За благородните души, които умеят да уважават избора на другите и за достойните постъпки в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За благородните души, които умеят да уважават избора на другите и за достойните постъпки в живота
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 2663 пъти
Здравейте,
Искам да споделя нещо от моя личен живот, което мисля, че има отношение към темите поставяни в рубриките "Семейство"и "Любов и изневяра".
В момента съм на 48 г., но се разведох на 41 г. след 20 годишен брак. Причината е в мен, просто се влюбих в друг мъж. Имах 6 месечна емоционална връзка с него, без да правя секс. Сексът не ме интересувал, тъй като не ми е бил приоритет нито съм била сексуално незадоволена. Този човек беше тогава на 52 г. разведен, но с невероятно излъчване и енциклопедични знания. Взаимно се допълвахме и разбирахме само с поглед. Бяхме почти неразделни. Достатъчно ум имах в главата, за да не върша безобразия, като се крия и лъжа, а директно всичко признах на съпруга си. За семейния си живот искам да кажа, че никога не съм имала проблеми от гледна точка на ревност, психически или физически тормоз, унижения или липсата на сексуално внимание и т. н. Напротив винаги съм се чувствала специална жена, ако е имало нещо, което да ми е липсвало това е сродната душа, която да гори и разбира моите желания и романтични копнежи. Аз рисувам, интересувам се от изкуство, мода, поезия, музика, етнография и религии. Всичко това е извън моята професионална реализация. Съпругът ми е уважал моите странични занимания никога не ме е спирал да ги упражнявам, но никога не е бил част от тях, според него аз витаех из облаците. Това обаче не го казвам като упрек към него, просто обяснявам. Съпругът ми е бил строго прагматичен човек, здраво стъпил на земята и ясно ориентиран в материалните неща. Обикновено материално ориентираните хора са стиснати, но той не е от тях. Подарявал ми е страшно скъпи подаръци, пътувания в чужбина. За него мога да кажа, че гол в пустинята да го оставиш ще намери начин да оцелее. Умен и комбинативен, моята студентска любов, финансовия стълб в семейството. В такъв дух съпругът ми възпита и моите две прекрасни момчета, сега вече големи мъже. От житейския си опит и това, което приживях последните години мога да кажа, че ВСЕКИ ОБИЧА ДРУГИЯ ПО НЕГОВ СИ НАЧИН И ПО НЕГО СИ НАЧИН ИЗРАЗЯВА ЛЮБОВТА СИ, А ДРУГИЯТ НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА ИЗИСКВА И ДА НАЛАГА КАК ДА ГО ОБИЧАТ!!! Моята вина беше не, че се чувствах необичана, а че исках да ме обичат по определен от мен начин, съобразно моите прищевки и желания. Знам, че за мнозина звучи като каприз и глезотия, но е така мога да си го призная.
Признах всичко на съпруга си и поисках да се разведем цивилизовано. Обясних му, че продължавам да го обичам, колкото и глупаво да звучи, като баща на децата ми и невероятен човек, които ще остане винаги в моето сърце. Поех целият риск в една нова връзка. Нищо материално не поисках в замяна, нито имоти, нито пари, издръжка и каквото и да е било. Просто поисках зрялост и неговата благословия. Получих ги. Момчетата ми бяха големи на 17 и 20 г. След сериозен разговор с тях те разбраха положението и проблеми с тях не съм имала, като отношение. Никога не прекъснах връзката с децата си и бившия ми съпруг след това, като чуване и виждане. Разполагах с ключове и от трите ни апартамента, които след развода оставих дяловете в полза на съпруга си, без да поискам и една стотинка. Никога обаче не натрапих новия си мъж на децата си и бившия си съпруг. Запознала съм ги един път и това е. Редно беше да запозная и съпруга си.
С новият си съпруг (нямахме брак) изживях страхотни четири години, които мога да кажа, че запълниха всяка празнота, която съм изпитвала. Живеех ме много скромно като финанси в неговата гарсониера. Аз чиновник, и той чиновник. Новият ми мъж въпреки, че имаше големи пълнолетни деца им помагаше с пари, доколкото може, но явно под давление на бившата си съпруга, те никакво уважение не проявяваха към него и избора му са живее с мен. За съжаление най- внезапно той почина от белодробен инфаркт на 56 г. Смъртта му беше шок за мене и няма да ви обяснявам положението, в което изпадна. Бившата му поиска аутопсия, защо мислеше, че съм го отровила. Не искам да се връщам назад.. Напусвах гарсониерата, която им се полагаше по наследство в полза на децата му и аз отидох да живея в апартамента на майка ми, заедно с нея, която е още жива и здрава, но страшно опърничево и саможиво бабе, което от десетилетия е свикнало да живее само и трудно търпи чуждо присъствие. Душицата ми вадеше. В такава депресия бях изпаднала, че не искам да си спомням. Тогава ръка ми подаде бившият ми съпруг и децата. Големият е вече отдавна в чужбина. Бившият ме покани при него. В началото живеехме като съквартиранти, първите три месеца, гледаше във всичко да ми угажда, без да ме ангажира. Накрая ми вика: "Лени (Елена се казвам) живота продължава и всяко затваряне в себе си няма да доведе до нищо добро за здравето ти. Нека почнем отначало, като заначало да отидем до Боженци, пък после ще видим. Искам да бъда част от твоите мечти". Вече три години той е част от мойте мечти и аз от неговите. Напуснах работа оттадох се на хобитата си, но и на него му помагам в работата, а в събота и неделя припкаме да видим някой камък.. Вече е продал и две мои картини... Щастлива съм!
Идеята ми е, че любовта може да бъде само безусловна и открита, тя няма материални измерения, благородството е част от нея, всичко друго е псевдолюбов и лицемерие, но това е само мое мнение.
Успех на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: f4c0865d0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекрaснa история! Изводите обaче ще бъдaт рaзбрaни коректно от сaмо aртистични души. Знaеш го! Ще следвaт и коментaри нa други...които сaмо чрез прaктическо покaзно кaто лично изживявaне бихa рaзбрaли.
Още дълги години дa се нaслaждaвaте нa щaстието си! :)

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3524151de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много сте преживели и е хубаво, че всичко сега е добре. Безспорно не одобрявам постъпката ти, нито бих постъпил като мъжът ти! За пореден път се убеждавам, че жените сте особени, все има за какво да сте недоволни, дори добре да се държим с вас, пак не е достатъчно, обаче ако се държим не както трябва, веднага проблем. Факт е, че ако новият не беше починал, нямаше да си с мъжът ти, той явно е резерва/вечно удобният вариант. Ужас! Пази боже!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9305d3b5d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Уважаема, Ленче, ти тия за ' благородника', чакал те да мърсуваш четири години и след това да те води до Боженци ги разправяй на баба си. Тя може и да ти повярва!? Едно е сигурно при теб , че имаш бол време за губене.

обожател

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cd8fb63222
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубава история. Най-добре е с истината, от нея нема защо да бягаш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8733219062
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Е какъв секс като е бил тогава на 51, то на тая възраст мъжете могат ли да го вдигат изобщо?

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b820edf5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А нас какво ни интересува твоя любовен живот? Абе хора, вървете споделяйте с приятелите или в Лична драма.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5a9ea44b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поредната история на чичака, или на някой скучаещ като него, за съгрешилата съпруга, и благородния съпруг, който й прощава. Историите се повтарят, с малко изменение. изглежда, някой смята читателите на този сайт за идиоти.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 388bf99fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Уважавам те, защото си постъпила човешки, не си скрила нищо и не си поискала нищо. Винаги съм способна да уважавам човек, който застава открито и си казва истината в очите, без да се оправдава. Уви, не съм на 100% съгласна с теб. И аз съм артистична душа- пиша, рисувам, чета. Професията ми е пряко свързана с точните науки, имам поле за изява, харесва ми, но се изисква да бъда практична в творческите си решения. С други думи, професията ми изисква да съчетавам двете си природи. Аз съм човек, който обича сметките, точността, но в същото време има нужда от оригиналност, творчество и малко хаос. Може би поради тази причина винаги в подобни истории съм можела да разбера повече от една гледни точки.

Искам да ти кажа, че имаш голям МЪЖ до себе си. Нещо повече, имаш голям ЧОВЕК до себе си. Не се сещам за много, които биха изтърпели всичко това, на което си подложила съпруга си... че и да простят, да забравят и да се опитат да се нагодят. Съветът ми е да върнеш жеста по някакъв начин, опитай се да се нагодиш към неговите хобита, позволи му да бъде себе си, както той е позволил на теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 933cf1b74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, благодаря ти за историята. Съпругът ти е страхотен човек, но също и ти, че не си се развела с него със скандали и разправии. Бъдете живи и здрави дълги години и всичко най-хубаво ви желая!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 140d6cb715
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Дори и да е вярна тази история, нещо, в което аз дълбоко се съмнявам, какво се опитва да ни каже авторката. Жени, изневерявайте, правете безразборен секс, зарязвайте семействата и децата си, мърсувайте на воля! А като се нахойкате, се приберете при съпруга-рогоносец, който не само ще ви приеме с отворени обятия, но ще ви заведе и на екскурзия!
И какво от това, че утре синовете ти също ще чакат изневеряващите си жени, и ще мислят това за нормално? Нали мама изневеряваше, и после пак се събраха с татко, значи така е нормално!Не виждам никакво съжаление и разкайване, напротив, виждам самодоволство, от това, че си направила един мъж на глупак!

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 933cf1b74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, жената е говорила с мъжа си като човек, дори му е оставила нейния дял от жилището, нито му е изневерила, нито е рогоносец мъжа й, а широко скроен Човек.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 611719e6de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Това ми изглежда на разказ е елементи на разсъждения. То, любов, то-чудо. Мъжът й го приел, децата нищо не казали, па, плеснали с ръце и се прегърнали. Не съм срещала нито един случай, в който
-мъжът да приеме със спокойствие изневяра и изнасяне на жената
-деца да не обвиняват изневеряващия, особено майка, за която са свикнали да им е все до дупетата
-жена великодушно да остави всичко и да живее в грасониера, само с любовта си
-и на края всички да са щастливи по старому.
В някоя история може да има 1-2 елемента от предложената, но всички на куп????
По-скоро, съм срещала пълно противопоставяне всеки на всички в семейството и конфликти, които не могат да се изгладят с години. И то, не говоря за изневяра, а за най-обикновено битие.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f54986d111
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Някои хора явно не разбират че не се е случила изневяра във физическо измерение. Емоционалната е също така неприятна, но там човек няма контрол върху себе си, така че предателството не е съвсем съзнателно. Проблема авторката сама си го каза - не е била доволна от начина по който я обичат, нищо че е бил безусловен и си е потърсила друго. Неприятното е че в момента малко завлича бившия си съпруг, защото е ясно че не таи романтични чувства, а разчита единствено на приятелска обич и удобство. Следващия срещнат с "невероятно излъчване" отново би ѝ завъртял главата и единствено факта, че няма особен интерес към жени в нейната възраст е причина това да не се случи.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: a78fc8ede9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Наистина става досадно! Човек влиза в сайта, за да чете изповедите на хора като него, да разбере как те са се справили в разни житейски ситуации, да обмени опит. А вместо това, попада на розовите сънища на скучаещи люде, упражняващи фантазии и писателски умения. Няма лошо, но за целта има раздел измислени истории, нека се насочат там. А другите сме тук, за да четем истински истории.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: c67389d7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Ленче, ама ти наистина ни направи на канарчета, ма душа. Ако има грам истина в историята ти, аз съм готова публично да си посипя главата с пепел и да се извиня. Аз съм преживяла изневяра от страна на съпруга си и въпреки че минаха години оттогава, няма ден в който да не съм се сещала за това. Минах през депресии, хапчета, алкохол-през всички екстри на изневярата. Едно искам да ти кажа-който е обичал и са го предали, никога нито е забравил, нито е простил. Премълчах пред децата си-просто за да запазя авторитета му на баща, а те го боготворят. Но ако бяха научили-реакцията им щеше да бъде коренно различна от на твоите. А ти ни рисуваш тука розови историйки от които изводът е-колкото сте по-подли и долни, толкова по добре ще ви се подреди живота. Мисля че не е обида да напиша-засрами се....

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 83a9afec87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Авторката. Благодаря на всички за коментарите. Просто исках да споделя едно виждане за любовта между хората без да го натрапвам на никого. Не съм очаквала да бъда разбрана от всички, а още по -малко подкрепяна. Всякакви опити за интерпретации на темата, извън написаното от мен, са плод на мирогледа, психиката и личното възприятие на съответните коментиращи (3, 5, 6, 7, 11, 13, 14, 15). Не е нормално любовта и омразата да вървят ръка за ръка, дори и на нашите ширини. Не можеш да мразиш човек, когото обичаш, ако го мразиш значи никога не си го обичал!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f54986d111
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Щом твоите виждания са най-правилни, смяташ ли че ако твоя любим беше жив щеше да се върнеш при бившия си съпруг. Има различни видове обич, но не всяка се равнява на любов. Твоите желания едва ли са се променили, а мъжа ти не е станал толкова вдъхновяващ колкото другия. Няма нищо лошо в една връзка изградена на взаимно уважение и комфорт, но имай доблестта да го признаеш пред себе си.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 140d6cb715
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

19.   За каква любов говориш, авторке! Напуснала си съпруга си, защото не си го обичала. Върнала си се по принуда, защото не е имало къде да живееш! Бабата ти е вадила душата, изпаднала си в депресия! И от немай-къде си се върнала при бившия си съпруг, за да се ползваш от парите му-сама казваш, че си напуснала работата, и си се отдала на хобитата си! Това е всичко друго, но не и любов! Не казвам, че се мразите, но ако втория ти съпруг беше жив, щеше да си стоиш при него, и нямаше и през ум да ти мине да се връщаш назад. А сега, понеже имаш много свободно време, реши да се отдадеш на лекции за любовта, но просто не ти се удава, защото звучи неискрено!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b27cc2acd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Аз съм жена с голям син, на 22 години. И да ви кажа, сега той вече е улегнал, но като беше на 17 години, пубертетът здраво го тресеше ве още. Ако аз си бях намерила любовник и бях провела сериозен разговор с него, че заради новия си тъпкач напускам баща му, направо не ми се мисли какво щеше да излезе от него - вместо студент и отличник сега можеше и в затвора да лежи, кой знае.
Така че, хора, прекрасно е да си егоист, да следваш поривите си и да угаждаш на прищевките си, но трябва да си готов за последствията - а те обикновено са много тежки и сериозни, не като в захаросаната история на авторката. След предателството и изневярата си плащаш цената. Няма Happy end.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 77262702c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Номер 20 - поредните глупости и оправдания с децата. Всичко зависи от това в какъв контекст ще се представи ситуацията пред тях и най-малкото доколко родителя е бил отговорен. Ако се е стигнало до физическа изневяра - т.е. съзнателно предателство, нищо чудно да реагира зле детето. От друга страна ако има честност и му се обясни по разумен начин че родителите не се обичат и затова се разделят, едва ли ще реагира с избухване.
Това което ти и останалите оправдаващи изневярата не разбирате е че проблема не е в емоционалната изневяра - човек не може да контролира в кого се влюбва. Истинската болка се причинява от съзнателното предателство, спрямо семейството, което представлява физическата изневяра. Детето като част от семейството се чувства засегнато, сякаш за неговия родител е било по-важно да се "тъпче" с някой друг, отколкото да постъпи честно и отговорно спрямо него. Да не споменаваме тоталната загуба на уважение към изневеряващия. Говоря от личен опит, като детето в същата ситуация.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b170d7f55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Е, кой е предала авторката и по какъв начин? Няма такова нещо в историята и. Влюбила се - признала си сама, развела се (без претенции към имуществото), после след 4 г. новият и мъж умира, тя отива да живее при майка си и накрая бившият и протяга ръка. Последното е негово решение..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b27cc2acd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Ами предала е децата си, на първо място, а също и мъжа си. И освен това съм почти сигурна, че краят на тази история е измислен. Трябва един мъж да е пълен мухльо, за да приеме отново жената, която го е напуснала заради друг, че и четири години е живяла с него и едва, когато избраникът е починал, се е присетила за подритнатия благоверен.
Чак пък такова благородство малко ми идва в повече.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7d3e820d67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Има такива хора, но наистина не е благородство, а по-скоро липса на достойнство да приемеш отново човек, който не те обича. Но в крайна сметка всичко е заради удобството и от двете страни - никой не желае да бъде сам.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 96f408335c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   23 , значи човек трябва да живее до гроб с партньора си дори да не щастлив? Излиза, че все единия от разведените родители предава децата си, защото не живее с тях? Нещо не те разбирам...Има ли интелигентни отношения между хората няма проблеми и при развод и пр.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5a9ea44b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До 25.
Не, не трябва. Но да изкарваш пресметливостта и малодушието благородство, също не е добре.

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: b27cc2acd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   От номер 23: Щастието е мнооого относително понятие. Един е щастлив, ако има хляб на масата и топлина в къщи, когато децата му са щастливи. Друг пък вечно се мята и търси щастието, прелитайки от цвят на цвят и тотално неразбирайки, че не може да е вечно влюбен и изтръпнал. Такива хора много често разрушават както своя собствен живот, така и този на децата си.
Аз мисля така: Ако имаш деца и нямаш някакви сериозни проблеми с половинката си: алкохолизъм, агресия, болезнена ревност, прекалена стиснатост или мързел - налягаш си парцалите и това е. Като те налегнат битовизмите, влюбването бързо отминава, така или иначе.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker