важни, може би прекалено важни (майката им). Фикс идея им е да имат собтвен добре обзаведен дом - тоест къщовници са и са също пестеливи с цел постигнато на по-високи цели, но прекалено пестеливи за вкуса на западната жена. За западняците приоритет е добрият живот тук и сега, почивка поне 2 пъти в годината и ако останат пари за друго - ОК, но никога не биха паднали под определен нормален стандарт на живот, за да пестят за жилище примерно.
Като цяло българите под 35 г. са повечето ОК, но сред по-възрастните за съжаление селото още надделява.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c8fee2c260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, не се занимавам, моята приятелка е туркиня.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker