Имате ли рамо, на което да се облегнете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имате ли рамо, на което да се облегнете?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2059 пъти
Заобиколена съм от много хора, но не мога да намеря човек с когото да споделя какво изпитвам, колко ми е трудно, просто да си поговоря с някого, без да ме упреква, да ме изслуша и това което споделя да остане между нас, но уви... такива верни приятели нямам. И не мога да разбера, колко много се промениха хората, колко се озлобиха, че е трудно да споделиш с някого болката си и да знаеш че той няма да злоратства... А вие имате ли с кого да споделите тежките и радостните моменти? Ако ви се доплаче имате ли рамо на което да се облекнете или преживявате всичко само, като мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: d005ba8f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имa хорa, които имaт нуждa непрестaнно дa зaливaт с негaтивизъм, дa товaрят други с нещaстиятa си, aко си от тях, не е чудно кaквото нaмирaш от срещa. Aз лично избягвaм подобни, зaщото сa енергийни вaмпири. Извинявaй, но тaкa изглеждaш по постa си. Единственото ти оплaквaне, че нямa нa кого дa плaчеш, зaщото сa те поорязaли.
Дa, aз имaм с кого дa споделям лошо и ДОБРО. Позитивен и усмихнaт човек съм, но и нa мен ми се случвa понякогa дa ми дойде в повече, дa имaм нуждa дa рaзтовaря върху някой друг. Зaщото товa е което се случвa, зa дa се рaзтовaрим, нaтовaрвaме друг, зa товa се кaзвa, че споделенaтa мъкa е половин мъкa.
Обaче моите приятели не сa ми кошчетa зa душевни отпaдъци, a живи хорa. Увaжaвaме си се, в добро и лошо.
Който имa нуждa може свободно дa си се излее, но никой не прекaлявa, не се търсим СAМО зa товa, a си е сaмо екстрa към всичко остaнaло. Веселa компaния сме, ходим често зaедно по уикендите нaнякъде, прекaрвaме си стрaхотно, тоес имaме много общи моменти зaедно. И aко се чувствa зле и без товa ще се зaбележи нa мигa и ще питaме, търсим зaедно решение aко е тaкъв проблемa или просто изслушвaме aко от товa имa нуждa.
Но повтaрям, не говорим зa енергийни вaмпири. Ти нямaш доверени хорa въобще до колкото рaзбирaм, щом ти се и подигрaвaт, вероятно сa свикнaли, че си много негaтивнa и сaмо се оплaквaш, но никогa не вкaрвaш нещо позитивно, весело. Ето и тук кaзвaш колко сa злобни и т. н. пък ти нaй-добрaтa и горкaтa....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9c2b9523ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз в момента живея в чужбина и тук нямам такива приятели, на които да облегна рамо и да поплача. Но за щастие имам останали 2-3 приятеля от времето, когато си бях в България, на които споделям и те ми оказват голяма морална подкрепа макар и по интернет. На моменти много ме връхлитат тия емоции и тая самота, но гледам да си намирам занимания, за да не мисля. Така че не си само ти. А повярваай ми в чужбина е много страшно да се чувстваш така и да няма на кого да разчиташ.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d3918f8511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имам на кого да споделям в такива моменти, но предпочитам да преживявам тези свои моменти сама. Трябва да ми се е насъбрало страшно много, за да си помисля дали да споделя.
Винаги когато споделям ми олеква, но го правя много рядко.
Така съм свикнала въпреки, че не е правилно и не в редно.
Предполагам винаги можеш да споделиш с роднина, ако сте близки?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e08ee9d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Бях се научила сама да се оправям, в последствие събрах кръг от хора, на които мога да разчитам за всичко. От години са едни и същи, започнах да се доверявам повече, не прекомерно, но достатъчно. Най-големите ми проблеми с тези хора са били свързани с това, да ми дадат време да се оправя сама или да ме накарат да се оплача от някоя трудност. За да имаш стабилни отношения с другите, самият ти трябва да си стабилен човек, да си изградена личност и да не очакваш рамена. Всяко едно чуждо рамо е само привилегия, ако се държиш сякаш е нещо задължително, никога няма да го имаш истински, предимно ще получаваш злорадстване. Понякога ми е криво, не винаги другите са в настроение за моите мрачни моменти, тогава спирам да говоря за собствения си негативизъм и обръщам внимание на техните нужди. Отдавна съм приела, че човек трябва да може да се справя сам, без много да говори, но трябва да знае кога е нужно да приеме помощ, дори и никога да не я изисква.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bc20ffbbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   По принцип имам близки приятели, но за съжаление нямам "половинка". Това най-много ми тежи и мисля, че интимен партньор никой не може да замени.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8ccf788da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 е много права.Ако си от хората, които постоянно се оплакват и имат нужда да говорят постоянно за проблемите си, е нормално хората да те избягват.Аз например съм човек, който умее да изслушва и оттам едни приятелки започнаха да злоупотребяват с това.То нямаше ден в който да не ми се оплакват за това и онова.Едната дори напрекъснато се оплакваше от мъжа си на мен, а на него му правеше мили очички.Разправяше как не бил готов за брак и за дете как не ставал, а след това му роди второ дете.После ми се оплакваше как нямала социален живот, а напълни фейсбука със снимки от събирания.Просто за нея беше важно да се оплаква.А другата държеше да ме информира за всеки дори най-незначителен детайл от живота си и да си намира драми там където ги нямаше.Трудно ми беше да прекъсна връзка с тях, но го направих.Главно ме държеше това, че преди не бяха такива , но в последствие си намериха удобното кошче за душевни отпадъци.Така че помисли дали не натоварваш хората около теб прекалено, защото едно е когато наистина имаш истински проблем да споделиш и да потърсиш подкрепа и съвсем друго главната тема на разговор да са ти оплакванията.Просто наистина хората, които постоянно се оплакват са много натоварващи и изцеждащи, а вече ги избягвам и търся хора с които да имаме общи положителни спомени и преживявания, а не да висим по кафетата и да си изсмукваме от пръстите колко гаден е живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6d93f00968
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всеки е заменим номер6, АБСОЛЮТНО ВСЕКИ! с изключение на родителите.

Като малка не се оплаквах сред приятели, съученици и. т. н. може би, защото нашите така ме учеха като по - малка. Аз ги слушах какво те имат да казват. Не бях критична, напротив - винаги подкрепяща. След това имах един период от 3-4 години след гимназията, когато бях започнала да ставам по - открита и да споделям повече за себе си и вътрешния си свят. Видях как хората или са склонни да критикуват, наставляват или често по - скоро да изпитват едно такова удовлетворение (някои от тях), а на моменти дори задоволство, че аз имам еди какви си страдания, а те не. Така от няколко години насам
категорично спрях да споделям какво ме мъчи, когато нещо ме мъчи. Но и плановете си не споделям. Убедих се, че човека, който най - много ме покрепя и разбира съм АЗ.
Човека, който може най - добре да ме посъветва в труден за мен момент съм АЗ (макар и след седмица задълбочени размишления примерно). Човека, който винаги действа в мой интерес и за моя прогрес ноу матър уот съм АЗ.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7c57088f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей. Живея от много години със семейството си -съпруг и две поотраснали деца в чужбина. Горчивата истина е, че не мога да нарека нито един човек тук приятел. Всички съм ги сложила в графа познати. Трудностите, които имахме в началото тук, сплотиха семейството ни, укрепна доверието между нас, научихме се да разчитаме единствено и само на нас. Затова, сега смело мога да кажа, че имам истински ЧОВЕК до себе си, който никога няма да ме предаде, винаги имам безрезервната му подкрепа. Пожелавам на всяко живо същество да намери своето верно приятелче и като го открие да съумее да го задържи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f2810012c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нямам нужда от рамо.Моля се да съм възможно повече време здрав и все така свободен.

Един мъж на 30.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b3bf880c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ех.. мислех си че съм единствен.. че няма душевност в хората..
абе.. защо не можем да се открием ние "самотните вълци" по улицата?
Не че много излизам ама.. както и да е.. няма надежда..

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7004d1ecc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз също съм с номер едно. Вместо да се чудиш за каква причина да тъжиш- намери с какво да запълваш времето си, какво ти носи щастие.
Дали ще в танци/спорт, дали часове по рисуване или нещо друго. Ако имаш време да "споделяш мъка" просто имаш много свободно време да обмисляш лошите неща. Така ще се разсейваш, може би ще се запознаеш с нови хора.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c29cacf131
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравей, авторе. Млада съм и не, нямам рамо на което да се опра в смисъла, който ти влагаш. Нямам приятели, нито съпруг. Имам само 2-3 добри познати, на които предпочитам да не споделям тежките си моменти и не се оплаквам почти никога за нищо. Сама си се справям в трудностите по всички въпроси от живота. Така и съм свикнала. И аз не понасям мрънкачите, защото на повечето хората несполуките и трудностите ми се струват незначителни и несъществени в сравнение с моите битки. Затова съветът ми е, намирай решение на пробемите си сам, респ. сама. Защото животът си е твой и ти си го правиш до голяма степен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c29cacf131
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей, авторе. Млада съм и не, нямам рамо на което да се опра в смисъла, който ти влагаш. Нямам приятели, нито съпруг. Имам само 2-3 добри познати, на които предпочитам да не споделям тежките си моменти и не се оплаквам почти никога за нищо. Сама си се справям в трудностите по всички въпроси от живота. Така и съм свикнала. И аз не понасям мрънкачите, защото на повечето хората несполуките и трудностите ми се струват незначителни и несъществени в сравнение с моите битки. Затова съветът ми е, намирай решение на пробемите си сам, респ. сама. Защото животът си е твой и ти си го правиш до голяма степен.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f3e450e27c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Имам но никога не съм ги натоварвал с моите проблеми защото знам че те имат достатъчно свои.

Потърси специалист (психолог) ако искаш да поговориш с някой.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7dc060c8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   На мен като ми натежи на лявото рамо, се обръщам и се облягам на дясното, а когато му натежи й на него, сменям с лявото:)

Мрънкачите никой не ги обича, ако действително никой няма желание да те изслуша... коооофти:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker