Жената не трябва да работи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жената не трябва да работи!
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 5148 пъти
Смятам, че е много глупаво жените да работят. Това е зверска експлоатация - не може и мъжете, и жените да работят. Трябва мъжа да изкарва достатъчно, за да издържа жена си, стига тя да си заслужава. Ако иска нека се образова, но да работи и изкарва пари наравно с мъжа е признак, че мъжете са бедни. Също така е против женската природа. Тя не е натоварена с отговорността за изхранването на семейството.
Предпочитам жена ми да си стои вкъщи, да ходи по магазини или каквото там иска, но не и да работи за някаква заплата. Парите са мъжка отговорност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: e2e81f3fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   И след това жените говорите за " Gender equality".

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a17aaff7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Евала! Дано да има повече мъже със същото мислене. Макар че аз съм жена и работя, колкото да не стоя вкъщи по цял ден. Мъжът ми няма нищо против, но ми е казвал, че ако искам мога да напусна. Но имам приятелки, на които мъжете не работя, а те се бъхтят по цял ден и изкарват пари за четричленно семейство. Това за мен не е мъж, а п*тка.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2fa8b749ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   То няма лошо, ама като плащат малко... Иначе има хора, които си обичат работата, като мен например. Пък и има си работа, която е повече за жени...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b52ea8ac1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз така си мислех, докато не си останах в къщи. Така се случи, че заминахме за няколко години в чужбина. Аз си гледах детето, но... първо се чувстваш в слаба ситуация, защото за всяка нужда трябва да молиш за пари. А представи си, че преди това сте се карали за нещо омъжът не пропуска да си го върне. Аз си мълча, не се защитавам, защото парите са по-важни. После се договорихме, че всеки месецще ми дава определена сума. Е, при следващите спорове той започна да ме заплашва, че ще спре да ми дава. Най-голямата ми мечта беше да започна работа. Да не говорим, че при евентуален развод, съдът ще присъди децата на него, защото жената няма доходи.
Е, имам приятелка, чиито мъж е щедър и благороден и не я заплашва с нищо. Но тя пък има собствено жилище, в което живеят. По-добре е жената да си и а собствени доходи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9890373e6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

5.   Най- обичам мъж да определя какво трябва да правят жените и какво не трябва в ТЕХНИТЕ животи…

Разбирам да го кажеш това, когато една жена има деца или иска да живее така, но в 21- ви век да седим вкъщи и да готвим манджички по цял ден или да бършем прах от мебелите, просто не върви. Да не говорим, че при редовна поддръжка на чистотата на един апартамент, в един момент става безсмислено да стоиш вкъщи, защото няма какво да правиш (освен ако нямаш деца, тогава е друго). Много хора работят и едновременно с това поддържат апартаментите си.

Това, че жените работят, не е признак, че мъжете са бедни (?!), а че жените имат някакво личностно развитие, учат се да поемат отговорности, да си поставят и да преследват цели и да изкарват пари, било то за себе си или семейството. На мен лично би ми било тъпо да стоя по цял ден вкъщи, да не се развивам на никъде в живота и да не допринасям с нищо в семейството/ връзката и обществото и мисля, че много жени са на подобно мнение.

Да се научиш да оцеляваш и адаптираш са едни от най- важните неща за мъжките и женските индивиди, включително и за нас хората, а жена, която стои по цял ден вкъщи, е слабо способна на тези неща и когато някой ден, поради една или друга причина, ѝ се наложи да работи и да "оцелява" в социалната среда, на нея ще ѝ е много трудно или поне на повечето жени и според зависи от работата. И това е една от причините да не разбирам затварянето на жените вкъщи. Просто ни се отнемате шансовете за развитие и за поемане на отговорност.

Ще засегна темата за прословутата женска независимост, която е толкова наболяла в нашето съвремие, но не като феминистка, защото не съм такава. Хубаво е всеки човек, без значение от пола, да има независимост и самостоятелност и да се бори за такива. Представи си, че на една такава жена умре мъжа ѝ и тя е принудена да си търси нов мъж, само за да я издържа или да работи, което би било стресиращо за нея, ако никога досега не го е правила, а жена която е работила, би била много по- ориентирана в такива ситуации и много по- бързо би се заела в ръце.

Общо взето, в това забързано ежедневие да стоим вкъщи, или да ходим само по магазините, не ни дава нищо полезно или поне аз не виждам полза от това. Ако си намериш такава жена - добре, но трудно ще си намериш истинска традиционна такава.



Black Sabbath

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 14e72f98ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   'и изкарва пари наравно с мъжа е признак, че мъжете са бедни' - ми стягай се да печелиш повече бе.. Зайко-Байко:)))
(и всъщност е признак, че нейния конкретно мъж е глупав и/или мързелив)

Има си Мъже, които си печелят заплата 4-5к месечно и нагоре и изобщо не се трогват, че жените им взимат заплата 1800 примерно.
Ние какво сега да направим, сукалче мамино като ти си на малка заплатка... Или на никаква още.
Избърши жълтото около усатата, стягай се, развивай се и просперирай.
Вместо да пишеш празни приказки в интернет...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0733ea7bfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, ако изкарваш по 4-5000 лева ...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f3e389eba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Не бих се чувствала удовлетворена да не работя и да завися напълно от мъжа ми за издръжката. Предпочитам и двамата да работим и да си делим домакинските задължения, отколкото само той да работи, а аз да върша всичко вкъщи. Така тежестта се разпределя много по-адекватно. Единственото изключение е, когато децата са малки, защото бих искала да им отделям максимално внимание и грижа. Но дори тогава е трудно без мъжът да взима участие, а неговата роля в отглеждането и възпитанието е изключително важна. Не мога да си представя от него да зависи цялата издръжка, а едновремемнно да очаквам и да взима активно участие с децата и дома, та дори и последното да е ограничено до чисто мъжките задължения. Не знам авторът дали сериозно го мисли това, но не ме привлича такъв тип семейство, какъвто описва.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3afd44853c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Голяма част от жените които познавам никога не биха оставили мъж да ги издържа. Под тяхното достойнство е. А ако говорим за домакински задължения - двойката си ги поделя по равно, винаги! Аз съм мъж и за мен няма проблеми да прибера прането докато гаджето ми готви. А и една жена няма как да е сигурна, че мъжа и ще я издържа винаги, какво ще стане ако се разведе например? Тя ще остане без пукнат лев, и без минута стаж.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 444b53717b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Да и утре като се напиеш и изгониш тя какво ще прави? Пък и ако жената работи и за теб ще е добре. Я останеш без работа, я се разболееш и не можеш да изкарваш пари, кой ще ти помогне? . Израснала съм в такова семейство, татко не е виновен понякога обстоятелствата но като останеше без работа за месец/два пари нямаше и ток нямаше.. Времената са трудни не може само мъжът да работи

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: da3ffc6242
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Съгласен съм, че ние мъжете по принцип трябва да се грижим за прехраната. Но всеки случай е за себе си. Някои мъже не изкарват достатъчно за нормален живот и жената се налага да работи.

Освен това някои жени не са ОК с това да стоят по цял ден вкъщи, да не се развиват, да не работят и да са зависими от мъжа. И са си прави, защото представи си, че мъжа стане пияница (или просто не се разбират вече), та тя няма да смее да го напусне, защото ще е зависима от него финансово и ще е длъжна да го търпи. Или се инвалидизира, или не дай Боже почине, а жената примерно е вече на 50 и няма 1 ден трудов стаж. Какво прави тогава? Ще е огромен шок за нея, докато се справи. Ако има и непълнолетни и малолетни деца, става още по-тежко.

И по принцип мъжете умират по-рано от жените. Ако жената остане вдовица на 70, то какво прави, след като няма пенсия, няма нищо? Да, ще получава някакви помощи 100-200 лв, ама друго си е да си има една пенсия от 400-500 лв примерно.

Отделно когато и жената работи, нейния доход може да се инвестира във времето в имоти или др. и така да семейството да може да си осигури по-добри старини, а и да помогне на децата си при желание от тяхна страна.

Личното ми мнение е, че мъжа трябва да осигури прехраната, но за доброто на жената е да работи и то не толкова заради заплатата, а по-скоро за да се развива, има социални контакти, от гл.т. на повече сигурност при евентуално лошо стечение на обстоятелствата в семейството и за по-сигурни старини. Т.е. нейната работа не е необходимост, но е силно препоръчителна за нея самата най-вече. Макар че има жени, които си поредпочитат по цял ден да си стоят вкъщи, да си гледат сериали и да си пазаруват, но в един момент това може да се окаже бомба със закъснител за тях, ако нещо се случи с отношенията и с мъжа и или със самия него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fdbbd97550
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам познато семейство, което е на този принцип. И двамата в момента са на по 57 години, все още пълни със сили и жизнени, бих казала европейци като външен вид, лайфстайл и разбирания. Женени са от повече от 30 години. За любителите астролози той е Телец, а тя Лъв :) По професия са тя начална учителка, а той авиоинженер, завършил е в Долна Митрополия.

Ами какво да кажа - имали са разни катаклизми по отношение на неговата работа (случвало се е в преходните години да го съкратят и да изпадне в немилост, защото е бил син на бивш политически функционер, баща му дълги години беше шеф на БГА "Балкан" и синът му е ползвал протекции - например приет е във военното училище, при все че има много висок диоптър, но после е имало случаи през 90-те да товари вагони поради липса на работа), но особено след преходните години, да кажем от 95-та година насам неговата заплата като борден инженер е достатъчно висока (говорим за няколко хиляди лева), за да не се налага на жена му да работи за стотинки. И двамата са изключително материално ориентирани, аз откакто ги познавам - вече много години - не се сещам да сме говорили за нещо друго освен апартаменти, вили и пр. и пр. При все това, на практика от началото на брака им тя е работила година-две като учителка, след това са се родили двете им деца и се е посветила на тях. Имаше кратък промеждутък преди да се родят внуците (имат вече 2 внучета), когато тя работеше пак нещо смешно като заплащане (в книжарница, за около 300 лв), просто да не си стои вкъщи. Сега се занимава с внуците си и отново не работи. Тя е изключително странен характер - изглежда много мила, наивна и нежна, но всъщност изобщо не е. Според сина й и снаха й често изпада в нервни кризи, викали са и Бърза помощ. За мен вътрешно в себе си тя не е никак доволна от живота си, защото на практика никога не е имала професионална реализация, мъжът й пътува 300 дни в годината приблизително, а децата й - колкото и да са важни за нея - все пак са си отделни и си имат собствен живот. Тя, понеже е един вид галеница на съдбата, няма нито една приятелка, води изключително затворен живот и как иначе би могло да бъде - всички се блъскат за хляба, а тя е принцеса, която обича да ходи на семейната им вила и да чете Вирджиния Улф на верандата. Отскоро имат вила на скъпо място (в с. Бели Искър, Рила) и тя постоянно ремонтира и обзавежда там. НО има една подробност - тя винаги е имала осигуровки, във фирмата на приятел на мъжа й, т.е. има право на пенсия, когато дойде време за това и е добре обезпечена материално.

Дадох този пример, за да покажа какви според мен са условията, за да иска един мъж от жена си да не работи - т.е. да има изключително високи доходи (а не да се стискат от всичко, но тя да не работи, защото той така казал), да я осигурява включително за пенсия и да й даде възможност да живее нормално, т.е. да имат собствен дом, дори повече от един и той да е и на двамата. А не тя да живее в неговия дом (от който винаги може да бъде любезно поканена да си тръгне), да живеят с малко пари (разбирай под 2250 лв за четирима, поне толкова показва НСИ, че е минималната издръжка на четирима души, да кажем, че може и да е малко по-малко, но е смешно мъж да пречи на жена си да работи, при положение че доходът му е около 1000 лв, а имат и две деца примерно) и тя да няма собствени средства (лична сметка) и осигуровки (защото видиш ли, той ще я издържа, а в случай че се разведат, тя ще остане без стаж, вероятно без шансове за работа и без пенсия). Ако тези четири условия не са изпълнени, аз смятам, че е безумие в България, предвид несигурността и неясното бъдеще, една жена да остава без поне някаква лична обезпеченост.

Парадоксалното е, че познавам и такива жени, които (1) нямат образование никакво освен средно, (2) от бременността си насам не са работили - т.е. стаж нула (не са работили преди това, нямат майчинство, т.е. никакъв стаж) и осигуровки никакви, не искам да си помислям какво се случва, ако се разболеят или какви ще ги къдрят, когато дойде време за пенсиониране, (3) след поотрастването на децата отново не работят, защото вече няма и особено кой да ги вземе на работа, (4) живеят в личното жилище на мъжа, което формално могат да ползват и при развод, но какво става след като децата станат пълнолетни? Те на практика са повярвали на някой, че ще им осигурили издръжка и спокойствие, а не са получили това. Така че моят съвет към жените е, независимо от това колко са влюбени и загубени, да не разчитат напълно на тях, а да работят и да се погрижат за собствената си обезпеченост. Определено ще им е по-трудно, да не говорим, ако имат желание да покоряват кариерни върхове, но няма да са в такава степен зависими и това ще ги кара да се чувстват различно.

А по въпроса за мъжкото накърнено достойнство, аз лично смятам, че жените с по-богат социален репертоар (т.е. по-гъвкави в общуването си) не карат мъжете си да се чувстват унизени, дори и в някакви периоди да печелят повече от тях. Но пък ако един мъж толкова много иска да подхранва своето самочувствие, може да се стреми да печели достатъчно, за да не се случва това. И пак мисля, че това няма да го направи удовлетворен, защото смятам, че този тип мислене не показва любов. Той показва единствено много твърди убеждения по темата, ревност и несигурност и желание за тотален контрол върху партньора, прикрит под привидно благородни мотиви. Според мен при едни наистина здрави партньорски отношения, стремежът в двойката е двамата да са удовлетворени от живота си, а за много жени това е свързано и с професионалната им реализация и тяхната независимост в някаква степен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f23b382b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   А ако жената (или мъжът! ) са сами, кой я (го) издържа тогава!??

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 32f4dbddf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Поредната тема-провокация на която всички се ловят. Ясно е че хората са свободни да правят каквото искат, автора като не иска жена му да работи, да си намери такава която го устройва и да не пуска празни теми.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ffd5728985
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   И какво става един ден когато съпругът се спомине тя няма да има един ден трудов стаж съответно няма да има и пенсия с която да се прехранва и да си купува лекарствата! Ами ако се разболее когато нямаш здравни осигуровки ти одират кожата когато Не дай си Боже ти се наложи да отидеш на лекар.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e4dda58ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Номер 12 е много прав. Една жена не бива да се оставя изцяло в ръцете на мъжа. Ами днес може да сте много влюбени, но след 5 години кой дава гаранция, че това ще е така. Още повече на мен ми се струва супер унизително да искам от някой мъж непрекъснато пари, дори за мои лични неща. Всеки човек трябва да си има някаква независимост, няма значение мъж или жена, защото не се знае утре какво ще е. Ами аз може да искам да се махна от този мъж и като нямам пари какво правя? Така много жени седят и си търпят непоносимите съпрузи само защото са зависими. А мъже като автора не смятат ли, че една жена също има нужда да се чувства ценена и да има свои постижения, като я затвориш вкъщи само деградира. И по 50 хиляди на месец да изкараваш, като само се въртиш по магазините и кафетата и това писва. Друго си е да имаш занимание и да се развиваш и да се бориш за нещо. Аз лично без цели не мога да живея, имало е период в който съм си била вкъщи, имала съм много пари, лични не от мъж, ами писва. Да 1-2 години е супер, свобода, безгрижие, ама после ти писва, всичко ти е безсмислено. Аз лично за себе си знам какво ме прави щастлива, и според мен в днешния свят е малко ограничено една жена да в вкъщи и само да чисти и готви. Но хора всякакви. Ако жена ти не работи авторе поне наистина я осигури и с пенсия и с всичко, за да не излезе, че след 10 години ти е писнала и ти на стари години си я оставил на улицата без стаж и без пенсия и без възможност да започне някъде работа.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c7a9a91a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   И какво сега. Май жена ти изкарва повече от тебе и намалява самочувствието ти. Не говори глупости. И после защо жените вървят по мъжете, заради парите. Ми вие сте си виновни.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 02b95583df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Аз пък да кажа, че явно автора няма много богат житейски опит.
Може ли да си представи ако някой ден недай си боже мъжът загине в някаква злополука/автокатастрофа - какво се случва след това? Жената без никакъв стаж ще трябва да работи за жълти стотинки някъде, най-вероятно ще се хване с някой да я подпомага финансово, който кой знае как ще се отнася с децата и.
Така че ако не са много добре финансово обезпечени (например с няколко имота, които могат да бъдат давани под наем) забравете тая картинка с неработещата жена.
А и както някои жени писаха по-горе - за жените също е важна професионалната реализация. Друг е въпросът, че например имам приятел, на който жена му ако я оставят да цъка игрички и фейсбук по цял ден ще е най-щастлива. Ама за всеки влак си има пътници. И мъжът и не я оставя да си разиграва коня именно поради споменатата горе причина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 85ce3b2f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Какво да кажа, аз пък познавам две-три семейстав, в които мъжът не иска да работи и то от години и жената издържа цялото семейство с малка заплата. Това никога не бих го допуснала. За единия х., таково унижение. Прав, здрав мъж и цял ден да се мотае вкъщи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1e09248780
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Мъж съм. Според мен жената пък трябва да работи. Човек е, има мозък и ръце, може да допринася за обществото по някакъв начин. Навремето жените са работели на полето наравно с мъжете.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6949a72f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   На 31 години съм, ерген, със сравнително висок доход. Бих могъл да издържам жена и дете сам, макар и не да живеем в лукс. Има семейства, при които жената не работи и разчита на дохода на мъжа. За тях този модел работи и няма нищо лошо в него, стига партньорите да са щастливи.
Но аз лично не мисля, че ще се чувствам щастлив да живея с домакиня. Харесвам умни емапнципирани жени, които са ми на нивото като интелект, контакти, интереси. А човек, ако си седи само вкъщи, чисти, готви, гледа сериали и ходи по магазините, затъпява. Нямам проблем да си делим домакинските задължения - мога да готвя добре, мога да ям готова храна от магазина, мога и да пускам една прахосмукачка уикендите. Искам жената до мен да бъде не прислужница, а приятел, сексуален партньор и човек, с когото да се дърпаме и подкрепяме, да израстваме нагоре.
Като мъж смятам, че е мое задължение да сигуря подслон и храна на семейството си, дори и поради някакви причини жената да не може да носи пари. Но от там нататък - за нови дрехи, айфони, почивки не мисля, че това е най-важното. И ако една жена го иска, нека се потруди и тя.
Друг проблем с неработещата жена е, че губи трудови навици и става зависима. Ами ако се случи нещо? Може чувствата ни да изстинат и да искаме да се разделим. Тогава какво - стоим заедно насила или тя остава гладна, понеже вече няма трудови навици? Може и да се разболея и да загубя трудоспособност, може и да загина при инцидент. Случват се такива неща. Кой ще изхранва после децата, ако жената не е научена да работи?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ec53cfdc4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   Браво! Това е истината! Така и къщата подредена, и децат възпитани и всички доволни. Приветствам напълно казаното! Сега каква е тая!?
Жената от сутрин до вечер на работа, къщата наопаки, деца наркомани. Или тя се бъхти да се доказва и "изпуска влака", остава с висшето образование и вирнатия нос, но няма с кого една приказка да си каже вечер. Добре, че има вече мъже, които мислят по този начин!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2661933399
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   И за милиардер да съм омъжена, винаги ще работя. За мен професията ми е осъзнат житейски избор, на който съм посветила много време. Парите не са водещото в случая, макар и да ми харесва, че и аз допринасям за семейния бюджет и не виждам нищо лошо в това. Домашните задължения си поделяме по равно, въпреки че изпитвам истинско удоволствие да готвя и в кухнята не приемам помощ. На Доналд Тръмп щерка му Иванка защо работи? Защото е беден баща й или пък е беден мъжът й? Работи, защото така е възпитана, защото да следваш свои цели и професионални предизвикателства е въпрос на лична амбиция, а не на социални обстоятелства. Давам си сметка, че може би една трета от българските жени биха си бъркали в носовете пред телевизорите по цял ден, ако чисто и просто са финансово осигурени. Е, да, но има още една трета, към която спадам и аз, които искаме да живеем живота си пълноценно и да реализираме мечтите си не само като майки и слугини.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e4f6ca51c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

26.   Аз съм мъж и съм напълно съгласен с автора, помислете само какво е правила жената в древността и какво прави сега. В най-първи години, мъжат е бил ловец, той е носил храната, заедно с другите мъже. А грижата на жената е бил домът. Това не е малко. Жената е трябвало да стой в къщи и да се грижи за децата и за мястото където живеят. Мъжа, заедно с другите мъже е носил плячката. Който е носил повече улов е бил по-търсен от жените, следователно материализмът съществува, от както съществува и светът. Благодарение на това обаче, мъжът е придобил страшно много знания и е станал много по-силен. Той може да се адаптира, да се концентрира и да се ориентира. Жената обаче не ги може тези неща. Докато се грижи за домът, тя е придобила други качества, като бдителност, защита и любов. Така е и сега и ще продължи да бъде така, докато свят светува. Според биологията и науката това също е така, мъжкият организъм винаги ще бъде по-силен от женският. Така ни е създал творецът, така и ще бъде. Когато стане така, че жените да изкарват парите на семейството, жените започват да стават властни, губят женствеността си и приемат ролята на мъже. Това за мен е противоестествено. Такива жени са обречени да живеят сами или да живеят с полу-мъже.
И за финал искам да кажа. - Да жената може да работи, но някаква приятна работа, която и доставя удоволствие, но не тя да бъде упората на едно семейство. Това мога да кажа. The end

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 22caa64bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Хора, аз пък се обзалагам, че тая тема е писана от някоя 20 годишна мързеланка.. която иска да получи обществено одобрение поне в интернет, че е мързеланка :)
Просто самия текст на темата е написан чрез някакъв такъв типично момичешки изказ :) В смисъл: 'зверска експлоатация'... ;D

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: da3ffc6242
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   26, в дрвността може и да е било така, ама света за няколко хиляди години леко се е променил.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ee91c7f7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   28, или е провокация за генериране на коментари :-)
26, а ти колко "плячка" носиш месечно, ако не е тайна?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cc53ef3a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Да бе, да...аС кат искарвам повече от мъжа ми да се гръмна ли или да се взривя.

Ебахти средновековните постулати дето тук чета...
Грижи за дома...ми има проф.фирми да ми осигурят чистота и градина да спретнат и те така.
Както и за гледане на деца.
Ок, една жена дето не става за друго нека върши тия неща и семейната идилия да е на шест.
Но хората сме различни все пак, нека се вземе предвид това...
.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bf82b5d34d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

32.   21 век, 21 век, дрън дрън. Кой е написал какво трябва да е в 21 век? Спокойно може да си го... Ако имаше мен кой да ме издържа, а аз да ходя по магазините, охоо! Всички си мислят, че съм някаква надута и еманципирана жена, защото имам висока позиция в работата. Това много ми пречи в контактите с мъжете, защото остават с грешни впечатления за моите приоритети. Добрите мъже искат добри семейства и те бягат от еманципираните жени.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4140ad786e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Аз от мъж цял живот цвете не съм виждала, а вие ми говорите да си намеря такъв, който да ме издържа.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 70441bda0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Да, преди 200 години, може би...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bb74fd74a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Aко зaдължително единият от двaмaтa трябвa дa НЕ рaботи... е, бих си остaнaлa сaмa и ще си рaботя. Нямa кaк дa се зaтворя у домa зa дa не се чувствaл по-мaлко мъж някой си, то нямa кaк и дa бъде в животa ми тaкъв. Пък той дa си е удомa, a aз нa рaботa, зa кaкво ми е тaкъв, по-добре сaмa.
И кaтегорично нямa кaк дa стaне хем дa рaботя, хем у домa домaкиня дa бъдa блa блa. Товa сaмо aко съм сaмa. Aко сме двaмa, еднaкви зaдължения у домa или всеки по пътя си. Който искa прислужницa-си нaемa тaкaвa!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 40a18850e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Авторе, ти си мъжката версия на феминистките! Т. е. си толкова вреден за обществото, колкото и те. Ти искаш жените да са в някаква периферна роля и да зависят от теб, феминистките вътрешно искат същото, ама за мъжете, но на думи са за равенство между половете и засилване на позициите на мачканите жени. На думи, защото действията им показват друго.

И какъв е проблема ти? Да видим дали теб ще те разбера, защото за женската ти версия е нужен преводач от китайски и два генератора на случайни думи, за да получим смислен превод. Но дори тогава звученето е като в ранните години на Гугъл Транслейт.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e4f6ca51c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   От 26... Явно тук на повечето читатели-мъже жените им изкарват парите, а те стоят по цял ден в интернет, щом имам толкова много минуси, друго обяснение нямам.. 29.. да променил се е в това е проблема. И подължава да се променя. Жените стават мъже, а мъжете жени.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f99136aa41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Против женската природа е да седи над печката и да дундурка деца. Мъжете са много по-добри готвачи. Децата трябва да се възпитават с мъжки авторитет. Жените са много по-продуктивни и издържливи, затова след откърмването трябва да работят, а мъжете да въртят къщата и децата.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5df429ca5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   И какъв е смисъла от пускането на тази тема?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6949a72f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Как някои хора пишат, без да мислят. Как било в древността... Кога? Преди откриването на земеделието, мъжете са ходили на лов, а жените са се занимавали със събиране на плодове и корени. Впоследствие, и мъжете, и жените са работели на полето. Баба ми ми е разказвала как цялата рода са били на нивата и нея са я вземали там от петгодишна възраст. В къщата е оставала само най-възрастната жена да наготви за всички, като се приберат. Децата са били на полето заедно със семейството си. И са се учили от тях. Мъжете, до средата на 20-ти век, често са били на война. И тогава кой да движи икономиката? Жените са отивали на полето, после и в заводите за оръжие.
Моделът мъжът да ходи на работа, а жената да гледа децата се налага преди 100-200 години с индустриализацията и урбанизацията. И какъв е резултатът - таткото по цял ден на работа, синът отглеждан от майката, бабата и учителките. Няма мъжки пример, не прекарва време с баща си и от кого да се научи да стане мъж? Затова мъжете в последните стотина години сме станали такива женцчовци. Разбира се, основно работа на мъжа е да осигури прехрана и пари, но и жената участва в това. Винаги е участвала. А общуването и с двамата родители е еднакво важно за детето. Бащата да е само на работа и да прави пари е вредно. Липсата му не може да бъде заменена дори с много пари.
Така че скъпи плеймейтки, не ви съдя, че си търсите богати чичковци да ви дундуркат и вие само да ходите по кафенета, но не натрапвайте този модел на всички. И мъже като автора няма лошо да си търсят украшение. Но не всички сме така. За мен жената не е украшение, а равностоен партньор, с когото заедно да борим предизвикателствата на живота.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8e314fcf22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Искам мъж като Номер 40! :D
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 53ae2649d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Ако не беше жалко щях да се смея с глас на номер 38.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: c02fc8cf27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Какво трябва или не трябва всеки решава сам за себе си! Аз пък мисля, че мъж като мен не трябва да работи и затова съм гадже с една преуспяла бизнесдама и не работя, а само се забавлявам, тя е доволна, аз също. Така че какво мислиш ти просто на никой не му пука!

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4b5e279ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   До Н.42. Искаш мъж като Н.40. Но ако му е много малък и не знае как да го използва пак ли ще го искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2ff16db2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

46.   Добре, намери си жена, която е безперспективна, без собствени амбиции, чакаща да я издържаш. Аз с такава не бих могъл да бъда. За мен такава жена не е нищо повече от парче кашкавал на витрината в супермаркет. Безмозъчно създание. Толкова. Но всеки има право да избира половинката си, така че давай смело!
Между другото, не знам защо не се забиете в някоя дива джунгла на Австралия, ти и твоята избраница. Там ще можеш да си истински мъж, ловувайки дивеч и бранейки половинката си от всякакви диви зверове. Това е истински мъж, а не женчо, който развява банкноти и се перчи като паун, че дава пари на жена си.
Успех в борбата да докажеш колко много тестостерон имаш!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 3112e4040d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Браво! Ти си истински мъж! А не лигльо! Такива като теб няма много! Все са жените им да ги издържат, все едно са по-слабия пол те!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker