Чувствам се лесно достъпна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствам се лесно достъпна
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2193 пъти
Здравейте,
Имам следния проблем с хората. всички ме разиграват и се държат сякаш съм на стендбай и може да се видим, когато на тях им е удобно. Като казвам всички включен колеги, приятели, познати, партньор. Моята грешка е, че съм доста активна. Винаги аз ги търся първа, постоянно проявявам инициатива. трудно ми е да бъда каквато не съм, да седя и да чакам всичко на готово, да чакам да ме потърси някой. Това обаче води до там всеки да ме приема за даденост. Единият колега като го питам "Искаш ли да обядваме? " често направо казва "Не". Друг път ме търси, но понякога дори не си прави труда да излъже, че е зает, вместо да каже директно не. познаваме се от 3 години. С други колеги обядвах всеки ден по 1 час 1 година. Накрая единият от компанията замина и те не ме потърсиха нито веднъж за два месеца. Потърсих ги аз, доста пъти. Все се правят на заети, после ги виждам да си пушат заедно. С гаджета пак е така. Все правя компромис и те все не намират време да се видим. Почва се с разиграване, днес не мога утре не мога... До безкрай. Пробвала съм да им отказвам и аз, като ме търсят, за да не съм леснодостъпна. Но няма никакъв ефект. Трудно ми е да се правя на интересна. Може ли да ми дадате съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e3d93a19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам да го кажа, но може би си им неприятна за компания, по някаква причина.
За гаджета-като виждаш, че нямат интерес към теб, отказват ти излизане, би трябвало да се сетиш да не досаждаш.. Това, че ти каниш някой, не значи, че той ти е задължен. Ако един мъж има интерес към теб, той ще те търси.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1f5b53f653
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А замисляла ли си се за варианта да изглеждаш досадна и нежелана, а не леснодостъпна? Това е по-лошо от самотна. Помисли. Не се прави на друга, а промени себе си за добро. И започни да работиш от самочувствието си, което ти липсва.
Намери и други алтернативи и интереси. Колегата ти с прост отговор "Не. " ми хареса. Ти питаш дали иска да обядва с теб, той отговаря открито. Браво на него! Приеми, че никой не е длъжен да иска да има нещо общо с теб (нима ти харесваш всички хора? ), но това не намаля стойността ти. Не се бутай, където не те искат, просто намери тези, които те желаят в компанията си.
Помисли хубаво, почети психологична литература и на първо място - УВАЖАВАЙ СЕБЕ СИ!
Успех, усмивки, щастие! :)
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8758cfe626
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Когато понатрупаш още малко житейски опит ще разбереш, че когато си добър, всички ти се качват на главата. Не гради самооценката си на мнението на другите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 524ea3afd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си лесно достъпна, а имаш претенции към хората - кой кога да се вижда с теб. Ако е вярно, че някой твой познат непрекъснато ти отказва покана за среща/обяд/цигара или нещо друго, това наистина не е приятно, но е причина за прекъсване на отношенията ти с него. Не е лошо да откликваш на отправена към теб показа за среща/обяд или друго, стига да ти е приятно и да не ти нарушава "графика". Ако го нарушава - отказвай и ти. Виж, понякога балансът е труден.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ed45acaba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Спри да се самоопределяш според връзките си с другите. Ако някой не те търси - не го търси и ти. Може би ще останеш сама - но по-добре така отколкото използвана. Живей за себе си, не за някой друг.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d664aac0b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Дa не би дa си досaднa и зa товa дa те избягвaт?
Явно си много сициaлнa личност, но aко превземaш прострaнствa нa другите, aко говориш твърде много и не може дa се вземе думa от теб, aко прекъсвaш често говорещ и т. н. (сaмо посчовaм примери зa досaдни хорa) е възможнa причинa.
В моятa компaния нaпример имaме еднa, която се смее толковa пресилени и високо, дори и когaто някой говори в моментa, дрaзни.
Всички рaзбирaме, че си е някaкъв комплекс неин, силнa нуждa от внимaние, но в нейно присъствие предпочитaме дa говорим общи нещa, изкaзвaме се крaтко, зa си спестим товa нейно поведение.
Събирaме се често без нея и към моментa поддържaме "тaйнa" зa сбирките ни, но се е усетилa или някой и е кaзaл, сегa го игрaе нaцупенa. Още и спестявaме, че е досaднa и кaто цяло нежелaнa в компaният, един от мъжете вече и нaмекнa, но тя още не осъзнaвa или пък не ще. И също звъни постоянно нa всички от групичкaтa ни. Включително през нощa когaто нa нея не и се спи без дa се зaмисли, че ние спим по товa време.
Aко си подобнa... е, знaеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2e5461fdbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ОСтани за известно време сама. Не кани никой никъде. А мъжете предпочитат те да са активната страна, те да поемат инициативата ида те канят. Ти им изземваш мъжката роля, те са объркани и те напускат. Спри се малко. Остави мъжете да те търсят. А колкото до колегите, това, че обядвате заедно не ви прави приятели, за да те търсят и те.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 092ba388fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, хич не ги слушай другите. Приказват пълни глупости, досадница, си била, тинтири минтири. . Ти просто имаш неправилните приятели. Същия съм като тебе. Ама един ден си казах НЕ. Спрях да ги търся. Намалих си фб до 80човека. Останаха ми ми само двама, трима с които наистина сме си добре. Сега СУПЕР МНОГО си подбирам новите приятели и да ти кажа срещнах доста много нови хора, които търсят такива като и теб и мен. Когато двама активни се съберат си прекарват супер добре. Останалите са депресирани и ядосани на себе си.
Пак ти казвам, остави ги намира . Щом искат нека тънат в нищета, самота и самосъжаление. Те не ти заслужават енергията която хабиш по тях.

Намерих си и приятелка преди две години, която е също като нас. Любопитна е за света. Има мечти, има позитивност и добро отношение към всички. Разбираме се прекрасно и никога не съм имал, нито сигурно ще имам по добра връзка.

Не се хаби! Успех ти пожелавам. Знам че един ден ще си щастлива!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f4e2ae8c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всичко ще си дойде на мястото, в момента в който започнете да живеете в реалноста, без значение от пола без значение от годините... М29

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker